דלג לתוכן הראשי

ארוע ב"אביגדור" עם השף רן שמואלי, פתאום בא לי חתונה(-:




כמה פעמים הלכתם לאירוע ובאמת, אבל ממש באמת, הרגשתם שאתם אוכלים במסעדת גורמה?
אם אני אמורה לענות על זה, אז התשובה תהיה "מעט. מעט מדי. פעם אחת, אולי".
הוזמנתי למתחם האירועים שנפתח לאחרונה בת"א, "אביגדור", שממוקם, איך לא, ברח' בן אביגדור (-:
אביגדור הוא לופט אירועים מקסים, בעיצוב אורבני נקי ובמטבח פתוח, בניצוחו של השף רן שמואלי.
רן שמואלי מבשל ומגיש מתוך המטבח הפתוח, ומספק חוויה נהדרת של ריחות, טעמים וצבעים.
הרגשתי שאם אני אחליט יום אחד להתחתן שוב, ללדת שוב, או לחגוג שוב בר מצווה או בת מצווה, זה יהיה הקונספט שלי (-: 
נו, טוב, כנראה שאצלי אף אחד מאלו לא יקרה שוב, אבל לאלו מכם שמתכננים עדיין על אירועים בחייהם, "אביגדור" הוא המקום שממנו יצאו האורחים עם "וואו, זה היה אירוע שווה".
תסתכלו מה האורחים שלכם יכולים לאכול בערב של אירוע טעים, בלופט שעוצב ע"י פיצו קדם, מהנחשבים באדריכלי ישראל:

קריספי טפיוקה מוגש עם גואקמולי וסשימי דג ים







ברוסקטה חמימה של טרטר פילה בקר, צלפים גדולים ובצל סגול:





מרק סלק קר מוגש עם פסטו שמיר, טפטוף שמנת חמוצה וסיגר גבינות:





ניסואז שמואלי – דג ים כבוש, ביצים סקוטיות מטוגנות, לוביה, סהרוני בייבי חסה, תפוחי אדמה סגולים, רוטב ניסואז








סלט מוצרלה:



טורטליני(מבצק פסטה שהוכן ורודד במקום!) במילוי ריקוטה ותירס, מוגשים על סלט תירס טרי, אספרגוס דקיק, עירית, שבבי אגוזים מקורמלים, קרם בצל, רוטב שמן עירית:









פילה ברמונדי צרוב על העור, מוגש על "בטחה בסילק" – שעועית לבנה ברוטב מנגולד, קריספי במיה, על הדג – סלסה קצוצה ביד של עגבניות, זעתר, לימון כבוש, זיתי קלמטה, שמן זית:





שוק טלה בצלייה איטית מוגשת עם צ'ירשי, בצל חרוך וסלט עשבי תיבול וטחינה:









קרוקומבוש במילוי קרם וניל




סברינה מוגשת עם קרם מסקרפונה ופירות יער







  


טירמיסו 







עוגת שכבות מרנג וקרם קפה








סלט פירות מעלף:











בשבילי, האוכל תמיד יהיה לפני המקום.
אוכל הוא אחד המרכיבים החשובים בעיניי, אם לא הכי חשוב, להצלחת אירוע מכל סוג (-:


ובכל זאת, קצת על החלל:





על עיצוב המקום חתומים האדריכלים פיצו קדם ודן טרוים.
הסגנון של "אביגדור" מערב אלמנטים חמים ונקיים עם אלמנטים חשופים של חומרי גלם.
האווירה מזכירה מקומות בבירות תרבות אורבניות מתקדמות. 
הסגנון אינטיליגנטי, רגשי, מאופק, עמוק ובהיר.
ב"אביגדור" הסגנון נקי ומינימליסטי, חושף חומרים גסים כמו לבנים מקוריות של המבנה.
העיצוב המאד מאופק שם דגש על המבנה עצמו.
המטבח הפתוח משתלב בשלמות, וכן, יש לי חשק להגיע למטבח הזה שוב, לא אכפת לי מה אני אחגוג (-:








"אביגדור" מתחם אירועים
 רחוב בן אביגדור 22, תל אביב



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.