דלג לתוכן הראשי

אוכל. צבע. טבע. סיפור של אהבה צפונית (-:


בוקר של טיול בכרמלים. האוכל תמיד תופס אצלי מקום "שווה". הסיור בכרמלים הראה לי שההנאה לא תלויה באוכל. היא תלויה במקום, בפעילות, בחברה. האוכל הוא רק תוספת. מצד שני, גם לתוספות יש את המקום המכובד שלהם, ואני, בלי לכתוב על אוכל, או לפחות לצלם אותו, לא מסוגלת(-: את הבוקר התחלנו בארוחת בוקר במלון "ניר עציון". ארוחת בוקר סטנדרטית   שכללה לחמים מסוגים שונים, מזנוני ירקות, גבינות, וביצים, כמובן (-:


לפני שהגענו לארוחת הבוקר, עצרנו לטעום את המעדנים של "גבינות שוורצמן":


גבינות משובחות, זיתים מעולים.









יצאנו לחצר המקסימה של שוורצמן



שם פינקו אותנו במלבי משגע עם קרם אגוזים,
ובסיידר חם מתוצרת בית:


וזכינו לשמוע את הסיפור של משפחת שוורצמן:


מדושנים מעונג נכנסנו לרכבים, ונסענו לארוחת הבוקר, אותה סיימנו עם קפה במרפסת ונוף לים, ועם הרבה מצב רוח נהדר שליווה אותנו לאורך כל היום:


ואז הגענו למקום קסום. אין הוד?
יש הוד, הרבה הוד בעין הוד (-:
עין הוד התגלתה כמקום קסום. על האומנות והיופי של עין הוד אני אספר בפוסט אחר, מגיע למקום הזה פוסט משלו. האמת, גם לאיש הזה שפגשנו בעין הוד מגיע פוסט משלו. תכירו, דני-ביר, איש הבירה של עין הוד, ודמות ססגונית, היפראקטיבית, ומקסימה ביותר.
דני, שמייצר בירות ביתיות, לא הפסיק לשעשע אותנו:


שלום, אדוני המלך!!!


"קחו, תשתו את הבירה הכי טובה שיש,
ותפסיקו לבלבל את המוח" (-:


אף אחד מהנוכחים בסיור לא ויתר על תמונה עם דני,
מלך הבירה. גם לא אני:


ולא תמר, והדר, ואיתי, ומרינה, ודנה (-:
כולם רצו תמונה עם דני, האיש הכי קורע בעין הוד, ואולי גם במדינה כולה:


  

  

 

"טוב, די עם התמונות שלכם, חבורת נודניקים של פייסבוק.
אבל מה זה בכלל פייסבוק?"

 
"זהו? אתם שיכורים מספיק?
בואו החוצה, אני אספר לכם כמה בדיחות":


ככה בדיוק זה נראה. הוא מספר סיפורים, ובדיחות, ומה לא,
וכולנו לא יכולים שלא לצלם/להסריט/לצחוק:

 

וזה החתול של דני. 
אחרי שצילמנו כ"כ הרבה את הבעלים שלו, גם לו מגיעה קצת תשומת לב. חוצמזה, הוא יפיוף אמיתי (-:


 במכולת של עין הוד מצאנו כל מיני משקאות מעניינים, שהם מייבאים בעצמם.
אני בחרתי תה ירוק. העיצוב תמיד עוזר לי לבחור:


המשכנו לארוחת צהריים. כאן, במתחם הזה, רכבנו על סוסים, "חרשנו" את היער עם  טומקאר,
ואכלנו במסעדת הבוקרים "קאט באלו":



wrangler ג'ינס
מה בדיוק הוא עושה פה, על הקיר של המסעדה?
זה של הבן של הבעלים של המקום (-:








ואז, הגיע זמן הקינוחים. נסענו למקום כפרי וחמוד,
עם עוגות מצויינות:


וככה זה נראה, ב"כרמלה":





















 כאן הסתיים לו היום המקסים הזה.  בדרך הביתה, כבר התחיל להחשיך, השמש התחילה לשקוע, ועם מראה כזה בדרך למרכז, נשאר לי רק להתגעגע לכרמלים, ליום הכיפי הזה, ולחשוב על הפעם הבאה שאני נוסעת לצפון הכ"כ קרוב והכ"כ יפה הזה (-:




























































תגובות

  1. בבבת אחת החזרת לי את כל הריחות, הקולות והטעמים.
    יום קסום בחבל ארץ יפה, מלא ומרתק.
    איזה כיף להתאהב בארץ שלנו מחדש כל פעםץ
    תמונות יפיפיות, פוסט משובח

    השבמחק
  2. תודה, דנה. עד ארבע בבוקר אתמול החזרתי לעצמי את הריחות, הטעמים, החוויה. היה תענוג (-:

    השבמחק
  3. מדליק שונית. הבלוג הזה יגיע רחוק.

    השבמחק
  4. תודה גדולה, דודי, על הפרגון (-: כיף פרגון מאושיית אוכל (-:

    השבמחק
  5. מקסים ונראה סוף ממש עשית לי חשק
    אבל נראה לי שבשביל כל הטוב הזה צריך יותר מיום אחד

    השבמחק
  6. כמה שאני חושבת שאת טובה במה שאת עושה, את משתבחת כל פוסט יותר ויותר. אין לך גבולות. (לטובה).
    תודה על ההמלצות וסחתיין על המצגת (קריצה).
    אפרת בראל

    השבמחק
  7. פוסט מדהים..ונשמר במועדפים..
    האם ישנה אפשרות להרשם אליו ולקבל עדכונים ישירות למייל??


    תודה חני ♥

    השבמחק
  8. הדס, אנחנו עשינו את הכל ביום אחד, וזה עוד בלי להכניס את הגלריות שביקרנו בהן (-:

    השבמחק
  9. אפרת, תודה יקירתי, אכן, אין לי גבולות (-: וטוב שכך... נשיקות

    השבמחק
  10. חני, תודה (-: אין לי מושג לגבי פרטים טכניים, אני מניחה שאפשר, שווה בדיקה (-: תודה!!!

    השבמחק
  11. שונית המקסימה, מסתבר שלא רק בפייסבוק את מסקרנת גם בבלוג הנפלא הזה שלך.
    אסור לך לנטוש לרגע את המקלדת :)

    השבמחק
  12. תודה "מלונות" (-: איזה מחמאה נפלאה!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?