דלג לתוכן הראשי

משק ברזילי- הכי טבעי לי. פוסט בריא וטעים!





"בא לך ארוחת בוקר?"

לא פעם אני שואלת חברה מהאזור את השאלה הבסיסית הזו.
ראש העין היא ממש לא מעצמה קולינארית, ולכן, אין ברירה, כמעט תמיד אני יוצאת מהעיר.
בוקר של כיף אומר מבחינתי כמה דברים: בלי להתרחק, בלי בעיות חניה, עם אוכל "מעניין", ועם קפה טוב.
לא, לא עוד "סתם חביתה עם סלט", אלא משהו שיהיה קצת מעבר.
כמה ששמחתי לגלות שממש קרוב אלי, במושב ירקונה(צמוד להוד השרון), יש פנינה אמיתית.
מעבר לזה שהיא פנינה, היא גם פנינה בריאה, באופן יחסי(-:



"משק ברזילי" היא מסעדה צמחונית-אורגנית המתמחה בבישול בריא ומלא.

המסעדה ממוקמת במשק חקלאי במושב ירקונה.
כבר כשנכנסתי, שמחתי לגלות פינות מקסימות בחצר החיצונית:
מרפסת עץ מקורה, פוטונים ופינות ישיבה נעימות, טובלות בהמון ירוק:




המסעדה מושתת על ירקות ופירות אורגניים הגדלים בשדה ובמטע הסמוכים למסעדה.

קיים דגש על הטריות והעונתיות.
התפריט של "משק ברזילי" מתחלף על פי עונות השנה,
וכל מנה בו נעשית עם המון מחשבה של בריאות+טעם+יופי.
במטבח של "משק ברזילי" יש שימוש ייחודי במגוון רחב של קטניות
(מאש, סוגי שעועית מיוחדים, עדשים וכו'),
דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס וכו')
ותחליפי חלבון מהצומח
(סויה, טופו וכו'- שיסלחו לי חובבי הז'אנר, סויה וטופו אני ממש לא אוהבת):




גם המרפסת המקורה שבה ישבנו הייתה סוג של מקום חמים ונעים, שמרגישים בו בבית.

בחוץ לגמרי, אבל ממש בבית(-:



פתחנו עם משקאות.

בוקר, ואני בלי הקפה שלי לא מתחילה את היום(-:
מיץ תפוחים(אורגניים, כמובן), היה טעים להפליא,
והקפה גם הוא היה מצוין:




באנו לטעום את התפריט החדש, המציג מיני מאפה שונים שעשויים עבודת יד, 
וכולם על טהרת חומרי גלם אורגניים.

פתחנו עם סלסלת כיפית של לחמים מענגים, ולחמניות טעימות, שלצידם הגישו שלושה ממרחים, 
שניים מהם היו פשוט מעולים:



ממרח גזר(אני צריכה להזכיר שהגזרים אורגניים???),

שהיה פשוט עונג נפלא על הלשון.
למרות שהוא צהבהב, תאמינו לי, זה גזר (-:
יש בו גם אגוזים, וכל מיני דברים טובים.
טעים!!!




הממרח השני היה מעשבי תיבול, וגם הוא היה מעולה.

את השניים האלו ממש אהבתי,
ואפילו בשבילם אני אחזור לשם שוב.
כן, זה לא עוד ממרח אבוקדו, גבינת שמנת, ממרח טונה.
זה אחר, ומתכתב בצורה נפלאה עם הקונספט של האדמה:




שני סלטים טעימים הוגשו לנו:

עדשים מונבטות, קינואה, עלים בשמן שומשום ורוטב עשבי תיבול,
וסלט ירקות עונתי עשיר, עם זרעי פשתן וגרעינים:




המאפים מבוססים על קמח מלא שאותו מנפים במקום
וכן על סוכר קנים אורגני, חמאה,
פירות אורגניים וביצים אורגניות בלבד.
במרבית המוצרים מחליפים את השומן הנדרש בעבודת
הקונדיטוריה בטחינה משומשום מלא, תחליף בריא יותר.

