דילוג לתוכן הראשי

השקשוקה של דניאל, הכי ארוחת בוקר בעולם (-:



אני אוהבת ארוחות בוקר. נו, טוב, את זה כבר כולכם יודעים.
או רובכם, לפחות (-:
ארוחות בוקר ישראליות הן ארוחות הבוקר הכי טובות שיש.
תמיד כשאני מתארחת בבתי מלון בעולם, אני שואלת את עצמי איך הם לא יודעים להתפרע בארוחות בוקר כמו בבתי המלון הישראלים. עשירות, טעימות, עם כל מה שרק אפשר לחשוב שקיים. גבינות, דגים, פירות, ירקות וסלטים, לחמים, ממרחים, קורנפלקס וגרנולה, יוגורטים, מעדנים, מאפים חמים, מתוקים ומלוחים, אוכל חם, ביצים בכל הוריאציות האפשריות, מאומלטים ועד בכלל, ריבות מעולות, פנקייק'ס, והעיקר- שלכל אחד יהיה מה שהוא אוהב.
הוזמנתי למלון דניאל, לארוחת בוקר, ואין סיכוי שאסרב להזמנה שכזו (-:
בסוף הפוסט מחכה הטבה מיוחדת לקוראי הבלוג שלי, לארוחת בוקר במלון דניאל בהרצליה (-:
פתחתי את ארוחת הבוקר המשגעת הזו עם צלחת של "חמים וטעים".
בכלי החרס שכנה לה שקשוקת מוצרלה משובחת,
ושף המלון המקסים, דודו כהן, הסכים לתת לי את המתכון לשקשוקה הנפלאה הזו.
אני אהיה נחמדה במיוחד, ואתן לכם אותו גם, עוד מעט (-:
  




יצא לי לאכול השבוע בשלושה בתי מלון. ארוחת הבוקר של מלון "דניאל" היתה הטובה, העשירה, והטריה מכולן, באמת ארוחה מאד מאד מפנקת. שלושה בתי מלון בשבוע, ואין ספק. הציון הגבוה ביותר ניתן לדניאל הרצליה, הנמוך ביותר לקראון פלאזה סיטי סנטר ת"א. ארוחת הבוקר במלון הבוטיק היתה איפשהו באמצע, וההבדלים בין שלושת הארוחות מאד משמעותיים.
מחלקת הסלטים של מלון דניאל היתה עשירה ומעניינת:






מלבד סלטים בהרכבה עצמית, היו כמה סלטים טריים, מתובלים היטב וטעימים להפליא.
סלט בייבי מוצרלה עם עגבניות מיובשות, שבבי אגוזי לוז ועלי ארוגולה:




סלט ים תיכוני עם עגבניות אדומות, פלפלים, מלפפון, זיתי קלמטה, בצל סגול, גבינה בולגרית, עלי חסה, עלי בייבי, לימון טרי ושמן זית טהור:




סלט מצויין וטעים נוסף היה סלט של קינואה אדומה עם בוטנים מטוגנים, נבטי עדשים, גרנולה, משמש מיובש, דומדמניות ומיץ תפוזים:




היה גם סלט ירקות עם פטריות, גם הוא היה טרי מאד, וטעים:




באגף הדגים היה מבחר גדול של דגים, ואני, חובבת לקרדה ידועה, נהנתי:









זיתים טובים הם עונג נפלא, בעיניי.
גם פה היה מבחר גדול, וזיתים מתובלים היטב:






אנטיפסטי!!! שוב, מבחר גדול, כל הסוגים, כל המינים, בעשייה מדוייקת:







גבינות. איך אפשר להעביר ארוחת בוקר בלעדיהן?
היה מעניין, מגוון, וצבעוני:










  
קצת דברים חמים? אני אוהבת אוכל חם, במיוחד ביצים, תפוחי אדמה, ומאפים. שמתי את כל אלו על צלחת אחת, והתיישבתי לאכול:



