דלג לתוכן הראשי

בליקר בייקרי. בוקר ועוד (-:

בתי קפה וארוחות בוקר הם אחד מ"תחביבי האוכל" שלי.
בכלל, יש לי חולשה לחלמונים.
נכון, הם צהובים, ואצלי, כידוע, רק אדום נכנס הביתה, אבל במקרה הזה יש הקלות, ואני אוהבת את הצהובים האלו (-:
הזמנתי את הבלוגרים לטעום את ארוחות הבוקר של "בליקר בייקרי",
בסניף פרישמן בת"א.
בנוסף, טעמנו עוד מנות מתפריט בית הקפה, שייקים, וקינוחים הורסים במיוחד, מבית היוצר של אורן ביקר, קונדיטור נפלא, שהיה ממקימי הרשת.
גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.


פתחנו עם שלושה סלטים.
ראויה לציון הטריות של חומרי הגלם, כל הירקות היו רעננים, והאוכל היה מוקפד, למרות שמדובר בבית קפה, ולא במסעדת שף.
הסלט הראשון נקרא "סלט בליקר".
מכיל קוביות בטטה מקורמלות ופטריות שמפיניון מוקפצות על מצע עלים ירוקים, עגבניות שרי, נבטי חמניה וקרוטונים, מוגש עם גבינת פטה מגורדת.
השילוב היה מאד מוצלח, בעיניי.
בכלל, בטטות וגבינת פטה תמיד הולכות לי טוב ביחד.


הסלט השני, סלט קינואה חמה, הפתיע לטובה. אני לא מחובבי הקינואה, אבל במקרה הספציפי, הסלט החם היה מוצלח מאד,
ועם תוספת של עוד קצת תיבול, הוא היה מושלם.
קינואה, ירקות אנטיפסטי, פטריות פורטבלו, פטרוזיליה,
נענע, טחינה גולמית, גבינה בולגרית.

 

הסלט השלישי היה הטוב ביותר, בעיניי. "סלט גלילי", עם גבינת ברי נהדרת על מצע עלים ירוקים, פירות עונתיים, אגוזי מלך, שקדים קלויים, קרוטונים, תאנים, אוכמניות מיובשות. סלט נפלא, גדוש בדברים טובים, למרות שסלטים הם לא ארוחה בשבילי, אותו הייתי מזמינה בכיף, כארוחת ביניים (-:


את ארוחות הבוקר של "בליקר בייקרי" אני מכירה, לפעמים אני אוכלת אותן בסניף "בליקר בייקרי" שקרוב לביתי.
נראה לי שכדאי שגם אתם תכירו, יש כמה ארוחות בוקר שוות במיוחד (-:
פתחנו עם "בוקר מקסיקני", משולשי טורטיה פריכים וטעימים, במילוי של גבינת מוצרלה וחביתה פיקנטית, ממרח אבוקדו, פלפלים קלויים, גבינת שמנת מתובלת וסלסה עגבניות.
מוגשת עם סלט עגבניות שרי ועלים ירוקים, קפה ומיץ, ומחירה 52 ש"ח.



 
ארוחת בוקר "שווה" נוספת, שאהבתי במיוחד, היתה "בוקר בליקר ת"א".
כל הדברים הטובים בארוחת בוקר אחת (-:
קרואסון חמאה מעולה, במילוי סלמון מעושן, רוטב הולנדייז, אורוגולה, עגבניה וביצים עלומות.
מוגש בליווי סלט עגבניות שרי ועלים ירוקים, לחמניית דגנים, ריבה, גבינה בולגרית, גבינה מתובלת ושתיה חמה וקרה.
אהבתי מאד הקרואסון המופלא הזה (-:

 



הארוחה הבאה היתה "בוקר הולנדייז".
ביצה עלומה מרוחה ברוטב הולנדייז, פלטת גבינות עשירה ומפנקת, סלט קצוץ, שתיה חמה וקרה.




עוד ארוחת בוקר שווה, שמבחינתי היא הפייבוריטית שלי, היא "בוקר לטיני".
פטריות מוקפצות עם גבינת חלומי ועשבי תיבול, על מצע קרוסטיני פרמז'ן ושום, וביצת עין מעל. מוגש עם קרם שמנת מתובלת, וממרח אבוקדו.

