דילוג לתוכן הראשי

שישי עם טעם בג'ויה מיה (-:


יו"ר אלו"ט - איזי בורוביץ'




ביום שישי נערך ארוע ההתרמה השנתי של אלו"ט. אלו"ט - האגודה הלאומית לילדים אוטיסטים - היא עמותת הורים לילדים, מתבגרים ובוגרים המאובחנים כלוקים באוטיזם או ב-PDD.
הארוע התקיים בגן האירועים המקסים "ג'ויה מיה" שבקיבוץ נחשונים.

















בכירי השפים תרמו את חלקם ואת מנות הדגל שלהם לארוע המקסים. את הארוע, שנקרא "שישי בג'ינס", התחלנו עם אוכל. הרבה אוכל. אז מי ומה היה לנו שם:
אייל לביא, מ"רוקח 73", עם פאייה דגים, יענקלה תורג'מן מ-1868 שהכין שקדי עגל בפלפלים שרופים, חגי לרנר מ"רוסטיקו" שהגיש סוגים שונים של פסטות טריות, ליאון אלקלעי מ"טרנטינו" שהכין ברוסקטות עם פטרריות טריות, איתי רוגוזינסקי מ"וניליה" עם מבחר גלידות סורבה, אבי ביטון מ"אדורה" עם טונה צרובה. אסף גרניט מ"מחנה יהודה", רון ביאלה מביסטרו ביאלה הבריא, ושף הבית של ג'ויה מיה, גיל גורביץ', שהוסיפו מנות קטנות שהסתובבו בין האורחים.





כששבענו ממטעמי השפים  נכנסנו לאולם הגדול, ושמענו את רוני גינוסר מ"כוכב נולד", שאובחנה בעצמה על ספקטרום האוטיזם. היה מרגש.
קצת נאומים (איזי בורוביץ', יו"ר אלו"ט, ובוז'י הרצוג, שר הרווחה), והרבה גידי גוב, שנתן הופעה מדליקה, עם שירים שהקפיצו את הקהל מהכסאות היישר לרחבת הריקודים.

                                  















ואז...אז הגיעו הקינוחים, שעליהם ניצח הקונדיטור של הג'ויה מיה. נו, אתם יודעים שאני אוהבת קינוחים. המתוקים המתוקים האלו, אחחח, החגיגה הפרטית שלי. 










באגף הגלידות פגשתי את אינה, המאסטר שפית הראשונה של ישראל. אינה, אישה מקסימה בפני עצמה, הסתובבה עם חיוך מדהים, ועם טעמים שכאלו, איך אפשר שלא?? ברור שהצטלמנו, האדום שלי עם הבלונד שלה הוסיפו את הצבע הנכון לחגיגה (-:

 


ברחבת הקפה סגרתי את הארוע עם ההפוך הנצחי שלי, ויצאתי עם מארז חדש של וופל בלגי מבית "קפה ג'ו". חגיגה מושלמת.
אני אוהבת אוכל. אתם יודעים שאני אוהבת אוכל. יש כאלו שיסיימו במשפט "עד העונג הבא".
אצלי כבר מתנגן בראש "עד האוכל הבא".
נו, אתם יודעים. אוכל, האהבה הקטנה שלי. כשהיא מתחברת עם גן אירועים מקסים, אוכל משובח, ומטרה חשובה,
אין מאושרת ממני.




                             
                 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)