דלג לתוכן הראשי

עוף עם שזיפים, תפוחים וצימוקים. עוף מתוק לשנה מתוקה!






אני מחובבי קיצורי הדרך. 
אין לי כח לעמוד שעות במטבח, גם ככה לאנשים עם ADHD קשה לעמוד הרבה זמן במקום אחד(-:
כשאני מארחת, הכי כיף לי להכין דברים מהירים, שהאורחים מלקקים את האצבעות, ולא מפסיקים להגיד:
"וואו, איזה טעים, איך הכנת?"
ראש השנה מתקרב בצעדי ענק. 
תמיד לשולחן החג אני מכינה את העוף שלי. 

כשיש ארוחת חג משפחתית, תמיד זה חוזר על עצמו: "שונית מביאה עוף".
ככה הוא נראה, העוף שלי לראש השנה:


שני דברים מקצרים לי את התהליך, ועושים את העבודה מהירה, וגם יפה.
אז איך מכינים אותו, את העוף ההורס?

מצרכים:


4 כרעי עוף מחולקים(8 יחידות)
חצי חב' שזיפים מיובשים מגולענים(אני קונה של שקדיה)
שליש חב' צימוקים
הפטנט הראשון שלי, שמאז שניסיתי אותו הוא קבוע בארון שלי: רוטב לעוף עם שזיפים של קנור
2 תפוחים מחולקים לשמונה(גם פה יש לי פטנט נהדר!)
מעט דבש
בצל סגול
מלח,
והרבה אהבה.

לעבודה!!! (תרגעו, חמש דקות וסיימתם)

שמים בקערה את חלקי העוף, ומעליהם שופכים את הרוטב של קנור:




מוסיפים את השזיפים והצימוקים, מערבבים, מכסים, ומניחים לשעה במקרר
(לא חובה, רק שככה העוף סופג יותר את הטעמים)




עוד מוצר נפלא שגיליתי למטבח, הוא פורס התפוחים.
הדברים הקטנים האלו שעושים את החיים קלים יותר, וגם יפים יותר.
אני אוהבת גאדג'טים למטבח(-: 




פורס אלוף!!!!!!!!!!!!
קיבלתי אותו להתנסות, והוא ממש, אבל ממש שווה.
לקראת ראש השנה הוא אפילו במחיר שווה במיוחד,
27.99 ש"ח במקום 35 ש"ח.

TESCOMA הוא מותג של אביזרים למטבח מהמובילים בתחומו בעולם.
פורס התפוחים מסדרת PRESTO מיועד לחיתוך התפוח ל-8 חלקים שווים,
תוך השארת ליבת התפוח מופרדת.
הפורס עשוי מפלסטיק עמיד בצבע לבן ובעל להבים עשויים פלדת אל–חלד, ומגיע עם אחריות ל-3 שנים.





ככה הם נראים, יפים ושווים בגודלם, בלי הליבה שיוצאת בקלילות:




הערת אגב: גם כשאני אוכלת פירות אחרים, אני חותכת אותם איתו, תענוג(-:
ואם עוד לא טעמתם את התפוח הסיני, שזה תפוח בטעם אגס, והוא לא קשור למתכון, תטעמו! הורס במיוחד(-: 




שופכים את תכולת הקערה לתבנית חד פעמית גדולה, ומפזרים למעלה את התפוחים והבצל הסגול:




מזליפים מעט דבש, מפזרים מלמעלה מלח(אני משתמשת במלח ים גרוס), 
מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעה בחום של 200 מעלות.






אחרי שעה מסירים את נייר הכסף, ומשאירים בתנור לעוד כ-40 דקות.
ככה הוא נראה כשהוא יוצא מהתנור, אחרי שהעברתי אותו לכלי הגשה. 
מהמם!!!






אני מגישה אותו עם אורז צהוב, ובראש השנה גם עם גרגירי רימון,
שמעטרים את הצלחת, ועושים אותה צבעונית ומעניינת:




ושתהיה לכולכם שנה מתוקה ונהדרת!!!

תגובות

  1. שונית יקרה ממש שפתיים ישקו
    איזו מנה מהממת טעימה ומקסימה .
    תוכן אצלי בטוח בטוח לערב סוכות בע"ה .
    ( אני מקווה למצוא את הרוטב הנ"ל )

    השבמחק
    תשובות
    1. תמר, תודה רבה!!!
      מנה בהחלט מקסימה ופשוטה מאד להכנה. נראית נהדר וטעימה.
      עדכני אותי איך יצא (-:

      מחק
  2. שמחה שהגעתי לכאן.
    נעים להכיר :)
    את עושה לי חשק לחזור ולבשל
    חג סוכות שמח :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. אילנה, גם אני שמחה שהגעת לכאן (-:
      אמנם אני רואה את ההודעה שלך חמי שנה אחרי, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא(-:
      תודה!!

      מחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?