דלג לתוכן הראשי

צובה. בראנץ', ואוויר הרים צלול כיין. ויין, וריח אלונים, גם(-:






כשאומרים לי "בואי לבראנץ'", אני מחייכת. 
בראנץ' היא אחת הארוחות החביבות עלי.
ארוחת בוקר משודרגת מאד, עם כל הפרודוקטים של בוקר,
בתוספת הרבה עניין מסביב.
כשאמרו לי "בואי לבראנץ בצובה", חייכתי. 
זכרתי את הבראנץ' של צובה. די מזמן, כשהייתי בסוג של זוגיות,
ישבנו באחד מימי השישי, אני והוא, בבראנץ' בצובה.
זכרתי שהיה טוב. זכרתי שהיה נעים.
לא היססתי. אמרתי "ברור", בלי לחשוב פעמיים.
כשהגענו לצובה, קיבל את פנינו דיוויד, תושב הקיבוץ,
שלקח אותנו לסיור רגלי באזור:





תיירות צובה מציעה טיולים מודרכים רגליים, אבל אני שייכת לחבורת מיטיבי הלסת, ולא למיטיבי הלכת, ובשבילי כל הליכה, גם אם היא קצרה, היא סוג של עינוי(-: עזבו אותי מכובעים ומימיות, תנו לי מכונית, או אפילו קורקינט. 
מי שאוהב טיולים בטבע והליכות רגליות, ימצא הנאה בטיול המקדים.
עברנו בין עצים עתיקים, נגענו בזיתים ותאנים, ואפילו הלכתי על אבנים.
טוב, נו, נקרע לי הסנדל(-:




המסלול שעשינו נקרא "סיור היין",
סיור שמתחיל בגת עתיקה בת 2000 שנה, עובר בכרמי היין, 
ומסתיים ביקב צובה:




מרפסת היקב צופה לנוף מרהיב:




גם הילדים שלי נהנו מהנוף המקסים ומאוויר ההרים הנפלא:



ישבנו באוויר הנהדר וטעמנו את היינות שמייצרים ביקב צובה:




היין שאני הכי אהבתי היה יין הקינוח הלבן, יין נהדר:




אחרי הטעימות נכנסנו לראות את תהליך ייצור היין, קיבלנו הדרכה מעניינת מזאב, חבר הקיבוץ, ומרגע לרגע הפכנו רעבים יותר ויותר(-:








ואחרי יין, מה הולך יותר טוב מגבינות???
ישששששששששששששש
הגענו לבראנץ', אותו בראנץ' שאני כ"כ אוהבת(-:




מעכשיו, אני אתן לתמונות לדבר.
אין לי מה להוסיף.
בראנץ' זה בראנץ'. 
עשיר בכל מה שרק אפשר לדמיין.
בסלטים טריים ונהדרים:










בפשטידות, מאפים, אנטיפסטי ואוכל חם:




בלחמים מכל מיני סוגים:





בגבינות עשירות, ובממרחים מיוחדים ומתובלים:




ובקינוחים. אחחח, קינוחים. 
פאי הפקאן היה הורס במיוחד:




כן, גם השוקולד הזה היה משובח:




את הארוחה המעולה הזו סיימתי עם חליטת תה,
ותוך כדי התחלתי להשתעשע ברעיון של לחזור שוב לבראנץ' שכזה,
עם כמה חברות טובות, ולהעביר שם בוקר שישי נוסף בכיף :







ואם גם לכם בא להעביר בוקר שישי בכיף, 
על תיירות צובה תוכלו למצוא פרטים כאן
ואם יש לכם ילדים בגילאים המתאימים, 
תוכלו לבלות יום שלם ולעייף אותם בקיפצובה (-:

*גילוי נאות: הייתי אורחת המקום

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.