דילוג לתוכן הראשי

THE TASTE OF PARTNERSHIP


בסוף יוני נחנכה הטיילת החדשה של ראש העין.
אהמממ....זה בלוג אוכל, איך קשורה ראש העין לאוכל? דרך ניו אורלינס.
ניו אורלינס היא העיר התאומה של ראש העין. לארוע בטיילת החדשה שלנו הגיעו ארבעה שפים מניו אורלינס, שבישלו והדגימו את המאכלים המסורתיים שלהם.
רגע לפני האוכל מניו אורלינס, הלכתי להציץ במתוקים שהגיעו מפתח תקווה. נו, אתם יודעים שיש לי פטיש לעוגות ומאפים מסוגים שונים, ועם מראות כאלו, איך אפשר שלא??


















הטיילת, יפיפיה. מזרקות משגעות, והרבה דשא. צבעים מתחלפים, בערב המראה קסום במיוחד:



















והיו גם כמה בנות, שהחליטו ללכת עם החגיגות עד הסוף, וכמו ב-1977, כשמכבי זכתה בגביע אירופה, ואנשים קפצו למזרקה בכיכר מלכי ישראל, אצלנו בחגיגות 2011, קפצו למזרקה בטיילת (-:



לאורך הטיילת היו פזורים אמני רחוב. יש משהו מקסים באמני רחוב. לא משנה אם זה בראש העין או בברצלונה, אמני רחוב תמיד עושים לי שמח. ססגוניים שכאלו:























בראש העין יש גם קונסבטוריון מעולה,
והמון חבר'ה מוכשרים שמנגנים נפלא:























ראש העין-ניו אורלינס
THE TASTE OF PARTNERSHIP











השף והיועץ גלעד דולב לקח פיקוד על האירוע מהצד הקולינארי שלו

















באירוע המקסים הזה לקחו חלק ארבעה שפים מניו אורלינס.

ג'ון בש ואלון שעיה
(כן, כן, אלון שף ישראלי שחי בניו אורלינס):








ג'קו לאונארדי:





ודיוויד סלאטר:












השף ג'ון בש הכין והדגים את אחד המאכלים המסורתיים של ניו אורלינס, ג'ימבלאיה. אם תמיד רציתם לדעת איך מכינים ג'ימבלאיה, אז הנה, יש מתכון לג'ימבלאיה עוף ונקניקי טלה (-:




השף ג'ון בש גם ערך הדגמה להכנת ג'ימבלאיה:

  

מוסיפים את הסלרי והשום:


מוסיפים את האורז והרכיבים היבשים:


מגבירים לחום גבוה, ומוסיפים את העגבניות ואת הציר, ומרתיחים, מכסים את הסיר, מורידים לאש נמוכה ומבשלים 15 דקות:


מסירים את המכסה, ומפזרים את הבצל הירוק, ומכסים להשהייה כעשר דקות נוספות:


מעבירים לצלחת הגשה:
  

ובתיאבון!!!!!



גם השף ג'קו לאונרדי הדגים הכנת ג'ימבלאיה, ופה גם ראש העיר שלנו, משה סיני, הפך גם הוא לשף לדקות ספורות. לדעתי, הוא הרבה יותר מוצלח בעירייה מאשר במטבח :


  





והנה יש לנו עוד ג'ימבלאיה היישר מניו אורלינס:


כולם נראו מאד שמחים באותו ערב. גם התושבים הוותיקים של ראש העין, שזוכרים אותה מהגלגול הקודם, לא שיערו שיום אחד העיר שלהם תקבל כ"כ הרבה פינות חמד:


ראש העיר טעם:


הגיש:


פירגן:


התעניין:


שוחח עם התושבים:

 

ובעיקר חייך. מגיע לו, ויש לו סיבה טובה:


  
המון תושבים באו לראות את הטיילת החדשה, ולאכול. לא כל יום יש כזו חגיגה בראש העין, זה היה יותר טוב מיום העצמאות. בלי פטישים, בלי קצף, אבל עם הרבה צבעים ושמחה:



על הדרך פגשתי עוד שניים שעושים רבות למען העיר שלנו. סגן ראש העיר ויו"ר אגף הנדסה וספורט , רזיאל אחרק:
 

 
ועופר בביוף, חבר מועצת העיר, עם אשתו נטלי:


והכי חשוב...שרק נמשיך לשמוח, ונהיה תמיד בראש (העין, כמובן) (-:   


תגובות

  1. תודה, רוני!!! ((-: שבוע נהדר!

    השבמחק
  2. שונית, תענוג לקרוא. מרשים מאוד. :)
    ריספקט.

    אפרת בראל.

    השבמחק
  3. אפרת, תודה (-: את חייבת לבוא לבקר אותי יום אחד בראש הען, יש חיים מחוץ לת"א (-:

    השבמחק
  4. תמונות מעולות, אחלה פוסט.
    שרק נזכה לארועים נוספים כאלו.
    ארנון

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)