דילוג לתוכן הראשי

כרמלים. הרמוניה מופלאה בשחור-ירוק.

משרד התיירות הוציא קבוצת בלוגרים נבחרים לסיור בכרמלים. את הסיור ארגנה "עמותת כרמלים".כרמלים חולשת על המרחב שבין חיפה לחדרה והיא כוללת בתחומה 8 מועצות אזוריות ומקומיות ביניהם מוא"ז חוף כרמל, בנימינה, זכרון, אלונה, ג'סר א זרקא, פרדיס, ועוד.
ברחבי כרמלים כ-140 אטרקציות, 20 יקבים, 300 אמנים וגלריות לאמנות, כ-1200 חדרי מלון ו-130 מסעדות.
מסעדות. שמעתי "מסעדות", אז הסכמתי. נו, זו אני. האוכל הוא תמיד מה שמצליח להרשים אותי. הפעם, ציפתה לי הפתעה. היה אוכל, הרבה אוכל, אבל מה שהצליח להשאיר בי חותם הוא דווקא הנוף. אחרי השריפה הגדולה, חשבתי שהכל יהיה שחור. טעיתי. השחור, היה שחור קסום. שחור מעורבב עם ירוק. עצים שחורים, בתים מפוייחים, ועדיין, הרבה ירוק מסביב. לפעמים, ההרמוניה הזו היתה כ"כ נהדרת, כאילו מישהו תכנן מיצג של נוף פראי, ומושלם:






התחלנו עם הרבה ירוק. מלון ניר עציון, שם אכלנו ארוחת בוקר.
עמוס ירוק, וצופה אל הים:



אחרי ניר עציון המשכנו לעין הוד. כפר האומנים, רק עליו אפשר לספר יום שלם, ועדיין יהיה מה להוסיף. הסיפורים על עין הוד יהיו בפוסט אחר, כי הרי זה פוסט שכולו ירוק-שחור.
בעין הוד נתקלנו בבית הזה, ששייך לציירת זיווה קיינר.
בזמן השרפה ישבו שבעה בבית הזה, אך בדרך נס אף אחד לא נפגע.
ניתן לראות את שאריות השרפה בחלון, כשמסביב הכל ירוק:





האיצטרובל הזה  נראה תמים:


איך אומרים אצלנו? לכל מטבע שני צדדים? גם לאיצטרובל הזה.
הצד המפוייח שלו:



מפוייח או לא, מקסים, בעיניי.



בכל עץ אורן ירושלמי ישנו אחוז מסוים של אצטרובלים, המכונים אצטרובלים סרוטוניים (serotinous), שנשארים סגורים על העץ במשך שנים רבות, עד שפורצת שריפה. החום הרב של השריפה ממיס את השרף שבין קשקשי האצטרובל, ואחרי השריפה ישנו שחרור מאסיבי של זרעים אל הקרקע.

  

הזרעים נובטים בבת אחת עם רדת הגשמים הראשונים לאחר השריפה. יער טבעי של אורן ירושלים מתחדש במלוא גובהו תוך כ-40 שנה.
כמה יפה היה לראות את האורנים הקטנים מבצבצים מהאדמה,
ואת ההתחדשות של הירוק בכרמל:



אין דבר שמשקף טוב יותר את עוצמת הטבע מלראות את הגזע הזה, שקליפתו השחורה צועקת "מוות":


כשלצידו, בין שאריות הפיח, הירוק המתחדש הזה:



האורנים השחורים, עם הירוק מסביב, נתנו לי חוויה ויזואלית נהדרת.
נהנתי מהנוף הפראי, השחור, והירוק.
כמו שאמרתי, הרמוניה מושלמת:
















   




ולמי בעצם אכפת מהשחור היפה הזה,



כשמסביב יש ים ונוף מדהים:






המון ירוק וצבעוני:






ואטרקציות משגעות וכיפיות במיוחד, בתוך השחור הכ"כ ירוק הזה?


ה"טומקאר" היה כיף גדול, לנסוע בשבילי היער היפה הזה זו חוויה מומלצת:


מנקודת המבט של "הטבע בכרמלים", נהנתי מכל רגע. הכרמל היה יפה לפני השריפה הגדולה, הכרמל משגע בעיניי גם אחריה, אולי אפילו יותר.
כבר אמרתי, עוצמת השחור-ירוק היתה מדהימה.










ממליצה בחום על טיול לכרמלים, וזה רק חלק ראשון מיופיו של האזור (-:





 

תגובות

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי