אני אוהבת ארוחות בוקר. נו, טוב, את זה כבר כולכם יודעים.
או רובכם, לפחות (-:
ארוחות בוקר ישראליות הן ארוחות הבוקר הכי טובות שיש.
תמיד כשאני מתארחת בבתי מלון בעולם, אני שואלת את עצמי איך הם לא יודעים להתפרע בארוחות בוקר כמו בבתי המלון הישראלים. עשירות, טעימות, עם כל מה שרק אפשר לחשוב שקיים. גבינות, דגים, פירות, ירקות וסלטים, לחמים, ממרחים, קורנפלקס וגרנולה, יוגורטים, מעדנים, מאפים חמים, מתוקים ומלוחים, אוכל חם, ביצים בכל הוריאציות האפשריות, מאומלטים ועד בכלל, ריבות מעולות, פנקייק'ס, והעיקר- שלכל אחד יהיה מה שהוא אוהב.
הוזמנתי למלון דניאל, לארוחת בוקר, ואין סיכוי שאסרב להזמנה שכזו (-:
בסוף הפוסט מחכה הטבה מיוחדת לקוראי הבלוג שלי, לארוחת בוקר במלון דניאל בהרצליה (-:
בסוף הפוסט מחכה הטבה מיוחדת לקוראי הבלוג שלי, לארוחת בוקר במלון דניאל בהרצליה (-:
פתחתי את ארוחת הבוקר המשגעת הזו עם צלחת של "חמים וטעים".
בכלי החרס שכנה לה שקשוקת מוצרלה משובחת,
ושף המלון המקסים, דודו כהן, הסכים לתת לי את המתכון לשקשוקה הנפלאה הזו.
אני אהיה נחמדה במיוחד, ואתן לכם אותו גם, עוד מעט (-:
יצא לי לאכול השבוע בשלושה בתי מלון. ארוחת הבוקר של מלון "דניאל" היתה הטובה, העשירה, והטריה מכולן, באמת ארוחה מאד מאד מפנקת. שלושה בתי מלון בשבוע, ואין ספק. הציון הגבוה ביותר ניתן לדניאל הרצליה, הנמוך ביותר לקראון פלאזה סיטי סנטר ת"א. ארוחת הבוקר במלון הבוטיק היתה איפשהו באמצע, וההבדלים בין שלושת הארוחות מאד משמעותיים.
מחלקת הסלטים של מלון דניאל היתה עשירה ומעניינת:
מלבד סלטים בהרכבה עצמית, היו כמה סלטים טריים, מתובלים היטב וטעימים להפליא.
סלט בייבי מוצרלה עם עגבניות מיובשות, שבבי אגוזי לוז ועלי ארוגולה:
סלט ים תיכוני עם עגבניות אדומות, פלפלים, מלפפון, זיתי קלמטה, בצל סגול, גבינה בולגרית, עלי חסה, עלי בייבי, לימון טרי ושמן זית טהור:
סלט מצויין וטעים נוסף היה סלט של קינואה אדומה עם בוטנים מטוגנים, נבטי עדשים, גרנולה, משמש מיובש, דומדמניות ומיץ תפוזים:
היה גם סלט ירקות עם פטריות, גם הוא היה טרי מאד, וטעים:
באגף הדגים היה מבחר גדול של דגים, ואני, חובבת לקרדה ידועה, נהנתי:
זיתים טובים הם עונג נפלא, בעיניי.
גם פה היה מבחר גדול, וזיתים מתובלים היטב:
אנטיפסטי!!! שוב, מבחר גדול, כל הסוגים, כל המינים, בעשייה מדוייקת:
גבינות. איך אפשר להעביר ארוחת בוקר בלעדיהן?
