דילוג לתוכן הראשי

סינגולדה וחברים, אני וגיטרה (-:





ב-1.11.11, תאריך מקסים במיוחד, חגגתי את יום הולדתי. ביום הזה קיבלתי מחברה מתנה "שווה" במיוחד, זוג כרטיסים להופעה של אבי סינגולדה, גיטריסט מופלא:
מאז שאני זוכרת את עצמי, ועוד מימי תיסלם, הופעות מוזיקה תמיד עשו לי שמח.
בתקופה ההיא, הייתי נודדת עם תיסלם להופעות בכל הארץ.
בנזין, שהגיעו מעט אחריהם, כבשו את ליבי. גם אחריהם נסעתי, כמעט לכל מקום.
אחרי זה התחילו לצוץ פאבים עם הופעות. פאב הבית שלי בגיל 18 היה "המושניק", בז'בוטינסקי פינת ביאליק בר"ג.
כל ערב היינו יושבים במושניק, אני והחבר'ה, על השולחנות, עם בקבוק גולדסטאר ביד. שרנו אהוד בנאי, דני ליטני, ואחרים.
רונית שחר, שהיתה אז בתחילת דרכה המוזיקלית, הופיעה במושניק,
כמו גם ערן בורוכוב וטל ניניו, שני גיטריסטים כיפיים במיוחד.
אני הייתי יושבת, קרוב, מסתכלת על הגיטרות, ונמסה.
בגיל 20 קניתי את הגיטרה הראשונה שלי. העיניים שלי נצצו.
זאת הגיטרה הראשונה שלי, אקוסטית, אהובתי:

היתה לי אהבה מיוחדת למפרטים. בכל חנות מוזיקה עצרתי, וקניתי.  
חלקים, מחוספסים, קשים, רכים, מדיום, צבעוניים, אדומים, קטנים, גדולים:
קניתי את הציוד הבסיסי שכל גיטריסט מתחיל צריך, קאפו ומכוון מיתרים:
ובנקודה הזו נשארתי. גיטריסט מתחיל (-:
לא כי לא רציתי. ממש רציתי. סיבות כאלו ואחרות תמיד השאירו את לימודי הגיטרה מאחור. קניתי חוברות, וניגנתי. למדתי אקורדים, ונהנתי מכל שיר חדש שהצלחתי לנגן.
כתבתי שירי מגירה, הלחנתי אותם, ניגנתי להנאתי, ולאוזניי בלבד (-:
הגיטרה, האהבה הקטנה שלי, מעולם לא נעלמה.
בשלב מסויים הפסקתי למצוא זמן, הגיטרה נשארה בקייס, ומצאתי את עצמי די מתוסכלת שמעולם לא למדתי לנגן.
בגיל 6 היה לי מורה לפסנתר שבא אלינו הביתה.
 אמא שלי נורא רצתה שאנגן, אני ממש לא. נו, מה הבנתי בגיל 6 (-:
המשכתי ללכת להופעות. המושניק כבר לא היה, את מקומו החליפו מועדוני הופעות כמו קמלוט ת"א, בארבי, תמונע, ואחרים. מצאתי את עצמי מבלה לפחות פעמיים בשבוע בהופעות כאלו ואחרות. לא ממש שינה לי אם אלו הג'ירפות, שלום חנוך, דודי לוי, מאיר בנאי, או מאיר אריאל, קורין אלאל או יזהר אשדות. כל אחד אחר, כמובן, גם.
העיקר שאראה את הגיטרות, ואשמע את המוזיקה.
ככה עברו השנים, ואני המשכתי להסתכל על הגיטרות בערגה.
בגיל 35 החלטתי שאני חייבת ללמוד לנגן.
בחרתי את הגיטריסט הנערץ עלי דאז, ארז נץ.
עשרה שיעורים הבהירו לי שאם אמשיך, לא יהיה לי מאיפה לשלם משכנתא, ופרשתי בעצב בשיא (-:
עם רזומה של גיטרה מגיל 20 ועשרה שיעורי גיטרה, אני ממשיכה להסתכל עליהם, על הגיטריסטים, בהנאה גדולה, וממשיכה להוציא את הגיטרה שלי בכל פעם שבא לי קצת להירגע, כי בסופו של דבר, הפנמתי שגיטריסטית אני כבר לא אהיה (-:
בשנה שעברה קניתי לבת שלי גיטרה, שתהיה גם לה בבית (-:
שנחזור להופעה של סינגולדה?
בטח שכן, הוא גיטריסט הרבה יותר טוב ממני ((-:
מתנות ליומולדת זה כיף. מתנה כזו ליומולדת זה כיף גדול. סינגולדה וחברים. מופע קאברים נהדר. סינגולדה, בליווי שתי זמרות נפלאות, מיקה שדה וקרן טננבאום, מנגן במופע זה את יצירות הגיטרה הגדולות שהשפיעו עליו במהלך השנים, עם קלאסיקות של לד זפלין, הנשרים, הביטלס, סגול כהה, קווין, סנטנה ועוד.
ככה זה נראה, בהופעה שראיתי בזאפה הרצליה:















במופע "סינגולדה וחברים" מעלה סינגולדה בכל פעם ילד אחר לנגן איתו. קטע מדליק, הכי מרגש אותי לראות ילדים מנגנים על גיטרה. דרכם אני נכנסת לחלום שלי, שמעולם לא הצלחתי להגשים (-:
בהופעה הנוכחית, ניגן עם סינגולדה הילד המקסים בר סבוביץ':

ואם בא לכם לראות עוד מהערב הכיפי הזה, שהחזיר אותי לזכרונות ילדות, מהצד המוזיקלי ומהצד הרגשי, אז יש לכם קישור לאלבום המלא.
ההופעה מומלצת בחום, לי אין ספק שאראה אותה שוב, מתישהו :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי