דלג לתוכן הראשי

פיטר הומל. סטייקים מעולים, בשר משובח, קצב שהוא שף, מעדנייה נפלאה.










בשר.
נו, אתם יודעים.
אני אוהבת בשר. מאד.
סוג של קרניבורית, שיכולה לחסל סטייקים מעולים, 
אחד אחרי השני, כאילו אין מחר.

יש בשר "רגיל", יש בשר "טוב", ויש בשר "מעולה".
כשהוא מעולה, הוא גם שווה, משובח, מענג וטעים בטירוף.
כשהוא כזה, כל ביס ממנו יכול להשאיר אותי עם עונג מושלם לשבוע לפחות.
עד העונג הבא.
כשהקצב שלך הוא גם שף, והבשר מיושן ועשוי הכי טוב,
זה אפילו נפלא יותר.
כשהוזמנתי למעדנייה של פיטר הומל, לא תיארתי לעצמי שזו תהיה מעדנייה שמהרגע שאצא ממנה, ארצה לחזור אליה שוב. ושוב.
אין יום מאז שהייתי שם, שאני לא חושבת על אותם נתחים שהקצב-השף-האוסטרי הכין לנו, ובפי לא עולה געגוע:











הוזמנתי לערב אצל פיטר הומל במעדנייה. 
כבר כשהגעתי לשם, וראיתי איך זה נראה, 
ידעתי שהולך להיות ערב משגע:





פיטר, שף אוסטרי, (בתמונות עם סרגיי, יד ימינו), 
ערך לנו סיור במעדנייה, והסביר לנו על תהליך היישון של הבשרים,
שנעשה במקום.
קצת על פיטר הומל:

השף פיטר הומל עלה לארץ בשנת 1989 מאוסטריה ומיד הפך לאחד השפים המובילים בעולם המלונאות הישראלי.
הוא עבד במבחר מלונות מהטובים בארץ, ביניהם קראון פלזה ירושלים ומלון הנסיכה באילת.
עם נסיון בינלאומי של מעל ל-25 שנים ואהבה גדולה לבשרים,
החליט פיטר להקים מעדניית בשרים מיוחדת.
הוא עזב את אילת עם משפחתו ועבר לאזור השרון.
במעדנייה ניתן למצוא בשר משובח, וכמו שאומר פיטר:
יש הרבה קצבים, אבל פה הקצב שלך הוא שף.












אחחחח, המותרים הטובים האלו, כמה שאני אוהבת מעדניות משובחות (-: 
אם אתם שם, ואתם תגיעו לשם, אני ממליצה לטעום את הפלפלים הקטנים עם מילוי השמנת. 
אין מצב שלא לוקחים קופסא כזו הביתה.
אני לקחתי גם זיתים מעולים, עם תיבול משגע.









ואיך אפשר בלי גבינות מעולות:





את הערב התחלנו בסדנה להכנת טרטר. 
אני לא חובבת טרטר, אבל יצא לי משגע!!!
לקחנו נתח בשר:




קצצנו אותו דק, הוספנו מרכיבים, כל אחד וטעמו, וקישטנו עם ביצי שליו:




וככה זה נראה בסוף, טרטר, מעשה ידיי להתפאר.
כן, גם הצילחות מעשה ידיי. מוכשרת שכמותי(-:










אחרי ששיחקנו בבשר, ונהנינו, עברנו לחלק היותר טעים של הארוחה.
בשר!!!
שף, שהכין לנו בשר משובח, שהוא מיישן במקום. 
מי צריך יותר מזה? 
חשוב ומומלץ מאד:
בימי חמישי בערב, ובשישי בצהריים, עם חנייה חופשית, ואוויר נפלא,
השף פיטר הומל, במעדנייה שממוקמת בקניון דרורים, מאפשר לכל אחד לבחור את הנתח שהוא רוצה, לשלם רק עבור הנתח, ולקבל אותו על המקום עשוי על האש, ואני אומרת לכם... זה שווה!!!
אכלנו פילה טלה מעולה,
אני לא אגזים אם אומר שזה היה פילה הטלה הכי טוב שאכלתי מעודי.
גם הסינטה הייתה נפלאה. 







ועם צוות מקצועי שכזה, וחיוך שכזה, 
איך אפשר לא להגיד: היה מושלם!



לפרטים נוספים:
המעדנייה של פיטר הומל
קניון דרורים





תגובות

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?