היה מעניין, מגוון, וצבעוני:
קצת דברים חמים? אני אוהבת אוכל חם, במיוחד ביצים, תפוחי אדמה, ומאפים. שמתי את כל אלו על צלחת אחת, והתיישבתי לאכול:
הבורקסים היו מעולים, לא סתם "משולשי גבינה מבצק עלים":
שקשוקת המוצרלה הפתיעה. היתה עדינה, טעימה, וכיפית במיוחד. ביקשתי מהשף דודו כהן את המתכון, ואני מצרפת לכם אותו, שתוכלו להכין כזה, בעיניי זה מקסים לאירוח:
מתכון שקשוקה מוצרלה:
3 שיני שום
1 פלפל חריף ירוק
2 פלפלים אדומים מטוגנים ומקולפים
עלי כוסברה
12 עגבניות אדומות
תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה:
חולטים את העגבניות במים חמים, בסיר מחממים שמן זית.
מטגנים שום ולאחר מכן מוסיפים פלפל, עגבניות, ובסוף רצועות פלפל קלופות מטוגנות
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
לאחר שהרוטב מוכן, במחבת קוטר עשרים מחממים את הרוטב .
מוסיפים שתי ביצים, מכסים למספר דקות, ומגישים.
אם רוצים להקרים עם מוצרלה, מעבירים את השקשוקה לכלי חסין חום(כמו בתמונה)
מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומקרימים מספר דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות.
בתיאבון (-:
אחרי השקשוקה המצויינת עברתי לחביתה. נו, קשה לי לוותר על חביתה עם תוספות, במיוחד כשלא גובים ממני 4 ש"ח על כל תוספת (-:
וזה לא נגמר (-: כמויות האוכל שהיו בארוחת הבוקר הזו היו בלתי סבירות בעליל. אני, ישראלית מצויה, חייבת לטעום הכל. נו, זה לא רק ישראלית, זה גם האופי הגרגרני שלי, שלא מאפשר לי לפרוש בשיא. חוצמזה, למתוקים יש מקום אחר בגוף. התחלתי עם המתוקים החמים, שהיו טובים מאד. יש לי חיבה מיוחדת לעוגות הגבינה האפויות העגולות של בתי המלון, התענגתי על אחת כזו בשמחה גדולה, אפילו לא צילמתי אותה מרוב התרגשות שהיא שם, אבל צילמתי מאפים חמים אחרים (-:
מאפינס שוקולד טבול בשוקולד חם, ופנקייק'ס:
מאפינס הגזר היה מעולה:
ובכלל, כל העוגות, מהמאפינס השונים, דרך השמרים, ועד הפרסבורגר, היו טעימות מאד.
לא הזכרתי עדיין את הפירות, היוגורטים, הריבות המעולות, השתיה החופשית, וקפה ללא הגבלה, ואם בא חמש כוסות קפה, ושלוש כוסות מיץ תפוזים, גם זה הולך. את הלחמים אפילו לא צילמתי, לא הצלחתי לנייד את עצמי לאגף ההוא, אחרי כ"כ הרבה עוגות (-:
ממול נמצא הים. עוד סיבה טובה. אמנם אי אפשר לשבת בחוץ, אבל ככה זה נראה מבפנים, והים, כשהוא מול העיניים, הוא תמיד נעים (-:
השף דודו כהן דואג כל הזמן שהכל יהיה מלא, ונקי, וטעים.
והוא לא שוכח לחייך (-:
ארוחת הבוקר במלון דניאל עולה 120 ש"ח לאורחים מבחוץ,
ו-25% הנחה לילד.
לקוראי הבלוג שלי הטבה מיוחדת בחודש ינואר!!
ארוחת בוקר במלון דניאל ב-90 ש"ח בלבד,
ולילד 68 ש"ח!!
(כל מה שאתם צריכים זה להדפיס את עמוד הבלוג,
ולהציג אותו בכניסה לחדר האוכל)
מלון דניאל שייך לקבוצת טמרס, שהיא מהחברות המובילות בענף האירוח עם בתי מלון הממוקמים באתרים מובחרים בארץ. בבעלות הרשת מלון דניאל הרצליה, מלון דניאל ים המלח ומלון WEST בתל אביב.
תגובות
הוסף רשומת תגובה