דלג לתוכן הראשי

ארוחה מלכותית ומהממת בירושלים בערבסק (אמריקן קולוני) (-:



כשהייתי ילדה, הייתי תחת הקונספט של "טום בוי". שיחקתי כדורגל עם הבנים, "סטנגה" עם החברים בשכונה, התעניינתי במכוניות, ולא הבנתי למה החברות שלי מתהדרות בשמלות, מתעסקות בליפסטיק, ומתחפשות בפורים למלכת אסתר. אני, לדוגמא, בחרתי להתחפש לרובין הוד, או לאינדיאני. ביקור אחד במלון בירושלים, עם ארוחה מלכותית, עזר לי להבין את הסיבה שכולן רוצות להיות נסיכות. עכשיו גם אני רוצה, אחרי ביקור בממלכה ירושלמית (-:




מלון "אמריקן קולוני" בירושלים הוא מלון מלכותי שכזה. מין ארמון מפואר, עם המון חדרים, שכל פינה בו מזכירה כמה יופי, היסטוריה וארכיטקטורה יש בעולם הזה. לא סתם הוא נראה ככה. המבנה הראשי של המלון היה במקורו ארמון, שנבנה בידי רבאח אל-חוסייני (בן משפחת חוסייני, מאצולת ירושלים הערבית) עבור ארבע נשותיו. 
המלון הוא מהיוקרתיים בארץ ומשרת את אורחיו ברמה הגבוהה ביותר, הוא בנוי בסגנון ערבי אותנטי ומרוהט בהידור רב:



את המלון המקסים הזה מקיפים גנים נהדרים. החדרים והשטחים הציבוריים מעוצבים בהידור מזרחי מאופק התואם את רוחו המקורית של המבנה, על חלליו המאופיינים בקשתות, תקרות מעוטרות ורצפות שיש מסוגננות: 





קיר בלובי הכניסה מוקדש לאוסף התמונות והחתימות של הידוענים שהתארחו במקום, ביניהם וינסטון צ'רצ'יל, לורנס איש ערב, מיכאיל גורבצ'וב, לורד אדמונד אלנבי, ריצ'רד גיר, ג'יין פונדה, עומר שריף, טוני בלייר, בוב דילן, ג'ורג'יו ארמאני ועוד פוליטיקאים בעלי שם, שגרירי מדינות זרות, עיתונאים ואושיות תרבות מובילות.

המלון מקוטלג כמלון יוקרה, והוא חלק מארגון בתי המלון היוקרתי
"The Leading Hotels of the World"
המחייב אותו לשמור על רמת שירות ואירוח מהטובים בעולם: 


הוזמנתי לבקר בסוויטה מדהימה שבמלון. תחושה של חדר בארמון מפואר שוב אפפה אותי. 
היה קשה להוציא אותי משם, אפילו חדר הרחצה שידר יוקרה בלתי מתפשרת, וגם בו הייתי מוכנה להישאר לישון (-: 




הסיור עשה אותי רעבה. לא שלא הייתי קודם, אבל הארמון הזה עשה לי חשק לטעום עוד ממה שיש למלון הזה להציע. 
במלון יש חמש מסעדות וברים: 

מסעדת ערבסק: מציעה לאורחים ממיטב המטבח הערבי והמזרח-תיכוני לצד רשימת יינות עטורת פרסים.
מסעדת ואל (Val's Brasserie): מסעדה המשקיפה אל הבריכה והממוקמת בסמוך לבר המרתף. ניתן לסעוד בה בצהריים ובערב אל מול האח וליהנות ממנות מקומיות ואירופאיות, כגון תה מנחה אנגלי המוגש במסעדה לצד מגוון כריכים וביסקוויטים מיוחדים המלווים בריבת תותים או בעוגה אנגלית.
בר המרתף: מקום מפלט אינטימי ומרגיע הניחן באווירה מזרחית של המאה ה-19. הבר החורפי ממוקם במרתף עשוי אבן ירושלמית מקורית, וכולל פינות ישיבה אפלוליות ורבות קסם. הבר המיוחד נודע בהיותו מקום מפגש פופולארי עבור עיתונאים, אורחים ותושבים מקומיים:



בר הקיץ: בר עונתי המגיש משקאות צוננים ומנות ברביקיו בלב הגן המוריק שממול בית הדקל. 
קפה הטרסה: כשבא ללגום קפה ערבי אותנטי ולשאוף את האוויר הצלול של ירושלים בטרסה של חנויות המלון.
אנחנו עשינו את דרכנו למסעדת "ערבסק", כשבדרך פגשנו את מנכ"ל המלון, תומאס ברונטלי:


פתחנו את ארוחת הערב עם לחמניות טעימות, חמאה, ויין:





המטבח במסעדת ערבסק הוא מטבח ערבי מזרח-תיכוני, עם טעמים משובחים, ויצירתיות מעניינת.
כל המנות היו נהדרות. מענגות אחת-אחת, טעימות להפליא, ומשאירות טעם של הרבה עוד (-:
אלו המנות הראשונות המעולות שאכלנו: 

