דלג לתוכן הראשי

השקשוקה של דניאל, הכי ארוחת בוקר בעולם (-:



אני אוהבת ארוחות בוקר. נו, טוב, את זה כבר כולכם יודעים.
או רובכם, לפחות (-:
ארוחות בוקר ישראליות הן ארוחות הבוקר הכי טובות שיש.
תמיד כשאני מתארחת בבתי מלון בעולם, אני שואלת את עצמי איך הם לא יודעים להתפרע בארוחות בוקר כמו בבתי המלון הישראלים. עשירות, טעימות, עם כל מה שרק אפשר לחשוב שקיים. גבינות, דגים, פירות, ירקות וסלטים, לחמים, ממרחים, קורנפלקס וגרנולה, יוגורטים, מעדנים, מאפים חמים, מתוקים ומלוחים, אוכל חם, ביצים בכל הוריאציות האפשריות, מאומלטים ועד בכלל, ריבות מעולות, פנקייק'ס, והעיקר- שלכל אחד יהיה מה שהוא אוהב.
הוזמנתי למלון דניאל, לארוחת בוקר, ואין סיכוי שאסרב להזמנה שכזו (-:
בסוף הפוסט מחכה הטבה מיוחדת לקוראי הבלוג שלי, לארוחת בוקר במלון דניאל בהרצליה (-:
פתחתי את ארוחת הבוקר המשגעת הזו עם צלחת של "חמים וטעים".
בכלי החרס שכנה לה שקשוקת מוצרלה משובחת,
ושף המלון המקסים, דודו כהן, הסכים לתת לי את המתכון לשקשוקה הנפלאה הזו.
אני אהיה נחמדה במיוחד, ואתן לכם אותו גם, עוד מעט (-:
  




יצא לי לאכול השבוע בשלושה בתי מלון. ארוחת הבוקר של מלון "דניאל" היתה הטובה, העשירה, והטריה מכולן, באמת ארוחה מאד מאד מפנקת. שלושה בתי מלון בשבוע, ואין ספק. הציון הגבוה ביותר ניתן לדניאל הרצליה, הנמוך ביותר לקראון פלאזה סיטי סנטר ת"א. ארוחת הבוקר במלון הבוטיק היתה איפשהו באמצע, וההבדלים בין שלושת הארוחות מאד משמעותיים.
מחלקת הסלטים של מלון דניאל היתה עשירה ומעניינת:






מלבד סלטים בהרכבה עצמית, היו כמה סלטים טריים, מתובלים היטב וטעימים להפליא.
סלט בייבי מוצרלה עם עגבניות מיובשות, שבבי אגוזי לוז ועלי ארוגולה:




סלט ים תיכוני עם עגבניות אדומות, פלפלים, מלפפון, זיתי קלמטה, בצל סגול, גבינה בולגרית, עלי חסה, עלי בייבי, לימון טרי ושמן זית טהור:




סלט מצויין וטעים נוסף היה סלט של קינואה אדומה עם בוטנים מטוגנים, נבטי עדשים, גרנולה, משמש מיובש, דומדמניות ומיץ תפוזים:




היה גם סלט ירקות עם פטריות, גם הוא היה טרי מאד, וטעים:




באגף הדגים היה מבחר גדול של דגים, ואני, חובבת לקרדה ידועה, נהנתי:









זיתים טובים הם עונג נפלא, בעיניי.
גם פה היה מבחר גדול, וזיתים מתובלים היטב:






אנטיפסטי!!! שוב, מבחר גדול, כל הסוגים, כל המינים, בעשייה מדוייקת:







גבינות. איך אפשר להעביר ארוחת בוקר בלעדיהן?
היה מעניין, מגוון, וצבעוני:










  
קצת דברים חמים? אני אוהבת אוכל חם, במיוחד ביצים, תפוחי אדמה, ומאפים. שמתי את כל אלו על צלחת אחת, והתיישבתי לאכול:



