דלג לתוכן הראשי

ארוחת הבוקר הכי טובה שלי (-:





לפעמים, כשבא לי ארוחת בוקר טובה, אבל ממש טובה, אני מחליטה להתרחק.
ככה זה כשנמאס לי מהפורמט של "חביתה, עשבי תיבול זה בתוספת תשלום, גבינה צהובה ושמנת, לא, את לא יכולה להחליף, ככה זה מגיע. מיץ גזר? יש לנו, אבל זה בתוספת 5 ש"ח". כאילו שהגזרים עולים יותר מהתפוזים או הלימונים.
אז כהרגלי, לקחתי את האוטו, ונסעתי לגלבוע.
רק בשביל הנוף כבר שווה להגיע לשם:


ארוחת הבוקר המקסימה של "קימל בגלבוע"
מתחילה עם לחם הבית הנפלא:
(את התמונות צילמתי כשירדתי לחגוג את החירות בגלבוע, ולכן יש פה לחמניה של פסח):


ועם מטבלים נהדרים:
חמאה עם קימל, טחינה מתוקה ופלפלונים אדומים,
איולי זעפרן וכוסברה, פסטו, טפנד זיתים:
<><><>
<><>







ואז, סלטים. אלו לא סתם "סלט ירוק עם ויניגרט", או "סלט ערבי מתובל", כמו ברוב התל אביביות
(ויסלחו לי התל אביביות המשופרות).
סלט כפרי אישי: מבחר ירקות, בייבי עלים, קרוטונים, בוטנים, רוטב ויניגרט וגבינת צאן:

 


אנשובי קיסר: חסה אייסברג, מיונז לימון ופילט אנשובי:


והפייבוריט שלי: סלט סלק טרי בויניגרט בלסמי ורימונים, צנוברים ושזיפים:



גבינות זה תענוג אמיתי. בארוחת הבוקר ב"ברסארי" נתנו לי קוטג'. גם שעברה שנה מאז, אני עדיין בטראומה (-:
ב"קימל בגלבוע" אני אוכלת סנט מור, קשקבל, קממבר, גאודה:


ואז מגיעה המנה המענגת של ארוחת הבוקר ב"קימל בגלבוע",
עלי גפן חמימים במילוי אורז קינמון על יוגורט כבשים. אני מאד אוהבת את עלי הגפן האלו(לפעמים אני מזמינה מהם דאבל):

 


ככה נראה שולחן ארוחת הבוקר המקסים שלנו, וזה עוד לפני "המנה העיקרית". עם הנוף המקסים של הגלבוע, והמרגריטה בצד, זה מושלם:






היינו זוג, בחרנו שתי עיקריות.
אני בחרתי פריטטה תפו''א ובצל מטוגן:


ושותפי לארוחה בחר מנה משגעת של שקשוקה תרד עם שמנת, ביצים וגבינת קשקבל:


ארוחת הבוקר הזו שווה כל שקל שהיא עולה, והיא הכי "ווליו פור מאני" שאני מכירה. ארוחת הבוקר של קימל בגלבוע עולה 77 ש"ח(!), ומה שראיתם זה עוד לא הכל (-: המחיר כולל גם קינוחים!! אצבעות השוקולד המדהימות האלו הן חלק מארוחת הבוקר של "קימל בגלבוע":

אכלנו גם גלידה עם פירות:


והתפנקנו באחת והיחידה, שאני לא מוותרת עליה בכל ביקור בגלבוע:
הפבלובה!!!
היא אמנם לא כלולה בארוחת הבוקר, אבל אני לא יכולה בלעדיה (-:


וכשהיא עומדת איתנה ובוהקת אל מול נופו של הגלבוע, היא חושנית וטעימה במיוחד:


ועוד כמה פרטים קטנים, אבל מאד מעניינים. השפים של "קימל בגלבוע" הם שאול בן אדרת, והשף המוכשר בן שחם, שרק בשביל החיוך שלו שווה להגיע. האמת, גם בשביל האוכל שהוא מוציא מהמטבח שלו. כ"כ מוקפד, כ"כ חגיגי, כ"כ מעורר תיאבון. שני שפים נהדרים, השילוב ביניהם מקסים, בעיניי:


ב"קימל בגלבוע" יש גינת ירק. כל עשבי התיבול, והמון ירקות מעניינים גדלים בגינה הזו, ומשם הם מגיעים היישר לצלחות של הסועדים ב"קימל בגלבוע".
תפסתי את שאול קוטף:



ומחייך חיוך של ניצחון לאור הקטיף המוצלח:


קצת נקיונות מסביב, שרק העלים המשובחים יגיעו למסעדה:


ה"סחורה" מוצגת לראווה, במלוא הדרה, טרייה, "היישר מהשדה":








שאול לקח אותנו לגינה, ונתן הסברים על כל הדברים שנמצאים בה. פה השומר מוצג לתפארת הגלבוע:






הוא לא רק קוטף, הוא גם טועם, כדי להיות בטוח שזה בדיוק הטעם
שהוא צריך שם, במטבח:


מצאנו כרובים. הסגולים יפים במיוחד:

 







וחוץ מהאוכל הטעים, הנוף המקסים, והגינה המקסימה, יש גם פריחה משגעת:





כל זה, ביחד עם ישיבה במרפסת המקסימה, שצופה אל הגלבוע, עשו לי את ארוחת הבוקר לזוכה בתואר "ארוחת הבוקר הכי טובה שלי". נסיעה לגלבוע לארוחת בוקר הפכה אצלי להרגל. שעה מת"א, ואני מתענגת על אוכל משובח, נוף מהמם, ואווירה, שאין כמוה להרגיע את הנפש ולתת לה אנרגיה לשבוע שלם (-:



תגובות

  1. מקסים!! קדימה ל"קימל"!!!

    השבמחק
  2. בפעם הבאה שאני בחופשת מולדת מבטיחה להגיע לשם

    השבמחק
  3. מסעדה מדהימה וטעימה כל כך יפה ואיזה נוף הורס!!!!

    השבמחק
  4. ראובן, תודה!! גם אני מתגעגעת לגלבוע (-:

    השבמחק
  5. וכמה כל זה עלה? משום מה נראה לי שלא שילמת על כתבת הפרסומת הזו

    השבמחק
  6. כל זה עלה 77 ש"ח לאדם, כולל מע"מ, לא כולל שירות. גילוי נאות: הפבלובה היתה על חשבון הבית (-:
    מכיוון שהתגובה נרשמה כ"אנונימי", חושי המאד מחודדים גורמים לי לחשוב שאני יודעת בדיוק מי כתב אותה, ולמה. שבוע נפלא (-:

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?