דלג לתוכן הראשי

ארוחת השפים בטרקלין. אביב משה, משה שגב, משה יוחנן, מיקי שמו, ליטל שוורץ, עדן הראל, גיל קופטש, אורי גוטליב וחיים צינוביץ'.

ארוחת השפים המקסימה במסעדת "הטרקלין" (-:
ארוחה שכולה תרומה להכנת חבילות מזון לחג לנזקקים
ארוע מדהים של "קבוצת שורשים" לקראת פסח 2012
תודה לכל התורמים המדהימים שלקחו חלק:

השפים הנפלאים:

אביב משה ("מסה")



והמנה המדהימה שלו: 
לברק על מצע פולנטה מתירס טרי, 
פטריות פורטבלו ושמן כמהין, עם ביצה עלומה











משה שגב ("שגב")




שגב, איש אהוב ויקר, שהכין לנו שתי מנות מעולות, ומרק שהייתי מוכנה לאכול בכל יום, ובכל רגע:

מרק פטריות כמהין וארטישוק מתובל עם שמנת, טימין, אגוז מוסקט וערמונים:






סביצ'ה דג מתובל בפלפלים קלויים, קרם בטטה, צנוברים, לימון, שמן זית, ופלפל קלוי:










משה יוחנן ("הטרקלין")




משה יוחנן מתמחה בבשר, והוא הכין מנה מצויינת:
נתח קצבים, עם מלח אטלנטי וצ'ימיצ'ורי ביתי




 
   

מיקי שמו




מיקי שמו, האיש שלא מפסיק לחייך, מתוק אמיתי, הכין שני קינוחים מתוקים וטעימים במיוחד:

 קרם נמלקה של שוקולד לבן, קולי של תות שדה וקרמבלס

מוס זביון של שוקולד מריר עם קרמו פרלינה










שאפו לשלושת השפים שהגיעו במיוחד למסעדת "הטרקלין" של יוסי בן אודיס, והצטרפו לשף משה יוחנן,
אמני המטבח, אביב משה, משה שגב, ומיקי שמו (-:


מגיע הרבה כבוד גם לסו שפים, ולצוות שהיה במטבח ושעבד מאד קשה בערב הזה:



האמנים ההורסים שמילצרו ובירמנו:

ליטל שוורץ





עדן הראל







 
גיל קופטש




















אורי גוטליב













חיים צינוביץ'













גם למלצרים ולברמניות ה"אמיתיים" של "הטרקלין" מגיע כבוד על עבודה קשה בערב הזה:










והכי תודה לעומדת מאחורי "קבוצת שורשים"
האחת והיחידה, אשה עם נשמה גדולה,
שדואגת בראש השנה ובפסח כל שנה מחדש,
לעשות לאלו שאין להם, קצת טוב בנשמה.
תמי שכנאי המדהימה!













ותודה כמובן גם לכל המתנדבים ב"קבוצת שורשים",
אני שמחה וגאה להיות חלק מהם (-:


ולכל האנשים שהגיעו לערב הזה, פתחו את ליבם, ותרמו,
 כדי שליותר מ-1000 נזקקים תהיה חבילת מזון שתונח על שולחנם בחג, תודה גדולה, יש לכם לב זהב (-:
שיהיה לכולנו חג שמח!





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.