דלג לתוכן הראשי

מתכון לבלינצ'ס גבינה מהמם של "מתוקה", ושבועות מתוק(ה) במיוחד (-:




שבועות כמעט פה. כמה שאני אוהבת את החג הזה. גבינות, גבינות, ועוד גבינות. 
לפני שלושה ימים חזרתי מברלין, עיר שהיא תענוג אמיתי לחובבי גבינות, ואם הייתי צריכה לבחור איפה לחגוג את שבועות, הייתי בוחרת לחגוג את החג המקסים הזה בדיוק שם, בברלין, עם כל הגבינות הנפלאות שהיא מציעה.
השנה, כמו בכל שנה, אני חוגגת את שבועות פה, בארץ. 
לשמחתי, גם פה יש לאגף "שבועות" ו"גבינות" מה להציע, ולא מעט, במיוחד לאגף המתוקים.
קיבלתי לטעימה מבחר ממוצרי רשת "מתוקה", לקראת השבועות, וכרגיל, התענגתי על העוגות המעולות והבלינצ'סים המדהימים שהרשת מציעה.



 

בלינצ'סים הם אהבה קטנה שלי. אלו עם הגבינה והצימוקים, הכי מענגים, מבחינתי. 
זכורים לי הימים שאמא שלי הייתה מכינה אותם, ואני הייתי "גונבת" עם האצבעות מתערובת הגבינה המתקתקה.
הבלינצ'ס של "מתוקה", כמו כל מוצרי הקונדיטוריה בסניפי הרשת, נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, ולכן, טעמם של הבלינצ'ס הזכיר לי את אלו שאמי הייתה מכינה לנו, אי פעם כשהיינו ילדים (-:




מתכון לבלינצ'ס גבינה מעולה, של רשת "מתוקה",
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי:

החומרים לבלינצ'ס (15 יח'):
2 ביצים מס. 1
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לטרוף בקערה את כל החומרים, עד עיסה הומוגנית, ולהוסיף 1 כוס קמח בתנועות קיפול.

לערבב עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה.

לשים לב: זה מוכן מהר, אז לא לגשת בינתיים לפייסבוק,
זה ישרף (-:
להפוך בזהירות לצד השני ולטגן מעט.

הכנת מלית הגבינה:
לערבב בקערה עד לבלילה חלקה:
200 גרם גבינת דבורק או כנען יבשה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
חצי מקל מגורד וניל אמיתי
גרידת לימון משני לימונים
להוסיף לבלילה 50 גרם צימוקים כהים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס, ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה, ולצרוב את הבלינצ'ס מעט מכל צד.

אפשר לפזר אבקת סוכר או קינמון על הבלינצ'ס המוכן.
בנוסף לבלינצ'ס הגבינה, יש גם בלינצ'ס גנאש שוקולד ואגוזים קלויים, תענוג לילדים, ולילדים גדולים, גם. 
מי לא אוהב שוקולד? (-:








בפינת הבלינצ'ס המתוק יש גם בלינצ'ס דובדבנים, מוגש עם יוגורט פירות עדין, שאותו לא טעמתי.
מחיר מגש בלינצ'ס של 24 יחידות(8 מכל סוג) - 139 ש"ח
ל"מתוקה יש את שירות ה"רום סרוויס", שירות הקייטרינג של הרשת, וניתן להזמין מראש:



ב"מתוקה" יש גם בלינצ'סים מלוחים מדהימים, עשויים מדפי אורז, ומגיעים בשלושה טעמים:
בייבי תרד טרי בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים
בטטה גבינת ברי ועלי בזיליקום טריים
עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים
מגש של 21 יחידות - 103 ש"ח


עוד פינה חביבה עלי במיוחד, פינת העוגות והממתקים (-:
הקולקציה החדשה של העוגות של "מתוקה" לשבועות כוללת עוגות גבינה ומרמלדות צבעוניות ופינוקי מרמלדות מפירות טבעיים:






עוגת גבינה פס מרמלדת פטל, בשילוב מוס פטל טבעי - 59 ש"ח




עוגת גבינה פס מרמלדה לימון, בשילוב מוס לימון - 59 ש"ח




ואיך אפשר בלי העוגות הקלאסיות המעולות? עוגת גבינה פירורים, שלעולם תישאר הפייבוריטית שלי, בשילוב וניל ופירורים פריכים. בין 110 ל-149 ש"ח, בהתאם לגודל(משפחתית קטנה או משפחתית גדולה). 
אני בוחרת במשפחתית הגדולה, כמובן (-:

 


 את "מתוקה" מזהים בקלות לפי הלוגו של עוגיית הפרח: 



 רשימת הסניפים:

סניף רמת אביב-חנות קונדיטוריה וקפה-טאגור 30 ת"א
סניף הרצל-חנות קונדיטוריה וקפה-הרצל 18 ת"א
סניף כפר סבא(שבו אני עושה את הקניות שלי)-
חנות קונדיטוריה וקפה-מתחם G וייצמן 207, כ"ס
מרכז ויצמן-חנות קונדיטוריה ומתנות-ויצמן 14 ת"א(בית חולים איכילוב)
סניף אסותא-חנות קונדיטוריה ומתנות-הברזל 20 רמת החייל, ת"א
מתוקה ROOMSERVICE - טלפון 1-700-723-723

תגובות

  1. איזה יופי, הדפים כל כך דקים ומקסימים. אני אומנם לא אוכלת את האוכל הזה מטעמי בריאות כבר המון שנים, אבל אני זוכרת איך אמא היתה מכינה לי בלינצ'ס בבוקר וזה זכרון נפלא.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?