דלג לתוכן הראשי

זכרונות מעוף בגריל. פוסט געגוע.

כשהייתי ילדה, לאבא שלי היתה חנות לעוף בגריל. הוא ואחיו התאום מכרו עופות בגריל. חנות אחת קטנה בקינג ג'ורג בת"א, שכולה ריחות נפלאים של עוף בגריל. עוף בגריל הוא לא "סתם עוד עוף" בשבילי. עוף בגריל אלו זכרונות מאבא שלי, ז"ל. זכרונות נעימים כאלו שמציפים אותנו, וגורמים לנו להזיל דמעה, ולהתגעגע. בדיוק אותה דמעה נוסטלגית חנקה את גרוני כשטעמתי את העוף בגריל של "רוסטה צ'יקן".
משהו בריח שלו, בתיבול המיוחד, הזכיר לי את "העוף בגריל של אבא". אבא שלי בטח יושב שם למעלה, קורא, ומחייך. תמיד אמרתי שהעוף בגריל שלו היה העוף בגריל הכי טעים שאכלתי. זכרונות ילדות, אי אפשר להתווכח איתם.






יש לי הצהרה: הצ'יפס של רוסטה צ'יקן הוא הצ'יפס הכי עסיסי וטעים שאכלתי בארץ. סוג של פוטייטו'ז, עבים וטעימים, רק בלי התיבול המיותר של רשתות המזון המהיר. עוף בגריל שכזה, עם צ'יפס בדיוק, אבל בדיוק כזה, ואני מאושרת.





בעל המקום, מיכאל אסולי, הוא יהודי שעלה מצרפת, לאחר שרוב חייו הוא עסק ב...בשר, כמובן.
כשחיכיתי לשני האחרים שהגיעו לאכול איתי, יצא לי לשוחח עם מיכאל, דור שלישי למגדלי בקר.
מיכאל, אדם חביב מאד, נעים ומסביר פנים, סיפר לי קצת עליו, ועל הבשר, שאיתו הוא מתעסק מילדותו.
בצרפת מיכאל ומשפחתו עסקו בגידול בקר, ושיווק בשר למלונות יוקרה בפריז.
מיכאל החליט לעבור לדרום אמריקה, ושימש שם ברוקר בשוק הבשר. הוא מספר שהוא היה כוכב באורגוואי, ומאד מוערך שם. אחרי דרום אמריקה הוא חזר לצרפת, ומשם הוא החליט להגיע לישראל.
מיכאל שומר כשרות, ולכן רוסטה צ'יקן היא מסעדה כשרה.




לרוסטה יש חלל פנימי שמעוצב בפשטות נעימה. בקומה העליונה יש ספת עור. המקום לא גדול, ואני אהבתי במיוחד את המרפסת. לפעמים, דווקא הפשטות עושה לי את זה הרבה יותר מעיצוב מהודר ומנוכר:



  









האוכל ברוסטה צ'יקן מבוסס על עוף, ועל עוף בגריל, בעיקר, וכן, יש גם עוף שלם לקחת הביתה. תענוג (-:


עם הביס הראשון מהעוף, עצרתי. לא רציתי לתת לו לגלוש במורד הגרון, רציתי להחזיק את הטעם הכ"כ ביתי הזה עוד טיפה.
אצלנו קוראים לזה "רוטב". הצרפתים קוראים לזה "סואוס" (sauce) ,"רוטב", בצרפתית. מיכאל אמר לי "את חייבת לטעום את הסואוס הירוק". ביס אחד מהעוף, טבול ברוטב הירוק הזה עשו לי עונג בכל אחת מבלוטות הטעם שלי. הרוטב הירוק, כך סיפר לי מיכאל, הוא על בסיס של שמן זית ופטרוזיליה טריה. מושלם (-:


שיפודי פילה העוף היו עשויים בדיוק במידה, ושוב, הרוטב הירוק הזה הפך אותם מ"שיפודי פילה עוף", ל"שיפוד בטעם נהדר".  לייק ל"סואוס" הטעים (-:


את הכנפיים אכל הצמד שישב איתי ב"רוסטה". אני לא מאלו שאוהבים להתעסק עם האוכל, כנפיים זה פרוייקט בשבילי. רק כשהן במרק עוף, אני אוכלת אותן (-:


השניצלים, ביתיים לגמרי. בדיוק כמו שאני מכינה לילדים. זה מה שאני אוהבת הכי, בסופו של יום. אוכל ביתי. שניצלים, צ'יפס, פירה- נו, אני מניחה שרובכם יכולים להבין על מה אני מדברת, אין על אוכל של בית (-:


מלבד עוף, יש גם מנה של אנטריקוט ב"רוסטה". קיבלתי הסבר ממיכאל, שמומחה ביישון וקיצוב בשר, הסבר על החלקים הכשרים של הפרה. ידעתם שבשר כשר עד הצלע העשירית בגב ועד החמישית בחזה? אני לא ידעתי (-:


אגרול. אני אוהבת אגרול. כל בצק שממולא בדברים טעימים אני אוהבת. לפני יותר מ-20 שנה, שניהלתי מעבדת צילום שהיתה צמודה ל"כסית" האגדית, הייתי אוכלת כמעט בכל צהריים בפסאז' שעל פינת פרישמן, מתחת לקאמרי. היתה שם מסעדה סינית חביבה, ושם התאהבתי באגרול. אני עדיין יכולה לשמוע את קולה הצפצפני של התאילנדית/סינית/ויאטנמית/פיליפינית (אין לי מושג מאיפה היא היתה) מקבלת את ההזמנה שלי ואומרת: "וואן אגרול, וואן קורְן סוּפּ, טֵייק אוואי!!" (-:
אגרול עוף של רוסטה. טעים, טעים, טעים. מודה, אני מכורה לאגרול. יום אחד, אם תהיה קבוצת תמיכה ל"מכורי אגרול", יקראו לה AA, ואני בטוח אהיה בתוכה (-:

  
לרוסטה יש יומיים בערב שבהם יש ליין מיוחד. ליין ימי שני, החל מ-22.00, מוזיקה דרום אמריקאית עם להקה שנקראת "בלה טריו", לבני +30. ריקודים והרבה שמח.
ליין נוסף הוא בימי חמישי, מיין סטרים ברזילאי, עם די ג'יי, כשמיכאל אומר שהליין הזה מטורף, ובימי חמישי המסיבה מתחילה בערך בחצות, ומסתיימת בשבע בבוקר!!


לרוסטה צ'יקן יש תרנגולת שמסתובבת בת"א, בדרך כלל ליד לילינבלום 24, הבית שלה. לפעמים היא מתעייפת, אז היא נחה. זהו. גם אני נחה. עד העונג הבא (-: 


תגובות

  1. נראה שווה

    השבמחק
  2. באמת העוף הכי טוב בתל אביב.
    והתרנגול - סלב הכי מפורסם...

    השבמחק
  3. ככה זה עם טעמים שאנחנו זוכרים מהבית...כל מה שכתבת כאן והתמונות שהאוכל בהן נראה שתיכף קופץ החוצה גורם לי לרייר.
    אוכל של בית וזכרונות לחיך.
    אם אכן כך, הרגע הם הכירו לקוחה חדשה-אני!

    השבמחק
  4. אני זוכרת את העוף מקינג ג'ורג'...

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?