הבורקסים היו מעולים, לא סתם "משולשי גבינה מבצק עלים":






שקשוקת המוצרלה הפתיעה. היתה עדינה, טעימה, וכיפית במיוחד. ביקשתי מהשף דודו כהן את המתכון, ואני מצרפת לכם אותו, שתוכלו להכין כזה, בעיניי זה מקסים לאירוח:



מתכון שקשוקה מוצרלה:

3 שיני שום
1 פלפל חריף ירוק
2 פלפלים אדומים מטוגנים ומקולפים 
עלי כוסברה
12 עגבניות אדומות
תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה:

חולטים את העגבניות במים חמים, בסיר מחממים שמן זית.
מטגנים שום ולאחר מכן מוסיפים פלפל, עגבניות, ובסוף רצועות פלפל קלופות מטוגנות
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
לאחר שהרוטב מוכן, במחבת קוטר עשרים מחממים את הרוטב .
מוסיפים שתי ביצים, מכסים למספר דקות, ומגישים.

אם רוצים להקרים עם מוצרלה, מעבירים את השקשוקה לכלי חסין חום(כמו בתמונה)
מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומקרימים מספר דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות.

בתיאבון (-:

אחרי השקשוקה המצויינת עברתי לחביתה. נו, קשה לי לוותר על חביתה עם תוספות, במיוחד כשלא גובים ממני 4 ש"ח על כל תוספת (-: 


וזה לא נגמר (-: כמויות האוכל שהיו בארוחת הבוקר הזו היו בלתי סבירות בעליל. אני, ישראלית מצויה, חייבת לטעום הכל. נו, זה לא רק ישראלית, זה גם האופי הגרגרני שלי, שלא מאפשר לי לפרוש בשיא. חוצמזה, למתוקים יש מקום אחר בגוף. התחלתי עם המתוקים החמים, שהיו טובים מאד. יש לי חיבה מיוחדת לעוגות הגבינה האפויות העגולות של בתי המלון, התענגתי על אחת כזו בשמחה גדולה, אפילו לא צילמתי אותה מרוב התרגשות שהיא שם, אבל צילמתי מאפים חמים אחרים (-:
מאפינס שוקולד טבול בשוקולד חם, ופנקייק'ס:




מאפינס הגזר היה מעולה:




ובכלל, כל העוגות, מהמאפינס השונים, דרך השמרים, ועד הפרסבורגר, היו טעימות מאד.














לא הזכרתי עדיין את הפירות, היוגורטים, הריבות המעולות, השתיה החופשית, וקפה ללא הגבלה, ואם בא חמש כוסות קפה, ושלוש כוסות מיץ תפוזים, גם זה הולך. את הלחמים אפילו לא צילמתי, לא הצלחתי לנייד את עצמי לאגף ההוא, אחרי כ"כ הרבה עוגות (-:








ממול נמצא הים. עוד סיבה טובה. אמנם אי אפשר לשבת בחוץ, אבל ככה זה נראה מבפנים, והים, כשהוא מול העיניים, הוא תמיד נעים (-:





השף דודו כהן דואג כל הזמן שהכל יהיה מלא, ונקי, וטעים.
והוא לא שוכח לחייך (-:





ארוחת הבוקר במלון דניאל עולה 120 ש"ח לאורחים מבחוץ,
ו-25% הנחה לילד.
לקוראי הבלוג שלי הטבה מיוחדת בחודש ינואר!!
ארוחת בוקר במלון דניאל ב-90 ש"ח בלבד,
ולילד 68 ש"ח!!
(כל מה שאתם צריכים זה להדפיס את עמוד הבלוג,
ולהציג אותו בכניסה לחדר האוכל)

מלון דניאל שייך לקבוצת טמרס, שהיא מהחברות המובילות בענף האירוח עם בתי מלון הממוקמים באתרים מובחרים בארץ. בבעלות הרשת מלון דניאל הרצליה, מלון דניאל ים המלח ומלון WEST בתל אביב.














תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?