דלג לתוכן הראשי

שאול בן אדרת וקובי אריאלי מבשלים ב"מבשלים" (-:




שאול בן אדרת, השף של "קימל", "קימל בגלבוע" ו"התרנגול הכחול", מבשל בערוץ האוכל עם קובי אריאלי.
לראות את השניים האלו יחד זו חגיגה. הלכתי לראות אותם מבשלים בתערוכת "מבשלים" שהתקיימה באפריל 2011.
הפעם, עם התמונות, אני מצרפת גם את המתכונים, שתוכלו להנות גם מהטעם, לא רק מהמראות (-:




 מיכל אנסקי שואלת שאלות



 ושאול מתכונן



 מחכים לקובי


חיוך, ויאללה, לעבודה (-:


שוק טלה ממתינה בסבלנות


שאול מסביר לקובי


הוראות הכנה:
עם סכין חד חורצים בשוק חריצים,


ומכניסים לחריצים כ-10 שיני שום



 קובי מסתבך, שאול נהנה


שופכים על השוק 2 כפות דבש תמרים,  5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים



מניחים עוד כ-10 שיני שום   





 שופכים חצי כוס שמן זית



 ומפזרים מלח אטלנטי גס ופלפל



 מעסים היטב (-:


מפזרים 10 עלי טימין, 10 עלי רוזמרין, ו-10 עלי מרווה


בתבנית מתאימה מניחים 4 ראשי שום שלמים, 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ
5 בטטות קלופות תחוכות לקוביות של 3*3 ס"מ
20 עגבניות שרי, עם כוס מים, ומעליהם מניחים את שוק הטלה



מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקות, הופכים את השוק לצד השני, לעוד 15 דקות, עד שזהוב.
מכסים וצולים בתנור שעה נוספת על חום של 120 מעלות.




ככה זה נראה כשזה מוכן. אלוהי (-:



 את שוק הטלה פורסים לעיני האורחים



בתיאבון!!!!! 



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.