הבורקסים היו מעולים, לא סתם "משולשי גבינה מבצק עלים":






שקשוקת המוצרלה הפתיעה. היתה עדינה, טעימה, וכיפית במיוחד. ביקשתי מהשף דודו כהן את המתכון, ואני מצרפת לכם אותו, שתוכלו להכין כזה, בעיניי זה מקסים לאירוח:



מתכון שקשוקה מוצרלה:

3 שיני שום
1 פלפל חריף ירוק
2 פלפלים אדומים מטוגנים ומקולפים 
עלי כוסברה
12 עגבניות אדומות
תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה:

חולטים את העגבניות במים חמים, בסיר מחממים שמן זית.
מטגנים שום ולאחר מכן מוסיפים פלפל, עגבניות, ובסוף רצועות פלפל קלופות מטוגנות
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
לאחר שהרוטב מוכן, במחבת קוטר עשרים מחממים את הרוטב .
מוסיפים שתי ביצים, מכסים למספר דקות, ומגישים.

אם רוצים להקרים עם מוצרלה, מעבירים את השקשוקה לכלי חסין חום(כמו בתמונה)
מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומקרימים מספר דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות.

בתיאבון (-:

אחרי השקשוקה המצויינת עברתי לחביתה. נו, קשה לי לוותר על חביתה עם תוספות, במיוחד כשלא גובים ממני 4 ש"ח על כל תוספת (-: 


וזה לא נגמר (-: כמויות האוכל שהיו בארוחת הבוקר הזו היו בלתי סבירות בעליל. אני, ישראלית מצויה, חייבת לטעום הכל. נו, זה לא רק ישראלית, זה גם האופי הגרגרני שלי, שלא מאפשר לי לפרוש בשיא. חוצמזה, למתוקים יש מקום אחר בגוף. התחלתי עם המתוקים החמים, שהיו טובים מאד. יש לי חיבה מיוחדת לעוגות הגבינה האפויות העגולות של בתי המלון, התענגתי על אחת כזו בשמחה גדולה, אפילו לא צילמתי אותה מרוב התרגשות שהיא שם, אבל צילמתי מאפים חמים אחרים (-:
מאפינס שוקולד טבול בשוקולד חם, ופנקייק'ס:




מאפינס הגזר היה מעולה:




ובכלל, כל העוגות, מהמאפינס השונים, דרך השמרים, ועד הפרסבורגר, היו טעימות מאד.














לא הזכרתי עדיין את הפירות, היוגורטים, הריבות המעולות, השתיה החופשית, וקפה ללא הגבלה, ואם בא חמש כוסות קפה, ושלוש כוסות מיץ תפוזים, גם זה הולך. את הלחמים אפילו לא צילמתי, לא הצלחתי לנייד את עצמי לאגף ההוא, אחרי כ"כ הרבה עוגות (-:








ממול נמצא הים. עוד סיבה טובה. אמנם אי אפשר לשבת בחוץ, אבל ככה זה נראה מבפנים, והים, כשהוא מול העיניים, הוא תמיד נעים (-:





השף דודו כהן דואג כל הזמן שהכל יהיה מלא, ונקי, וטעים.
והוא לא שוכח לחייך (-:





ארוחת הבוקר במלון דניאל עולה 120 ש"ח לאורחים מבחוץ,
ו-25% הנחה לילד.
לקוראי הבלוג שלי הטבה מיוחדת בחודש ינואר!!
ארוחת בוקר במלון דניאל ב-90 ש"ח בלבד,
ולילד 68 ש"ח!!
(כל מה שאתם צריכים זה להדפיס את עמוד הבלוג,
ולהציג אותו בכניסה לחדר האוכל)

מלון דניאל שייך לקבוצת טמרס, שהיא מהחברות המובילות בענף האירוח עם בתי מלון הממוקמים באתרים מובחרים בארץ. בבעלות הרשת מלון דניאל הרצליה, מלון דניאל ים המלח ומלון WEST בתל אביב.














תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)