דלג לתוכן הראשי

פוסטירמיסו (-: עוגת ביסקוויטים מהממת!



  


השבוע הייתי בקרייבינג מטורף לעוגות. בכלל, הטיול בפריז, והפאטיסרי'ז המעולים שביקרתי בהם, עשו לי חשק לעוד. ועוד. ועוד. עוד שמנת. עוד קרם הורס. עוד שילובים. עוד, ועוד, ועוד.
החלטתי לחזור לעוגה שאני מאד אוהבת, ומדי פעם, כשיש לי ממש חשק להתפנק בשבת בבוקר עם קפה טוב ועוגה מפנקת לצידו, עוגת הביסקוויטים עם קרם הטירמיסו מצליחה לפנק אותי כראוי.
משתפת אתכם בהכנה, שגם אתם תוכלו ללקק את האצבעות עם הקפה של שבת בבוקר.
עוגת הביסקוויטים שלי, שלב אחרי שלב:

לוקחים ביסקוויטים מסוג "פתי בר" בשני צבעים (בשביל היופי כשזה נחתך), אפשר בצבע אחד:


מכינים קפה משתי כפות קפה ושלושת רבעי כוס מים, מצננים אותו,
ומוסיפים רבע כוס בייליס קפה
(תמיד יש לי אחד כזה בבית, משדרג כל דבר),


או כל ליקר קפה איכותי אחר.
שלוש כפות מזה שמים בצד, לערבוב עם קרם המסקרפונה.
לאלו שרוצים פחות "קפאיני", מכינים תערובת של חלב עם בייליס קפה בלבד לטבילת הביסקוויטים.


טובלים את הביסקוויטים ברוטב הביילס:


מסדרים שכבה ראשונה בתבנית:


הכנת קרם הטירמיסו:

חומרים:

מיכל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות מתערובת הקפה+ליקר שהכנו מראש
3 כפות אבקת סוכר


בקערה אחת מקציפים את המסקרפונה:


ובקערה אחרת את השמנת, עד שמתקשה:


ומאחדים את שתיהן בעדינות.

מוסיפים לתערובת המסקרפונה שלוש כפות מתערובת הקפה,
ושלוש כפות אבקת סוכר מנופה.
מורחים שכבת קרם על הביסקוויטים.
 מכסים בשכבה שניה של ביסקוויטים,
רצוי בצבע ביסקוויט שונה:


מכסים  בעוד שכבת קרם, ועוד שכבת ביסקוויטים,
בצבע של השכבה הראשונה: 



מצפים בשכבה עליונה דקה יותר של קרם,
ועליה מפזרים קקאו דרך מסננת עם חורים קטנים:


וככה זה נראה אחרי, טעים טעים, ובקלי קלות (-:


בתיאבון!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.