דלג לתוכן הראשי

לא "עוד מתוקה", זאת מתוקה, שווה, ומענגת במיוחד (-:


הוזמנתי לביקור ב"מתוקה", רשת קונדיטוריות, שלאחרונה פתחה סניף חדש ומתוק במיוחד בקניון G בכ"ס. הרשת נפתחה ע"י הקונדיטורית מירי ארזי, שגם היא מתוקה בפני עצמה, ובעלה, שוקי, ב-1998, בנווה צדק בת"א.


כל מוצרי הקונדיטוריה המדהימים נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים. האמת, מרגישים את זה בטעם. לא היה דבר אחד שטעמתי שלא הורגשה בו האיכות נטולת הפשרות של "מתוקה". והטעם...וואוו, הטעם:
  
   

 

 














  






גם אגף המלוחים לא היה סתם "בורקס":


את הקישים לא טעמתי, אבל הם נראים בדיוק כמו כל שאר הדברים ב"מתוקה". מניחה שהם טעימים להפליא:
 ועכשיו: לשוס!! ביכורי שבועות, ומתכון:


סבלנות, תכף תקבלו מתכון לבלינצ'ס מדהים, שמירי, בעלת הרשת, נתנה לנו באהבה, אבל קודם, התמונות של הבלינצ'סים המעולים שאכלנו, מתוקים ומלוחים.
התחלנו עם בלינצ'סים מלוחים מדפי אורז, איזה יופי:


הירוק: בייבי תרד בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים.
הכתום: בטטה, גבינת ברי, ועלי בזיליקום טריים.
הסגול: עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים.
הסגול, בעיניי, היה מענג:


אל הבלינצ'סים המעולים האלו התלוותה פלטת גבינות מעולות, שהיא חלק משירות של "מתוקה" שנקרא 
 ROOMSERVICE
השירות הושק בשנת 2004, והוא בנוי על קונספט של שיטת הגשה ייחודית הכוללת מגשי אירוח ארוזים, מזמינים ומפנקים, הנפתחים בקלות, והופכים כל אירוע לחגיגת טעמים נהדרים. השירות מתאים לישיבות במשרד, להרמת כוסית, למסיבות קוקטייל, ולכל אירוע אחר. טלפון להזמנות, למי שיבוא לו על הפינוק הזה: 1-700-723-723


 ועכשיו, לבלינצ'סים שאני הכי אוהבת, המתוקים!! (-: קיבלנו צלחת עם שלושה סוגי בלינצ'סים:


אז מה היה לנו פה? בלינצ'ס קרם שקדים ופירות יער (אני לא מתעלפת על דברים מתוקים מדי, וזה היה טעים, אבל ממש מתוק. מומלץ לחובבי הז'אנר), בלינצ'ס במילוי שוקולד נהדר ואגוזים קלויים, והפייבוריט שלי, בלינצ'ס גבינה מהמם, עם צימוקים וגרידת לימון. הנה, עוד שניה מגיע המתכון שלו:


מתכון לבלינצ'ס גבינה מעולה, של רשת "מתוקה", באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי:

החומרים לבלינצ'ס (15 יח'):
2 ביצים מס. 1
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לטרוף בקערה את כל החומרים, עד עיסה הומוגנית, ולהוסיף 1 כוס קמח בתנועות קיפול. לערבב עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה. לשים לב, זה מוכן מהר, אז לא לגשת בינתיים לפייסבוק, זה ישרף (-: 
להפוך בזהירות לצד השני ולטגן מעט.

הכנת מלית הגבינה:
לערבב בקערה עד לבלילה חלקה:
200 גרם גבינת דבורק או כנען יבשה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
חצי מקל מגורד וניל אמיתי
גרידת לימון משני לימונים
להוסיף לבלילה 50 גרם צימוקים כהים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס, ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה, ולצרוב את הבלינצ'ס מעט מכל צד. אפשר לפזר אבקת סוכר על הבלינצ'ס המוכן או קינמון.

מבצע לשבועות על כל הבלינצ'סים: שני מארזי בלינצ'ס ב-59 ש"ח בלבד!!!

טעמנו שתי עוגות פס נהדרות, מחירן: 65 ש"ח. 
הראשונה, עוגת גבינה ואוכמניות, מצויינת:


השנייה, עוגת מוס גבינה עדין, פנקוטה ליים, בשילוב מוס מנגו קייצי. העוגה מקסימה לאירוח, ולמרות שמנגו הוא לא הפייבוריט שלי, היא היתה "שווה":


ועוד אחת אהובה לשבועות, עוגת הפירורים, שנראה לי שאין אחד שלא אוהב אותה:


ועכשיו, עוד קצת על המותג הפרחוני הזה.
הפרח הוא הלוגו של המותג, ואפשר למצוא אותו בכל פינה ועל כל פריט בחנות. הוא מיוצר גם כעוגיות:


הוא נמצא על הכוסות:


על המפיות והסוכר:


על אריזות המתנה המקסימות:





 
וזה הזמן להגיד תודה למירי ארזי, על האירוח הלבבי, על המוצרים המעולים שהתענגנו עליהם, ועל הסניף הזה, של קניון G  בכפר סבא, שנמצא עשר דקות מהבית שלי ((-:

 
 ושיהיה לכולכם חג שבועות מאד מאד טעים ושמח!!! 

 

תגובות

  1. כרגיל פוסט מעורר תאבון , שבת נהדרת שונית

    השבמחק
  2. התמונות שלך גורמות לי להזלת ריר אינטנסיבית. את רשמית מעוררת בלוטות הטעם הלאומית של תל אביב.
    אדי

    השבמחק
  3. גיא, שבת מעולה גם לך!! תודה (-:

    השבמחק
  4. אדי, אני שמחה שזכיתי לתואר רשמי, ועוד ממך, קולינארי שכמוך (-:

    השבמחק
  5. אוי...זה לא חוקי לשים פוסטים כאילה כשאני שותה קפה עם קרקר יבש....פשוט לא חוקי....

    השבמחק
  6. מרינוש, זה בהחלט לא חוקי. גם אני מסתכלת על זה בערגה, במיוחד על הבלינצ'סים (-:

    השבמחק
  7. עשית לי תאבון. מה אני עושה עם זה עכשיו? :)

    השבמחק
  8. הולכת לחפש סניף פתוח של מתוקה, אפרתי (-:

    השבמחק
  9. היופי הזה שהבאת כאן בכזה שפע מעורר בי געגועים :)
    וכדי שתהיה לך הכתובת של הבלוג שלי - שמתי כאן בפרטי ההרשמה- מוזמנת!
    עד לפעם הבאה- חג שמח ונשיקות
    מיה

    השבמחק
  10. מיה, גם בלוג השוקולד שלך מעורר תיאבון (-:
    היה כיף, בהחלט נתראה!! (-:

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?