דלג לתוכן הראשי

לארח עם עוגיות לחמי, בלי להדליק תנור(-: טארטלט פירות יער מהמם!



טארטלט פירות יער
סבלה פירות יער לחמי ,קרם מוסלין פיסטוק ופירות אדומים





השתתפתי בסדנה מקסימה במיוחד של לחמי,
שבה למדנו להכין קינוחים מקסימים לאירוח,
בלי אפייה!!
את הסדנה היצירתית העביר לנו שף קונדיטור אלון גולדמן(שגם הוא יצירתי להפליא):





 אלון לימד אותנו להכין בקלות קינוחים מהממים!
כל מה שצריך זה ללכת לסופר, לקנות את העוגיות "סבלה פירות יער" מסדרת הקונדיטוריה היצירתית של "לחמי", ולהתחיל לקשט.
ככה זה נראה בסוף. מהמם, לא?
האורחים שלכם לא יאמינו שהכנתם לבד (-: 






וככה עושים את זה(מתכון בהמשך הפוסט):
מתחילים עם עוגיית לחמי, סבלה פירות יער:


מניחים את העוגיות על משטח הגשה: 


מזלפים את קרם הפיסטוק שעוד מעט תלמדו להכין, עוגייה אחרי עוגייה:
  
  
ככה זה אמור להיראות:


מסדרים את הפירות מסביב לקרם:



כבר בשלב המוקדם זה נראה משגע!!!







עכשיו נשאר רק לקשט מלמעלה, את כל החומרים, כולל הפרחים היפים האלו, או מחית הפיסטוק, אפשר לקנות בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל" ודומות:








ככה זה נראה בסוף, מיליון דולר!!!





טארטלט פירות יער-אופן ההכנה:

חומרים:
חב' עוגיות סבלה פירות יער מבית לחמי 




קרם מוסלין וניל :
מצרכים:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 תוכן מקל וניל 



100 גרם חלמונים
50 גרם קורנפלור
150 מ"ל חמאה
40 גרם מחית פיסטוק

מבשלים את כל המרכיבים פרט לחמאה  ולמחית הפיסטוק, כמו בקרם פטיסייר.





חשוב להקפיד על רתיחה חזקה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות: 


מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהיא כמעט נמסה ונבלעת בקרם.


טוחנים היטב עם בלנדר מוט:




יוצקים למגש מעוקר.
מכסים בניילון נצמד על פני הקרם.
מקררים היטב לפחות 6 שעות.
לפני השימוש מקציפים את הקרם עם מחית הפיסטוק במהירות גבוהה במיקסר.
צריך להתקבל קרם חלק עם מרקם יציב בר זילוף.
לסיום :  


קישוטי פירות טריים לבחירתכם
מפזרים מעט אבקת סוכר

לא נראה הורס??? ממש כן! 




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.