דילוג לתוכן הראשי

מחלבת מרקוביץ', גבינות מעולות להתפנק איתן (-:





מחלבת מרקוביץ' הוקמה על ידי תמי ואהרון מרקוביץ' שבחרו לעסוק במה שהם הכי אוהבים, ייצור גבינות צאן. את המחלבה הם מיקמו במשק הצמוד לביתם שבמושב נחלים, בו הם גם מנהלים את "ארץ זבת חלב" – פינה קסומה בה ממוקמת מעדנייה בוטיק משפחתית באווירה שלווה ומוצלת, שבה ניתן ליהנות ממגוון הרחב של גבינות צאן שתמי ואהרון מכינים בעצמם מדי יום:














מחלבת מרקוביץ מציעה מבחר עשיר של גבינות שונות מחלב כבשים, שמקוטלגות לפי חצי קשות, קשות, רכות, חצי רכות ומלוחות: 




גבינה חצי קשה - אדווה פחם:



גבינה חצי קשה- פלג תאנים
גבינה עטופה בעלי תאנה, ובתוכה דבלים. 
מומלצת ביותר!!!




גבינה חצי קשה- נחל
בשלה, בתוספת תבלינים שונים(פלפל שחור, חרדל, עשבי תיבול, אגוזים, קצח, פטריות ועוד)



עשינו השוואות בין טעמן של הבשלות יותר לבשלות פחות. כולן שוות(-:
אני אהבתי את המטר, חצי רכה, גבינת גליל עם טעם דומיננטי המתחזק עם היישון:



גבינה חצי קשה - פלג יין
עטופה בעלי גפן, ומשובצת בנימי יין אדום.
מעולה!



גבינה חצי קשה - נחל מור
גבינת הדגל של המחלבה






מחלבת הבוטיק של משפחת מרקוביץ' נולדה לפני כ-30 שנה, והיא ממוקמת בין כרי מרעה ותבלין, ובצילם המרענן של עצי שבעת המינים. חנות המחלבה מציעה מבחר עשיר של גבינות ניגרות, גבינות קשות ורכות ויוגורטים על טהרת חלב כבשים.






המחלבה מתמחה בייצור גבינות הנעשות בשיטות ייחודיות – עבודת יד ללא מכונות – ומכילות 100% חלב כבשים מפוסטר הידוע בטעמו העשיר והמפנק ובערכיו התזונתיים והבריאותיים, תוך הקפדה בלתי מתפשרת על איכותם של חומרי הגלם, שוקד הגבן אהרון מרקוביץ על פיתוח גבינות מקוריות, שלא תמצאו כמותן. איכות החלב, הליך הייצור הידני, זמני ההבשלה המשתנים והיצירתיות בשילובם של פירות שבעת המינים כמו גפן ותאנים יוצרים היצע נרחב של גבינות מובחנות טעם במגוון מענג של ניחוחות, צבעים ומרקמים:



תענוג גדול היה לראות את אהרון מכין את הגבינה עם פרחי כובע הנזיר. צילמתי אותו מניח את הפרחים באהבה. רק מי שאוהב את מה שהוא עושה, יכול להשקיע כ"כ הרבה עבודה וסבלנות:










וככה היא נראית כשהיא כבר מוכנה לאכילה,
טעימה בטירוף, ויפיפיה אמיתית:




במעדנייה הממוקמת לצד המחלבה אפשר למצוא מבחר של 40 סוגי גבינות ויוגורטים אותם ניתן לקנות הביתה, יחד עם כל מה שגבינות אוהבות שיהיה לצידן – זיתים משובחים, לחמים איכותיים ויינות מובילים:




אהרון נוהג לפנק את אורחיו בסדרה של טעימות, מסביר ומספר על כל גבינה וגבינה, ומעניק לקונים חווית קניה מחכימה ומרתקת. בכלל, אהרון הוא איש מקסים, ובזמן ביקורי שם אהרון קיבל זר פרחים עם מכתב תודה מרגש:




כל הגבינות של מחלבת מרקוביץ נמכרות במחירים אטרקטיביים וניתן לשלבן במארזים מיוחדים למטרות שונות כמו אירוח או חגיגות רומנטיות. כשאני ביקרתי שם הגיעה לקוחה לקחת מגש מקסים לאירוח, כשהגבינות מגיעות על פלטת עץ מקסימה שניתנת ע"י משפחת מרקוביץ' בהשאלה:










 בהנחה שאתם תגיעו לשם, תנו טעימה מהגבינות שמשולבות ביין. נהדרות:



אהרון מרקוביץ' אוהב את הכבשים שלו, בדיוק כמו שהוא אוהב את הגבינות שלו, ובדיוק כמו שהוא אוהב את העבודה שלו.



לראות את הכבשים רצות אליו, משתעשעות איתו, ולראות אותו מלטף אותן ומעניק להן אהבה, התמונה לא משאירה מקום לספק: אלו גבינות שבאות מאהבה(-:











קצת על גבינות הכבשים:
כל הגבינות של מחלבת מרקוביץ' מיוצרות מחלב כבשים. 
חלב הכבשים ידוע בטעמו העשיר והמפנק, ובערכיו התזונתיים והבריאותיים:
*בחלב כבשים מצוייה רמה גבוהה מאד של סידן, יותר מהמצוי בחלב הבקר והעיזים.
*בחלב כבשים כמות החלבון גדולה פי 1.5 מכמות החלבון בחלב בקר.
*חלב הכבשים מספק פי 2 יותר ברזל מחלב הבקר והעיזים.
*כמות ויטמין C גדולה פי 3 בחלב כבשים מהכמות בחלב בקר.
*מינון הלקטוז בחלב כבשים נמוך מהמינון בחלב בקר ומהווה פתרון לסובלים מרגישות ללקטוז.
*חלב הכבשים מועשר באבץ ובוויטמין B2 ו-B12.
*חלב הכבשים קל יותר לעיכול מחלב בקר.
נראה לי שאני עוברת לצרוך כבשים(-:

מחלבת מרקוביץ'(כשר)
 מושב נחלים(משק 59)
03-9332797

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)