דילוג לתוכן הראשי

דייג אוהב דגים? שבעה מתכוני דגים מופלאים (-:


לא יודעת מה קורה עם הדייג, אבל אני אוהבת דגים. מאד אוהבת דגים (-:
אני לא אוהבת לנקות אותם, לא אוהבת לפרק אותם, ולהוציא להם את האדרה, לפעמים, זה יכול להרוג לי את כל הטעם הנפלא של הדג. להתעסק איתו זה לא הכיף הכי גדול. תנו לי לאכול אותו, וזהו!
ב"דגת הארץ" הבינו שאנחנו, "בשלני הבית", רוצים פתרון קל, והתחילה בשיווק של דגים ישראליים טריים באריזה מיוחדת,
השומרת על הטריות ועל הערכים התזונתיים.
פינוק חדש ואמיתי למטבח-פילה דג נקי ומפולט, קל ומהיר להכנה, ללא חומרים משמרים, וטעים!!!



כבר לא צריך להתרוצץ בשווקים או לחפש סוחרי דגים.
 הדגים של דגת הארץ זמינים ברשתות השיווק, פתרון נפלא.
באריזות מוצעים דגים מסוגים שונים:
 אדמונית, באס, בורי, אמנון, בייבי קרפ, מוסר ופורל:



מאז הסדנה התחלתי לקנות יותר דגים, ולהכין לי ארוחות מהירות, בריאות, ומענגות (-:





כל זוג בלוגרים קיבל סוג שונה של דג, וכל זוג הכין את המנה המיוחדת שלו, שהתאימה לדג הספציפי. 
את הסדנה העביר לנו השף קובי פרסול,
שבהתחלה נתן לנו הסבר על הדגים, 
ואז עבר מעמדה לעמדה, הסביר, בדק, ונתן לדגים את הליטוף ואת הטאצ' של המתכונים הקלילים והנפלאים שהוא לימד אותנו להכין: 
 








אני ושותפי להכנה הכנו דג שאני אוהבת מאד, פילה בורי.
מאחורי כל אריזה יש מתכונים מוצעים, אבל אנחנו בסדנה קיבלנו מתכונים אחרים, שווים, פשוטים, וטעימים במיוחד.
את כולם תקבלו פה (-: 




 בורי ברוטב עשבי תיבול ושמן זית צלוי בתנור:





הוראות הכנה: 


4 פילה בורי חתוך ל-5 מנות
2 כוסות פטרוזיליה חתוכה גס
כוס כוסברה חתוכה גס
2 כפות מרווה קצוצה גס
3 כפות פסטו
4 שיני שום פרוסות
3/4 כוס כרישה קצוצה גס
שמן זית
מלח גס
לימון טרי
12 שרי חצויות
פלפל שחור גרוס
ענפי פטרוזיליה שלמה לקישוט

מחממים את התנור ל 200 מעלות.
חותכים את הדגים ל5-6 מנות







למעבד מזון מוסיפים: פטרוזיליה, כוסברה טרייה, מרווה קצוצה, פסטו, שום , כרישה , 2\1 כוס שמן זית וטוחנים ביחד למרקם מעט גס ואחיד.

















מתבלים ב-3 קורט בינוני של מלח גס,

2 כף מיץ לימון טרי, 2 קורט פלפל שחור גרוס, ו-2\1 כוס שמן זית וטוחנים לרוטב אחיד ומעט גס במרקמו.




מעבירים את הרוטב לתבנית צלייה בתנור חד פעמית ומשטחים. מפזרים מעל את השרי החצויות. מניחים את התבנית מעל תבנית נוספת ממתכת (של התנור) שיהיה קל להוציא ומכסים בנייר כסף את התבנית הרוטב.

מרתיחים את הרוטב בתנור לכמה דקות.
מוציאים את הרוטב הרותח ומוסיפים את הדגים עם צד העור כלפי מעלה- מעל הרוטב הרותח. 






מכסים בעזרת כף את הדג עם הרוטב.
צולים ל5 דקות. הופכים את הדגים ומכסים שוב עם הרוטב.
צולים מכוסה לעוד 4-5 דקות .
מסירים את הכיסוי ל-2 דקות של צלייה .
מגישים חם:












את המנה הזו הכנתי שוב בבית, הפעם בסיר, יצאה נפלאה, אפילו הבן שלי אכל בהנאה גדולה!






