דלג לתוכן הראשי

אורז עם בשר טחון, גרגירי חומוס וצימוקים. מתכון קל ושווה (-:











לפעמים, כשנחה עלי הרוח, אני מחליטה להכין משהו שעוד לא ניסיתי. 
אני לוקחת כל מה שיש לי מול העיניים, ומנסה לעשות מזה משהו חדש, מעניין, והאמת, גם כדי לשמוע את הילדים שלי אומרים שוב: "אמא, זה טעים!".
אתמול לקחתי את שארית בשר הבקר הטחון שנשאר לי מהבולונז שהכנתי יום לפני, הוצאתי גרגירי חומוס מהפריזר, החלטתי שבא לי גם טיפה מתוק, אז הוספתי צימוקים, ואת כל אלו שייכתי לאורז. יצאה מנה מרשימה, טעימה, ומיוחדת.
ביקשתם מתכון, קבלו באהבה:



שלב א': בשר+צימוקים
לחמם שתי כפות שמן זית משובח בסיר או במחבת נון-סטיק
(אני משתמשת בטפאל שלי, כמובן):




להוסיף 300 גרם בשר בקר טחון(טרי, לא לזייף, לא קפוא!!!)
שתי שיני שום קצוצות(אפשר שיני שום קפואות של "דורות" ודומיהן)
מעט פטרוזיליה קצוצה
לערבב את הבשר עד שמתפורר
להוסיף כוס צימוקים
פלפל, מלח ומעט כורכום
לערבב עד שהכל מתמזג ועושה חשק לאכול מהסיר(-:
להוציא מהסיר ולהניח בצד.


שלב ב': 
לשטוף היטב את האורז במים זורמים.
אני משתמשת במסננת החדשה והמדהימה שלי, קיבלתי אותה להתנסות, ואני כ"כ נהנית ממנה!
הספקתי כבר לשטוף בה ירקות, אורז ופסטות.
(המסננת מתוצרת טסקומה, חברה מובילה בתחום אביזרי המטבח, ומגיעה עם אחריות ל-3 שנים).
החורים בה אידיאלים, האורז לא נשפך החוצה דרכם, והיא גם מתרחבת לפי גודל הכיור, כך שהיא זוכה לתואר: "מסננת מעולה!" אני ארחיב עליה בפוסט נפרד(-:










להוסיף לסיר שמן, לשים את האורז השטוף והמסונן, ולטגן מעט.
לתבל במלח, הרבה פלפל שחור, כורכום בלי להתקמצן, ופפריקה מתוקה.
לערבב ולהוסיף מים לפי הוראות בישול האורז+חצי כוס.
להוסיף שתי כוסות גרגירי חומוס קפואים
(אני בעד קיצורי דרך עם מוצרים שעושים חיים קלים ושומרים על האיכות):




לערבב מעט, להביא לרתיחה, ולהוסיף את תערובת הבשר והצימוקים.
לערבב שוב היטב, לכסות את הסיר, להניח עליו מגבת לספיגת האדים, 
להנמיך לאש קטנה ולבשל כ-20 דקות.
להשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
לפתוח, לשאוף לריאות, ולאכול.
אפשר ישר מהסיר, אבל מומלץ לשים בצלחת, לפזר פטרוזיליה קצוצה, ולהתענג.
אפשר להגיש עם טחינה גולמית בצד, לחובבי הז'אנר(-:


ושיהיה לכם בתיאבון!!!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?