דלג לתוכן הראשי

פאד תאי תאילנדי אמיתי, מתכון לפאד תאי הכי טעים שיש (-:






את הפאד תאי הזה שבתמונה הכנתי לבד(-:
פאד תאי תאילנדי אמיתי, לפי כל הכללים.
כן, אני הכנתי. יצא ממש כמו בתאילנד.
מה משמעות השם? פאד-מוקפץ, תאי-תאילנד.

פאד תאי היא אחת המנות המפורסמות ביותר בתאילנד. 
פאד תאי הוא גם מזון מהיר טעים ביותר. 
אפשר למצוא את המנה כמעט בכל מקום, בין רוכלי רחוב למשקי בית תאילנדי, לא רק בגלל קלות ההכנה, אלא גם הטעמים המשמחים של המנה הטעימה והמשביעה הזו.


למדתי להכין את הפאד תאי בסדנה של סוואלי אלדר.
 סוואלי אלדר נולדה בבנקוק כבודהיסטית, נישאה לישראלי, התגיירה והקימה את רשת המסעדות התאילנדיות "שנגרילה"
שהציגה לקהל הישראלי לראשונה את ניחוחות המזרח הרחוק. 
היום סוואלי אלדר עומדת בראש חברת "אוריינטל פוד" המייבאת ומשווקת מוצרי מזון מהמזרח הרחוק. סוואלי גם מבשלת ארוחות מלכותיות לאירועי שגרירות תאילנד בישראל ומשמשת כשפית הפרטית של הנסיכה התאילנדית. 
 הסדנה נערכה בבית הספר הגבוה לקולינאריה, "בישולים", 
http://www.bishulim-school.com/index.asp




שבו סוואלי אלדר משמשת כמרצה בכירה לבישול גורמה:
http://www.bishulim-school.com/staff.asp

איך מכינים פאד תאי אמיתי, עם טעמים מרגשים כמו במסעדות התאילנדיות האמיתיות?




פאד תאי, המאכל המוכר מהמטבח התאילנדי - מתכון של שף סוואלי אלדר


מרכיבים:

200 גרם אטריות אורז עבות 
5 כפות שמן אורז
1 ביצה
3 כפות רוטב פאד תאי(שמיוצר על בסיס תמרינדי, עם בצלצלי שאלוט)
1 כף רוטב צדפות (לא חובה, ואפשר להשתמש גם בהוי סטיר צמחוני)
1 כף רוטב סויה בהירה או רוטב דגים, לפי ההעדפה
1 כף סוכר
כף שרימפס מיובשים
50 גרם מלח לפת, קצוץ דק
אפשר להוסיף טופו, פרוס דק, או בייקון(אני לא אוהבת טופו, הוספתי בייקון)
1 גזר חתוך לגפרורים
1/2 כוס נבטים
2 בצלים ירוקים קצוצים
כרוב

לעיטור: 
1 כף בוטנים קצוצים
רבע לימון


אופן ההכנה:

משרים את אטריות האורז במים קרים למשך כשעה:




מחממים בסיר שמן אורז(מאד בריא!)






מוסיפים ביצה ומערבבים אותה היטב ("מקשקשים"):










מוסיפים את הלפת המיובשת:





ואת השרימפס המיובש:






וגם את הטופו או הבייקון, אם מחליטים להוסיף אותם למנה, ומערבבים כדקה:








מוסיפים את אטריות האורז, ומערבבים כשלוש דקות, עד שהאטריות מתרככות:










מוסיפים את רוטב הפאד תאי ואת רוטב הצדפות:






מוסיפים את הסוכר, מקפיצים קלות, ומוסיפים את רוטב הדגים או הסויה ומערבבים היטב:
(אני בחרתי בסויה, כמובן. רוטב דגים לא מסתדר לי) (-:








מוסיפים את הירקות ומקפיצים דקה:









שמים בצלחת הגשה:



מפזרים בוטנים קצוצים מעל, ומניחים רבע לימון בצד.
ככה היא יצאה לי, המנה המשגעת שלי עם הבייקון:




בשביל שהפאד תאי הזה יצליח לכם,
כדאי שתכירו את המוצרים של "אוריינטל פוד" (-:


"אוריינטל פוד" שבבעלות סוואלי אלדר מובילה בפיתוח מוצרים והבאתם לשוק הישראלי, תוך הקפדה על איכות, כשרות, חדשנות ושירות למגוון רחב של צרכנים. חברת אוריינטל פוד מייבאת מוצרי תיבול ורטבים, שמנים, מי קוקוס, אורז ואטריות, קמח ואבקות, ירקות כבושים, אצות, חטיפים, משקאות וכלים אוריינטליים. 
ייחודה של החברה הוא בהיותה הראשונה לייבא ולפתח מוצרים המתאימים לטעם ולחיך הישראלי ממיטב היצרנים מהמזרח הרחוק, לרבות תאילנד, כמו: "Rizi", "Lihan Thai", "Yan Wal Yun" ו-"Virgin Coco".
מוצרי "אוריינטל פוד" נגישים וניתנים לרכישה ברשתות השיווק, ברשתות קמעונאיות, אצל סיטונאים, במסעדות ובתי מלון, במעדניות ובחנויות אסיאתיות מובחרות. בין לקוחות החברה נמנים: רשת שופרסל, רשת הריבוע הכחול (מגה), רשת חצי חינם, יוחננוף, עדן טבע מרקט ובתחום המסעדנות: ג'ירף, דיקסי, ג'פניקה, הסינית האדומה, מלון הילטון ועוד.

אוריינטל פוד, ייבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק:
1-700-50-11-30





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?