קובה נייה
בשר טחון עם בורגול, מוגש עם טבולה
טרין כבד אווז עם סלסה די פישי
מזה ים תיכונית
מבחר סלטים מזרחיים עם קובה 
ספיחה (מאפים ממולאים בבשר טחון) 
סיגרים מרוקאים 
גבינת עיזים מטוגנת וכדורי פלאפל
שרימפס פלאפל, מנה שאני מאד אהבתי:





גרבלקס (סלמון כבוש) עם ארטישוק ירושלמי במרינדה
קרפצ'יו בקר וקרפצ'יו טונה







חלק מהמנות הוגשו בכלים אותנטיים, כפי שראוי למטבח שכזה:


עוד מאפיין של המטבח הזה היו מנות משולבות עם פיתות:



כל המנות הוגשו בצורה מעוררת תיאבון, מעוטרות ועם צילחות מקסים, 
פרחוני וצבעוני.
המנות העיקריות המצוינות שאכלנו:

דג דניס בתנור עם ירקות ותבלינים
כתף טלה צלויה בתנור עם שום, עשבי תיבול וירקות שורש
נתח כבש עם עשבי תיבול מוגש עם גרטן תפו"א
צלעות כבש

חזה אווז נפלא הוגש לנו עם אספרגוס, על מחית בטטה, וזו הייתה מנה מענגת במיוחד, בעיניי. השילוב היה מצוין, העשייה מדויקת, והטעם, מלכותי (-:




עוד מנה שאני מאד אהבתי הייתה פילה בקר על הגריל מוגש עם ירקות העונה:




דגים אני תמיד אוהבת, התענגתי על מנת הסלמון האפוי שהוגשה עם גראטן שומר, טעים מאד ומיוחד בטעמו:






ומנה נוספת מומלצת בעיניי מאד הייתה פרשוטו על מצע של קרפצ'יו סלק, 
מנה מהממת ביופיה ובטעמה:



אחרי ארוחה נפלאה שכזו, לא היה לי ספק שגם על הקינוחים אני אתענג. לא טעיתי: 
חמישה קינוחים טעמנו, כולם היו טובים מאד:
עוגת תפוחים חמה עם גלידה ותות חגיגי
בקלאווה ממולאת בפיסטוק
מוס פסיפלורה עם סורבה אננס
 טרין לימון
עוגת שוקולד
בעניין עוגות אני משוחדת, עוגת תפוחים הן אחד מה"זנים" החביבים עלי במיוחד, ולכן ההמלצה שלי היא עוגת התפוחים המהממת:





עוד קינוח מצוין, בקלאווה ממולאת בפיסטוק, כשלצידה כוס קטנה עם קרם שמנת וסולת עם ארומה וטעם משגעים:




וגם טרין הלימון היה מעולה, ויפיוף אמיתי:



אין ספק, זו הייתה אחת מהארוחות הטובות, הנעימות, הטעימות, והכיפיות שהייתי בהן.
המלון, האווירה, האירוח, האוכל, הכל היה ראוי לציון.
תודה גדולה לשף דייויד, שניצח על הארוחה הזו, ולאריאלה, שבזכותה הייתי חלק ממנה (-: 





ממליצה בחום להתארח במלון, יופי של מקום!


תגובות

  1. שונית,
    איזה רשומה מדהימה!!!!
    והתמונות...סוף!
    ממש עושה לי חשק לחזור לשם שוב...

    השבמחק
    תשובות
    1. רומי, אין ספק, המקום מקסים ודורש ביקור נוסף (-: תודה רבה, מותק!!

      מחק
  2. נהדרת !!!
    את פשוט נהדרת.
    התמונות מרהיבות, הכתיבה נפלאה, הצלחת להעביר את החוויה בדרכך הייחודית והנעימה.
    את נהדרת, אמרתי כבר, נכון?
    תודה ענקית, המון חיבוקים ואהבה.
    אריאלה

    השבמחק
    תשובות
    1. אריאלה, תודה רבה, מותק! היה לי לעונג להיות שם, ערב מקסים ומיוחד, טעים ונעים.
      חוצמזה, לא... את! (-:
      נשיקות

      מחק
  3. הרגת אותי עם התמונות! זו היתה התעללות של ממש, בחיי.
    אני גם הייתי חובבת סטנגה כשהייתי קטנה, מה שמצחיק הוא שהבנים שלי הם בדיוק ההפך ממני כל היום רואים קופיקו ועושים אחד לשני צמות (בחיי!)

    השבמחק
    תשובות
    1. דנה, בהחלט, אלו לא רק התמונות, בשביל תמונות כאלו צריך דוגמנים טובים (-:
      והבנים שלך? כן, גם לי יש בן כזה. יצא ההפך ממני. אני שיחקתי סטנגה וכדורגל, הוא ילד מחשבים. הילדים של היום (-:

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?