Translate


פוסטירמיסו (-: עוגת ביסקוויטים מהממת!



  


השבוע הייתי בקרייבינג מטורף לעוגות. בכלל, הטיול בפריז, והפאטיסרי'ז המעולים שביקרתי בהם, עשו לי חשק לעוד. ועוד. ועוד. עוד שמנת. עוד קרם הורס. עוד שילובים. עוד, ועוד, ועוד.
החלטתי לחזור לעוגה שאני מאד אוהבת, ומדי פעם, כשיש לי ממש חשק להתפנק בשבת בבוקר עם קפה טוב ועוגה מפנקת לצידו, עוגת הביסקוויטים עם קרם הטירמיסו מצליחה לפנק אותי כראוי.
משתפת אתכם בהכנה, שגם אתם תוכלו ללקק את האצבעות עם הקפה של שבת בבוקר.
עוגת הביסקוויטים שלי, שלב אחרי שלב:

לוקחים ביסקוויטים מסוג "פתי בר" בשני צבעים (בשביל היופי כשזה נחתך), אפשר בצבע אחד:


מכינים קפה משתי כפות קפה ושלושת רבעי כוס מים, מצננים אותו,
ומוסיפים רבע כוס בייליס קפה
(תמיד יש לי אחד כזה בבית, משדרג כל דבר),


או כל ליקר קפה איכותי אחר.
שלוש כפות מזה שמים בצד, לערבוב עם קרם המסקרפונה.
לאלו שרוצים פחות "קפאיני", מכינים תערובת של חלב עם בייליס קפה בלבד לטבילת הביסקוויטים.


טובלים את הביסקוויטים ברוטב הביילס:


מסדרים שכבה ראשונה בתבנית:


הכנת קרם הטירמיסו:

חומרים:

מיכל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות מתערובת הקפה+ליקר שהכנו מראש
3 כפות אבקת סוכר


בקערה אחת מקציפים את המסקרפונה:


ובקערה אחרת את השמנת, עד שמתקשה:


ומאחדים את שתיהן בעדינות.

מוסיפים לתערובת המסקרפונה שלוש כפות מתערובת הקפה,
ושלוש כפות אבקת סוכר מנופה.
מורחים שכבת קרם על הביסקוויטים.
 מכסים בשכבה שניה של ביסקוויטים,
רצוי בצבע ביסקוויט שונה:


מכסים  בעוד שכבת קרם, ועוד שכבת ביסקוויטים,
בצבע של השכבה הראשונה: 



מצפים בשכבה עליונה דקה יותר של קרם,
ועליה מפזרים קקאו דרך מסננת עם חורים קטנים:


וככה זה נראה אחרי, טעים טעים, ובקלי קלות (-:


בתיאבון!!!