דלג לתוכן הראשי

פחמימה של יום שישי (-:

בוקר שישי. כמו תמיד, הוא מתחיל ונגמר באוכל.
לפני כחודש יצא לי לפגוש את סער ודיוויד בארוחה ב"כתית", וביום שישי שעבר פגשתי אותם שוב, בבראנץ' שהפיקו "בייגלה" למען עמותת "לשובע". שם, בבראנץ', תרמו סער ודיוויד ממאפיית "השאור" במודיעין את הלחמים לארוע. שם, טעמתי בפעם הראשונה לחם תאנים, ואחרי שהתענגתי עליו במהלך הסופ"ש, החלטתי ללכת לטעום עוד כמה מהלחמים שלהם. היום הגעתי לשם, לחנות הלחם שלהם במודיעין. חברה שלי, ממודיעין, אפילו לא ידעה שיש לה כזו לא רחוק מהבית. סער הגיש לנו לשולחן מבחר של לחמים בסלסלה:


ואיתם גם מטבלים שונים, וסלטים מעניינים:



הקפה היה מעולה. שאפו לבריסטה (-:


הלחמים היו נפלאים, המאפים גם, נשאר רק לתת לעיניים להנות,
ולחלום שהיה לי עכשיו איזה בריוש משובח ליד הקפה של הערב.


סער ודיוויד:







הצטיידתי בלחם חמוציות לסופ"ש:






הקעקוע של סער. איך לא? לחם (-:













ולתושבי מודיעין, רק שתדעו...יש לכם אחלה מאפייה ליד הבית (-:




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.