דילוג לתוכן הראשי

ארוחה מלכותית ומהממת בירושלים בערבסק (אמריקן קולוני) (-:



כשהייתי ילדה, הייתי תחת הקונספט של "טום בוי". שיחקתי כדורגל עם הבנים, "סטנגה" עם החברים בשכונה, התעניינתי במכוניות, ולא הבנתי למה החברות שלי מתהדרות בשמלות, מתעסקות בליפסטיק, ומתחפשות בפורים למלכת אסתר. אני, לדוגמא, בחרתי להתחפש לרובין הוד, או לאינדיאני. ביקור אחד במלון בירושלים, עם ארוחה מלכותית, עזר לי להבין את הסיבה שכולן רוצות להיות נסיכות. עכשיו גם אני רוצה, אחרי ביקור בממלכה ירושלמית (-:




מלון "אמריקן קולוני" בירושלים הוא מלון מלכותי שכזה. מין ארמון מפואר, עם המון חדרים, שכל פינה בו מזכירה כמה יופי, היסטוריה וארכיטקטורה יש בעולם הזה. לא סתם הוא נראה ככה. המבנה הראשי של המלון היה במקורו ארמון, שנבנה בידי רבאח אל-חוסייני (בן משפחת חוסייני, מאצולת ירושלים הערבית) עבור ארבע נשותיו. 
המלון הוא מהיוקרתיים בארץ ומשרת את אורחיו ברמה הגבוהה ביותר, הוא בנוי בסגנון ערבי אותנטי ומרוהט בהידור רב:



את המלון המקסים הזה מקיפים גנים נהדרים. החדרים והשטחים הציבוריים מעוצבים בהידור מזרחי מאופק התואם את רוחו המקורית של המבנה, על חלליו המאופיינים בקשתות, תקרות מעוטרות ורצפות שיש מסוגננות: 





קיר בלובי הכניסה מוקדש לאוסף התמונות והחתימות של הידוענים שהתארחו במקום, ביניהם וינסטון צ'רצ'יל, לורנס איש ערב, מיכאיל גורבצ'וב, לורד אדמונד אלנבי, ריצ'רד גיר, ג'יין פונדה, עומר שריף, טוני בלייר, בוב דילן, ג'ורג'יו ארמאני ועוד פוליטיקאים בעלי שם, שגרירי מדינות זרות, עיתונאים ואושיות תרבות מובילות.

המלון מקוטלג כמלון יוקרה, והוא חלק מארגון בתי המלון היוקרתי
"The Leading Hotels of the World"
המחייב אותו לשמור על רמת שירות ואירוח מהטובים בעולם: 


הוזמנתי לבקר בסוויטה מדהימה שבמלון. תחושה של חדר בארמון מפואר שוב אפפה אותי. 
היה קשה להוציא אותי משם, אפילו חדר הרחצה שידר יוקרה בלתי מתפשרת, וגם בו הייתי מוכנה להישאר לישון (-: 




הסיור עשה אותי רעבה. לא שלא הייתי קודם, אבל הארמון הזה עשה לי חשק לטעום עוד ממה שיש למלון הזה להציע. 
במלון יש חמש מסעדות וברים: 

מסעדת ערבסק: מציעה לאורחים ממיטב המטבח הערבי והמזרח-תיכוני לצד רשימת יינות עטורת פרסים.
מסעדת ואל (Val's Brasserie): מסעדה המשקיפה אל הבריכה והממוקמת בסמוך לבר המרתף. ניתן לסעוד בה בצהריים ובערב אל מול האח וליהנות ממנות מקומיות ואירופאיות, כגון תה מנחה אנגלי המוגש במסעדה לצד מגוון כריכים וביסקוויטים מיוחדים המלווים בריבת תותים או בעוגה אנגלית.
בר המרתף: מקום מפלט אינטימי ומרגיע הניחן באווירה מזרחית של המאה ה-19. הבר החורפי ממוקם במרתף עשוי אבן ירושלמית מקורית, וכולל פינות ישיבה אפלוליות ורבות קסם. הבר המיוחד נודע בהיותו מקום מפגש פופולארי עבור עיתונאים, אורחים ותושבים מקומיים:



בר הקיץ: בר עונתי המגיש משקאות צוננים ומנות ברביקיו בלב הגן המוריק שממול בית הדקל. 
קפה הטרסה: כשבא ללגום קפה ערבי אותנטי ולשאוף את האוויר הצלול של ירושלים בטרסה של חנויות המלון.
אנחנו עשינו את דרכנו למסעדת "ערבסק", כשבדרך פגשנו את מנכ"ל המלון, תומאס ברונטלי:


פתחנו את ארוחת הערב עם לחמניות טעימות, חמאה, ויין:





המטבח במסעדת ערבסק הוא מטבח ערבי מזרח-תיכוני, עם טעמים משובחים, ויצירתיות מעניינת.
כל המנות היו נהדרות. מענגות אחת-אחת, טעימות להפליא, ומשאירות טעם של הרבה עוד (-:
אלו המנות הראשונות המעולות שאכלנו: 

