דלג לתוכן הראשי

איסתירא בלגינא קיש קיש קריא, אבל זה דווקא קיש חכם (-:



"קיש" הוא מאפה עגול, פתוח ומלוח, שבבסיסו בצק פריך המכוסה מלית עשויה שמנת טרייה, ביצים, ירק וגבינות. הוא טעים, מזין ומשביע ולכן מותאם לכל ארוחות היום: בוקר, צהריים וערב.
מתאים לכל היום? מזין? חם? טעים? אז יאללה, בואו איתי למסע בארץ הקישים, "קישריה".  יהיה שמח (-:


בקישריה כל אחד מרכיב לעצמו את הקיש שלו. יצירתיות זה שם המשחק. קישים במגוון טעמים לא רגילים, שנאפים במקום, לצד ארוחות בוקר עשירות, מיצים טבעיים, קפה משובח, ועוד פינוקים. כל הקישים נאפים במקום, ומוגשים חמים ומפתים לשולחן. אפשר למצוא קישים מכל הסוגים: מלוחים, מתוקים, בטעמים כמו בטטה צ'ילי וקוקוס, פלפלים קשקבל ופסטו, בצלים מקורמלים, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופרמז'ן ועוד. הקישים מגיעים בארבעה גדלים: משפחתי, זוגי, אישי ומיניקיש. האמת, המיניקיש הזה הורס. דווקא בגלל שהוא כזה קטן וחמוד, אפשר לאכול ממנו עוד, ועוד, ועוד, ולגוון בכל פעם עם טעם אחר. הוזמנתי לארוחת קישים בממלכת הקיש. כמו תמיד, אני נותנת לתמונות לדבר. הן עושות את זה הרבה יותר טוב ממני (-:
שלב ראשון-תבחרו מה בא לכם בקיש: תרד ומנגולד? בצלים מקורמלים? עגבניות צלויות בשמן זית? פלפלים קלויים? חצילים, בטטות, פטריות? ואיזו גבינה בא לכם? מוצרלה? פטה? קממבר? רוקפור? קשקבל? קצח? שום? צ'ילי? פסטו? זיתים? פיסטוק? זעתר? מה שבא לכם-יש (-:


ככה זה נראה, בשלבים המקסימים של ההכנה:

























לא ויתרנו על קינוחי שוקולד. 
לראות איך מכינים את המתוקים זו בכלל חוויה, במיוחד לחובבי שוקולד כמוני:









בשלב הזה נעשיתי רעבה. הריחות התחילו למלא את חלל האוויר,
והגיע הזמן להכניס את החגיגה הצבעונית הזו לתנור:









אני אוהבת פשטידות, קישים, ומאפים "תנוריים" בכלל.
בשבילי זה מקום אידיאלי להגדרה של "ארוחת צהריים קלילה".
הארוחה העסקית של "קישריה" כוללת קיש אישי, סלט קצוץ מתובל או סלט עלים ירוק, וקפוצ'נו קטן או מיץ טרי, ועולה 39 ש"ח:


קיש אישי, בגודל טבעי (בערך) (-:


עד סוף חודש יוני הקישריה במבצע גם על ארוחות בוקר: 19 ש"ח בלבד!! הארוחה כוללת שני מיניקישים, מיץ טרי/קפה, וירקות טריים פרוסים בשמן זית. שווה, בהתחשב בעובדה שרק כוס קפה עולה בסביבות 12 ש"ח (-:
ועכשיו, קיש סיום מדליק: ה"קישריה" הבינה שלאנשים לפעמים בא קיש בבית. ערכה חדשה ומדליקה במיוחד, שנקראת "תקיש בעצמך", מאפשרת לכל אחד לבחור את הקיש שבא לו, ולקחת להכנה בבית. הערכה כוללת את הקיש, את חומרי המילוי שבוחר הלקוח, שקית זילוף לציפוי, והוראות הכנה. רעיון חמוד לגמרי, וזה הרגע להצטער שאני לא גרה בגבעתיים. אהמממ....נכון שיש סניף גם בהרצל/לילינבלום, אבל שם לא הייתי רוצה לגור (-:




היה ערב מענג, רק קישקשתא היה חסר.
לא נורא, גם הבן שלו, קיש, סיפק את הסחורה (-:


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.