דילוג לתוכן הראשי

שאול בן אדרת וקובי אריאלי מבשלים ב"מבשלים" (-:




שאול בן אדרת, השף של "קימל", "קימל בגלבוע" ו"התרנגול הכחול", מבשל בערוץ האוכל עם קובי אריאלי.
לראות את השניים האלו יחד זו חגיגה. הלכתי לראות אותם מבשלים בתערוכת "מבשלים" שהתקיימה באפריל 2011.
הפעם, עם התמונות, אני מצרפת גם את המתכונים, שתוכלו להנות גם מהטעם, לא רק מהמראות (-:




 מיכל אנסקי שואלת שאלות



 ושאול מתכונן



 מחכים לקובי


חיוך, ויאללה, לעבודה (-:


שוק טלה ממתינה בסבלנות


שאול מסביר לקובי


הוראות הכנה:
עם סכין חד חורצים בשוק חריצים,


ומכניסים לחריצים כ-10 שיני שום



 קובי מסתבך, שאול נהנה


שופכים על השוק 2 כפות דבש תמרים,  5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים



מניחים עוד כ-10 שיני שום   





 שופכים חצי כוס שמן זית



 ומפזרים מלח אטלנטי גס ופלפל



 מעסים היטב (-:


מפזרים 10 עלי טימין, 10 עלי רוזמרין, ו-10 עלי מרווה


בתבנית מתאימה מניחים 4 ראשי שום שלמים, 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ
5 בטטות קלופות תחוכות לקוביות של 3*3 ס"מ
20 עגבניות שרי, עם כוס מים, ומעליהם מניחים את שוק הטלה



מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקות, הופכים את השוק לצד השני, לעוד 15 דקות, עד שזהוב.
מכסים וצולים בתנור שעה נוספת על חום של 120 מעלות.




ככה זה נראה כשזה מוכן. אלוהי (-:



 את שוק הטלה פורסים לעיני האורחים



בתיאבון!!!!! 



תגובות

  1. נקרא ונכתב מעולה.....

    אהבתי :-)

    השבמחק
  2. מה עושה מי שלא אוהב בשר טלה?
    מברוק על הבלוג...

    השבמחק
  3. זה היה המתכון המנצח בארוחת החג שלי..
    עבודה יפה שונית

    השבמחק
  4. שאפו שונית :) כל הכבוד. מי אם לא את תעוררי את בלוטות הטעם שלנו :)
    אפרת בראל

    השבמחק
  5. רוני, זה היה כ"כ פשוט להכנה, וכ"כ טעים. בהחלט מתכון מעניין לחג הבא (-: (עצמאות, חג הבשר) (-:

    השבמחק
  6. עדי, מי שלא אוהב בשר טלה...אהמממ...אני צריכה לשאול את שאול למה זה מתאים עוד (-: האמת שרואב של חרדל, דבש, שמן זית ושום מתאים לכל בשר, לדעתי (-:

    השבמחק
  7. תודה, רותי ((-: בהחלט מתכון מנצח!

    השבמחק
  8. אפרתי, תודה מותק שלי, חכי למתכון של הקובה סלק, הוא בכלל מעורר תיאבון, וטעים בטירוף!!

    השבמחק
  9. נראה מצוין. רק שלא נראה שתבנית הפיירקס של תחילת האירוע ותבנית המתכת שבסופו, קשורים לאותו עניין.

    השבמחק
  10. ברור, היה שם אחד בתנור שהוכן מבעוד מועד, הרי לא יתנו לאנשים בתערוכה לחכות שעה וחצי לטעימות (-: תודה!

    השבמחק
  11. הרגת אותי עם התמונות הקשות,רק שוק טלה יש לי בראש כבר חודש,בטוח אכין בקרוב!
    חיה אילונה דר

    השבמחק
  12. חיה, בהצלחה ובתיאבון!! (-:

    השבמחק
  13. שונית שלנו יודעת להעביר את המסר :)

    השבמחק
  14. זה מאד מרשים הבלוג עם אתיקה שהדבקת אבל אפשר קודם לקבל קצת הבהרות? האם יש קשר עסקי בינך לבין הזוג בן אדרת? האם את אי פעם משלמת בתרנגול הכחול? לא כדאי קצת גילוי נאות על מהות היחסים ביניכם?

    השבמחק
  15. אנונימי, ביני לבין הזוג בן אדרת ו/או קובי אריאלי, לא היה מעולם קשר עסקי. מתוקף פעילותי בתחום האוכל אני מכירה הרבה שפים, מסעדנים, ואנשים שעוסקים בתחום הקולינארי, והזוג בן אדרת ביניהם. הזוג מקסים, אני מבקרת לא מעט במסעדותיהם הנהדרות, ותמיד נהנית, ואני איתם ביחסים מצויינים, כמו עם מסעדנים רבים נוספים. בוודאי שאני משלמת בתרנגול הכחול, והרבה. בראשון לנובמבר השנה חגגתי את יום הולדתי בתרנגול הכחול, ואופססס... לא שילמתי, חבר שלי שילם עלי ((-: יומקסים ואנרגיות טובות (-:

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי