דילוג לתוכן הראשי

נפלאות הטפאל (-:

TEFAL
מי מאיתנו, אנשי המטבח, לא מכיר את השם "טפאל"? 
TEFAL הוא מותג כלי הבישול מצרפת, המוביל בתחומו בעולם למעלה מ-50 שנה.
הפוסט הזה הוא המשך לשני הפוסטים הקודמים, הראשון(רעלים במטבח הביתי) , והשני(שף אנטוני מבשל בפיירקס), מכנס הבישול הבריא שנערך באילת.
ביום הזה הוצגו בפנינו הסדרות החדשות של TEFAL.
כל אחת מהסדרות שהוצגו, הייתי שמחה שישבו לי על הכיריים, או בתנור, או בכלל, שישבו סתם בבית, אפילו כקישוט על הקיר. מ'כפת לי, העיקר שיהיו אצלי (-: 
את הבוקר התחלנו עם קצת אוכל טוב, וקצת סוכר, שנוכל להקשיב, להכיל ולקלוט את כל המידע שקיבלנו:



קצת על TEFAL:


TEFAL הוקמה לפני 56 שנה בצרפת וכיום היא החברה המובילה בעולם לייצור כלי בישול, והמפתחת הבלעדית של ציפוי הנון-סטיק הייחודי.  הציפוי הייחודי מורכב משש או שבע  שכבות בהתאם לסדרה: שכבה מינראלית בעלת בסיס קשיח, שכבה בעלת תכונות של אלסטיות גבוהה בתנאים של חום גבוה, שכבה המחברת בין השכבות השונות של הנון-סטיק, שכבה קשיחה המתפקדת כמגן, שכבת הציפוי העליונה עמידה בפני שריטות, שכבת גימור עליונה בעלת תכונות של נון-סטיק לשיפור העמידות.
ציפוי המגן הייחודי מונע את הידבקות המזון לדפנות ומבטל את הצורך בשימוש בשמן.
המחבת  של TEFAL הינה הבריאה ביותר בעולם והמאושרת ע"י  ה-FDA האמריקני ורשויות התקינה באירופה.
המחבת ושאר המוצרים של TEFAL אינם מכילים עופרת, קדמיום וחומצות, המוצרים ידידותיים לסביבה, ניתנים למחזור מלא ועומדים בתקני איכות הסביבה ושימור הסביבה  GLOBAL COMPACT ,ISO 14001 האירופאים.


ועוד קצת, על ציפוי ה"נון סטיק" המיוחד והבריא של TFAL:


לציפוי ה"נון סטיק" של TEFAL אין השפעה רעה על בריאותינו.
ציפוי ה"נון סטיק" של TEFAL עשוי מפולימר PTFE .
רכיב זה הוא חומר לא מזיק שאינו מגיב באופן כימי עם מזון, מים או חומרי ניקוי ביתיים.
הבטחון המושלם הזה מוכר ע"י סוכנויות הבריאות באירופה ובארה"ב.
מזה למעלה מ-20 שנה שחברת TEFAL התחייבה לא לעשות שימוש בעופרת או קדמיום.
ציפויי ה"נון סטיק" של TEFAL בטוחים לשימוש!!!

TEFAL Sensorielle


TEFAL משיקה בימים אלה בישראל את Sensorielle ,
סדרת כלי בישול חדשה המצויידת בציפוי נון סטיק (intensium ) חדש:




לסדרה בסיס קשיח (Resistal) חדש עם טקסטורה עמידה לאורך זמן, לבישול הומוגני פעם אחר פעם:





 וכמובן שהיא מגיעה עם טרמוספוט (דור רביעי של הנקודה האדומה) לבקרת טמפרטורה ב- 180 מעלות צלסיוס:


 


הארוחות יכולות להתבשל ללא שמן וישמרו על כל הטעמים והרכיבים התזונתיים האיכותיים של המזון, אין יותר סכנה של טמפרטורת יתר בבישול או חריכה של המזון בייחוד כשהבסיס החדש של המחבתות מבטיח פיזור חום הומוגני לבישול אופטימלי: שזיפים, פלפלים, עגבניות ואף קישואים יכולים לעבור השחמה כשהטעם נשאר נפלא.
הסדרה החדשה של מחבתות סנסוריאל מצויידות בטרמוספוט-הנקודה האדומה שהופכת אדומה יותר ב- 180 צליוס ובכך מורה למשתמש שהגיע לטמפרטורה האופטימלית לבישול. בטמפרטורה מעל 230 צליוס  מזון מתפרק למולקולות בלתי רצויות.
הודות לטרמוספוט של TEFAL מרכיבי המזון שומרים על טעמים, הם מבושלים היטב ובריאים לגוף.
הסדרה מופיעה בצבע יין עמוק עם ציפוי חיצוני של אמאייל וציפוי פנימי נון סטיק + intensium 



TEFAL natura

סדרה ירוקה חדשה, ידידותית לאדם ולסביבה!

