דילוג לתוכן הראשי

לארח עם עוגיות לחמי, בלי להדליק תנור(-: טארטלט פירות יער מהמם!



טארטלט פירות יער
סבלה פירות יער לחמי ,קרם מוסלין פיסטוק ופירות אדומים





השתתפתי בסדנה מקסימה במיוחד של לחמי,
שבה למדנו להכין קינוחים מקסימים לאירוח,
בלי אפייה!!
את הסדנה היצירתית העביר לנו שף קונדיטור אלון גולדמן(שגם הוא יצירתי להפליא):





 אלון לימד אותנו להכין בקלות קינוחים מהממים!
כל מה שצריך זה ללכת לסופר, לקנות את העוגיות "סבלה פירות יער" מסדרת הקונדיטוריה היצירתית של "לחמי", ולהתחיל לקשט.
ככה זה נראה בסוף. מהמם, לא?
האורחים שלכם לא יאמינו שהכנתם לבד (-: 






וככה עושים את זה(מתכון בהמשך הפוסט):
מתחילים עם עוגיית לחמי, סבלה פירות יער:


מניחים את העוגיות על משטח הגשה: 


מזלפים את קרם הפיסטוק שעוד מעט תלמדו להכין, עוגייה אחרי עוגייה:
  
  
ככה זה אמור להיראות:


מסדרים את הפירות מסביב לקרם:



כבר בשלב המוקדם זה נראה משגע!!!







עכשיו נשאר רק לקשט מלמעלה, את כל החומרים, כולל הפרחים היפים האלו, או מחית הפיסטוק, אפשר לקנות בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל" ודומות:








ככה זה נראה בסוף, מיליון דולר!!!





טארטלט פירות יער-אופן ההכנה:

חומרים:
חב' עוגיות סבלה פירות יער מבית לחמי 




קרם מוסלין וניל :
מצרכים:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 תוכן מקל וניל 



100 גרם חלמונים
50 גרם קורנפלור
150 מ"ל חמאה
40 גרם מחית פיסטוק

מבשלים את כל המרכיבים פרט לחמאה  ולמחית הפיסטוק, כמו בקרם פטיסייר.





חשוב להקפיד על רתיחה חזקה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות: 


מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהיא כמעט נמסה ונבלעת בקרם.


טוחנים היטב עם בלנדר מוט:




יוצקים למגש מעוקר.
מכסים בניילון נצמד על פני הקרם.
מקררים היטב לפחות 6 שעות.
לפני השימוש מקציפים את הקרם עם מחית הפיסטוק במהירות גבוהה במיקסר.
צריך להתקבל קרם חלק עם מרקם יציב בר זילוף.
לסיום :  


קישוטי פירות טריים לבחירתכם
מפזרים מעט אבקת סוכר

לא נראה הורס??? ממש כן! 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.