דלג לתוכן הראשי

ביקורת סרט: "מחוברים לחיים"



"מחוברים לחיים"




פרטים כלליים:

ז'אנר: דרמה קומית
אורך בדקות: 111
תאריך בכורה: 22/03/2012
בימוי: אריק טולדנו ואוליבייה נקש

פרסים:

זוכה פרס הסרט הטוב ביותר פסטיבל טוקיו
זוכה פרס השחקן הטוב ביותר פסטיבל טוקיו
זוכה פרס הסזאר לשחקן הטוב ביותר עומאר סיי 




יש דברים שמשאירים אותנו עם חיוך גדול בנשמה.
לא משנה כמה כאב יהיה בתוכם, כמה עצב וקושי,
בסוף, מה שנשאר, זה החיוך.
בדיוק זה מה שקרה לי כשיצאתי אתמול מהסרט "מחוברים לחיים",
הסרט המצליח ביותר בצרפת בשנים האחרונות עם למעלה מ- 19 מליון צופים.
יצאתי עם חיוך. האמת, חייכתי לאורך כל הסרט. חייכתי?
מה פתאום. צחקתי. נקרעתי מצחוק.
סרט עם נושא כאוב, לכאורה, והאולם המלא לא הפסיק לצחוק.



תקציר: 

פיליפ(פרנסואה קלוזה), איש עשיר, מאד עשיר, נפגע בתאונת מצנח רחיפה, ונותר משותק מהצוואר עד קצות הבהונות.
פיליפ שוכר את דריס(עומאר סיי) לטפל בו.
החיבור בין השניים, על פניו, לא יכול להתקיים.
דריס, שמגיע משכונת עוני פריזאית רוקד לצלילי "אדמה, רוח ואש",
בעוד פיליפ, האריסטוקרט, שומע ויוואלדי ובאך.
שני עולמות שונים, של שני אנשים "קצוות", שלכאורה, אין סיכוי שיפגשו.
בחיים, במו בחיים, הכל יכול לקרות, וחברויות, מוזרות ככל שיהיו, מסתבר שיכולות להתקיים (-:





ומה דעתי? 


לא ללכת. לרוץ. ללא ספק אחד הסרטים הטובים והמשחררים שיצא לי לראות בשנה האחרונה, עם שני שחקנים נהדרים, שעשו לי שמח בלב.
סרט מצחיק, מלא בחן, מרגש, מעורר, ממלא ומחזיר אותנו למקום הטבעי שבו אנחנו צריכים להיות, מחוברים לחיים.









פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.