דילוג לתוכן הראשי

אורז עם בשר טחון, גרגירי חומוס וצימוקים. מתכון קל ושווה (-:











לפעמים, כשנחה עלי הרוח, אני מחליטה להכין משהו שעוד לא ניסיתי. 
אני לוקחת כל מה שיש לי מול העיניים, ומנסה לעשות מזה משהו חדש, מעניין, והאמת, גם כדי לשמוע את הילדים שלי אומרים שוב: "אמא, זה טעים!".
אתמול לקחתי את שארית בשר הבקר הטחון שנשאר לי מהבולונז שהכנתי יום לפני, הוצאתי גרגירי חומוס מהפריזר, החלטתי שבא לי גם טיפה מתוק, אז הוספתי צימוקים, ואת כל אלו שייכתי לאורז. יצאה מנה מרשימה, טעימה, ומיוחדת.
ביקשתם מתכון, קבלו באהבה:



שלב א': בשר+צימוקים
לחמם שתי כפות שמן זית משובח בסיר או במחבת נון-סטיק
(אני משתמשת בטפאל שלי, כמובן):




להוסיף 300 גרם בשר בקר טחון(טרי, לא לזייף, לא קפוא!!!)
שתי שיני שום קצוצות(אפשר שיני שום קפואות של "דורות" ודומיהן)
מעט פטרוזיליה קצוצה
לערבב את הבשר עד שמתפורר
להוסיף כוס צימוקים
פלפל, מלח ומעט כורכום
לערבב עד שהכל מתמזג ועושה חשק לאכול מהסיר(-:
להוציא מהסיר ולהניח בצד.


שלב ב': 
לשטוף היטב את האורז במים זורמים.
אני משתמשת במסננת החדשה והמדהימה שלי, קיבלתי אותה להתנסות, ואני כ"כ נהנית ממנה!
הספקתי כבר לשטוף בה ירקות, אורז ופסטות.
(המסננת מתוצרת טסקומה, חברה מובילה בתחום אביזרי המטבח, ומגיעה עם אחריות ל-3 שנים).
החורים בה אידיאלים, האורז לא נשפך החוצה דרכם, והיא גם מתרחבת לפי גודל הכיור, כך שהיא זוכה לתואר: "מסננת מעולה!" אני ארחיב עליה בפוסט נפרד(-:










להוסיף לסיר שמן, לשים את האורז השטוף והמסונן, ולטגן מעט.
לתבל במלח, הרבה פלפל שחור, כורכום בלי להתקמצן, ופפריקה מתוקה.
לערבב ולהוסיף מים לפי הוראות בישול האורז+חצי כוס.
להוסיף שתי כוסות גרגירי חומוס קפואים
(אני בעד קיצורי דרך עם מוצרים שעושים חיים קלים ושומרים על האיכות):




לערבב מעט, להביא לרתיחה, ולהוסיף את תערובת הבשר והצימוקים.
לערבב שוב היטב, לכסות את הסיר, להניח עליו מגבת לספיגת האדים, 
להנמיך לאש קטנה ולבשל כ-20 דקות.
להשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
לפתוח, לשאוף לריאות, ולאכול.
אפשר ישר מהסיר, אבל מומלץ לשים בצלחת, לפזר פטרוזיליה קצוצה, ולהתענג.
אפשר להגיש עם טחינה גולמית בצד, לחובבי הז'אנר(-:


ושיהיה לכם בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.