דילוג לתוכן הראשי

עוף עם שזיפים, תפוחים וצימוקים. עוף מתוק לשנה מתוקה!






אני מחובבי קיצורי הדרך. 
אין לי כח לעמוד שעות במטבח, גם ככה לאנשים עם ADHD קשה לעמוד הרבה זמן במקום אחד(-:
כשאני מארחת, הכי כיף לי להכין דברים מהירים, שהאורחים מלקקים את האצבעות, ולא מפסיקים להגיד:
"וואו, איזה טעים, איך הכנת?"
ראש השנה מתקרב בצעדי ענק. 
תמיד לשולחן החג אני מכינה את העוף שלי. 

כשיש ארוחת חג משפחתית, תמיד זה חוזר על עצמו: "שונית מביאה עוף".
ככה הוא נראה, העוף שלי לראש השנה:


שני דברים מקצרים לי את התהליך, ועושים את העבודה מהירה, וגם יפה.
אז איך מכינים אותו, את העוף ההורס?

מצרכים:


4 כרעי עוף מחולקים(8 יחידות)
חצי חב' שזיפים מיובשים מגולענים(אני קונה של שקדיה)
שליש חב' צימוקים
הפטנט הראשון שלי, שמאז שניסיתי אותו הוא קבוע בארון שלי: רוטב לעוף עם שזיפים של קנור
2 תפוחים מחולקים לשמונה(גם פה יש לי פטנט נהדר!)
מעט דבש
בצל סגול
מלח,
והרבה אהבה.

לעבודה!!! (תרגעו, חמש דקות וסיימתם)

שמים בקערה את חלקי העוף, ומעליהם שופכים את הרוטב של קנור:




מוסיפים את השזיפים והצימוקים, מערבבים, מכסים, ומניחים לשעה במקרר
(לא חובה, רק שככה העוף סופג יותר את הטעמים)




עוד מוצר נפלא שגיליתי למטבח, הוא פורס התפוחים.
הדברים הקטנים האלו שעושים את החיים קלים יותר, וגם יפים יותר.
אני אוהבת גאדג'טים למטבח(-: 




פורס אלוף!!!!!!!!!!!!
קיבלתי אותו להתנסות, והוא ממש, אבל ממש שווה.
לקראת ראש השנה הוא אפילו במחיר שווה במיוחד,
27.99 ש"ח במקום 35 ש"ח.

TESCOMA הוא מותג של אביזרים למטבח מהמובילים בתחומו בעולם.
פורס התפוחים מסדרת PRESTO מיועד לחיתוך התפוח ל-8 חלקים שווים,
תוך השארת ליבת התפוח מופרדת.
הפורס עשוי מפלסטיק עמיד בצבע לבן ובעל להבים עשויים פלדת אל–חלד, ומגיע עם אחריות ל-3 שנים.





ככה הם נראים, יפים ושווים בגודלם, בלי הליבה שיוצאת בקלילות:




הערת אגב: גם כשאני אוכלת פירות אחרים, אני חותכת אותם איתו, תענוג(-:
ואם עוד לא טעמתם את התפוח הסיני, שזה תפוח בטעם אגס, והוא לא קשור למתכון, תטעמו! הורס במיוחד(-: 




שופכים את תכולת הקערה לתבנית חד פעמית גדולה, ומפזרים למעלה את התפוחים והבצל הסגול:




מזליפים מעט דבש, מפזרים מלמעלה מלח(אני משתמשת במלח ים גרוס), 
מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעה בחום של 200 מעלות.






אחרי שעה מסירים את נייר הכסף, ומשאירים בתנור לעוד כ-40 דקות.
ככה הוא נראה כשהוא יוצא מהתנור, אחרי שהעברתי אותו לכלי הגשה. 
מהמם!!!






אני מגישה אותו עם אורז צהוב, ובראש השנה גם עם גרגירי רימון,
שמעטרים את הצלחת, ועושים אותה צבעונית ומעניינת:




ושתהיה לכולכם שנה מתוקה ונהדרת!!!

תגובות

  1. שונית יקרה ממש שפתיים ישקו
    איזו מנה מהממת טעימה ומקסימה .
    תוכן אצלי בטוח בטוח לערב סוכות בע"ה .
    ( אני מקווה למצוא את הרוטב הנ"ל )

    השבמחק
    תשובות
    1. תמר, תודה רבה!!!
      מנה בהחלט מקסימה ופשוטה מאד להכנה. נראית נהדר וטעימה.
      עדכני אותי איך יצא (-:

      מחק
  2. שמחה שהגעתי לכאן.
    נעים להכיר :)
    את עושה לי חשק לחזור ולבשל
    חג סוכות שמח :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. אילנה, גם אני שמחה שהגעת לכאן (-:
      אמנם אני רואה את ההודעה שלך חמי שנה אחרי, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא(-:
      תודה!!

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.