קובה נייה
בשר טחון עם בורגול, מוגש עם טבולה
טרין כבד אווז עם סלסה די פישי
מזה ים תיכונית
מבחר סלטים מזרחיים עם קובה 
ספיחה (מאפים ממולאים בבשר טחון) 
סיגרים מרוקאים 
גבינת עיזים מטוגנת וכדורי פלאפל
שרימפס פלאפל, מנה שאני מאד אהבתי:





גרבלקס (סלמון כבוש) עם ארטישוק ירושלמי במרינדה
קרפצ'יו בקר וקרפצ'יו טונה







חלק מהמנות הוגשו בכלים אותנטיים, כפי שראוי למטבח שכזה:


עוד מאפיין של המטבח הזה היו מנות משולבות עם פיתות:



כל המנות הוגשו בצורה מעוררת תיאבון, מעוטרות ועם צילחות מקסים, 
פרחוני וצבעוני.
המנות העיקריות המצוינות שאכלנו:

דג דניס בתנור עם ירקות ותבלינים
כתף טלה צלויה בתנור עם שום, עשבי תיבול וירקות שורש
נתח כבש עם עשבי תיבול מוגש עם גרטן תפו"א
צלעות כבש

חזה אווז נפלא הוגש לנו עם אספרגוס, על מחית בטטה, וזו הייתה מנה מענגת במיוחד, בעיניי. השילוב היה מצוין, העשייה מדויקת, והטעם, מלכותי (-:




עוד מנה שאני מאד אהבתי הייתה פילה בקר על הגריל מוגש עם ירקות העונה:




דגים אני תמיד אוהבת, התענגתי על מנת הסלמון האפוי שהוגשה עם גראטן שומר, טעים מאד ומיוחד בטעמו:






ומנה נוספת מומלצת בעיניי מאד הייתה פרשוטו על מצע של קרפצ'יו סלק, 
מנה מהממת ביופיה ובטעמה:



אחרי ארוחה נפלאה שכזו, לא היה לי ספק שגם על הקינוחים אני אתענג. לא טעיתי: 
חמישה קינוחים טעמנו, כולם היו טובים מאד:
עוגת תפוחים חמה עם גלידה ותות חגיגי
בקלאווה ממולאת בפיסטוק
מוס פסיפלורה עם סורבה אננס
 טרין לימון
עוגת שוקולד
בעניין עוגות אני משוחדת, עוגת תפוחים הן אחד מה"זנים" החביבים עלי במיוחד, ולכן ההמלצה שלי היא עוגת התפוחים המהממת:





עוד קינוח מצוין, בקלאווה ממולאת בפיסטוק, כשלצידה כוס קטנה עם קרם שמנת וסולת עם ארומה וטעם משגעים:




וגם טרין הלימון היה מעולה, ויפיוף אמיתי:



אין ספק, זו הייתה אחת מהארוחות הטובות, הנעימות, הטעימות, והכיפיות שהייתי בהן.
המלון, האווירה, האירוח, האוכל, הכל היה ראוי לציון.
תודה גדולה לשף דייויד, שניצח על הארוחה הזו, ולאריאלה, שבזכותה הייתי חלק ממנה (-: 





ממליצה בחום להתארח במלון, יופי של מקום!


תגובות

  1. שונית,
    איזה רשומה מדהימה!!!!
    והתמונות...סוף!
    ממש עושה לי חשק לחזור לשם שוב...

    השבמחק
    תשובות
    1. רומי, אין ספק, המקום מקסים ודורש ביקור נוסף (-: תודה רבה, מותק!!

      מחק
  2. נהדרת !!!
    את פשוט נהדרת.
    התמונות מרהיבות, הכתיבה נפלאה, הצלחת להעביר את החוויה בדרכך הייחודית והנעימה.
    את נהדרת, אמרתי כבר, נכון?
    תודה ענקית, המון חיבוקים ואהבה.
    אריאלה

    השבמחק
    תשובות
    1. אריאלה, תודה רבה, מותק! היה לי לעונג להיות שם, ערב מקסים ומיוחד, טעים ונעים.
      חוצמזה, לא... את! (-:
      נשיקות

      מחק
  3. הרגת אותי עם התמונות! זו היתה התעללות של ממש, בחיי.
    אני גם הייתי חובבת סטנגה כשהייתי קטנה, מה שמצחיק הוא שהבנים שלי הם בדיוק ההפך ממני כל היום רואים קופיקו ועושים אחד לשני צמות (בחיי!)

    השבמחק
    תשובות
    1. דנה, בהחלט, אלו לא רק התמונות, בשביל תמונות כאלו צריך דוגמנים טובים (-:
      והבנים שלך? כן, גם לי יש בן כזה. יצא ההפך ממני. אני שיחקתי סטנגה וכדורגל, הוא ילד מחשבים. הילדים של היום (-:

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.