דלג לתוכן הראשי

סדנת שוקולד נהדרת עם השוקולטיירית הכי מתוקה בארץ (-:






אחד מימי השישי, שמונה וחצי בבוקר.
מיה, חברתי השוקולטיירית, שאיתה נסעתי לפריז לתערוכת השוקולד
 salon du chocolat בפריז, על הקו.
"בואי", היא אומרת לי, "הרגע הודיעה לי אחת שהייתה אמורה להשתתף בסדנה שהיא עם חום, והתפנה לי מקום".
הרבה זמן רציתי לשחק בשוקולד, וסדנת הפרלינים נראתה לי מתאימה בשביל שאוכל להבין קצת איך לפנק את עצמי בבית עם פרלינים טעימים(-:

"ברור שאני באה", אמרתי בעודי מנסה לפתוח את העיניים משנת היופי של הלילה.
הגעתי לבית של מיה, בהרצליה, שם גם נמצא הסטודיו המקסים שלה.
היינו שמונה אנשים, שבאו ללמוד להכין פרלינים, ביניהם זוג, כשהבעל החליט לפנק את אשתו בסדנת שוקולד מקצועית.
לא, זו לא עוד "סדנת שוקולד". זו "סדנת שוקולד מקצועית".
מיה היא מומחית בתחומה, ובית הספר שלה לשוקולד מוכר בקרב השפים.
חלקם שולחים את הקונדיטורים שלהם ללמוד אצלה שוקולד, חלקם באים ללמוד בעצמם, ולהשתדרג.

תכירו את מיה, בשחור לבן, רגע לפני שהכל יהיה בגווני חום (-:




התחלנו את הסדנה בהסברים על השוקולד.
המון הסברים על שוקולד.
ממה הוא מיוצר, מה ההבדל בין לבן, חלב ומריר, מה הם אחוזי קקאו,
איפה הוא גדל, ועוד.
מפה הכל מתחיל, מתרמילי הקקאו:



מיה, עם חיוכה הכובש ואהבתה לשוקולד,
העבירה את החומר בצורה הכי מהנה שיש.
לא השתעממתי לרגע, ואפילו לא איבדתי קשב וריכוז,
כיאה ל-ADHD שכמוני(-:





ואז למדנו את אחד הדברים הכי בעייתיים בעבודה עם שוקולד: 
טימפרור.
הופתעתי לגלות שהדבר שהכי הפחיד אותי, הפך להיות פשוט ומובן, וקל לביצוע גם בבית, עם שיטת הטימפרור של מיה(-:
מה זה "טימפרור"? טימפרור מכונה גם "טמפרינג".
לחמאת הקקאו יש שש צורות התגבשות שונות שרק אחת מהן תיתן תוצאה טובה לשוקולד שיהיה קשיח ומבריק. הגבישים השונים נוצרים בטמפרטורות שונות ובתנאים שונים ועל מנת לייצר את צורת הגביש הנכונה(הנקרא גביש בטא), יש לבצע טימפרור. אחריו, השוקולד מוכן למזיגה לתבניות ליצירת טבלאות או לכל שימוש אחר.
מיה מלמדת לטמפרר בשיטה קלה, כל אחד יכול!!!

ככה זה נראה כשטימפררנו:
אצל מיה משתמשים כמובן בשוקולד האיכותי ביותר. מיה עובדת עם חומרי הגלם הטובים ביותר, וגם על חשיבות חומרי הגלם קיבלנו סקירה מעמיקה:





חובה: מדחום, שבלעדיו אי אפשר לעבוד עם שוקולד.
המדחום הזה הוא גם לקקן, ומאפשר עבודה משולבת:




ולטמפרר!!!




ואז הגיע החלק הכיפי, הכנת הפרלינים.
אין כיף גדול יותר מלשחק עם שוקולד(-:








ושלא תחשבו לרגע שזה קל, 
אפילו עם כלים של "שיפוצניקים" עבדנו:
















מילאנו את השוקולד בגנאש:



 וכיסינו בשכבת שוקולד שסוגרת את הפרלין:










ואז הוצאנו אותם.
תראו כמה שהם יצאו לנו יפים:








מיה ארזה לנו את הפרלינים שהכנו באריזת מתנה מקסימה:





וכשהגעתי הביתה, נתתי את המתנה לילדים.
נו, אני לא צריכה לספר לכם איך הם הגיבו למראה השוקולד שאני הכנתי(-:





ואם בא לכם לפנק מישהו, להתפנק בעצמכם, ללמוד שוקולד בסדנה או בקורס שוקולטיירים מקצועי,
יש לכם את מיה. גם מורה לשוקולד צריך לדעת לבחור(-:
תוכלו למצוא את אתר האינטרנט של ה-שוקולטיירית מיה שטרן כאן
ואל תשכחו שאין כיף גדול יותר מלשחק וללקק שוקולד(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?