דילוג לתוכן הראשי

כרמלים. הרמוניה מופלאה בשחור-ירוק.

משרד התיירות הוציא קבוצת בלוגרים נבחרים לסיור בכרמלים. את הסיור ארגנה "עמותת כרמלים".כרמלים חולשת על המרחב שבין חיפה לחדרה והיא כוללת בתחומה 8 מועצות אזוריות ומקומיות ביניהם מוא"ז חוף כרמל, בנימינה, זכרון, אלונה, ג'סר א זרקא, פרדיס, ועוד.
ברחבי כרמלים כ-140 אטרקציות, 20 יקבים, 300 אמנים וגלריות לאמנות, כ-1200 חדרי מלון ו-130 מסעדות.
מסעדות. שמעתי "מסעדות", אז הסכמתי. נו, זו אני. האוכל הוא תמיד מה שמצליח להרשים אותי. הפעם, ציפתה לי הפתעה. היה אוכל, הרבה אוכל, אבל מה שהצליח להשאיר בי חותם הוא דווקא הנוף. אחרי השריפה הגדולה, חשבתי שהכל יהיה שחור. טעיתי. השחור, היה שחור קסום. שחור מעורבב עם ירוק. עצים שחורים, בתים מפוייחים, ועדיין, הרבה ירוק מסביב. לפעמים, ההרמוניה הזו היתה כ"כ נהדרת, כאילו מישהו תכנן מיצג של נוף פראי, ומושלם:






התחלנו עם הרבה ירוק. מלון ניר עציון, שם אכלנו ארוחת בוקר.
עמוס ירוק, וצופה אל הים:



אחרי ניר עציון המשכנו לעין הוד. כפר האומנים, רק עליו אפשר לספר יום שלם, ועדיין יהיה מה להוסיף. הסיפורים על עין הוד יהיו בפוסט אחר, כי הרי זה פוסט שכולו ירוק-שחור.
בעין הוד נתקלנו בבית הזה, ששייך לציירת זיווה קיינר.
בזמן השרפה ישבו שבעה בבית הזה, אך בדרך נס אף אחד לא נפגע.
ניתן לראות את שאריות השרפה בחלון, כשמסביב הכל ירוק:





האיצטרובל הזה  נראה תמים:


איך אומרים אצלנו? לכל מטבע שני צדדים? גם לאיצטרובל הזה.
הצד המפוייח שלו:



מפוייח או לא, מקסים, בעיניי.



בכל עץ אורן ירושלמי ישנו אחוז מסוים של אצטרובלים, המכונים אצטרובלים סרוטוניים (serotinous), שנשארים סגורים על העץ במשך שנים רבות, עד שפורצת שריפה. החום הרב של השריפה ממיס את השרף שבין קשקשי האצטרובל, ואחרי השריפה ישנו שחרור מאסיבי של זרעים אל הקרקע.

  

הזרעים נובטים בבת אחת עם רדת הגשמים הראשונים לאחר השריפה. יער טבעי של אורן ירושלים מתחדש במלוא גובהו תוך כ-40 שנה.
כמה יפה היה לראות את האורנים הקטנים מבצבצים מהאדמה,
ואת ההתחדשות של הירוק בכרמל:



אין דבר שמשקף טוב יותר את עוצמת הטבע מלראות את הגזע הזה, שקליפתו השחורה צועקת "מוות":


כשלצידו, בין שאריות הפיח, הירוק המתחדש הזה:



האורנים השחורים, עם הירוק מסביב, נתנו לי חוויה ויזואלית נהדרת.
נהנתי מהנוף הפראי, השחור, והירוק.
כמו שאמרתי, הרמוניה מושלמת:
















   




ולמי בעצם אכפת מהשחור היפה הזה,



כשמסביב יש ים ונוף מדהים:






המון ירוק וצבעוני:






ואטרקציות משגעות וכיפיות במיוחד, בתוך השחור הכ"כ ירוק הזה?


ה"טומקאר" היה כיף גדול, לנסוע בשבילי היער היפה הזה זו חוויה מומלצת:


מנקודת המבט של "הטבע בכרמלים", נהנתי מכל רגע. הכרמל היה יפה לפני השריפה הגדולה, הכרמל משגע בעיניי גם אחריה, אולי אפילו יותר.
כבר אמרתי, עוצמת השחור-ירוק היתה מדהימה.










ממליצה בחום על טיול לכרמלים, וזה רק חלק ראשון מיופיו של האזור (-:





 

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)