דלג לתוכן הראשי

לארח עם עוגיות לחמי, בלי להדליק תנור(-: טארטלט פירות יער מהמם!



טארטלט פירות יער
סבלה פירות יער לחמי ,קרם מוסלין פיסטוק ופירות אדומים





השתתפתי בסדנה מקסימה במיוחד של לחמי,
שבה למדנו להכין קינוחים מקסימים לאירוח,
בלי אפייה!!
את הסדנה היצירתית העביר לנו שף קונדיטור אלון גולדמן(שגם הוא יצירתי להפליא):





 אלון לימד אותנו להכין בקלות קינוחים מהממים!
כל מה שצריך זה ללכת לסופר, לקנות את העוגיות "סבלה פירות יער" מסדרת הקונדיטוריה היצירתית של "לחמי", ולהתחיל לקשט.
ככה זה נראה בסוף. מהמם, לא?
האורחים שלכם לא יאמינו שהכנתם לבד (-: 






וככה עושים את זה(מתכון בהמשך הפוסט):
מתחילים עם עוגיית לחמי, סבלה פירות יער:


מניחים את העוגיות על משטח הגשה: 


מזלפים את קרם הפיסטוק שעוד מעט תלמדו להכין, עוגייה אחרי עוגייה:
  
  
ככה זה אמור להיראות:


מסדרים את הפירות מסביב לקרם:



כבר בשלב המוקדם זה נראה משגע!!!







עכשיו נשאר רק לקשט מלמעלה, את כל החומרים, כולל הפרחים היפים האלו, או מחית הפיסטוק, אפשר לקנות בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל" ודומות:








ככה זה נראה בסוף, מיליון דולר!!!





טארטלט פירות יער-אופן ההכנה:

חומרים:
חב' עוגיות סבלה פירות יער מבית לחמי 




קרם מוסלין וניל :
מצרכים:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 תוכן מקל וניל 



100 גרם חלמונים
50 גרם קורנפלור
150 מ"ל חמאה
40 גרם מחית פיסטוק

מבשלים את כל המרכיבים פרט לחמאה  ולמחית הפיסטוק, כמו בקרם פטיסייר.





חשוב להקפיד על רתיחה חזקה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות: 


מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהיא כמעט נמסה ונבלעת בקרם.


טוחנים היטב עם בלנדר מוט:




יוצקים למגש מעוקר.
מכסים בניילון נצמד על פני הקרם.
מקררים היטב לפחות 6 שעות.
לפני השימוש מקציפים את הקרם עם מחית הפיסטוק במהירות גבוהה במיקסר.
צריך להתקבל קרם חלק עם מרקם יציב בר זילוף.
לסיום :  


קישוטי פירות טריים לבחירתכם
מפזרים מעט אבקת סוכר

לא נראה הורס??? ממש כן! 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?