דלג לתוכן הראשי

איסתירא בלגינא קיש קיש קריא, אבל זה דווקא קיש חכם (-:



"קיש" הוא מאפה עגול, פתוח ומלוח, שבבסיסו בצק פריך המכוסה מלית עשויה שמנת טרייה, ביצים, ירק וגבינות. הוא טעים, מזין ומשביע ולכן מותאם לכל ארוחות היום: בוקר, צהריים וערב.
מתאים לכל היום? מזין? חם? טעים? אז יאללה, בואו איתי למסע בארץ הקישים, "קישריה".  יהיה שמח (-:


בקישריה כל אחד מרכיב לעצמו את הקיש שלו. יצירתיות זה שם המשחק. קישים במגוון טעמים לא רגילים, שנאפים במקום, לצד ארוחות בוקר עשירות, מיצים טבעיים, קפה משובח, ועוד פינוקים. כל הקישים נאפים במקום, ומוגשים חמים ומפתים לשולחן. אפשר למצוא קישים מכל הסוגים: מלוחים, מתוקים, בטעמים כמו בטטה צ'ילי וקוקוס, פלפלים קשקבל ופסטו, בצלים מקורמלים, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופרמז'ן ועוד. הקישים מגיעים בארבעה גדלים: משפחתי, זוגי, אישי ומיניקיש. האמת, המיניקיש הזה הורס. דווקא בגלל שהוא כזה קטן וחמוד, אפשר לאכול ממנו עוד, ועוד, ועוד, ולגוון בכל פעם עם טעם אחר. הוזמנתי לארוחת קישים בממלכת הקיש. כמו תמיד, אני נותנת לתמונות לדבר. הן עושות את זה הרבה יותר טוב ממני (-:
שלב ראשון-תבחרו מה בא לכם בקיש: תרד ומנגולד? בצלים מקורמלים? עגבניות צלויות בשמן זית? פלפלים קלויים? חצילים, בטטות, פטריות? ואיזו גבינה בא לכם? מוצרלה? פטה? קממבר? רוקפור? קשקבל? קצח? שום? צ'ילי? פסטו? זיתים? פיסטוק? זעתר? מה שבא לכם-יש (-:


ככה זה נראה, בשלבים המקסימים של ההכנה:

























לא ויתרנו על קינוחי שוקולד. 
לראות איך מכינים את המתוקים זו בכלל חוויה, במיוחד לחובבי שוקולד כמוני:









בשלב הזה נעשיתי רעבה. הריחות התחילו למלא את חלל האוויר,
והגיע הזמן להכניס את החגיגה הצבעונית הזו לתנור:









אני אוהבת פשטידות, קישים, ומאפים "תנוריים" בכלל.
בשבילי זה מקום אידיאלי להגדרה של "ארוחת צהריים קלילה".
הארוחה העסקית של "קישריה" כוללת קיש אישי, סלט קצוץ מתובל או סלט עלים ירוק, וקפוצ'נו קטן או מיץ טרי, ועולה 39 ש"ח:


קיש אישי, בגודל טבעי (בערך) (-:


עד סוף חודש יוני הקישריה במבצע גם על ארוחות בוקר: 19 ש"ח בלבד!! הארוחה כוללת שני מיניקישים, מיץ טרי/קפה, וירקות טריים פרוסים בשמן זית. שווה, בהתחשב בעובדה שרק כוס קפה עולה בסביבות 12 ש"ח (-:
ועכשיו, קיש סיום מדליק: ה"קישריה" הבינה שלאנשים לפעמים בא קיש בבית. ערכה חדשה ומדליקה במיוחד, שנקראת "תקיש בעצמך", מאפשרת לכל אחד לבחור את הקיש שבא לו, ולקחת להכנה בבית. הערכה כוללת את הקיש, את חומרי המילוי שבוחר הלקוח, שקית זילוף לציפוי, והוראות הכנה. רעיון חמוד לגמרי, וזה הרגע להצטער שאני לא גרה בגבעתיים. אהמממ....נכון שיש סניף גם בהרצל/לילינבלום, אבל שם לא הייתי רוצה לגור (-:




היה ערב מענג, רק קישקשתא היה חסר.
לא נורא, גם הבן שלו, קיש, סיפק את הסחורה (-:


תגובות

  1. גמני, מרינה(-: קמתי הבוקר, וחיממתי את קיש השוקולד שלקחתי לדרך. אחד הבן שלי אכל, אחד אני. כיף על הבוקר, וזה יוצא נפלא אחרי חימום במיקרו, שזה ממש הפתיע אותי |(-:

    השבמחק
  2. אני לקחתי טייק אוואי :))

    השבמחק
  3. פוסט נהדר על מקום מקסים
    אני מכיר אותם מההתחלה והם רק משתבחים עם הזמן.

    השבמחק
  4. הדר, גם אני לקחתי, עם שוקולד, לילדים (-:

    השבמחק
  5. ביג-ג'ק, תודה (-:בהחלט מקום חמוד לאללה (-:

    השבמחק
  6. אני משמין רק מלראות שון......

    השבמחק
  7. טירן, תגיד תודה שזה מה שקורה אצלך...אני משמינה מלאכול ולראות יחד (-:

    השבמחק
  8. ואי ואי ואי אין זה נראה סוף הדרך ...מתה על קישקושים חחחח איפה זה ??

    השבמחק
  9. קציעה, יש שני סניפים. אחד בגבעתיים, ואחד בהרצל/לילינבלום. כנסי לאתר של "קישריה" באינטרנט, תמצאי את כל הפרטים (-:

    השבמחק
  10. שכחת להוסיף שיש להם גם עמוד מדליק בפייסבוק. :)

    השבמחק
  11. איזה כיף של תמונות ופוסט מדליק!!
    שונית יצא מדהים!

    ניסים ויוספה

    השבמחק
  12. פוסט מקסים
    התמונות אליפות, ראיתי אותך מתהלבת ומצלמת עוד ועוד- ובהחלט היה שווה!

    השבמחק
  13. ניסים ויוספה, היה מקסים אצלכם, ולכן יצא פוסט מקסים!! הקישים היו מעולים, גם הקיש שהכנתי בבית יצא ממש נפלא (-: תודה לכם!

    השבמחק
  14. תודה, מיה (-: כשאני מצלמת אוכל אני מתלהבת (-:

    השבמחק
  15. תודה, דודי (-: גם אני אוהבת אותו (-:

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?