דלג לתוכן הראשי

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:





תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-:
קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-:
שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת.
מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש.
החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

 
מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.


שמים בקערה ארבע ביצים:

 

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:



מוסיפים ארבע כפות קמח תופח,
וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-:
סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה.
מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:




מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:





משמנים תבנית אפיה, מפזרים פירורי לחם בתחתית ובצדדים, ושופכים את התערובת.
אפשר לפזר למעלה קצח. אני תמיד מוסיפה אותו. גם יפה, וגם טעים.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב (45-60 דקות, תלוי בתנור).



ככה זה נראה כשזה יוצא מהתנור:



יאללה, בתיאבון ((-:


תגובות

  1. ולא קראתי לי לטעום!
    שבוע טוב יקירתי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. זה באמת לא תקין, מיה (-: את יודעת מה? אני אכין לך שלמה כזו ((-:

      מחק
  2. הסבר מקסים אהבתי.....:-)

    השבמחק
  3. אני מאד אוהבת תרד, והפשטידה שלך ניראית נהדר!
    לא תמיד יש תרד נקי (אנחנו לא אוכלים של שופרסל מטעמי כשרות), אבל כשיהייה אשמח להכין את הפשטידה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני מאד אוהבת תרד, ובהצלחה רבה(מקווה שתשיגי תרד טרי במהירות) (-:

      מחק
  4. מסורבל קצת... לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. ממש לא, לא יותר מכמה דקות עבודה. פשוט מאד (-:

      מחק
  5. נראית מצויין, לאיזה גודל תבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      גודל 30*30, או 25*35, לא גדולה מדי, כי אז היא תצא נמוכה מאד.

      מחק
  6. תודה, הכנתי בתבנית עגולה של 22(נדמה לי) ויצא מעולה!

    השבמחק
  7. אפשר לחסוך בקלוריות אם במקום שמנת מוסיפים יוגורט 1.5%. הפשטידה מאוד טעימה . תודה לך שונית

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף, סרין!!! צודקת, למרות שגם אפשר להשתמש בשמנת 9%, זה גם אחלה (-:

      מחק
  8. הפשטידה מעולה הוספתי גבינה צהובה מגורדת ימי ימי

    השבמחק
  9. נראה מעולה, מה יקרה אם אוותר על המיונז לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. לדעתי לא יקרה כלום, למרות שבעיניי המיונז מוסיף טעם מיוחד ונפלא. אפשר להוסיף במקומו גבינה בולגרית, או פטה. כל תוספת של גבינה יכולה להשתלב נהדר.

      מחק
  10. אם אין לי קמח תופח כמה א. אפייה להוסיף?

    השבמחק
    תשובות
    1. יחסי המרה של קמח תופח:
      1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח לבן + 2 שקיות אבקת אפייה (28 גרם)
      1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
      בהצלחה!!!

      מחק
  11. שלום
    הייתי רוצה לנסות להכין את המתכון שנראה כל כך נהדר
    צריך 500 גרם תרד או קילוגרם?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני משתמשת בעלי תרד שטופים מצוננים של שופרסל.
      התכולה אם אני לא טועה היא 400 גרם.
      אם קונים תרד טרי, אז אפשר לקנות חצי ק"ג.
      בהצלחה!@

      מחק
    2. תודה! אני גרה במילנו ופה בדרך כלל בסופר יש חבילות של 1 קילוגרם, בדיוק חזרתי מקניות, והולכת לבשל היום את הפשטידה!!!
      אפשר במקום מיונז להוסיף מוצרלה? שבוע מקסים. יבגניה.

      מחק
  12. היי יבגניה,
    האמת, אין לי מושג איך זה יצא עם מוצרלה, כי אף פעם לא הכנתי את זה עם מוצרלה. אני פשוט אוהבת מיונז בפשטידה הזו, זה משתלב נפלא עם התרד. מצד שני, לא נראה לי שזה צריך להיות רע עם כל סוג גבינה שהיא, מכיוון שלפעמים, כשאני רוצה לשדרג אותה, אני מוסיפה גם גבינות לתערובת(-: בהצלחה!

    השבמחק
  13. שלום,
    אפשר להחליף את הקמח תופח לקורנפלור? (לרגישים לגלוטן)
    מירי

    השבמחק
  14. היי מירי, אני באמת לא מבינה בבישול ואפיה ללא גלוטן.
    כדאי שתשאלי את השאלה בפורום של "ללא גלוטן", שם בטח ידעו לענות לך לגבי האפשרויות ויחסי ההמרה.

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?