כלי הבישול בסדרת Natura החדשה עשויים אלומיניום יצוק, 100% ממוחזר.
כל החומרים המשולבים בכלים טבעיים וניתנים למחזור.
העיצוב הייחודי והחומרים מהם מורכבים הכלים מאפשרים בישול ללא שימוש בשמן, תוך שימור המרכיבים החיוניים שבמוצרי המזון ומיצוי הטעמים הטבעיים שלהם:


חברת TEFAL ערכה סקר מקיף שבו התקבלה המסקנה שרובנו, כצרכנים, הפכנו לרגישים מאד לנושאים הירוקים.
הצרכנים של היום מעוניינים לצרוך את מה שהם רוצים מבלי לפגוע בכדור הארץ שבו הם חיים.
פיתוח הסדרה נעשה על בסיס המסקנה הזו, ותראו כמה שהיא מקסימה. לא רק ידידותית, גם בעלת עיצוב מקסים וטבעי:


קיבלנו הסבר על יתרונות הסדרה(וכולנו חשקנו בכלי הזה):


למוצרים מסדרת Natura שלושה יתרונות בולטים:

טרמוספוט: סימן ההיכר של מוצרי טפאל, הנקודה האדומה שבתחתית המחבתות המשנה את צבעה כשהכלי מגיע לטמפרטורה הרצויה לתחילת הבישול.

ציפוי הנון-סטיק: היתרון האיכותי המשמעותי ביותר של מוצרי חברת TEFAL, שיצרה דור חדש ומהפכני של ציפוי "נון סטיק" עם בסיס קשיח. הנוסחה החדשה מגבירה את ביצועי שכבת ה-non-stick , הופכת אותה לעמידה לאורך זמן ושומרת על תכונותיה המיוחדות.
פטנט זה של בסיס מינרלי קשיח הוא המצאה חדשנית המשלבת את השימוש במינרלים קשיחים המצפים את כל שטח הבישול של הכלי ופועלים כשכבת מגן, המונעת מכל פעולות הבישול פגיעה באלומיניום.
New Prometal Pro
הפיתוח של ה-Pro-metal pro הוא המילה האחרונה בטכנולוגיית ה-non-stick של Tefal. שכבת ה-Pro-metal pro היא בעלת הביצועים הטובים ביותר כיוון שהיא משלבת את הטכנולוגיה של שש השכבות כמו "אקספרט פרו", בתוספת שכבת גימור עליונה המחוזקת על ידי מינרל אבן ספיר.
תחתית הכלי- היתרון האיכותי השלישי של מוצרי TEFAL נמצא בבסיס הכלי- הסיר או המחבת. תחתיות הכלים של TEFAL חזקות במיוחד, ומבוססות על שילוב בין שכבות אלומיניום ופלדה, תוך ניצול אופטימאלי של יתרונות כל חומר. האלומיניום אחראי להולכת חום מהירה ואחידה ואילו הפלדה החזקה מונעת את התעוותות הכלי. התחתיות אף משולבות ברשתות נחושת להפצת חום אופטימאלי לבישול הומוגני.

הסדרה מתאימה לכל סוגי המבערים כולל אינדוקציה.
הקוקוט (סיר בישול איטי)  וה-shallow (קלחת סיר עם מכסה ) מתאימים גם לבישול בתנור.

