דלג לתוכן הראשי

ארוחת השפים בטרקלין. אביב משה, משה שגב, משה יוחנן, מיקי שמו, ליטל שוורץ, עדן הראל, גיל קופטש, אורי גוטליב וחיים צינוביץ'.

ארוחת השפים המקסימה במסעדת "הטרקלין" (-:
ארוחה שכולה תרומה להכנת חבילות מזון לחג לנזקקים
ארוע מדהים של "קבוצת שורשים" לקראת פסח 2012
תודה לכל התורמים המדהימים שלקחו חלק:

השפים הנפלאים:

אביב משה ("מסה")



והמנה המדהימה שלו: 
לברק על מצע פולנטה מתירס טרי, 
פטריות פורטבלו ושמן כמהין, עם ביצה עלומה











משה שגב ("שגב")




שגב, איש אהוב ויקר, שהכין לנו שתי מנות מעולות, ומרק שהייתי מוכנה לאכול בכל יום, ובכל רגע:

מרק פטריות כמהין וארטישוק מתובל עם שמנת, טימין, אגוז מוסקט וערמונים:






סביצ'ה דג מתובל בפלפלים קלויים, קרם בטטה, צנוברים, לימון, שמן זית, ופלפל קלוי:










משה יוחנן ("הטרקלין")




משה יוחנן מתמחה בבשר, והוא הכין מנה מצויינת:
נתח קצבים, עם מלח אטלנטי וצ'ימיצ'ורי ביתי




 
   

מיקי שמו




מיקי שמו, האיש שלא מפסיק לחייך, מתוק אמיתי, הכין שני קינוחים מתוקים וטעימים במיוחד:

 קרם נמלקה של שוקולד לבן, קולי של תות שדה וקרמבלס

מוס זביון של שוקולד מריר עם קרמו פרלינה










שאפו לשלושת השפים שהגיעו במיוחד למסעדת "הטרקלין" של יוסי בן אודיס, והצטרפו לשף משה יוחנן,
אמני המטבח, אביב משה, משה שגב, ומיקי שמו (-:


מגיע הרבה כבוד גם לסו שפים, ולצוות שהיה במטבח ושעבד מאד קשה בערב הזה:



האמנים ההורסים שמילצרו ובירמנו:

ליטל שוורץ





עדן הראל







 
גיל קופטש




















אורי גוטליב













חיים צינוביץ'













גם למלצרים ולברמניות ה"אמיתיים" של "הטרקלין" מגיע כבוד על עבודה קשה בערב הזה:










והכי תודה לעומדת מאחורי "קבוצת שורשים"
האחת והיחידה, אשה עם נשמה גדולה,
שדואגת בראש השנה ובפסח כל שנה מחדש,
לעשות לאלו שאין להם, קצת טוב בנשמה.
תמי שכנאי המדהימה!













ותודה כמובן גם לכל המתנדבים ב"קבוצת שורשים",
אני שמחה וגאה להיות חלק מהם (-:


ולכל האנשים שהגיעו לערב הזה, פתחו את ליבם, ותרמו,
 כדי שליותר מ-1000 נזקקים תהיה חבילת מזון שתונח על שולחנם בחג, תודה גדולה, יש לכם לב זהב (-:
שיהיה לכולנו חג שמח!





תגובות

  1. שוש חזן גרינברג31 במרץ 2012 בשעה 22:03

    איזה אירוע מקסים ומרגש, תמונות מהממות כרגיל, ואוכל סוף הדרך. כל הכבוד לכולם!

    השבמחק
  2. בכל פוסט התמונות שלך פשוט מהממות אבל הפעם...הגזמת!
    WOW, WOW, WOW!

    כל הכבוד לכל מי שלקח חלק בערב הזה.

    השבמחק
  3. איי איי איי אילו תמונות, איזו איכות! שונית את רק משתפרת עם הזמן יקירה. כמו היינות של יוסי משתבחת.
    כל הכבוד לכולם!!! מיכל יניב

    השבמחק
  4. איזה פוסט מקסים ואיזה תמונות !!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?