דילוג לתוכן הראשי

עב בשר. כשבא לכם בלאק אנגוס, או בילוי קצר בגן עדן(-:











בשר.
יש הרבה מסעדות שמגישות בשר.
יש מעט מסעדות שעושות את זה טוב, ממש טוב.
הוזמנתי למסעדת "עב בשר" שברמת החייל.
השם נשמע מבטיח.
עכשיו, נשאר לי רק לבדוק אם גם המנות מקיימות את ההבטחה(-:
עב בשר היא מסעדת בשרים ישראלית,
והסניף התל אביבי הוא השני והחדש, 
כשאחיו הבוגר ממוקם בנתניה.
הבעלים של המסעדה, אילן עובד, הוא קיבוצניק לשעבר,
והאווירה במסעדה בהחלט נותנת תחושה של רטרו עדכני
עם ניחוח של ארץ ישראל היפה "של פעם":





השפית שמנצחת על התפריט היא אסתי גרוס
(לשעבר טייקה, קפה איטליה, אורנה ואלה),
ואין ספק שהיא מצליחה לתת את הטאצ' הנכון בכל מנה:


את הארוחה פתחנו בפוקצ'ה עם שמן זית ובלסמי.
היא הייתה חמה, טעימה, ובלתי ניתנת לעצירה (-:



אני תמיד בעד קרפצ'יו. בדר"כ זו מנה מנצחת, אם היא מתובלת היטב.
והיא הייתה(-: הקרפצ'יו שודרג עם תוספות מעניינות, שנתנו טוויסט נפלא.
קרפצ'יו פילה בקר, 49 ש"ח.
משוח בשמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס, בליווי סלט טעים, ומקל קריספי עם אגוזים:




נכון, זה היה "רק" סלט, אבל לא יכולתי להפסיק לאכול ממנו. 
אולי זה התיבול, אולי הכרובית שנתנה פה גוון מעניין ושונה מסלטי ירקות אחרים, בכל מקרה, זה היה סלט "שווה" (-:
סלט קיבוץ, 33 ש"ח.
מלפפון, עגבניה, גזר, קולורבי, כרוב, בצל סגול, כרובית, צנונית ברוטב וינגרט עשבי תיבול:




חלק מהמנות הראשונות היו שילובים של בצק ממולא בשר.
קצת הצטערתי שלא קיבלנו בראשונות לטעימה את פטה הכבד,
מנה שאני מאד מאד אוהבת. 
הבטחתי לעצמי שבביקור הבא ב"עב בשר",
המנה הראשונה שאזמין תהיה פטה כבד,
בתחושה שלי זה יהיה פטה כבד נפלא. 
ואתם הרי יודעים, התחושות שלי לא טועות, בדר"כ (-:
מנה ראשונה משלושת מנות ה"בצק ממולא בשר",
מנה מצויינת, ובכלל, עלים ירוקים עושים לי את זה. 
כשסלט עלים ירוקים מגיע עם פחמימה ובתוכה בשר אנטריקוט, זה נפלא.
הדבר היחיד שהיה חסר לי עם המנה זו טחינה משובחת, ואז, סביר שהייתי עוטפת אותה באהבה אל חייקי, ונשארת איתה לנצח.
ובכלל, הייתי שמחה לאכול בעב בשר, לנצח (-:
סלט עשבי תיבול וסיגר אנטריקוט, 44 ש"ח.
בצל ירוק, פטרוזיליה, נענע, ארוגולה, צנוברים, מיץ לימון ושמן זית:





מנה נהדרת נוספת, שבביקורי הבא ב"עב בשר" היא תהיה חלק מהארוחה, היא מנת הכנאפה טלה.
כנאפה טלה, 44 ש"ח.
בשר טלה טחון, עטוף בשערות קדאיף. וזה טעים!!!





מנת האמפנדס הייתה טעימה, ולא ספרתי כמה כאלו אכלתי,
אבל זה בטוח היה יותר משלוש (-:
אמפנדס, 33 ש"ח.
במילוי בשר מתובל וזיתי קלמטה, מוגש עם סלסלת עגבניות וטחינה לבנה:





עוד סלט מצוין, מיוחד ומרענן, היה סלט השורשים הצבעוני והיפה הזה.
סלט שורשים, 26 ש"ח.
קולורבי, סלק, צנונית, גזר ומיקרו בזיל בתחמיץ תפוזים:





ולעיקריות!!!!
הבשר ב"עב בשר" הוא נתחי בלאק אנגוס. מביני דבר יבחינו מיד בהבדל.
זה לא "סתם" עוד בשר. זה בשר.
אמיתי, טעים, עשוי בצורה מושלמת,
מתובל בעדינות מענגת ומדויקת.
מלח, פלפל, וזהו. האמת, לבשר טוב, לא צריך יותר.
זה הרעיון בבשר טוב, להרגיש את הבשר, להנות ממנו "אז איז". 
ואני נהנתי, כמה שנהנתי מהנתחים המשגעים שהוגשו לנו,
אנטריקוט, פילה, ונתח T-bone .
זה בעצם, ממצה את החוויה ב"עב בשר". 
לחובבי הבשרים, כמוני, יש תחושה של "הגעתי לגן עדן":






אפילו העוף, שהוא בסה"כ עוף, הוגש עם הטוויסט של הבצל, ותיבול משגע. 
ב"עב בשר" יודעים לטפל בבשר. אין בכלל ספק.




התוספת שהוגשה בצד, של ה"פוטטו", הייתה מיותרת, והיא הייתה החוליה החלשה בערב הזה.
אם תשאלו אותי, סתם צ'יפס או פירה היו עושים עבודה הרבה יותר טובה, הבשר הוא העיקר, וכזה הוא צריך להישאר. 
שום דבר עם טעמים חזקים מדי לא צריך בסביבה. 
צריך פשוט להנות מהבשר, כי הוא בשר(-:

כבר הרבה זמן לא ביקרתי במסעדה שכל מנה בה הייתי נהנית לאכול שוב.
ב"עב בשר" זה קרה.
הכל היה לי טעים, הכל היה מתובל בדיוק כמו שאני אוהבת, והכל היה ראוי.
השפית אסתי גרוס עושה עבודה נהדרת, מגיעות לה מחיאות כפיים.
גם אחרי שאכלתי כל כך הרבה דברים טובים, וכ"כ הרבה בשר,
אתם מכירים אותי, אני לא מוותרת על הקינוח.
אין מה לעשות, זו החוליה החלשה שלי(-:
קיבלנו שלושה קינוחים, שלושתם היו לי טעימים.
הקינוח שאני הכי אהבתי היה קרם ברולה חצי קפוא.
קרם ברולה, 36 ש"ח.
מקפא ברולה על עלי פילו ברוטב אוכמניות:













מסעדת "עב בשר" 

עב בשר ת"א
הברזל 34, רמת החייל, תל אביב



תגובות

  1. אכן פיסת גן עדן !
    טעים טעים טעים !
    היה כיף, יקירתי !
    חיבוק עד לפעם הבאה...
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. רות, ממש ככה. בשר כזה זו בהחלט פיסת גן עדן (-:
      נשיקות!!!!

      מחק
  2. מקום מדהים, כל מילת מיותרת, בשר עסיסי ומשובח.

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.