דילוג לתוכן הראשי

מסעדת "אדום" הירושלמית. אדום, תמיד הצבע שלי (-:




את היום הקולינארי בירושלים פתחנו בשוק מחנה יהודה, המשכנו לסדנת שף ב"האטליה"עצרנו להפסקת קפה ועוגה ב"לבן", ואחרי יום כ"כ צבעוני, הגיע הזמן לסיים ב"אדום".
נו, אדום, אתם יודעים, הצבע החביב עלי ((-: 




מסעדת "אדום" ממוקמת ב"כיכר החתולות", ושוכנת בחצר פיינגולד הירושלמית, שהוקמה במאה ה-19 והייתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות העיר העתיקה. חצר האבן הפסטורלית נחבאת מעין אדם ומשאון המדרחוב ההומה, ובחלל הפנימי של המסעדה בר עשיר ותוסס המתאים גם לבילוי לילי:







המסעדה פתחה את שעריה בשנת 2001, לאחר שהבעלים ביקשו להביא לסצינת הבילוי הירושלמית קונספקט חדש - ביסטרו בר-יין. במהלך העשור האחרון הפך המקום למרכז קולינארי שוקק למקומיים ולתיירים בזכות האוכל המוקפד, תפריט היין העשיר, השירות המקצועי והאווירה המיוחדת: 



תפריט המסעדה בהובלתם של השף הראשי של קבוצת "אדום" מיכאל כץ והשף בפועל אלרן בוזגלו מציע מגוון רחב של מנות מוקפדות עם נגיעות צרפתיות-איטלקיות, כולל בשרים המיושנים במקום במעשנת, דגים ופירות ים טריים, פסטות איכותיות, ומנות פתיחה מקוריות ומפתיעות. 
החל מהשעה 23:00 מוצע במקום תפריט לילי המתאים לשעות הלילה המאוחרות.
הוזמנתי לטעום את תפריט המסעדה, ולסגור איתה את היום הכ"כ טעים הזה(-: 
פתחנו עם כמה מנות ראשונות נהדרות:


קרפצ'יו דג היום:






רביולי גבינת עיזים:






 פטה כבדים מעולה:




מנה שהייתה לי פחות טעימה, מולים ביין לבן.
משהו במנה הזו לא עבד לי טוב, הטעמים לא התחברו, והיא היחידה בכל הערב הזה שלא הייתה מוצלחת, בעיניי:




סלט עגבניות מצויין, שהלך נפלא עם הלחם הטעים וממרח האיולי:






גם עם רוטב המולים הלחם היה מושלם (-:




המנות העיקריות היו משגעות.
אחת אחרי השנייה, נהנתי מכל אחת מהן.
דגים אני תמיד אוהבת.
מצע הסלק היה מעניין, ונתן טעם מיוחד לדג:




מנה משגעת נוספת הייתה פילה בקר על מח עצם, התענגתי על כל ביס:




  
מנה נהדרת שחובה לטעום, ריזוטו טלה!!!
גם יפה, וגם טעימה להפליא:




ועוד מנה שבעיניי הייתה אלוהית, עם טעמים נהדרים של עוד, ניוקי בחמאת פורצ'יני:


  
מנה יפיפיה נוספת הייתה מנת ריזוטו פירות ים.
המולים "פתחו פה גדול", ובלעו את הריזוטו החמים והטעים:





    
 בשלב הזה של הערב, ורגע לפני הקינוחים,
עשינו מנוחה קצרה להכרות עם צוות המסעדה וקבוצת "אדום":

את קבוצת המסעדות הירושלמית "אדום" הקימו האחים נועם ואסף ריזי עם מוטי דוד.

בבעלות הקבוצה מסעדות נוספות בבירה - 

לבן, קולוני וחאנל'ה. 

נועם ריזי:


  
השף הראשי והמקסים של "קבוצת אדום"
הוא מיכאל כץ, איש יקר, נעים, ומוכשר מאד: 




שף מסעדת "אדום", אלרן בוזגלו, עשה עבודה נפלאה כדי להנעים לנו את סיום היום המשגע הזה:




 שני השפים הנפלאים של "אדום":




ושלישיית הגמר המקסימה שאירחה אותנו לערב משובח:




 ולקינוחים!!!
ככה סוגרים יום (-:

מוס שוקולד ברוטב אייריש קופי:



 סלסלת קדאיף עם אגסים ביין לבן:




פבלובה אדום:



  
אם אתם מגיעים למסעדת "אדום", ממליצה בחום לטעום את ריזוטו הטלה, ואת ניוקי הפורצ'יני.
שתי מנות ממש נהדרות, בעיניי, בתוך כל המנות 
הטובות האחרות, מנות שסיימו לנו יום מוצלח ועמוס
טעמים בעיר האחת והיחידה, עיר טעימה להפליא, ירושלים (-: 

"מסעדת אדום" יפו 31 ירושלים

(חצר פיינגולד במדרחוב נחלת שבעה)

02-6246242


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.