Translate


פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:





תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-:
קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-:
שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת.
מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש.
החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

 
מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.


שמים בקערה ארבע ביצים:

 

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:



מוסיפים ארבע כפות קמח תופח,
וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-:
סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה.
מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:




מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:





משמנים תבנית אפיה, מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים, ושופכים את התערובת.
אפשר לפזר למעלה קצח. אני תמיד מוסיפה אותו. גם יפה, וגם טעים.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב (45-60 דקות, תלוי בתנור).



ככה זה נראה כשזה יוצא מהתנור:



יאללה, בתיאבון ((-:


26 תגובות:

  1. ולא קראתי לי לטעום!
    שבוע טוב יקירתי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. זה באמת לא תקין, מיה (-: את יודעת מה? אני אכין לך שלמה כזו ((-:

      מחק
  2. הסבר מקסים אהבתי.....:-)

    השבמחק
  3. אני מאד אוהבת תרד, והפשטידה שלך ניראית נהדר!
    לא תמיד יש תרד נקי (אנחנו לא אוכלים של שופרסל מטעמי כשרות), אבל כשיהייה אשמח להכין את הפשטידה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני מאד אוהבת תרד, ובהצלחה רבה(מקווה שתשיגי תרד טרי במהירות) (-:

      מחק
  4. מסורבל קצת... לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. ממש לא, לא יותר מכמה דקות עבודה. פשוט מאד (-:

      מחק
  5. נראית מצויין, לאיזה גודל תבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      גודל 30*30, או 25*35, לא גדולה מדי, כי אז היא תצא נמוכה מאד.

      מחק
  6. תודה, הכנתי בתבנית עגולה של 22(נדמה לי) ויצא מעולה!

    השבמחק
  7. אפשר לחסוך בקלוריות אם במקום שמנת מוסיפים יוגורט 1.5%. הפשטידה מאוד טעימה . תודה לך שונית

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף, סרין!!! צודקת, למרות שגם אפשר להשתמש בשמנת 9%, זה גם אחלה (-:

      מחק
  8. הפשטידה מעולה הוספתי גבינה צהובה מגורדת ימי ימי

    השבמחק
  9. נראה מעולה, מה יקרה אם אוותר על המיונז לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. לדעתי לא יקרה כלום, למרות שבעיניי המיונז מוסיף טעם מיוחד ונפלא. אפשר להוסיף במקומו גבינה בולגרית, או פטה. כל תוספת של גבינה יכולה להשתלב נהדר.

      מחק
  10. אם אין לי קמח תופח כמה א. אפייה להוסיף?

    השבמחק
    תשובות
    1. יחסי המרה של קמח תופח:
      1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח לבן + 2 שקיות אבקת אפייה (28 גרם)
      1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
      בהצלחה!!!

      מחק
  11. שלום
    הייתי רוצה לנסות להכין את המתכון שנראה כל כך נהדר
    צריך 500 גרם תרד או קילוגרם?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני משתמשת בעלי תרד שטופים מצוננים של שופרסל.
      התכולה אם אני לא טועה היא 400 גרם.
      אם קונים תרד טרי, אז אפשר לקנות חצי ק"ג.
      בהצלחה!@

      מחק
    2. תודה! אני גרה במילנו ופה בדרך כלל בסופר יש חבילות של 1 קילוגרם, בדיוק חזרתי מקניות, והולכת לבשל היום את הפשטידה!!!
      אפשר במקום מיונז להוסיף מוצרלה? שבוע מקסים. יבגניה.

      מחק
  12. היי יבגניה,
    האמת, אין לי מושג איך זה יצא עם מוצרלה, כי אף פעם לא הכנתי את זה עם מוצרלה. אני פשוט אוהבת מיונז בפשטידה הזו, זה משתלב נפלא עם התרד. מצד שני, לא נראה לי שזה צריך להיות רע עם כל סוג גבינה שהיא, מכיוון שלפעמים, כשאני רוצה לשדרג אותה, אני מוסיפה גם גבינות לתערובת(-: בהצלחה!

    השבמחק
  13. שלום,
    אפשר להחליף את הקמח תופח לקורנפלור? (לרגישים לגלוטן)
    מירי

    השבמחק
  14. היי מירי, אני באמת לא מבינה בבישול ואפיה ללא גלוטן.
    כדאי שתשאלי את השאלה בפורום של "ללא גלוטן", שם בטח ידעו לענות לך לגבי האפשרויות ויחסי ההמרה.

    השבמחק