TEFAL talent

סדרה שמיועדת לבשלני הגורמה המקצוענים, מתאימה גם לכיריים מסוג אינדוקציה, ובעלת ציפוי "נון סטיק" מהדור החדש, ULTIMIUM PRO, עם 7 שכבות הגנה, עמיד בפני שריטות ושחיקה, ומותאם לעבודה עם כלי בישול מתכתיים!
עמידות לאורך זמן, 32,000 מחזורי עבודה, השקולים ל-8 שנות חיי מוצר.
אין ספק, אחד כזה בא לי שיהיה לי בבית (-:



כמובן שבסדרה מקצועית זו נשמרים גם שאר המאפיינים של מוצרי "טפאל" המעולים, כולל הטרמוספוט, שבאמצעותו ניתן להנמיך את עוצמת הלהבה ב-50% אחרי שינוי צבעו, וע"י כך משיגים בישול בריא, ושימור מקסימלי של הויטמינים והערכים התזונתיים של המזון. חוצמזה, שהוא יפיפה, בעיניי (-:



TEFAL air bake 

 בישלנו, ובישלנו, ובישלנו, ועכשיו: לאפיה!!!
סדרה מדהימה בעיניי, משולבת בטכנולוגיה מתקדמת של TEFAL, המונעת את שריפת דברי המאפה, ומשאירה אותם תמיד מושלמים, כך שכולנו הופכים לקונדיטורים:
 






הטכנולוגיה שפותחה בארה"ב מבטיחה תוצאות אפייה מושלמות, מידת לחות ראויה ופריכות מתאימה.
כל המוצרים בסדרת התבניות ומגשי AIR BAKE בנויים משתי שכבות של משטחי אלומיניום המבודדים על ידי שכבת אוויר המונעת מהמשטח להגיע לחימום יתר.
בנוסף, סדרת Tefal AIR BAKE  מצוידת בטכנולוגיית ה"מיקרו דום "- שקערוריות מיקרו בשכבת הבסיס של התבנית, טכנולוגיה אשר מפחיתה את זמן האפייה:


בסדרת ה- AIR BAKE מגוון רחב של תבניות אפייה לתוצאות אפייה מושלמות, כשלדעתי תבנית אפייה בגודל 26 תהפוך את הסדרה למושלמת, היא קצת חסרה לי פה, והייתי שמחה אם היתה כזו :
-תבנית אפייה עגולה (קוטר 22 ס"מ)
-תבנית טארט (קוטר 22 ס"מ)
-תבנית מרובעת (23x23)
-תבנית מלבנית לעוגה אנגלית (24x14)
-מגש לאפיית עוגיות בגודל בינוני (32x31)


ACTICOOK, NEW CLIPSO CONTROL, SECURE 5
סירי הלחץ של TEFAL

אחד מכל ארבעה סירי לחץ שנמכרים בעולם שייך למותג TEFAL מבית SEB.
שלושה סירי לחץ שכדאי לכם להכיר, שלושה סירי לחץ חדשניים ואיכותיים:

ACTICOOK- סיר הלחץ המהיר בעולם!!!




הטיימר החכם של ACTICOOK מתוכנת כך שכל ארוחה מבושלת בו בשלמות. הוא מצלצל כשצריך להפחית את עצמת החום, מודיע שזמן הבישול נגמר, ובזכות תכונות אלו, מקל על הבישול.



עוד תכונה חדשנית של ה-ACTICOOK היא ה-ECO-DOS, שהוא מד מים שמודד בדייקנות את כמות המים שצריך להוסיף לסיר בהתאם למתכון המבוקש.


הסיר מהיר ושקט, ופשוט וידידותי למשתמש בזכות קלות הפתיחה והסגירה שלו:


בנוסף לכל התכונות המיוחדות שלו, הוא גם חסכוני במיוחד, וחוסך עד 35% בזמן הבישול מול סיר לחץ מסורתי, ובמקביל חוסך עד 20% בחשמל, ע"י כך שברגע שנכנס לסיר אוויר הוא מסולק באופן מיידי, ובכך גורם לבישול להיות מהיר יותר.
לא מפתיע שכל הבלוגרים רצו לשים עליו את הידיים, ואם היה אפשר, גם לקחת אותו איתם (-:


הסיר מעוצב מקסים, עשוי מפלדת אלחלד, וניתן לשטיפה במדיח כלים. הידיות ניתנות להסרה, וע"י כך מתאפשר אחסון נוח וקל. הסיר מצוייד בחוברת של 80 מתכונים! הסיר גם מתאים לכירת אינדוקציה. ניתן להשיג בנפח 6-10 ליטר.
 אין ספק, להיט היסטרי (-:

NEW CLIPSO CONTROL

סיר לחץ ידידותי לסביבה, בעל טיימר דיגיטלי, 5 מערכות בטיחות ו-2 תוכניות בישול

ה-New Clipso Control הוא סיר לחץ עשוי נירוסטה איכותית שמאפשר בישול מהיר, בריא, מגוון ובטוח.


