כל מילה שמתחילה עם "מיט", כבר עושה לי חשק לבדוק מה מסתתר מאחוריה.
ברור, יש גם יוצאים מהכלל. כמו למשל, מיט רומני.
הוא לא עושה לי את זה(-:
אבל... מסעדה שמתחילה ב"מיט", עושה לי את זה ביג טיים, לפחות ברמת גירוי החושים.
הוזמנתי לטעום מהמנות של מסעדת "מיטבול" בראשל"צ,
וחזרתי כדי לספר לכם עוד קצת על "מיט",
אותו מיט שאני כ"כ מחבבת.
meat (-:
מיטבול היא לא מסעדת שף אלגנטית, אבל היא מסעדה כיפית, שמתאימה לכל המשפחה, ובכל שעה יש לה את הקהל שמתאים לה, ושהיא מתאימה את עצמה אליו.
מנות הפתיחה היו גדולות וכיפיות.
צ'יקן צ'ילי- נתחוני עוף מצופים בטמפורה, מוגש ברוטב צ'ילי מתוק(41 ש"ח)
המנה הייתה טעימה, רוטב הצ'ילי המתוק השתלב בה מצוין:
כרובית מטוגנת, ואני, נו, אתם יודעים, מסוגלת לחסל שלוש צלחות ממנה ברצף. קצת היה חבל לי שנתנו לה לשחות ברוטב.
לפעמים רוצים לעשות למנה טוויסט, אבל מבחינתי כרובית מטוגנת לא צריכה את כמות הרוטב שצורפה אליה, ואם כן, אז הרוטב צריך להיות מוגש בצד, כדי שלא יאפיל על המנה.
אם במנה הקודמת זה התאים, פה זה פחות, למרות שהכרובית ככרובית הייתה מעולה, ומטוגנת בדיוק במידה:
ברוסקטה- סינטה כבושה בתערובת עשבי תיבול פיקנטית, מוגש על טוסטונים(31 ש"ח)
מנה שהייתה חביבה, אם כי עמוסה מדי, מה שהקשה על נעיצת ביסים בלי שהכל יתפרק:
פטה כבד- בליווי ריבת בצל וטוסטונים(38 ש"ח)
את המנה הזו אני אסכם בקצרה: טעמתי טובים יותר.
הרגשתי יותר מדי שומן, פחות מדי כבד, ואני פולניה, אוהבת כבד.
פה הוא לא הצליח לרגש אותי למרות שהוגש בצורה מעוררת תיאבון יפה:
פטריות שמפיניון בשמנת- רוטב שמנת ועשבי תיבול(38 ש"ח)
פטריות ושמנת אני אוהבת, והמנה הייתה מוצלחת.
את הארוחה ליווה יין שאני מאד אהבתי, לבן של יקב גוש עציון.
ולמיט!!!
הנתחים היו עשויים היטב, מידת עשייה מדויקת, וטעימים.
התיבול היה עדין, והאנטריקוט קושט בשיני שום קונפי.
זהו, מבחינתי זו הארוחה האמיתית, וכל השאר בטל בשישים.
מבחינת הקינוחים לא הייתה שום בשורה.
מבין השלושה שהוגשו, לו הייתי בוחרת שוב קינוח, הייתי הולכת על הוופל הבלגי החם, שהגיע עם כדורי גלידה וקצפת ורוטב שוקולד חם.
אם היו מוסיפים לו פרוסות בננה, או פרי מרענן, הוא היה מושלם:
עוגת השוקולד הייתה בינונית ואפילו מעט יבשה,
לא הייתי חוזרת עליה שוב:
גם הפבלובה לא הפילה אותי מהכיסא, והשתוללה סביבה מנת יתר של קצפת.
אם אלו היו סמים, היא הייתה מתה. לא רע למות מקצפת(-:
זה מקסים לתת מנות גדולות, אבל את זה צריך למנן.
זה מקסים לתת מנות גדולות, אבל את זה צריך למנן.
הגענו ביום שלישי, הקונספט בשלישי הוא בוטנים.
קליפותיהם מפוזרות על הרצפה, והם מוגשים בקליפתם לשולחן.
סיימתם לקלף? פשוט תשליכו את הקליפות על הרצפה.
אף אחד לא יגיד לכם שאתם לא מנומסים(-:
לסיכום:
היו מנות מכל הסוגים. טובות יותר, טובות פחות.
היו מנות מכל הסוגים. טובות יותר, טובות פחות.
הבשר היה אחלה.
הקינוחים טעונים שיפור.
האווירה כיפית.
ההמלצה שלי: להקטין את המנות ולעדן טעמים,
כי בסופו של יום, אנחנו כבר יודעים, הגודל לא קובע(-:
מסעדת מיטבול
ראשון לציון, דרך המכבים 8
טלפון: 03-9646468
ותודה לעודד(משמאל) ולשותפיו על האירוח הלבבי ב"מיטבול":
תגובות
הוסף רשומת תגובה