דילוג לתוכן הראשי

פוסטירמיסו (-: עוגת ביסקוויטים מהממת!



  


השבוע הייתי בקרייבינג מטורף לעוגות. בכלל, הטיול בפריז, והפאטיסרי'ז המעולים שביקרתי בהם, עשו לי חשק לעוד. ועוד. ועוד. עוד שמנת. עוד קרם הורס. עוד שילובים. עוד, ועוד, ועוד.
החלטתי לחזור לעוגה שאני מאד אוהבת, ומדי פעם, כשיש לי ממש חשק להתפנק בשבת בבוקר עם קפה טוב ועוגה מפנקת לצידו, עוגת הביסקוויטים עם קרם הטירמיסו מצליחה לפנק אותי כראוי.
משתפת אתכם בהכנה, שגם אתם תוכלו ללקק את האצבעות עם הקפה של שבת בבוקר.
עוגת הביסקוויטים שלי, שלב אחרי שלב:

לוקחים ביסקוויטים מסוג "פתי בר" בשני צבעים (בשביל היופי כשזה נחתך), אפשר בצבע אחד:


מכינים קפה משתי כפות קפה ושלושת רבעי כוס מים, מצננים אותו,
ומוסיפים רבע כוס בייליס קפה
(תמיד יש לי אחד כזה בבית, משדרג כל דבר),


או כל ליקר קפה איכותי אחר.
שלוש כפות מזה שמים בצד, לערבוב עם קרם המסקרפונה.
לאלו שרוצים פחות "קפאיני", מכינים תערובת של חלב עם בייליס קפה בלבד לטבילת הביסקוויטים.


טובלים את הביסקוויטים ברוטב הביילס:


מסדרים שכבה ראשונה בתבנית:


הכנת קרם הטירמיסו:

חומרים:

מיכל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות מתערובת הקפה+ליקר שהכנו מראש
3 כפות אבקת סוכר


בקערה אחת מקציפים את המסקרפונה:


ובקערה אחרת את השמנת, עד שמתקשה:


ומאחדים את שתיהן בעדינות.

מוסיפים לתערובת המסקרפונה שלוש כפות מתערובת הקפה,
ושלוש כפות אבקת סוכר מנופה.
מורחים שכבת קרם על הביסקוויטים.
 מכסים בשכבה שניה של ביסקוויטים,
רצוי בצבע ביסקוויט שונה:


מכסים  בעוד שכבת קרם, ועוד שכבת ביסקוויטים,
בצבע של השכבה הראשונה: 



מצפים בשכבה עליונה דקה יותר של קרם,
ועליה מפזרים קקאו דרך מסננת עם חורים קטנים:


וככה זה נראה אחרי, טעים טעים, ובקלי קלות (-:


בתיאבון!!!

תגובות

  1. טירמיסו עושים לפי המתכון של אהרוני!
    או לא עושים בכלל!!!
    :-)
    מריו

    השבמחק
    תשובות
    1. מריו, מריו, מריו....טוב, בפעם הבאה אנסה (-:

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי