דלג לתוכן הראשי

צילום מזון-שלומי ארביב. מכל מלמדי השכלתי, ונהנתי!




מי שמכיר אותי יודע: צילום מזון הוא הדבר שהכי מרגש אותי.
צילום מזון הוא התשוקה שלי, האהבה שלי, הכיף שלי, ההנאה הכי גדולה שיש.
אני מצלמת מזון כבר תקופה ארוכה, ומקבלת מחמאות בלי סוף על התמונות המקסימות שלי. 
כן, אני לא מתביישת להגיד: אני עושה את זה טוב(-:
ובכל זאת, למידה היא משהו שלא נגמר לעולם, ולכן, כשמיטל מהאתר I LOVE FOOD  הזמינה אותי לסדנת צילום מזון אצל הצלם שלומי ארביב, לא הייתי צריכה לחשוב פעמיים. 
הסדנה יועדה לשמונה בלוגרי קולינריה מובילים, הייתי גאה להיות ב"רשימה הטעימה" (-:
את הסדנה היינו אמורים לעבור ביום שישי בבוקר, בסטודיו של שלומי בבית פנורמה.
חיכיתי ליום שישי הזה בקוצר רוח, ובחיוך אין סופי.
ידעתי שאני הולכת לחוויה שתספק לי את הסופ"ש המושלם, בתקווה ששלומי, הצלם, יהיה מישהו שכיף לעבוד איתו. איזה כיף, הוא אכן היה (-:
שלומי(בתמונה הימנית והשמאלית למעלה), דאג לנו גם לסטייליסטית מזון מוכרת מאד ומקסימה במיוחד, נורית ברניצקי(באמצע למעלה), ול"סו-צלם", אלכס, שתיעד את היום המרגש הזה.





כשהגענו, אשתו של שלומי, טובי, פינקה אותנו בארוחת בוקר משגעת עם סלטים, מאפים, גבינות, ועוגת שמרים מופלאה. כמובן שגם בארוחת הבוקר לא התאפקתי, וצילמתי כל פירור שעבר לידי(-:
התמונה הזו שלי נבחרה לככב במתכון לעוגת השמרים של טובי:






שמחים, שבעים ומרוצים התחלנו את הסדנה עם סיר של קציצות בשר. אופס... 
סיר של קציצות ברוטב עגבניות? זה לא מהדברים שאוהבים להצטלם!
צילמנו את הסיר בתנאי תאורה שונים, ולמדנו את ההבדלים בין כיווני תאורה, מקור תאורה, עוצמת האור, ואפשרויות "לשפר" תאורה בעייתית.
לא יאומן איך תבשיל אחד יכול להצטלם בכ"כ הרבה "פוזות", ולהראות שונה בכל צילום.
לפעמים הוא יכול לצאת מגרה בטירוף, ולפעמים להיראות כמו עיסה שאינה מעוררת תיאבון:



הסטודיו של שלומי מאובזר במיטב הציוד, אבל שלומי נתן לנו פתרונות לצילום ביתי, ולימד אותנו להשתמש באמצעים פשוטים שיש לכל אחד בבית כדי לייצר רפלקטורים, שישפרו משמעותית את מראה המנה המצולמת:




נורית, הסטייליסטית, הוסיפה לנו טיפים נפלאים כמו פינצטה. מי בכלל חשב על זה? גאוני!



בסופו של דבר, הגענו לתוצאה משביעת רצון, והצילומים הראשונים, שנראו כמו גיבוב של שמן עם כדורי בשר, הפכו להיות תבשיל מעורר תיאבון, רק ע"י שימוש נכון בתאורה, באביזרים, וב.. נו, טוב, כשרון גם(-:





אחרי "פרוייקט הקציצות", עברנו ל"פרוייקט המרק".
גם מרק הוא לא מהפרודקטים הקלים לצילום, במיוחד אם הוא מרק מרוסק, כמו המרק הכתום שהיינו צריכים להתמודד איתו:






במקרה הזה, מלבד הטכניקה והתאורה, למדנו גם סטיילינג.
בחרנו צלחות, אביזרי רקע, עשבי תיבול:




וגם שמנת נכנסה כדי לתת גוון של עומק ויופי למרק:


בסופו של דבר, אהבתי את התוצאה שהגעתי אליה, ואפילו מאד!





ואז הגיע "פרוייקט הסיום", שבו כל אחד בחר לעצמו פרודקטים שאיתם הוא רוצה לעבוד, מזון+אביזרים, וניסינו בעזרת שלומי ונורית להוציא את התמונה המושלמת.
אני בחרתי פלפל כנושא שלי, ושיחקתי עם הכלים, כדי למצוא את הכלי שבו הפלפל יצטלם הכי יפה. 
כמו בצילומי דוגמנות, גם בצילום מזון מצלמים הרבה כדי להוציא מעט תמונות טובות.
ניסיתי בכלי שקוף קטן, כלי שקוף גדול, כלי צבעוני, צלחת לבנה, עם עשבי תיבול, בלי עשבי תיבול:




 עד שהגעתי לתוצאה שהשאירה אותי מרוצה.
את זאת הכי אהבתי(-:




סיכום:
היה יום מדהים.
לא רציתי ללכת הביתה.
שלומי, אין כמוך, תודה על שישי מענג!!!
תודות:
למיטל גלם-וולק וענבל קליין, שבחרו בי כבלוגרית שראוייה לקבל במתנה יום מקסים שכזה. 
לשלומי ארביב, על הרבה כשרון, ידע, וטיפים מופלאים, כבר הספקתי ליישם אותם בבית(כמה סלמון מעושן אכלתי!!!)
לטובי, אשתו של, על הפינוק הקולינארי, ועל עוגת השמרים הנהדרת(-:
לנורית ברניצקי, על סטיילינג ללא פשרות, עטוף בטוב לב וחיוך מקסים.
לכולכם, תודה על שנתתם לי את הזכות להיות חלק מהחוויה, חוויה צילומית שעושה לי הרבה שמח בנשמה(-:


תגובות

  1. נראה כאילו מישהו באמת השקיע בצילום האוכל שלו.
    הלוואי והיה לי כוח לצלם את האוכל במקום לאכול אותו.
    מקסים שונית.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה (-:
      האמת, זה תמיד הקונפליקט. אני מאד אוהבת לצלם, ומאד אוהבת לאכול.
      הבעיה, שעד שאני מסיימת לצלם, האוכל כבר מתקרר. מצד שני, קשה לי לוותר על לצלם אותו (-:

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?