Translate


שאול בן אדרת וקובי אריאלי מבשלים ב"מבשלים" (-:




שאול בן אדרת, השף של "קימל", "קימל בגלבוע" ו"התרנגול הכחול", מבשל בערוץ האוכל עם קובי אריאלי.
לראות את השניים האלו יחד זו חגיגה. הלכתי לראות אותם מבשלים בתערוכת "מבשלים" שהתקיימה באפריל 2011.
הפעם, עם התמונות, אני מצרפת גם את המתכונים, שתוכלו להנות גם מהטעם, לא רק מהמראות (-:




 מיכל אנסקי שואלת שאלות



 ושאול מתכונן



 מחכים לקובי


חיוך, ויאללה, לעבודה (-:


שוק טלה ממתינה בסבלנות


שאול מסביר לקובי


הוראות הכנה:
עם סכין חד חורצים בשוק חריצים,


ומכניסים לחריצים כ-10 שיני שום



 קובי מסתבך, שאול נהנה


שופכים על השוק 2 כפות דבש תמרים,  5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים



מניחים עוד כ-10 שיני שום   





 שופכים חצי כוס שמן זית



 ומפזרים מלח אטלנטי גס ופלפל



 מעסים היטב (-:


מפזרים 10 עלי טימין, 10 עלי רוזמרין, ו-10 עלי מרווה


בתבנית מתאימה מניחים 4 ראשי שום שלמים, 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ
5 בטטות קלופות תחוכות לקוביות של 3*3 ס"מ
20 עגבניות שרי, עם כוס מים, ומעליהם מניחים את שוק הטלה



מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקות, הופכים את השוק לצד השני, לעוד 15 דקות, עד שזהוב.
מכסים וצולים בתנור שעה נוספת על חום של 120 מעלות.




ככה זה נראה כשזה מוכן. אלוהי (-:



 את שוק הטלה פורסים לעיני האורחים



בתיאבון!!!!! 



17 תגובות:

  1. נקרא ונכתב מעולה.....

    אהבתי :-)

    השבמחק
  2. מה עושה מי שלא אוהב בשר טלה?
    מברוק על הבלוג...

    השבמחק
  3. זה היה המתכון המנצח בארוחת החג שלי..
    עבודה יפה שונית

    השבמחק
  4. שאפו שונית :) כל הכבוד. מי אם לא את תעוררי את בלוטות הטעם שלנו :)
    אפרת בראל

    השבמחק
  5. רוני, זה היה כ"כ פשוט להכנה, וכ"כ טעים. בהחלט מתכון מעניין לחג הבא (-: (עצמאות, חג הבשר) (-:

    השבמחק
  6. עדי, מי שלא אוהב בשר טלה...אהמממ...אני צריכה לשאול את שאול למה זה מתאים עוד (-: האמת שרואב של חרדל, דבש, שמן זית ושום מתאים לכל בשר, לדעתי (-:

    השבמחק
  7. תודה, רותי ((-: בהחלט מתכון מנצח!

    השבמחק
  8. אפרתי, תודה מותק שלי, חכי למתכון של הקובה סלק, הוא בכלל מעורר תיאבון, וטעים בטירוף!!

    השבמחק
  9. נראה מצוין. רק שלא נראה שתבנית הפיירקס של תחילת האירוע ותבנית המתכת שבסופו, קשורים לאותו עניין.

    השבמחק
  10. ברור, היה שם אחד בתנור שהוכן מבעוד מועד, הרי לא יתנו לאנשים בתערוכה לחכות שעה וחצי לטעימות (-: תודה!

    השבמחק
  11. הרגת אותי עם התמונות הקשות,רק שוק טלה יש לי בראש כבר חודש,בטוח אכין בקרוב!
    חיה אילונה דר

    השבמחק
  12. חיה, בהצלחה ובתיאבון!! (-:

    השבמחק
  13. שונית שלנו יודעת להעביר את המסר :)

    השבמחק
  14. זה מאד מרשים הבלוג עם אתיקה שהדבקת אבל אפשר קודם לקבל קצת הבהרות? האם יש קשר עסקי בינך לבין הזוג בן אדרת? האם את אי פעם משלמת בתרנגול הכחול? לא כדאי קצת גילוי נאות על מהות היחסים ביניכם?

    השבמחק
  15. אנונימי, ביני לבין הזוג בן אדרת ו/או קובי אריאלי, לא היה מעולם קשר עסקי. מתוקף פעילותי בתחום האוכל אני מכירה הרבה שפים, מסעדנים, ואנשים שעוסקים בתחום הקולינארי, והזוג בן אדרת ביניהם. הזוג מקסים, אני מבקרת לא מעט במסעדותיהם הנהדרות, ותמיד נהנית, ואני איתם ביחסים מצויינים, כמו עם מסעדנים רבים נוספים. בוודאי שאני משלמת בתרנגול הכחול, והרבה. בראשון לנובמבר השנה חגגתי את יום הולדתי בתרנגול הכחול, ואופססס... לא שילמתי, חבר שלי שילם עלי ((-: יומקסים ואנרגיות טובות (-:

    השבמחק