ה-  New Clipso Control מציג מפרט טכני חדשני הכולל:
  מערכת לשימור הוויטמינים, המתאפשרת בשל הסגירה ההרמטית של הסיר, המאפשרת שמירה של 75% מערך הויטמינים לעומת 55% הנשמרים בכל סיר לחץ אחר.
  פטנט בלעדי עולמי: "פתיחה וסגירה ביד אחת"- מכסה הסיר נפתח ונסגר בלחיצת כפתור הממוקם על המכסה.
  טיימר חכם, אשר סופר לאחור את השניות, עד שהתבשיל מוכן. את הטיימר מכווניים לזמן התבשיל, מוציאים אותו מהסיר ומניחים אותו בכיס. ברגע שהתבשיל מוכן, הטיימר יצלצל היכן שנהיה.
    הוצאת אדים מרוככת, חמישה התקני בטיחות.
  מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל כיריים כירת אינדוקציה.


SECURE 5

שמו של הסיר נקרא כך בגלל חמשת מנגנוני הבטיחות המובנים בו:
סגירה בטוחה - במידה ומכסה הסיר אינו נעול, לא מתאפשר תהליך של בניית לחץ בסיר.
   פתיחה בטוחה- במצב עבודה תחת לחץ לא ניתן לפתוח את הסיר.
  ווסת לחץ-מאפשר את ויסות לחץ הסיר תוך כדי תהליך הבישול (2 מצבים)
 שסתום בטחון-במקרה של כשל בווסת הלחץ (מצב נדיר מאוד) שסתום הבטחון נכנס לפעולה אוטומטית ומשחרר את הלחץ בסיר בצורה מבוקרת.
  במקרה של כשל  בווסת הלחץ ובשסתום הבטחון (מצב נדיר מאוד!!!) האטם ההיקפי ישבר, ויאפשר לאדים להימלט מתוך הסיר.
הסיר מתאים לכל סוגי הכיריים כולל כירת אינדוקצייה.
תחתית הסיר בעלת 3 שכבות לחוזק מבני ופיזור חום מהיר ואחיד .
לסיר מצורפת סלסלת אידוי עם ידית הרמה וכן טבלת זמני בישול לירקות בשר ודגים.
הסיר והמכסה עשויים מנירוסטה וניתנים להדחה במדיח כלים.
הסיר מגיע בנפח 7 ליטר.  

וזה הזמן להגיד שוב תודה למשפחת מסלמאני המקסימה והלבבית, יבואנית מוצרי TEFAL לארץ.
היה כנס מקסים, לימודי ומועיל, לכל מי שאוהב להיות במטבח, וגם למי שלא (-:



תגובות

  1. שוש חזן גרינברג7 באפריל 2012 בשעה 19:03

    אני כל כך מאושרת מהמחבת נטולת השמן, כל פעם בודקת איך המזון שהכנתי מחליק כל כך יפה ומיטגן בלי להדבק..

    השבמחק
    תשובות
    1. שוש, אין ספק. מחבת מעולה, הטרמוספוט הזה הוא פטנט נפלא, המצאה גאונית (-:
      והנון סטיק שלהם, אליפות!

      מחק
  2. פוסט נהדר יפתי!
    מפורט, ברור ומעניין.
    והתמונות...מדהימות!

    מועדים לשמחה ומלאן נשיקות,
    שמרית

    השבמחק
    תשובות
    1. שמרית, תודה מותק שלי!
      חג שמח, ומקווה שנתראה ממש בקרוב. נשיקות חזרה (-:

      מחק
  3. אני חושב שזה היה אחד הכנסים היותר מקצועים בארץ, ( מסחרי מקצועי ) למדנו שם המון , הבנו לא מעט והפוסט שלך מסכם זאת בצורה מעולה...

    השבמחק
    תשובות
    1. אין ספק, זה היה כנס מקצועי, מקיף, מעניין, וכיפי.
      כך צריך להיראות אירוע עיתונאים מקצועי. חג שמח, סתיו!

      מחק
  4. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל הבלוג.

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.