המנות האחרות שהכינו הבלוגרים באותו ערב היו כולן נפלאות. כל מנה והקסם שלה, כל דג בסגנון שונה, 
ובגלל שהיה כ"כ טעים, כל המתכונים מצורפים, להנאתכם:

אדמונית בטמפורה לצד צ'ימיצ'ורי וחזרת:


הוראות הכנה:

5 פילה אדמונית  חתוכים ל-5
סודה קרה ומבעבעת
כוס וחצי קמח תופח
פפריקה מתוקה
שחור גרוס
מלח
לימון טרי
אורגנו מיובש
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון חצי עמוק
צ'ימיצ'ורי
חזרת אדומה
מכינים צלחת רחבה עם נייר סופג.
מוזגים לקערה כוס סודה ומוסיפים את הקמח התופח. מתבלים בחצי כפית פריקה מתוקה, קורט פלפל שחור גרוס, 4 קורט מלח, 3 כפות מיץ לימון טרי, כף אורגנו יבש וחצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
טורפים היטב לבלילה עדינה ואחידה.
מחממים את השמן לחום בינוני.
מעבירים את הקערה קרוב לסיר השמן החם(לא קרוב מידי) בכדי שיהיה נוח יותר להעביר את הדג המכוסה בבלילת הטמפורה ישירות אל השמן החם. מעבירים נתח דג אל הבלילה ומטביעים היטב לכיסוי סביב נתח הדג עם הבלילה ומוציאים היישר אל השמן החם. אם הדג לא צף למעלה בשמן משחררים אותו בעדינות בעזרת כף הרשת.
בכל פעם מטגנים 5-6 יחידות דג, עד לצבע זהוב, ומוציאים בעזרת כף רשת לצלחת עם הנייר הסופג.
מגישים חם בתבנית ומעטרים בענפי פטרוזיליה שלמים-בליווי הצ'ימיצ'ורי והחזרת בצלוחיות.

אמנון ברוטב איטלקי של עגבניות ופסטו:




הוראות הכנה:

6 פילה דג אמנון חתוכים ל-4
בצל לבן בינוני
שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
פלפל שחור גרוס
2 קופסאות של 240 גרם (נטו) עגבניות מרוסקות
סוכר
מלח גס
פסטו טרי
לימון טרי
צרור בזיליקום לעיטור המנה

קוצצים את הבצל דק.
מחממים 7 כפות שמן זית וצולים את הבצל להזהבה עדינה.
מוסיפים 2 שן שום פרוס ו-2 קורט עדינים של פלפל שחור גרוס וצולים לדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
מתבלים ב-1.5 כפית סוכר לבן, 2 כפית שטוחה מלח גס, כף מיץ לימון טרי ו-3 כפות שטוחות של פסטו טרי. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
מוסיפים אל הרוטב הרותח את הדגים ומכסים ברוטב את הדגים עם כף. מכסים ומבשלים ברתיחה קלה ל-10-12 דקות. מנערים קלות את סיר הדגים.
מגישים חם בעיטור צרור עלי בזיליקום טריים.


בייבי קרפ בסגנון חריימה פיקנטי שכונתי:



הוראות הכנה:

3 בייבי קרפ שטופים היטב חתוכים ל-8
3/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 כפות שטוחות פלפל ירוק חריף קצוץ
פפריקה מתוקה
8 שיני שום קצוצות
קימל טחון
כמון
2 קופסאות עגבניות קוביות קלופות (800 גרם נטו האחת)
מים
לימון טרי
מלח
סוכר
3/4 כוס כוסברה קצוצה
לחם שחור טרי פרוס להגשה
 
מחממים בסיר רחב את השמן וצולים את הבצל לשקיפות עדינה.
מוסיפים את הפלפל הירוק החריף הקצוץ, 3 כפות שטוחות פפריקה אדומה מתוקה, השום הקצוץ, חצי כפית קימל, 4 כפות שטוחות כמון ומערבבים היטב לצלייה עדינה של דקה.
מוסיפים את קוביות העגבניות עם 3/4 כוס מים, 4 כפות מיץ לימון , 2 כפיות סוכר שטוחות  ו-2 כפיות שטוחות של מלח.
מערבבים לרתיחה עדינה.
מניחים ומטביעים בעדינות מעל הרוטב את הדגים שמונחים עם העור כלפי מטה ומכסים בעזרת כף כל נתח דג ברוטב.
מכסים את הסיר ומבשלים ל-10 דקות ברתיחה עדינה. מידי פעם מנערים קלות את הסיר לערבוב הרוטב בדגים.
מפזרים את הכוסברה מעל הדגים והרוטב ומנערים קלות את הסיר לערבוב עדין.
מכסים ומבשלים לעוד 5 דקות ברתיחה עדינה.
מגישים חם במצלית מונחת מעל קרש עץ -עם לחם שחור טרי פרוס.


