דילוג לתוכן הראשי

מתכון לבלינצ'ס גבינה מהמם של "מתוקה", ושבועות מתוק(ה) במיוחד (-:




שבועות כמעט פה. כמה שאני אוהבת את החג הזה. גבינות, גבינות, ועוד גבינות. 
לפני שלושה ימים חזרתי מברלין, עיר שהיא תענוג אמיתי לחובבי גבינות, ואם הייתי צריכה לבחור איפה לחגוג את שבועות, הייתי בוחרת לחגוג את החג המקסים הזה בדיוק שם, בברלין, עם כל הגבינות הנפלאות שהיא מציעה.
השנה, כמו בכל שנה, אני חוגגת את שבועות פה, בארץ. 
לשמחתי, גם פה יש לאגף "שבועות" ו"גבינות" מה להציע, ולא מעט, במיוחד לאגף המתוקים.
קיבלתי לטעימה מבחר ממוצרי רשת "מתוקה", לקראת השבועות, וכרגיל, התענגתי על העוגות המעולות והבלינצ'סים המדהימים שהרשת מציעה.



 

בלינצ'סים הם אהבה קטנה שלי. אלו עם הגבינה והצימוקים, הכי מענגים, מבחינתי. 
זכורים לי הימים שאמא שלי הייתה מכינה אותם, ואני הייתי "גונבת" עם האצבעות מתערובת הגבינה המתקתקה.
הבלינצ'ס של "מתוקה", כמו כל מוצרי הקונדיטוריה בסניפי הרשת, נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, ולכן, טעמם של הבלינצ'ס הזכיר לי את אלו שאמי הייתה מכינה לנו, אי פעם כשהיינו ילדים (-:




מתכון לבלינצ'ס גבינה מעולה, של רשת "מתוקה",
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי:

החומרים לבלינצ'ס (15 יח'):
2 ביצים מס. 1
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לטרוף בקערה את כל החומרים, עד עיסה הומוגנית, ולהוסיף 1 כוס קמח בתנועות קיפול.

לערבב עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה.

לשים לב: זה מוכן מהר, אז לא לגשת בינתיים לפייסבוק,
זה ישרף (-:
להפוך בזהירות לצד השני ולטגן מעט.

הכנת מלית הגבינה:
לערבב בקערה עד לבלילה חלקה:
200 גרם גבינת דבורק או כנען יבשה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
חצי מקל מגורד וניל אמיתי
גרידת לימון משני לימונים
להוסיף לבלילה 50 גרם צימוקים כהים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס, ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה, ולצרוב את הבלינצ'ס מעט מכל צד.

אפשר לפזר אבקת סוכר או קינמון על הבלינצ'ס המוכן.
בנוסף לבלינצ'ס הגבינה, יש גם בלינצ'ס גנאש שוקולד ואגוזים קלויים, תענוג לילדים, ולילדים גדולים, גם. 
מי לא אוהב שוקולד? (-:








בפינת הבלינצ'ס המתוק יש גם בלינצ'ס דובדבנים, מוגש עם יוגורט פירות עדין, שאותו לא טעמתי.
מחיר מגש בלינצ'ס של 24 יחידות(8 מכל סוג) - 139 ש"ח
ל"מתוקה יש את שירות ה"רום סרוויס", שירות הקייטרינג של הרשת, וניתן להזמין מראש:



ב"מתוקה" יש גם בלינצ'סים מלוחים מדהימים, עשויים מדפי אורז, ומגיעים בשלושה טעמים:
בייבי תרד טרי בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים
בטטה גבינת ברי ועלי בזיליקום טריים
עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים
מגש של 21 יחידות - 103 ש"ח


עוד פינה חביבה עלי במיוחד, פינת העוגות והממתקים (-:
הקולקציה החדשה של העוגות של "מתוקה" לשבועות כוללת עוגות גבינה ומרמלדות צבעוניות ופינוקי מרמלדות מפירות טבעיים:






עוגת גבינה פס מרמלדת פטל, בשילוב מוס פטל טבעי - 59 ש"ח




עוגת גבינה פס מרמלדה לימון, בשילוב מוס לימון - 59 ש"ח




ואיך אפשר בלי העוגות הקלאסיות המעולות? עוגת גבינה פירורים, שלעולם תישאר הפייבוריטית שלי, בשילוב וניל ופירורים פריכים. בין 110 ל-149 ש"ח, בהתאם לגודל(משפחתית קטנה או משפחתית גדולה). 
אני בוחרת במשפחתית הגדולה, כמובן (-:

 


 את "מתוקה" מזהים בקלות לפי הלוגו של עוגיית הפרח: 



 רשימת הסניפים:

סניף רמת אביב-חנות קונדיטוריה וקפה-טאגור 30 ת"א
סניף הרצל-חנות קונדיטוריה וקפה-הרצל 18 ת"א
סניף כפר סבא(שבו אני עושה את הקניות שלי)-
חנות קונדיטוריה וקפה-מתחם G וייצמן 207, כ"ס
מרכז ויצמן-חנות קונדיטוריה ומתנות-ויצמן 14 ת"א(בית חולים איכילוב)
סניף אסותא-חנות קונדיטוריה ומתנות-הברזל 20 רמת החייל, ת"א
מתוקה ROOMSERVICE - טלפון 1-700-723-723

תגובות

  1. איזה יופי, הדפים כל כך דקים ומקסימים. אני אומנם לא אוכלת את האוכל הזה מטעמי בריאות כבר המון שנים, אבל אני זוכרת איך אמא היתה מכינה לי בלינצ'ס בבוקר וזה זכרון נפלא.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי