שבועות כמעט פה. כמה שאני אוהבת את החג הזה. גבינות, גבינות, ועוד גבינות.
לפני שלושה ימים חזרתי מברלין, עיר שהיא תענוג אמיתי לחובבי גבינות, ואם הייתי צריכה לבחור איפה לחגוג את שבועות, הייתי בוחרת לחגוג את החג המקסים הזה בדיוק שם, בברלין, עם כל הגבינות הנפלאות שהיא מציעה.
השנה, כמו בכל שנה, אני חוגגת את שבועות פה, בארץ.
לשמחתי, גם פה יש לאגף "שבועות" ו"גבינות" מה להציע, ולא מעט, במיוחד לאגף המתוקים.
קיבלתי לטעימה מבחר ממוצרי רשת "מתוקה", לקראת השבועות, וכרגיל, התענגתי על העוגות המעולות והבלינצ'סים המדהימים שהרשת מציעה.
בלינצ'סים הם אהבה קטנה שלי. אלו עם הגבינה והצימוקים, הכי מענגים, מבחינתי.
זכורים לי הימים שאמא שלי הייתה מכינה אותם, ואני הייתי "גונבת" עם האצבעות מתערובת הגבינה המתקתקה.
הבלינצ'ס של "מתוקה", כמו כל מוצרי הקונדיטוריה בסניפי הרשת, נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, ולכן, טעמם של הבלינצ'ס הזכיר לי את אלו שאמי הייתה מכינה לנו, אי פעם כשהיינו ילדים (-:
מתכון לבלינצ'ס גבינה מעולה, של רשת "מתוקה",
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי:
החומרים לבלינצ'ס (15 יח'):
2 ביצים מס. 1
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לטרוף בקערה את כל החומרים, עד עיסה הומוגנית, ולהוסיף 1 כוס קמח בתנועות קיפול.
לערבב עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה.
לשים לב: זה מוכן מהר, אז לא לגשת בינתיים לפייסבוק,
זה ישרף (-:
להפוך בזהירות לצד השני ולטגן מעט.
הכנת מלית הגבינה:
לערבב בקערה עד לבלילה חלקה:
200 גרם גבינת דבורק או כנען יבשה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
חצי מקל מגורד וניל אמיתי
גרידת לימון משני לימונים
להוסיף לבלילה 50 גרם צימוקים כהים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס, ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה, ולצרוב את הבלינצ'ס מעט מכל צד.
אפשר לפזר אבקת סוכר או קינמון על הבלינצ'ס המוכן.
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי:
החומרים לבלינצ'ס (15 יח'):
2 ביצים מס. 1
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לטרוף בקערה את כל החומרים, עד עיסה הומוגנית, ולהוסיף 1 כוס קמח בתנועות קיפול.
לערבב עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה, ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה.
לשים לב: זה מוכן מהר, אז לא לגשת בינתיים לפייסבוק,
זה ישרף (-:
להפוך בזהירות לצד השני ולטגן מעט.
הכנת מלית הגבינה:
לערבב בקערה עד לבלילה חלקה:
200 גרם גבינת דבורק או כנען יבשה
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
חצי מקל מגורד וניל אמיתי
גרידת לימון משני לימונים
להוסיף לבלילה 50 גרם צימוקים כהים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס, ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה, ולצרוב את הבלינצ'ס מעט מכל צד.
אפשר לפזר אבקת סוכר או קינמון על הבלינצ'ס המוכן.
בנוסף לבלינצ'ס הגבינה, יש גם בלינצ'ס גנאש שוקולד ואגוזים קלויים, תענוג לילדים, ולילדים גדולים, גם.
מי לא אוהב שוקולד? (-:
בפינת הבלינצ'ס המתוק יש גם בלינצ'ס דובדבנים, מוגש עם יוגורט פירות עדין, שאותו לא טעמתי.
מחיר מגש בלינצ'ס של 24 יחידות(8 מכל סוג) - 139 ש"ח
ל"מתוקה יש את שירות ה"רום סרוויס", שירות הקייטרינג של הרשת, וניתן להזמין מראש:
ב"מתוקה" יש גם בלינצ'סים מלוחים מדהימים, עשויים מדפי אורז, ומגיעים בשלושה טעמים:
בייבי תרד טרי בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים
בטטה גבינת ברי ועלי בזיליקום טריים
עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים
מגש של 21 יחידות - 103 ש"ח
עוד פינה חביבה עלי במיוחד, פינת העוגות והממתקים (-:
הקולקציה החדשה של העוגות של "מתוקה" לשבועות כוללת עוגות גבינה ומרמלדות צבעוניות ופינוקי מרמלדות מפירות טבעיים:
עוגת גבינה פס מרמלדת פטל, בשילוב מוס פטל טבעי - 59 ש"ח
עוגת גבינה פס מרמלדה לימון, בשילוב מוס לימון - 59 ש"ח
ואיך אפשר בלי העוגות הקלאסיות המעולות? עוגת גבינה פירורים, שלעולם תישאר הפייבוריטית שלי, בשילוב וניל ופירורים פריכים. בין 110 ל-149 ש"ח, בהתאם לגודל(משפחתית קטנה או משפחתית גדולה).
אני בוחרת במשפחתית הגדולה, כמובן (-:
את "מתוקה" מזהים בקלות לפי הלוגו של עוגיית הפרח:
רשימת הסניפים:
סניף רמת אביב-חנות קונדיטוריה וקפה-טאגור 30 ת"א
סניף הרצל-חנות קונדיטוריה וקפה-הרצל 18 ת"א
סניף כפר סבא(שבו אני עושה את הקניות שלי)-
חנות קונדיטוריה וקפה-מתחם G וייצמן 207, כ"ס
חנות קונדיטוריה וקפה-מתחם G וייצמן 207, כ"ס
מרכז ויצמן-חנות קונדיטוריה ומתנות-ויצמן 14 ת"א(בית חולים איכילוב)
סניף אסותא-חנות קונדיטוריה ומתנות-הברזל 20 רמת החייל, ת"א
מתוקה ROOMSERVICE - טלפון 1-700-723-723
איזה יופי, הדפים כל כך דקים ומקסימים. אני אומנם לא אוכלת את האוכל הזה מטעמי בריאות כבר המון שנים, אבל אני זוכרת איך אמא היתה מכינה לי בלינצ'ס בבוקר וזה זכרון נפלא.
השבמחק