הפטריות עם החלומי, כשהביצה נוזלת מעל, ומתערבבת עם הקרוסטיני, תענוג אמיתי:


ארוחת הבוקר האחרונה שטעמנו היתה "בוקר מפנק".
ביצים לפי בחירה, שלושה סוגי דגים(סלמון מעושן, סרדינים, טונה מתובלת), ולחובבי דגים זו ארוחה מעולה:





הדגים ב"בליקר בייקרי" הם דגים טריים.
אכלנו פילה דניס אפוי בתנור, על מצע תפוחי אדמה ברוטב שמנת חמאה, טימין ורוזמרין.
הדג היה עשוי נפלא, מחירו 74 ש"ח, והטריות הורגשה בטעמו ה"נקי".

 


מהחלק האיטלקי של התפריט טעמנו "פרפדלה ים תיכוני".
שוב, בניגוד להרבה בתי קפה, שהכנת האוכל אצלם מוגדרת "בינוני", ההכנה(תחת ידיו של השף רועי מיימוני) היתה מדוייקת, והורגשה טריות של חומרי גלם, ועבודה נכונה איתם. הפסטה היתה "אל-דנטה", והטעמים היו מעולים. מנה שמתומחרת ב-44 ש"ח, ושווה בהחלט את מחירה.
פטה, זיתים, עלי תרד, עגבניות שרי, ברוטב פומפדורו:


המנה הכי פחות טובה בעיניי בערב הזה היתה מנה של "חציל על הנילוס", דג נסיכת הנילוס על חציל קלוי, יוגורט ועשבי תיבול. טעמו של דג הנסיכה היה דומיננטי מדי, בעיניי, ולמרות שהיא מצטלמת יפה, בזכות צבעוניותה, היא ממש לא הפייבוריטית שלי:




ולאהבה הגדולה שלי, עוגות וקינוחים!!!
פה אין מה לומר, המקצוענות של הקונדיטור אורן ביקר מורגשת בכל קינוח, ואין ספק שגם אחרי כל מה שאכלנו, לא הרשתי לעצמי להפסיד טעימה מכל קינוח. אין מצב שאני עומדת בפיתוי מתוק כזה (-:
מוכנים???

הקינוח הראשון נקרא "שחיתות". אין דרך אחרת להגדיר אותו. מושחת, בטירוף. טעים, בטירוף, גם (-:
חגיגת שוקולד "פררו רושה":


עוגת גבינה-פירורים מעולה.
ביסקוויט דקוואז, קינמון, קרם גבינה ופירורי בצק פריך:



פאי לימון מעוצב, מטריף וקליל, בצק פריך שקדים במילוי קרם לימון:

העוגה הפייבוריטית שלי, עוגת גבינה-אספרסו, עוגה נפלאה, בדיוק השילוב המופלא בעיניי של אספרסו עם מתיקות עדינה. הייתי אוכלת תבנית שלמה ממנה (-:


פאי תפוחים הוא אחד מהקינוחים שאני יותר אוהבת, פה הוא קצת התפספס כי הוא הספיק להתקרר עד שסיימנו לצלם אותו, כך שבערב הזה, למרות אהבתי לפאי תפוחים, הוא היה הקינוח שהיה הכי פחות מוצלח. הוא מגיע עם גלידה, ובימים כתיקונם, סביר שאני אתענג גם עליו (-:


הסחלב היה מעולה, עם הרבה תוספות טעימות, אחלה קינוח ליום קר:


פאי קרם ברולה מצויין:



סופלה שוקולד עם גלידה, מענג, כמו שסופלה צריך להיות:

 

אם אתם מגיעים לסניף "בליקר בייקרי" בפרישמן, על דבר אחד אני לא מרשה לכם לוותר, על השייקים המעולים, שעשויים מיוגורט. אני מרשה לעצמי להגיד שהשייקים ששתינו היו מהטובים שטעמתי, מתיקות מעורבת עם חמיצות של יוגורט, שייק גדול וסמיך, ואני מניחה שבכל פעם שיצא לי לעבור בסביבה, אכנס לשתות אחד כזה.
מומלץ מאד!!



מיקום: ריינס פינת פרישמן, ת"א.
חניה: נו, ת"א, זוועה, כמובן (-:
מחירים: סבירים בהחלט, אפילו מפתיעים לטובה לפעמים.
ארוחות בוקר: מצויינות.
שייקים: נפלאים.
עוגות: הורסות.
קישור לאתר הסניף:

 





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.