בס בציפוי קריספי פנקו עם תימין ובליווי לימון כבוש:



הוראות הכנה:

5 פילה בס חתוך ל-4 מנות
צלוחית לימונים כבושים קצוץ
3/4 כוס קמח תופח
מלח גס
3 ביצים טרופות
חרדל דיז'ון
3 כוסות פרורי "פנקו"
6 כפות טימין טרי קצוץ
שמן קנולה לטיגון
ענפי טימין לעיטור

בקערה בינונית מערבבים את הקמח עם 4 קורט מלח גס
בקערה שנייה טורפים היטב את הביצים עם 4 כפיות חרדל דיז'ון
בקערה שלישית מערבבים את הפנקו עם הטימין
בעזרת יד ימין מצפים כל נתח דג היטב בקמח סביב, מעבירים לביצים הטרופות(מבלי לגעת באצבעות יד ימין בביצים, כדאי שישארו יבשות) ובעזרת אצבעות יד שמאל טובלים עמוק בביצים לכיסוי מושלם בביצים. מוציאים מהביצים את הדגים אל פרורי הפנקו וביד ימין(היבשה) מצפים היטב סביב את נתחי הדג בפנקו תוך הידוק קל סביב בתוך הפנקו.
מניחים מעל תבנית את כל הדגים המצופים.
מחממים שמן קנולה בגובה ס"מ במצלית רחבה לחום בינוני.
מטגנים את הדגים בחום בינוני לצבע שחום והופכים להשחמה עדינה מצד שני.
מוציאים את נתחוני הדג המטוגנים למעל נייר סופג.
מגישים חם בתבנית בעיטור ענפי טימין קטנים סביב - לצד צלוחית הלימון הכבוש

מוסר מאודה בתנור ברוטב ים תיכוני



הוראות הכנה:

4 פילה מוסר (בסוף הצלייה חתוך ל-5 )
שמן זית
מלח גס
פלפל לבן
שום כתוש
יין אדום
רכז רימונים
עירית קצוצה
שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן
ענפי רוזמרין בינוניים

מחממים את התנור ל-180 מעלות
מניחים על שולחן העבודה במקביל 2 תבניות חד פעמיות. בכל תבנית מניחים  רדיד אלומיניום רחב פי 1.5 מרוחב התבנית .מעל כל רדיד מניחים דף נייר פרגמנט באותו הגודל.
מעל כל נייר פרגמנט מורחים עם כף בשליש המרכזי 4 כפות שמן זית ומניחים  2 פילה מוסר במקביל במרכז מעל שמן הזית שהעור כלפי מטה.
מעל כל פילה מוסר מפזרים בצורה אחידה:
קורט עדין מלח גס, קורט עדין פלפל לבן, מורחים על הדגים 1/3 כפית שום כתוש ,  יוצקים למעלה עוד כף שמן זית,
3 כפות יין אדום, 1/4 כפית רכז רימונים, מעל מפזרים 2 כפות עירית קצוצה, 4 כפות של שמנת מתוקה, בעזרת ענפי הרוזמרין מורחים את התיבול מעל פני הדגים ומניחים  ענף רוזמרין מעל כל נתח דג.
סוגרים את הדגים עם נייר הפרגמנט והאלומיניום היטב ועם נייר הכסף -ע"י הרמת וקיפול 4 בצדדים מעל הדגים, כלפי מעלה. עוטפים בעוד נייר כף מעל לאטימה .
מניחים על תבנית ומכניסים לתנור לכ-20 דקות .
מגישים חם בתבנית שהונחה מעל קרש עץ.


פורל ברוטב פורטובלו, שמנת שום ויין אדום:



הוראות הכנה:

6 דגי פורל נקיים חתוכים ל-4
שמן קנולה
2 ענפי טימין בינוניים
בצל בינוני קצוץ
פלפל שחור גרוס
6 פטריות פורטובלו גדולות פרוסות לעובי חצי ס"מ לערך
שום כתוש
יין אדום
2 שמנת מתוקה 38%
מלח

מעל הפורל מפזרים מעט פלפל שחור גרוס.
במחבת רחבה וגבוהה מחממים 1/3 כוס שמן קנולה לחום בינוני.
מניחים את הדגים מעל השמן וצולים לדקה מכל צד. בעזרת פלטה שטוחה ורחבה מוציאים בעדינות את הדגים מעל תבנית שטוחה.
מעל אותה מחבת מוסיפים 4 כפות שמן קנולה וצולים להשחמה עדינה את הבצל הקצוץ עם 2 ענפי הטימין וקורט פלפל שחור גרוס.
מוסיפים את פטריות הפורטובלו החתוכות עם כפית שום כתוש וצולים ל2 דקות של ריכוך עדין של הפטריות.
מוסיפים 2/3 כוס יין אדום ומרתיחים תוך ערבוב עדין לריכוז של חצי מהנוזלים ל-2 דקות לערך ברתיחה עדינה.
מוסיפים את השמנת המתוקה, 4 קורט מלח . מערבבים ברתיחה עדינה ל-2 דקות לתחילת הסמכה עדינה של הרוטב.
מעל פני הרוטב מניחים את הדגים הצלויים עם צד העור כלפי מטה ומנערים קלות את המחבת .
מבשלים כ-4-5 דקות לערך ברתיחה עדינה של בעבוע עדין להסמכה של הרוטב, ובישול עדין של הדגים.
מגישים חם במצלית -בעיטור ענפי הטימין מהרוטב למעלה.
 
בתיאבון!!!
*לתשומת לבכם: 
למרות שמדובר בפילה, דג זה דג,
ויתכן שיהיו מעט עצמות בחלק מהדגים.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)