דלג לתוכן הראשי

לגעת באוכל. הכי כיף לגעת באוכל (-:








לגעת באוכל. תמיד כיף לגעת באוכל.
היה לי העונג להצטרף לאירוע בלוגרים מקסים בסניף החדש של "לגעת באוכל", סניף שלישי במספר, שממוקם בקניון אבנת בפ"ת.
חובבי אוכל שכמותי, שנכנסים לחנות שכזו, מרגישים שהעיניים שלהם נוצצות, כמו ילד שנכנס לחנות צעצועים ענקית, או לחילופין, כמו מהמר שנכנס לקזינו (-:





במרכז החנות יש עמדה עגולה, שבו מתארחים שפים, שעושים הדגמות. גם אנחנו קיבלנו הדגמה משף המקום, מוטי חיים, שהדגים לנו הכנה של "ספרינג רול", שהם דפי אורז דקיקים ממולאים בירקות, דגים, וגבינות:






קרוב לשולחן העגול נמצאת מחלקת תבלינים מדהימה, חליטות תה מיוחדות, ואגף הפירות היבשים, שאי אפשר לעבור לידו בלי ממש "לגעת באוכל" (-:








עוד אגף שאני ממש ממש אוהבת הוא "אגף הזיתים". כל הסוגים, כל הצבעים, וכמו כל המקום הזה. צבעוני ומקסים:




אל הסיור התלווה אלינו אחד מבעלי "לגעת באוכל", צביקה קרובי, שהסביר לנו על המחלקות, והציג בפנינו את האנשים שמאחוריהן.
מחלקת "שירת היין", בניהולו של יואב שוורץ, טעמנו יינות, וקיבלנו הסברים מעניינים. במחלקה יש חבית שניתן למלא מתוכה בקבוקים, וגם לעטר אותם במדבקה עם הקדשה אישית. הקונספט של "לגעת באוכל" נשמר גם פה, ויש טעימות וסדנאות יין:


המשכנו עם צביקה למחלקה שאני הכי אוהבת. עוגות, עוגיות, שוקולדים, לחמים. "מחלקת הפחמימות המופלאות", בניהולו של איציק תג'ר, אדם מקסים וחייכני במיוחד, התגלתה כמחלקה עם מאפים איכותיים של המותג "AMARETTI". אמרטי הן עוגיות שקדים נפלאות, ואני כמובן דאגתי לבחון את טעמן. נהדרות:





מאפים, רבותיי, מאפים!! (-:




והמתוקים, אחחחחח, המתוקים (או שבעצם הן בכלל "מתוקות"), בכל מקרה, הן טעימות, כל אחת מהעוגיות הנפלאות האלו:






והשוקולדים המקסימים, שהם בעצם "תכשיטי שוקולד" נהדרים, שמייצרת אפרת ליבפרוינד:




גם עבודות הסוכר היפיפיות של ורדה בראון נמכרות ב-"AMARETTI", ובכלל, במחלקה הזו נהנתי לבלות קצת יותר זמן, ולגעת, ולגעת, ולגעת באוכל (-:



המחלקה הבאה שבה ביקרנו היתה מחלקת הקפה, בניהולו של שלמה שטרן, שכתב את הספר "מדריך הקפה".
בשבילי, אחת עם הפרעת קפה ידועה, ואימת הבריסטות, מחלקה מקצועית של קפה היא חוויה נפלאה. סוף סוף מישהו יודע להכין לי את הקפה בדיוק כמו שאני אוהבת (-:




הקפה המצויין, עם החלבה פיסטוק שאני כ"כ אוהבת, היו בדיוק במקום ובזמן:




משם עברנו למחלקת הגבינות הנפלאה של "מחלבת מרקוביץ', שמנהל אהרון מרקוביץ', שהתגלה כאדם מקסים, שרק רצה "לפנק, לפנק, לפנק". הוא נתן לנו לטעום המון גבינות, הכין לנו יוגורט תאנים מיוחד וטעים, וסיפר לנו על הגבינות המיוחדות שהוא ממציא, כמו הגבינה עם התאנים. טעמנו ריקוטה מדהימה, גבינת ברי שבמרכזה רוקפור, גבינה מצופה בעלי גפן, וגבינה עם אגוזים. טעמנו, וטעמנו, וטעמנו, ולא היתה גבינה אחת שלא התענגנו עליה (-:






הגענו למחלקת הפסטות המקסימה שבסניף, רגע לפני שנכנסנו לסדנה להכנת רביולי. במחלקה האיטלקית היו פסטות מכל הסוגים והמינים, כולל פסטות טריות שארוזות בחנקן כדי לשמור על טריותן, ואותי כבשה פסטת הסלק. אדומה, ברור (-:




ואז נכנסנו לסדנה. בסניף "לגעת באוכל" מתקיימות סדנאות שונות ומגוונות, במה שקרוי "אקדמיה קולינארית". בחדר המרווח שבו מתקיימות הסדנאות חיכה לנו השף מנה שטרום, שלימד אותנו להכין רביולי גבינות ברוטב עגבניות (-: 




המתכון:




שלבי ההכנה, בתמונות:





אחרי "פרוייקט רביולי" אכלנו את מנת הרביולי עם ניוקי ברוטב ערמונים ופטריות פורצ'יני, וספגטי עם לימון ושמנת:




החוויה ב"לגעת באוכל" היתה מושלמת. נהנתי מכל רגע במקום המקסים הזה. חזרתי לשם בשבוע שעבר כדי לקנות סכינים מקצועיים, כמתנות חג. אם שכחתי לציין שמוכרים שם כלי בישול ואפייה מקצועיים, כמו גם חומרי גלם מכל הסוגים והמינים, גם לבישול מקצועי, אז זה המקום להזכיר שבעצם, לכל חובב אוכל, יש שם פשוט הכל, וכל מה שצריך זה לבוא,
ו"לגעת באוכל" (-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?