דילוג לתוכן הראשי

אורז עם בשר טחון, גרגירי חומוס וצימוקים. מתכון קל ושווה (-:











לפעמים, כשנחה עלי הרוח, אני מחליטה להכין משהו שעוד לא ניסיתי. 
אני לוקחת כל מה שיש לי מול העיניים, ומנסה לעשות מזה משהו חדש, מעניין, והאמת, גם כדי לשמוע את הילדים שלי אומרים שוב: "אמא, זה טעים!".
אתמול לקחתי את שארית בשר הבקר הטחון שנשאר לי מהבולונז שהכנתי יום לפני, הוצאתי גרגירי חומוס מהפריזר, החלטתי שבא לי גם טיפה מתוק, אז הוספתי צימוקים, ואת כל אלו שייכתי לאורז. יצאה מנה מרשימה, טעימה, ומיוחדת.
ביקשתם מתכון, קבלו באהבה:



שלב א': בשר+צימוקים
לחמם שתי כפות שמן זית משובח בסיר או במחבת נון-סטיק
(אני משתמשת בטפאל שלי, כמובן):




להוסיף 300 גרם בשר בקר טחון(טרי, לא לזייף, לא קפוא!!!)
שתי שיני שום קצוצות(אפשר שיני שום קפואות של "דורות" ודומיהן)
מעט פטרוזיליה קצוצה
לערבב את הבשר עד שמתפורר
להוסיף כוס צימוקים
פלפל, מלח ומעט כורכום
לערבב עד שהכל מתמזג ועושה חשק לאכול מהסיר(-:
להוציא מהסיר ולהניח בצד.


שלב ב': 
לשטוף היטב את האורז במים זורמים.
אני משתמשת במסננת החדשה והמדהימה שלי, קיבלתי אותה להתנסות, ואני כ"כ נהנית ממנה!
הספקתי כבר לשטוף בה ירקות, אורז ופסטות.
(המסננת מתוצרת טסקומה, חברה מובילה בתחום אביזרי המטבח, ומגיעה עם אחריות ל-3 שנים).
החורים בה אידיאלים, האורז לא נשפך החוצה דרכם, והיא גם מתרחבת לפי גודל הכיור, כך שהיא זוכה לתואר: "מסננת מעולה!" אני ארחיב עליה בפוסט נפרד(-:










להוסיף לסיר שמן, לשים את האורז השטוף והמסונן, ולטגן מעט.
לתבל במלח, הרבה פלפל שחור, כורכום בלי להתקמצן, ופפריקה מתוקה.
לערבב ולהוסיף מים לפי הוראות בישול האורז+חצי כוס.
להוסיף שתי כוסות גרגירי חומוס קפואים
(אני בעד קיצורי דרך עם מוצרים שעושים חיים קלים ושומרים על האיכות):




לערבב מעט, להביא לרתיחה, ולהוסיף את תערובת הבשר והצימוקים.
לערבב שוב היטב, לכסות את הסיר, להניח עליו מגבת לספיגת האדים, 
להנמיך לאש קטנה ולבשל כ-20 דקות.
להשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
לפתוח, לשאוף לריאות, ולאכול.
אפשר ישר מהסיר, אבל מומלץ לשים בצלחת, לפזר פטרוזיליה קצוצה, ולהתענג.
אפשר להגיש עם טחינה גולמית בצד, לחובבי הז'אנר(-:


ושיהיה לכם בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)