במאפי הפירות משתמשים באפיה בפירות מגידול אורגני בלבד:



בלחמים שהינם טריים ונאפים במקום מידי יום ויום עשה שימוש תדיר בדגנים:

פשתן, שומשום מלא, זרעי חמניות, גרעיני דלעת כולם מלאים ואורגנים:


לחם שאור- מכיל קמח מלא, יין אדום, מחמצת, שקדים, אגוזים ומלח.

מחמצת היא עיסה חמוצה של קמח ומים שמותססת משמרי בר שבאוויר וגורמת לתפיחת הלחם. 
הוא דחוס ובעל טעם מעט חמצמץ.  
לחם דגנים- מכיל קמח מלא, בורגול, שומשום, פשתן, גרעיני דלעת, מחמצת, שמרים ומלח. 
לחם בירה- מכיל קמח מלא, בירה, מחמצת, שמרים, סילאן ומלח הוא מתקתק, ואוורירי יחסית.
לחם כוסמין- מכיל קמח כוסמין ושיפון, שמרים, דבלים ומלח הוא דחוס ומתקתק.
לחמניות סובין, שיפון וקמח מלא








התפריט החדש כולל מיני מאפים, כולל פוקאצ'ות עם תוספות.

אני, באופן אישי, פחות התחברתי אליהן. הטעמים היו מעט עזים מדי, בעיניי,
ואני בכלל אוהבת אוכל איטלקי "אורגינל". 
כמו שטופו לא יוכל להחליף בשר בשבילי,
כך גם פוקאצ'ה "אורגנית/בריאה/קמח מלא"
לעולם לא תחליף את הטעם האמיתי.  





והייתה גם חביתה ללא ביצים, שהאמת, הייתה לא רעה בכלל!!!






והקינוחים, למרות שאין בהם גרם של קמח "רגיל",

היו ממש ממש טובים.
הקמח שבו משתמשים ב"משק ברזילי" הוא הקמח הזה:






בין הקינוחים אפשר למצוא מבחר מגוון,

ואפשר כמובן גם לקנות הביתה. 
אז מה יש שם?
עוגת טחינה תפוחים- עוגת הדגל כבר שנים רבות,
טעימה להפליא, במיוחד שאני חובבת גדולה של עוגות תפוחים:




עוגת פירות: משתנה לפי פירות העונה והמלאי האורגני

פאי עם פרי וקרם שקדים מכיל בצק פריך,קרם שקדים ופרי משתנה 

קרמבל פירות אפויים עם פירורי בצק, שיבולת שועל ואגוזים, מוגש חם עם קצפת 
פאי לימון- בצק פריך עם קרם לימון אפוי, מוגש עם קצפת
בראוניס- מכילים שוקולד מריר 70% הם נימוחים, אפשר עם או בלי אגוזים, ומתאימים מאד לילדים 
עוגת גבינה- בצק פריך קרם גבינה ווניל 
עוגת שוקולד- בצק פריך וגנאש שוקולד 
מוס שוקולד- עשיר מאד, עשוי משוקולד 70%(קינוח מתאים גם לרגישים לגלוטן )
קרם טפיוקה- כדורים קטנים דמויי פנינים, עשויים משורש עמילני, מקורן בארצות טרופיות. הקרם מכיל חלב קוקוס ושמנת ומוגש עם סלט.
עוגות בחושות, ניתן לקחת הביתה:
גזר טחינהקמח מלא, טחינה, ביצים, סוכר ושמן קנולה
עוגת פירות ואגוזים\צימוקים- קמח, סוכר, שמנת חמוצה, שמן קנולה, ביצים, פירות ואגוזים\צימוקים 
עוגה טבעונית- ללא ביצים או מוצרי חלב, מכילה קמח, סוכר, סילאן, תבלינים, פשתן ואגוזים 
גרנולת הבית- שיבולת שועל, זרעים, אגוזים ופירות יבשים, אפויה עם סילאן ואינה מכילה שמן או סוכר 






בפעם הבאה אני לא אשאל "בא לך ארוחת בוקר?", אלא פשוט אגיד לחברה שלי: "בואי, ארוחת בוקר מעניינת במקום מקסים מחכה לנו" (-: 

אם גם לכם בא להישאר במרכז, להתחבר לטבע, לאכול קצת בריאות, ולצאת עם חיוך, 
"משק ברזילי" הוא המקום עבורכם.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.