דלג לתוכן הראשי

בליקר בייקרי. בוקר ועוד (-:

בתי קפה וארוחות בוקר הם אחד מ"תחביבי האוכל" שלי.
בכלל, יש לי חולשה לחלמונים.
נכון, הם צהובים, ואצלי, כידוע, רק אדום נכנס הביתה, אבל במקרה הזה יש הקלות, ואני אוהבת את הצהובים האלו (-:
הזמנתי את הבלוגרים לטעום את ארוחות הבוקר של "בליקר בייקרי",
בסניף פרישמן בת"א.
בנוסף, טעמנו עוד מנות מתפריט בית הקפה, שייקים, וקינוחים הורסים במיוחד, מבית היוצר של אורן ביקר, קונדיטור נפלא, שהיה ממקימי הרשת.
גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.


פתחנו עם שלושה סלטים.
ראויה לציון הטריות של חומרי הגלם, כל הירקות היו רעננים, והאוכל היה מוקפד, למרות שמדובר בבית קפה, ולא במסעדת שף.
הסלט הראשון נקרא "סלט בליקר".
מכיל קוביות בטטה מקורמלות ופטריות שמפיניון מוקפצות על מצע עלים ירוקים, עגבניות שרי, נבטי חמניה וקרוטונים, מוגש עם גבינת פטה מגורדת.
השילוב היה מאד מוצלח, בעיניי.
בכלל, בטטות וגבינת פטה תמיד הולכות לי טוב ביחד.


הסלט השני, סלט קינואה חמה, הפתיע לטובה. אני לא מחובבי הקינואה, אבל במקרה הספציפי, הסלט החם היה מוצלח מאד,
ועם תוספת של עוד קצת תיבול, הוא היה מושלם.
קינואה, ירקות אנטיפסטי, פטריות פורטבלו, פטרוזיליה,
נענע, טחינה גולמית, גבינה בולגרית.

 

הסלט השלישי היה הטוב ביותר, בעיניי. "סלט גלילי", עם גבינת ברי נהדרת על מצע עלים ירוקים, פירות עונתיים, אגוזי מלך, שקדים קלויים, קרוטונים, תאנים, אוכמניות מיובשות. סלט נפלא, גדוש בדברים טובים, למרות שסלטים הם לא ארוחה בשבילי, אותו הייתי מזמינה בכיף, כארוחת ביניים (-:


את ארוחות הבוקר של "בליקר בייקרי" אני מכירה, לפעמים אני אוכלת אותן בסניף "בליקר בייקרי" שקרוב לביתי.
נראה לי שכדאי שגם אתם תכירו, יש כמה ארוחות בוקר שוות במיוחד (-:
פתחנו עם "בוקר מקסיקני", משולשי טורטיה פריכים וטעימים, במילוי של גבינת מוצרלה וחביתה פיקנטית, ממרח אבוקדו, פלפלים קלויים, גבינת שמנת מתובלת וסלסה עגבניות.
מוגשת עם סלט עגבניות שרי ועלים ירוקים, קפה ומיץ, ומחירה 52 ש"ח.



 
ארוחת בוקר "שווה" נוספת, שאהבתי במיוחד, היתה "בוקר בליקר ת"א".
כל הדברים הטובים בארוחת בוקר אחת (-:
קרואסון חמאה מעולה, במילוי סלמון מעושן, רוטב הולנדייז, אורוגולה, עגבניה וביצים עלומות.
מוגש בליווי סלט עגבניות שרי ועלים ירוקים, לחמניית דגנים, ריבה, גבינה בולגרית, גבינה מתובלת ושתיה חמה וקרה.
אהבתי מאד הקרואסון המופלא הזה (-:

 



הארוחה הבאה היתה "בוקר הולנדייז".
ביצה עלומה מרוחה ברוטב הולנדייז, פלטת גבינות עשירה ומפנקת, סלט קצוץ, שתיה חמה וקרה.




עוד ארוחת בוקר שווה, שמבחינתי היא הפייבוריטית שלי, היא "בוקר לטיני".
פטריות מוקפצות עם גבינת חלומי ועשבי תיבול, על מצע קרוסטיני פרמז'ן ושום, וביצת עין מעל. מוגש עם קרם שמנת מתובלת, וממרח אבוקדו.

