דלג לתוכן הראשי

ארוחת בוקר שווה, או לא? ביקבוקר בחנדלֶה. ביקורת של בוקר (-:

ביקבוקר בחנדלֶה. ביקור, ארוחת בוקר וביקורת.
ארוחת בוקר בחנד'לה. שווה, או לא?



המיקום: מושב גבעת חן.
הסגנון: כפרי.
ארוחת הבוקר שהוזמנה: שקשוקה תרד, 59 ש"ח.



הלחם:
קמח מלא, בליווי ריבה וחמאה.
הלחם טעים, טרי מאד. ריבת תפוחים טעימה.



הממרחים/מטבלים:
 ארבעה מטבלים.
גבינת שום שמיר, סלט טונה, סלט חצילים, טפנד זיתים שחורים.
חצילים אני לא אוכלת. בקשתי להחליף למשהו אחר, הוצע לי עוד מטבל מהשלושה שכבר יצאו, אין אפשרויות למשהו אחר כמו סוג אחר של גבינה, שהיה משמח אותי מאד. הזמנתי עוד גבינת שום-שמיר.
הוגש לי רוטב פסטו בנוסף.
בסה"כ כל המטבלים היו טעימים, אבל הוגשו כמיניאטורות. מטבלים קטנטנים שכאלו לא מספיקים לאדם כמוני (-:




המנה העיקרית- שקשוקת תרד:
שקשוקה עם קשקבל, שמנת ותרד. מנה נפלאה, כשאת הביצים אפשר לקבל רכות או קשות. בחרתי רכות.
מנה מצויינת, טעימה, משביעה, ומיוחדת. דיאטטית היא לא (-:



הסלט:
סלט ירקות "ערבי" קצוץ, מתובל היטב. ביקשתי טחינה לסלט, הגיעה טחינה ירוקה טעימה, בכמות נדיבה.




השתייה:
ארוחת הבוקר מגיעה עם מיץ וקפה.
המיץ: ניתן לבחור בין גזר לתפוזים שנסחט במקום, לבין מיץ תפוחים סחוט טרי, שאותו לקחתי, והוא היה טעים מאד.
נקודת זכות על זה שלא לוקחים תוספת עבור מיץ גזר/תפוחים. יש מקומות שלוקחים תוספות הזויות על מיץ גזר, אף פעם לא הבנתי למה.



הקפה:
החלק הכי חשוב של הארוחה שלי. אם הקפה לא טוב, זה משפיע לי על כל הארוחה. במקרה הזה התערובת היא מאלו שאני אוהבת, תערובת של  Mauro . הקפה היה מצויין:


הקצף היה מושלם, ובטמפרטורה הנכונה:



והעוגיה בצד, זה שהיא שם זה נפלא, והיא גם היתה טעימה מאד(-:





בסה"כ ארוחת בוקר איכותית, עם חומרי גלם טובים.
ככה היא נראית, ומחירה 59 ש"ח:






הסביבה:
כפרית ונעימה מאד. מקומות ישיבה בפנים, במרפסת המקורה, ובספות בגינה.








הייתי חוזרת?
כן, בהחלט. ארוחת בוקר שווה, בזכות המקום והאווירה הנעימה,
בזכות הטריות, ובזכות שקשוקת התרד הנהדרת.

נקודות לשיפור: גודל המטבלים.

שרות: אדיב ומהיר.

שירותים: נקיים.

חניה: ללא תשלום, במגרש גדול צמוד למקום.

ציון ביקבוקר כללי: 9





תגובות

  1. מחזק את ידיך.
    הרי מישהו צריך לעשות את העבודה הבזויה הזו.
    בהצלחה בהמשך.
    ספי.

    השבמחק
  2. תודה, ספי (-: כן, זה חשוב. המון פעמים אכלתי ארוחות בוקר יקרות ולא מוצדקות בכלל, ביחס לכאלו באותו מחיר, שנותנות הרבה יותר. אני פה בשביל להעביר אינפורמציה (-:

    השבמחק
  3. בואי, שתפי את קהילת 'אוכלים בחוץ' בקפה דה מרקר בביקורת , תודה :)

    השבמחק
  4. חני, בשמחה. באה לשתף (-:

    השבמחק
  5. אחלה ביקורת! חן

    השבמחק
  6. הביקורת שלך רלוואנטית, כל עוד את משלמת על הארוחה ולא מתארחת לצורך כתיבה. אז אם את גם רוצה שנתייחס ברצינות, תציגי קבלות.

    השבמחק
  7. אנונימי, שילמתי אתמול 118 ש"ח, כולל מע"מ, על שתי ארוחות בוקר. אני לא צריכה להציג לך או לכל אחד קבלות. מאמין לי, תקרא. לא מאמין לי, אל תקרא. כשאני מוזמנת, אני כותבת שאני מוזמנת. מוזמן להציץ בבלוג, ולראות שיש מקומות שרשום "הוזמנתי". הביקבוקר הוא הכיף שלי, ולא כולם נגועים בבלוגוספירה. זה בלוג פרטי ועצמאי, אני לא חייבת להציג קבלות לאף אחד, רק למס הכנסה ומע"מ. תודה (-:

    השבמחק
  8. קבלות מציגים בסופר, יופי של כתבה, עושה חשק!

    השבמחק
  9. איילת, צודקת לגמרי, ואפילו שם כבר לא מבקשים (-:
    תודה, ובתיאבון (-:

    השבמחק
  10. יופי של תמונות!! בדרך כלל אני לא נכנסת לבלוגי אוכל, אבל מכיוון שזה "קפה הבית", נכנסתי לראות. עשית להם יופי של שירות, ומגיע להם. כל מילה אמת, ואני חייבת להוסיף שגם הארוחות האחרות (צהריים וערב) הן מענגות באותה המידה. (ולא, הבעלים הוא לא בנדוד שלי).

    השבמחק
  11. גל, בהחלט מגיע להם, חומד של מקום, לא פעם ראשונה שאני שם, ותמיד נעים שם. וטעים, גם (-:
    בהזדמנות אנסה גם את הארוחות האחרות (-:

    השבמחק
  12. אני מזמינה שקשוקה תרד כזו דחוף! חבל שלא יכולתי להצטרף אתמול, את ארוחת הביקבוקר הבאה אני אוכלת איתך!

    השבמחק
  13. שונית ממש ממש מושקע
    האם את יכולה להוסיף בכותרת המיקום מפה קטנה?

    השבמחק
  14. מיה, את פשוט חייבת לטעום את השקשוקה המצויינת הזו. ביקבוקר הבא, אנחנו יחד (-:

    השבמחק
  15. אנונימי, אני לא יודעת איך מוסיפים מפה קטנה, אבל זה נמצא בכביש עוקף גבעת חן, על דרך הסולטן.

    השבמחק
  16. מכירה את המקום ומסכימה לכל מילה

    השבמחק
  17. שרון, אני שמחה שאת חושבת כמוני ((-:

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?