Translate


עב בשר. כשבא לכם בלאק אנגוס, או בילוי קצר בגן עדן(-:











בשר.
יש הרבה מסעדות שמגישות בשר.
יש מעט מסעדות שעושות את זה טוב, ממש טוב.
הוזמנתי למסעדת "עב בשר" שברמת החייל.
השם נשמע מבטיח.
עכשיו, נשאר לי רק לבדוק אם גם המנות מקיימות את ההבטחה(-:
עב בשר היא מסעדת בשרים ישראלית,
והסניף התל אביבי הוא השני והחדש, 
כשאחיו הבוגר ממוקם בנתניה.
הבעלים של המסעדה, אילן עובד, הוא קיבוצניק לשעבר,
והאווירה במסעדה בהחלט נותנת תחושה של רטרו עדכני
עם ניחוח של ארץ ישראל היפה "של פעם":





השפית שמנצחת על התפריט היא אסתי גרוס
(לשעבר טייקה, קפה איטליה, אורנה ואלה),
ואין ספק שהיא מצליחה לתת את הטאצ' הנכון בכל מנה:


את הארוחה פתחנו בפוקצ'ה עם שמן זית ובלסמי.
היא הייתה חמה, טעימה, ובלתי ניתנת לעצירה (-:



אני תמיד בעד קרפצ'יו. בדר"כ זו מנה מנצחת, אם היא מתובלת היטב.
והיא הייתה(-: הקרפצ'יו שודרג עם תוספות מעניינות, שנתנו טוויסט נפלא.
קרפצ'יו פילה בקר, 49 ש"ח.
משוח בשמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס, בליווי סלט טעים, ומקל קריספי עם אגוזים:




נכון, זה היה "רק" סלט, אבל לא יכולתי להפסיק לאכול ממנו. 
אולי זה התיבול, אולי הכרובית שנתנה פה גוון מעניין ושונה מסלטי ירקות אחרים, בכל מקרה, זה היה סלט "שווה" (-:
סלט קיבוץ, 33 ש"ח.
מלפפון, עגבניה, גזר, קולורבי, כרוב, בצל סגול, כרובית, צנונית ברוטב וינגרט עשבי תיבול:




חלק מהמנות הראשונות היו שילובים של בצק ממולא בשר.
קצת הצטערתי שלא קיבלנו בראשונות לטעימה את פטה הכבד,
מנה שאני מאד מאד אוהבת. 
הבטחתי לעצמי שבביקור הבא ב"עב בשר",
המנה הראשונה שאזמין תהיה פטה כבד,
בתחושה שלי זה יהיה פטה כבד נפלא. 
ואתם הרי יודעים, התחושות שלי לא טועות, בדר"כ (-:
מנה ראשונה משלושת מנות ה"בצק ממולא בשר",
מנה מצויינת, ובכלל, עלים ירוקים עושים לי את זה. 
כשסלט עלים ירוקים מגיע עם פחמימה ובתוכה בשר אנטריקוט, זה נפלא.
הדבר היחיד שהיה חסר לי עם המנה זו טחינה משובחת, ואז, סביר שהייתי עוטפת אותה באהבה אל חייקי, ונשארת איתה לנצח.
ובכלל, הייתי שמחה לאכול בעב בשר, לנצח (-:
סלט עשבי תיבול וסיגר אנטריקוט, 44 ש"ח.
בצל ירוק, פטרוזיליה, נענע, ארוגולה, צנוברים, מיץ לימון ושמן זית:





מנה נהדרת נוספת, שבביקורי הבא ב"עב בשר" היא תהיה חלק מהארוחה, היא מנת הכנאפה טלה.
כנאפה טלה, 44 ש"ח.
בשר טלה טחון, עטוף בשערות קדאיף. וזה טעים!!!





מנת האמפנדס הייתה טעימה, ולא ספרתי כמה כאלו אכלתי,
אבל זה בטוח היה יותר משלוש (-:
אמפנדס, 33 ש"ח.
במילוי בשר מתובל וזיתי קלמטה, מוגש עם סלסלת עגבניות וטחינה לבנה:





עוד סלט מצוין, מיוחד ומרענן, היה סלט השורשים הצבעוני והיפה הזה.
סלט שורשים, 26 ש"ח.
קולורבי, סלק, צנונית, גזר ומיקרו בזיל בתחמיץ תפוזים:





ולעיקריות!!!!
הבשר ב"עב בשר" הוא נתחי בלאק אנגוס. מביני דבר יבחינו מיד בהבדל.
זה לא "סתם" עוד בשר. זה בשר.
אמיתי, טעים, עשוי בצורה מושלמת,
מתובל בעדינות מענגת ומדויקת.
מלח, פלפל, וזהו. האמת, לבשר טוב, לא צריך יותר.
זה הרעיון בבשר טוב, להרגיש את הבשר, להנות ממנו "אז איז". 
ואני נהנתי, כמה שנהנתי מהנתחים המשגעים שהוגשו לנו,
אנטריקוט, פילה, ונתח T-bone .
זה בעצם, ממצה את החוויה ב"עב בשר". 
לחובבי הבשרים, כמוני, יש תחושה של "הגעתי לגן עדן":






אפילו העוף, שהוא בסה"כ עוף, הוגש עם הטוויסט של הבצל, ותיבול משגע. 
ב"עב בשר" יודעים לטפל בבשר. אין בכלל ספק.




התוספת שהוגשה בצד, של ה"פוטטו", הייתה מיותרת, והיא הייתה החוליה החלשה בערב הזה.
אם תשאלו אותי, סתם צ'יפס או פירה היו עושים עבודה הרבה יותר טובה, הבשר הוא העיקר, וכזה הוא צריך להישאר. 
שום דבר עם טעמים חזקים מדי לא צריך בסביבה. 
צריך פשוט להנות מהבשר, כי הוא בשר(-:

כבר הרבה זמן לא ביקרתי במסעדה שכל מנה בה הייתי נהנית לאכול שוב.
ב"עב בשר" זה קרה.
הכל היה לי טעים, הכל היה מתובל בדיוק כמו שאני אוהבת, והכל היה ראוי.
השפית אסתי גרוס עושה עבודה נהדרת, מגיעות לה מחיאות כפיים.
גם אחרי שאכלתי כל כך הרבה דברים טובים, וכ"כ הרבה בשר,
אתם מכירים אותי, אני לא מוותרת על הקינוח.
אין מה לעשות, זו החוליה החלשה שלי(-:
קיבלנו שלושה קינוחים, שלושתם היו לי טעימים.
הקינוח שאני הכי אהבתי היה קרם ברולה חצי קפוא.
קרם ברולה, 36 ש"ח.
מקפא ברולה על עלי פילו ברוטב אוכמניות:













מסעדת "עב בשר" 

עב בשר ת"א
הברזל 34, רמת החייל, תל אביב