דלג לתוכן הראשי

צובה. בראנץ', ואוויר הרים צלול כיין. ויין, וריח אלונים, גם(-:






כשאומרים לי "בואי לבראנץ'", אני מחייכת. 
בראנץ' היא אחת הארוחות החביבות עלי.
ארוחת בוקר משודרגת מאד, עם כל הפרודוקטים של בוקר,
בתוספת הרבה עניין מסביב.
כשאמרו לי "בואי לבראנץ בצובה", חייכתי. 
זכרתי את הבראנץ' של צובה. די מזמן, כשהייתי בסוג של זוגיות,
ישבנו באחד מימי השישי, אני והוא, בבראנץ' בצובה.
זכרתי שהיה טוב. זכרתי שהיה נעים.
לא היססתי. אמרתי "ברור", בלי לחשוב פעמיים.
כשהגענו לצובה, קיבל את פנינו דיוויד, תושב הקיבוץ,
שלקח אותנו לסיור רגלי באזור:





תיירות צובה מציעה טיולים מודרכים רגליים, אבל אני שייכת לחבורת מיטיבי הלסת, ולא למיטיבי הלכת, ובשבילי כל הליכה, גם אם היא קצרה, היא סוג של עינוי(-: עזבו אותי מכובעים ומימיות, תנו לי מכונית, או אפילו קורקינט. 
מי שאוהב טיולים בטבע והליכות רגליות, ימצא הנאה בטיול המקדים.
עברנו בין עצים עתיקים, נגענו בזיתים ותאנים, ואפילו הלכתי על אבנים.
טוב, נו, נקרע לי הסנדל(-:




המסלול שעשינו נקרא "סיור היין",
סיור שמתחיל בגת עתיקה בת 2000 שנה, עובר בכרמי היין, 
ומסתיים ביקב צובה:




מרפסת היקב צופה לנוף מרהיב:




גם הילדים שלי נהנו מהנוף המקסים ומאוויר ההרים הנפלא:



ישבנו באוויר הנהדר וטעמנו את היינות שמייצרים ביקב צובה:




היין שאני הכי אהבתי היה יין הקינוח הלבן, יין נהדר:




אחרי הטעימות נכנסנו לראות את תהליך ייצור היין, קיבלנו הדרכה מעניינת מזאב, חבר הקיבוץ, ומרגע לרגע הפכנו רעבים יותר ויותר(-:








ואחרי יין, מה הולך יותר טוב מגבינות???
ישששששששששששששש
הגענו לבראנץ', אותו בראנץ' שאני כ"כ אוהבת(-:




מעכשיו, אני אתן לתמונות לדבר.
אין לי מה להוסיף.
בראנץ' זה בראנץ'. 
עשיר בכל מה שרק אפשר לדמיין.
בסלטים טריים ונהדרים:










בפשטידות, מאפים, אנטיפסטי ואוכל חם:




בלחמים מכל מיני סוגים:





בגבינות עשירות, ובממרחים מיוחדים ומתובלים:




ובקינוחים. אחחח, קינוחים. 
פאי הפקאן היה הורס במיוחד:




כן, גם השוקולד הזה היה משובח:




את הארוחה המעולה הזו סיימתי עם חליטת תה,
ותוך כדי התחלתי להשתעשע ברעיון של לחזור שוב לבראנץ' שכזה,
עם כמה חברות טובות, ולהעביר שם בוקר שישי נוסף בכיף :







ואם גם לכם בא להעביר בוקר שישי בכיף, 
על תיירות צובה תוכלו למצוא פרטים כאן
ואם יש לכם ילדים בגילאים המתאימים, 
תוכלו לבלות יום שלם ולעייף אותם בקיפצובה (-:

*גילוי נאות: הייתי אורחת המקום

תגובות

  1. ואו, נראה מקום מדהים ויפהפה. איפה זה בכלל צובה על מפת ישראל? כשאתה גר בתל אביב, קשה להכיר קצת מקומות.

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?