הפטריות עם החלומי, כשהביצה נוזלת מעל, ומתערבבת עם הקרוסטיני, תענוג אמיתי:


ארוחת הבוקר האחרונה שטעמנו היתה "בוקר מפנק".
ביצים לפי בחירה, שלושה סוגי דגים(סלמון מעושן, סרדינים, טונה מתובלת), ולחובבי דגים זו ארוחה מעולה:





הדגים ב"בליקר בייקרי" הם דגים טריים.
אכלנו פילה דניס אפוי בתנור, על מצע תפוחי אדמה ברוטב שמנת חמאה, טימין ורוזמרין.
הדג היה עשוי נפלא, מחירו 74 ש"ח, והטריות הורגשה בטעמו ה"נקי".

 


מהחלק האיטלקי של התפריט טעמנו "פרפדלה ים תיכוני".
שוב, בניגוד להרבה בתי קפה, שהכנת האוכל אצלם מוגדרת "בינוני", ההכנה(תחת ידיו של השף רועי מיימוני) היתה מדוייקת, והורגשה טריות של חומרי גלם, ועבודה נכונה איתם. הפסטה היתה "אל-דנטה", והטעמים היו מעולים. מנה שמתומחרת ב-44 ש"ח, ושווה בהחלט את מחירה.
פטה, זיתים, עלי תרד, עגבניות שרי, ברוטב פומפדורו:


המנה הכי פחות טובה בעיניי בערב הזה היתה מנה של "חציל על הנילוס", דג נסיכת הנילוס על חציל קלוי, יוגורט ועשבי תיבול. טעמו של דג הנסיכה היה דומיננטי מדי, בעיניי, ולמרות שהיא מצטלמת יפה, בזכות צבעוניותה, היא ממש לא הפייבוריטית שלי:




ולאהבה הגדולה שלי, עוגות וקינוחים!!!
פה אין מה לומר, המקצוענות של הקונדיטור אורן ביקר מורגשת בכל קינוח, ואין ספק שגם אחרי כל מה שאכלנו, לא הרשתי לעצמי להפסיד טעימה מכל קינוח. אין מצב שאני עומדת בפיתוי מתוק כזה (-:
מוכנים???

הקינוח הראשון נקרא "שחיתות". אין דרך אחרת להגדיר אותו. מושחת, בטירוף. טעים, בטירוף, גם (-:
חגיגת שוקולד "פררו רושה":


עוגת גבינה-פירורים מעולה.
ביסקוויט דקוואז, קינמון, קרם גבינה ופירורי בצק פריך:



פאי לימון מעוצב, מטריף וקליל, בצק פריך שקדים במילוי קרם לימון:

העוגה הפייבוריטית שלי, עוגת גבינה-אספרסו, עוגה נפלאה, בדיוק השילוב המופלא בעיניי של אספרסו עם מתיקות עדינה. הייתי אוכלת תבנית שלמה ממנה (-:


פאי תפוחים הוא אחד מהקינוחים שאני יותר אוהבת, פה הוא קצת התפספס כי הוא הספיק להתקרר עד שסיימנו לצלם אותו, כך שבערב הזה, למרות אהבתי לפאי תפוחים, הוא היה הקינוח שהיה הכי פחות מוצלח. הוא מגיע עם גלידה, ובימים כתיקונם, סביר שאני אתענג גם עליו (-:


הסחלב היה מעולה, עם הרבה תוספות טעימות, אחלה קינוח ליום קר:


פאי קרם ברולה מצויין:



סופלה שוקולד עם גלידה, מענג, כמו שסופלה צריך להיות:

 

אם אתם מגיעים לסניף "בליקר בייקרי" בפרישמן, על דבר אחד אני לא מרשה לכם לוותר, על השייקים המעולים, שעשויים מיוגורט. אני מרשה לעצמי להגיד שהשייקים ששתינו היו מהטובים שטעמתי, מתיקות מעורבת עם חמיצות של יוגורט, שייק גדול וסמיך, ואני מניחה שבכל פעם שיצא לי לעבור בסביבה, אכנס לשתות אחד כזה.
מומלץ מאד!!



מיקום: ריינס פינת פרישמן, ת"א.
חניה: נו, ת"א, זוועה, כמובן (-:
מחירים: סבירים בהחלט, אפילו מפתיעים לטובה לפעמים.
ארוחות בוקר: מצויינות.
שייקים: נפלאים.
עוגות: הורסות.
קישור לאתר הסניף:

 





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?