דילוג לתוכן הראשי

לארח עם עוגיות לחמי, בלי להדליק תנור(-: טארטלט פירות יער מהמם!



טארטלט פירות יער
סבלה פירות יער לחמי ,קרם מוסלין פיסטוק ופירות אדומים





השתתפתי בסדנה מקסימה במיוחד של לחמי,
שבה למדנו להכין קינוחים מקסימים לאירוח,
בלי אפייה!!
את הסדנה היצירתית העביר לנו שף קונדיטור אלון גולדמן(שגם הוא יצירתי להפליא):





 אלון לימד אותנו להכין בקלות קינוחים מהממים!
כל מה שצריך זה ללכת לסופר, לקנות את העוגיות "סבלה פירות יער" מסדרת הקונדיטוריה היצירתית של "לחמי", ולהתחיל לקשט.
ככה זה נראה בסוף. מהמם, לא?
האורחים שלכם לא יאמינו שהכנתם לבד (-: 






וככה עושים את זה(מתכון בהמשך הפוסט):
מתחילים עם עוגיית לחמי, סבלה פירות יער:


מניחים את העוגיות על משטח הגשה: 


מזלפים את קרם הפיסטוק שעוד מעט תלמדו להכין, עוגייה אחרי עוגייה:
  
  
ככה זה אמור להיראות:


מסדרים את הפירות מסביב לקרם:



כבר בשלב המוקדם זה נראה משגע!!!







עכשיו נשאר רק לקשט מלמעלה, את כל החומרים, כולל הפרחים היפים האלו, או מחית הפיסטוק, אפשר לקנות בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל" ודומות:








ככה זה נראה בסוף, מיליון דולר!!!





טארטלט פירות יער-אופן ההכנה:

חומרים:
חב' עוגיות סבלה פירות יער מבית לחמי 




קרם מוסלין וניל :
מצרכים:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 תוכן מקל וניל 



100 גרם חלמונים
50 גרם קורנפלור
150 מ"ל חמאה
40 גרם מחית פיסטוק

מבשלים את כל המרכיבים פרט לחמאה  ולמחית הפיסטוק, כמו בקרם פטיסייר.





חשוב להקפיד על רתיחה חזקה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות: 


מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהיא כמעט נמסה ונבלעת בקרם.


טוחנים היטב עם בלנדר מוט:




יוצקים למגש מעוקר.
מכסים בניילון נצמד על פני הקרם.
מקררים היטב לפחות 6 שעות.
לפני השימוש מקציפים את הקרם עם מחית הפיסטוק במהירות גבוהה במיקסר.
צריך להתקבל קרם חלק עם מרקם יציב בר זילוף.
לסיום :  


קישוטי פירות טריים לבחירתכם
מפזרים מעט אבקת סוכר

לא נראה הורס??? ממש כן! 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)