דילוג לתוכן הראשי

מיטבול. מסעדת בשרים במידות גדולות(-:











כל מילה שמתחילה עם "מיט", כבר עושה לי חשק לבדוק מה מסתתר מאחוריה.
ברור, יש גם יוצאים מהכלל. כמו למשל, מיט רומני.
הוא לא עושה לי את זה(-:
אבל... מסעדה שמתחילה ב"מיט", עושה לי את זה ביג טיים, לפחות ברמת גירוי החושים.
הוזמנתי לטעום מהמנות של מסעדת "מיטבול" בראשל"צ,
וחזרתי כדי לספר לכם עוד קצת על "מיט",
אותו מיט שאני כ"כ מחבבת.
meat (-:





מיטבול היא לא מסעדת שף אלגנטית, אבל היא מסעדה כיפית, שמתאימה לכל המשפחה, ובכל שעה יש לה את הקהל שמתאים לה, ושהיא מתאימה את עצמה אליו.
מנות הפתיחה היו גדולות וכיפיות.
צ'יקן צ'ילי- נתחוני עוף מצופים בטמפורה, מוגש ברוטב צ'ילי מתוק(41 ש"ח)
המנה הייתה טעימה, רוטב הצ'ילי המתוק השתלב בה מצוין:



כרובית מטוגנת, ואני, נו, אתם יודעים, מסוגלת לחסל שלוש צלחות ממנה ברצף. קצת היה חבל לי שנתנו לה לשחות ברוטב.
לפעמים רוצים לעשות למנה טוויסט, אבל מבחינתי כרובית מטוגנת לא צריכה את כמות הרוטב שצורפה אליה, ואם כן, אז הרוטב צריך להיות מוגש בצד, כדי שלא יאפיל על המנה.
אם במנה הקודמת זה התאים, פה זה פחות, למרות שהכרובית ככרובית הייתה מעולה, ומטוגנת בדיוק במידה:



ברוסקטה- סינטה כבושה בתערובת עשבי תיבול פיקנטית, מוגש על טוסטונים(31 ש"ח)
מנה שהייתה חביבה, אם כי עמוסה מדי, מה שהקשה על נעיצת ביסים בלי שהכל יתפרק:





פטה כבד- בליווי ריבת בצל וטוסטונים(38 ש"ח)
את המנה הזו אני אסכם בקצרה: טעמתי טובים יותר.
הרגשתי יותר מדי שומן, פחות מדי כבד, ואני פולניה, אוהבת כבד.
פה הוא לא הצליח לרגש אותי למרות שהוגש בצורה מעוררת תיאבון יפה:




פטריות שמפיניון בשמנת- רוטב שמנת ועשבי תיבול(38 ש"ח)
פטריות ושמנת אני אוהבת, והמנה הייתה מוצלחת.



את הארוחה ליווה יין שאני מאד אהבתי, לבן של יקב גוש עציון.



ולמיט!!!
הנתחים היו עשויים היטב, מידת עשייה מדויקת, וטעימים.
התיבול היה עדין, והאנטריקוט קושט בשיני שום קונפי.
זהו, מבחינתי זו הארוחה האמיתית, וכל השאר בטל בשישים.





מבחינת הקינוחים לא הייתה שום בשורה.
מבין השלושה שהוגשו, לו הייתי בוחרת שוב קינוח, הייתי הולכת על הוופל הבלגי החם, שהגיע עם כדורי גלידה וקצפת ורוטב שוקולד חם.
אם היו מוסיפים לו פרוסות בננה, או פרי מרענן, הוא היה מושלם:




עוגת השוקולד הייתה בינונית ואפילו מעט יבשה,
לא הייתי חוזרת עליה שוב:




גם הפבלובה לא הפילה אותי מהכיסא, והשתוללה סביבה מנת יתר של קצפת.
אם אלו היו סמים, היא הייתה מתה. לא רע למות מקצפת(-:
זה מקסים לתת מנות גדולות, אבל את זה צריך למנן.




הגענו ביום שלישי, הקונספט בשלישי הוא בוטנים.
קליפותיהם מפוזרות על הרצפה, והם מוגשים בקליפתם לשולחן.
סיימתם לקלף? פשוט תשליכו את הקליפות על הרצפה.
אף אחד לא יגיד לכם שאתם לא מנומסים(-:









לסיכום:
היו מנות מכל הסוגים. טובות יותר, טובות פחות.
הבשר היה אחלה.
הקינוחים טעונים שיפור.
האווירה כיפית. 
ההמלצה שלי: להקטין את המנות ולעדן טעמים,
כי בסופו של יום, אנחנו כבר יודעים, הגודל לא קובע(-:



מסעדת מיטבול

ראשון לציון, דרך המכבים 8
טלפון: 03-9646468


ותודה לעודד(משמאל) ולשותפיו על האירוח הלבבי ב"מיטבול":



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.