דלג לתוכן הראשי

מיטבול. מסעדת בשרים במידות גדולות(-:











כל מילה שמתחילה עם "מיט", כבר עושה לי חשק לבדוק מה מסתתר מאחוריה.
ברור, יש גם יוצאים מהכלל. כמו למשל, מיט רומני.
הוא לא עושה לי את זה(-:
אבל... מסעדה שמתחילה ב"מיט", עושה לי את זה ביג טיים, לפחות ברמת גירוי החושים.
הוזמנתי לטעום מהמנות של מסעדת "מיטבול" בראשל"צ,
וחזרתי כדי לספר לכם עוד קצת על "מיט",
אותו מיט שאני כ"כ מחבבת.
meat (-:





מיטבול היא לא מסעדת שף אלגנטית, אבל היא מסעדה כיפית, שמתאימה לכל המשפחה, ובכל שעה יש לה את הקהל שמתאים לה, ושהיא מתאימה את עצמה אליו.
מנות הפתיחה היו גדולות וכיפיות.
צ'יקן צ'ילי- נתחוני עוף מצופים בטמפורה, מוגש ברוטב צ'ילי מתוק(41 ש"ח)
המנה הייתה טעימה, רוטב הצ'ילי המתוק השתלב בה מצוין:



כרובית מטוגנת, ואני, נו, אתם יודעים, מסוגלת לחסל שלוש צלחות ממנה ברצף. קצת היה חבל לי שנתנו לה לשחות ברוטב.
לפעמים רוצים לעשות למנה טוויסט, אבל מבחינתי כרובית מטוגנת לא צריכה את כמות הרוטב שצורפה אליה, ואם כן, אז הרוטב צריך להיות מוגש בצד, כדי שלא יאפיל על המנה.
אם במנה הקודמת זה התאים, פה זה פחות, למרות שהכרובית ככרובית הייתה מעולה, ומטוגנת בדיוק במידה:



ברוסקטה- סינטה כבושה בתערובת עשבי תיבול פיקנטית, מוגש על טוסטונים(31 ש"ח)
מנה שהייתה חביבה, אם כי עמוסה מדי, מה שהקשה על נעיצת ביסים בלי שהכל יתפרק:





פטה כבד- בליווי ריבת בצל וטוסטונים(38 ש"ח)
את המנה הזו אני אסכם בקצרה: טעמתי טובים יותר.
הרגשתי יותר מדי שומן, פחות מדי כבד, ואני פולניה, אוהבת כבד.
פה הוא לא הצליח לרגש אותי למרות שהוגש בצורה מעוררת תיאבון יפה:




פטריות שמפיניון בשמנת- רוטב שמנת ועשבי תיבול(38 ש"ח)
פטריות ושמנת אני אוהבת, והמנה הייתה מוצלחת.



את הארוחה ליווה יין שאני מאד אהבתי, לבן של יקב גוש עציון.



ולמיט!!!
הנתחים היו עשויים היטב, מידת עשייה מדויקת, וטעימים.
התיבול היה עדין, והאנטריקוט קושט בשיני שום קונפי.
זהו, מבחינתי זו הארוחה האמיתית, וכל השאר בטל בשישים.





מבחינת הקינוחים לא הייתה שום בשורה.
מבין השלושה שהוגשו, לו הייתי בוחרת שוב קינוח, הייתי הולכת על הוופל הבלגי החם, שהגיע עם כדורי גלידה וקצפת ורוטב שוקולד חם.
אם היו מוסיפים לו פרוסות בננה, או פרי מרענן, הוא היה מושלם:




עוגת השוקולד הייתה בינונית ואפילו מעט יבשה,
לא הייתי חוזרת עליה שוב:




גם הפבלובה לא הפילה אותי מהכיסא, והשתוללה סביבה מנת יתר של קצפת.
אם אלו היו סמים, היא הייתה מתה. לא רע למות מקצפת(-:
זה מקסים לתת מנות גדולות, אבל את זה צריך למנן.




הגענו ביום שלישי, הקונספט בשלישי הוא בוטנים.
קליפותיהם מפוזרות על הרצפה, והם מוגשים בקליפתם לשולחן.
סיימתם לקלף? פשוט תשליכו את הקליפות על הרצפה.
אף אחד לא יגיד לכם שאתם לא מנומסים(-:









לסיכום:
היו מנות מכל הסוגים. טובות יותר, טובות פחות.
הבשר היה אחלה.
הקינוחים טעונים שיפור.
האווירה כיפית. 
ההמלצה שלי: להקטין את המנות ולעדן טעמים,
כי בסופו של יום, אנחנו כבר יודעים, הגודל לא קובע(-:



מסעדת מיטבול

ראשון לציון, דרך המכבים 8
טלפון: 03-9646468


ותודה לעודד(משמאל) ולשותפיו על האירוח הלבבי ב"מיטבול":



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?