דלג לתוכן הראשי

ארוחת בוקר שווה, או לא? ביקבוקר בחנדלֶה. ביקורת של בוקר (-:

ביקבוקר בחנדלֶה. ביקור, ארוחת בוקר וביקורת.
ארוחת בוקר בחנד'לה. שווה, או לא?



המיקום: מושב גבעת חן.
הסגנון: כפרי.
ארוחת הבוקר שהוזמנה: שקשוקה תרד, 59 ש"ח.



הלחם:
קמח מלא, בליווי ריבה וחמאה.
הלחם טעים, טרי מאד. ריבת תפוחים טעימה.



הממרחים/מטבלים:
 ארבעה מטבלים.
גבינת שום שמיר, סלט טונה, סלט חצילים, טפנד זיתים שחורים.
חצילים אני לא אוכלת. בקשתי להחליף למשהו אחר, הוצע לי עוד מטבל מהשלושה שכבר יצאו, אין אפשרויות למשהו אחר כמו סוג אחר של גבינה, שהיה משמח אותי מאד. הזמנתי עוד גבינת שום-שמיר.
הוגש לי רוטב פסטו בנוסף.
בסה"כ כל המטבלים היו טעימים, אבל הוגשו כמיניאטורות. מטבלים קטנטנים שכאלו לא מספיקים לאדם כמוני (-:




המנה העיקרית- שקשוקת תרד:
שקשוקה עם קשקבל, שמנת ותרד. מנה נפלאה, כשאת הביצים אפשר לקבל רכות או קשות. בחרתי רכות.
מנה מצויינת, טעימה, משביעה, ומיוחדת. דיאטטית היא לא (-:



הסלט:
סלט ירקות "ערבי" קצוץ, מתובל היטב. ביקשתי טחינה לסלט, הגיעה טחינה ירוקה טעימה, בכמות נדיבה.




השתייה:
ארוחת הבוקר מגיעה עם מיץ וקפה.
המיץ: ניתן לבחור בין גזר לתפוזים שנסחט במקום, לבין מיץ תפוחים סחוט טרי, שאותו לקחתי, והוא היה טעים מאד.
נקודת זכות על זה שלא לוקחים תוספת עבור מיץ גזר/תפוחים. יש מקומות שלוקחים תוספות הזויות על מיץ גזר, אף פעם לא הבנתי למה.



הקפה:
החלק הכי חשוב של הארוחה שלי. אם הקפה לא טוב, זה משפיע לי על כל הארוחה. במקרה הזה התערובת היא מאלו שאני אוהבת, תערובת של  Mauro . הקפה היה מצויין:


הקצף היה מושלם, ובטמפרטורה הנכונה:



והעוגיה בצד, זה שהיא שם זה נפלא, והיא גם היתה טעימה מאד(-:





בסה"כ ארוחת בוקר איכותית, עם חומרי גלם טובים.
ככה היא נראית, ומחירה 59 ש"ח:






הסביבה:
כפרית ונעימה מאד. מקומות ישיבה בפנים, במרפסת המקורה, ובספות בגינה.








הייתי חוזרת?
כן, בהחלט. ארוחת בוקר שווה, בזכות המקום והאווירה הנעימה,
בזכות הטריות, ובזכות שקשוקת התרד הנהדרת.

נקודות לשיפור: גודל המטבלים.

שרות: אדיב ומהיר.

שירותים: נקיים.

חניה: ללא תשלום, במגרש גדול צמוד למקום.

ציון ביקבוקר כללי: 9





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.