דלג לתוכן הראשי

משק ברזילי- הכי טבעי לי. פוסט בריא וטעים!





"בא לך ארוחת בוקר?"

לא פעם אני שואלת חברה מהאזור את השאלה הבסיסית הזו.
ראש העין היא ממש לא מעצמה קולינארית, ולכן, אין ברירה, כמעט תמיד אני יוצאת מהעיר.
בוקר של כיף אומר מבחינתי כמה דברים: בלי להתרחק, בלי בעיות חניה, עם אוכל "מעניין", ועם קפה טוב.
לא, לא עוד "סתם חביתה עם סלט", אלא משהו שיהיה קצת מעבר.
כמה ששמחתי לגלות שממש קרוב אלי, במושב ירקונה(צמוד להוד השרון), יש פנינה אמיתית.
מעבר לזה שהיא פנינה, היא גם פנינה בריאה, באופן יחסי(-:



"משק ברזילי" היא מסעדה צמחונית-אורגנית המתמחה בבישול בריא ומלא.

המסעדה ממוקמת במשק חקלאי במושב ירקונה.
כבר כשנכנסתי, שמחתי לגלות פינות מקסימות בחצר החיצונית:
מרפסת עץ מקורה, פוטונים ופינות ישיבה נעימות, טובלות בהמון ירוק:




המסעדה מושתת על ירקות ופירות אורגניים הגדלים בשדה ובמטע הסמוכים למסעדה.

קיים דגש על הטריות והעונתיות.
התפריט של "משק ברזילי" מתחלף על פי עונות השנה,
וכל מנה בו נעשית עם המון מחשבה של בריאות+טעם+יופי.
במטבח של "משק ברזילי" יש שימוש ייחודי במגוון רחב של קטניות
(מאש, סוגי שעועית מיוחדים, עדשים וכו'),
דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס וכו')
ותחליפי חלבון מהצומח
(סויה, טופו וכו'- שיסלחו לי חובבי הז'אנר, סויה וטופו אני ממש לא אוהבת):




גם המרפסת המקורה שבה ישבנו הייתה סוג של מקום חמים ונעים, שמרגישים בו בבית.

בחוץ לגמרי, אבל ממש בבית(-:



פתחנו עם משקאות.

בוקר, ואני בלי הקפה שלי לא מתחילה את היום(-:
מיץ תפוחים(אורגניים, כמובן), היה טעים להפליא,
והקפה גם הוא היה מצוין:




באנו לטעום את התפריט החדש, המציג מיני מאפה שונים שעשויים עבודת יד, 
וכולם על טהרת חומרי גלם אורגניים.

פתחנו עם סלסלת כיפית של לחמים מענגים, ולחמניות טעימות, שלצידם הגישו שלושה ממרחים, 
שניים מהם היו פשוט מעולים:



ממרח גזר(אני צריכה להזכיר שהגזרים אורגניים???),

שהיה פשוט עונג נפלא על הלשון.
למרות שהוא צהבהב, תאמינו לי, זה גזר (-:
יש בו גם אגוזים, וכל מיני דברים טובים.
טעים!!!




הממרח השני היה מעשבי תיבול, וגם הוא היה מעולה.

את השניים האלו ממש אהבתי,
ואפילו בשבילם אני אחזור לשם שוב.
כן, זה לא עוד ממרח אבוקדו, גבינת שמנת, ממרח טונה.
זה אחר, ומתכתב בצורה נפלאה עם הקונספט של האדמה:




שני סלטים טעימים הוגשו לנו:

עדשים מונבטות, קינואה, עלים בשמן שומשום ורוטב עשבי תיבול,
וסלט ירקות עונתי עשיר, עם זרעי פשתן וגרעינים:




המאפים מבוססים על קמח מלא שאותו מנפים במקום
וכן על סוכר קנים אורגני, חמאה,
פירות אורגניים וביצים אורגניות בלבד.
במרבית המוצרים מחליפים את השומן הנדרש בעבודת
הקונדיטוריה בטחינה משומשום מלא, תחליף בריא יותר.

במאפי הפירות משתמשים באפיה בפירות מגידול אורגני בלבד:



בלחמים שהינם טריים ונאפים במקום מידי יום ויום עשה שימוש תדיר בדגנים:

פשתן, שומשום מלא, זרעי חמניות, גרעיני דלעת כולם מלאים ואורגנים:


לחם שאור- מכיל קמח מלא, יין אדום, מחמצת, שקדים, אגוזים ומלח.

מחמצת היא עיסה חמוצה של קמח ומים שמותססת משמרי בר שבאוויר וגורמת לתפיחת הלחם. 
הוא דחוס ובעל טעם מעט חמצמץ.  
לחם דגנים- מכיל קמח מלא, בורגול, שומשום, פשתן, גרעיני דלעת, מחמצת, שמרים ומלח. 
לחם בירה- מכיל קמח מלא, בירה, מחמצת, שמרים, סילאן ומלח הוא מתקתק, ואוורירי יחסית.
לחם כוסמין- מכיל קמח כוסמין ושיפון, שמרים, דבלים ומלח הוא דחוס ומתקתק.
לחמניות סובין, שיפון וקמח מלא








התפריט החדש כולל מיני מאפים, כולל פוקאצ'ות עם תוספות.

אני, באופן אישי, פחות התחברתי אליהן. הטעמים היו מעט עזים מדי, בעיניי,
ואני בכלל אוהבת אוכל איטלקי "אורגינל". 
כמו שטופו לא יוכל להחליף בשר בשבילי,
כך גם פוקאצ'ה "אורגנית/בריאה/קמח מלא"
לעולם לא תחליף את הטעם האמיתי.  





והייתה גם חביתה ללא ביצים, שהאמת, הייתה לא רעה בכלל!!!






והקינוחים, למרות שאין בהם גרם של קמח "רגיל",

היו ממש ממש טובים.
הקמח שבו משתמשים ב"משק ברזילי" הוא הקמח הזה:






בין הקינוחים אפשר למצוא מבחר מגוון,

ואפשר כמובן גם לקנות הביתה. 
אז מה יש שם?
עוגת טחינה תפוחים- עוגת הדגל כבר שנים רבות,
טעימה להפליא, במיוחד שאני חובבת גדולה של עוגות תפוחים:




עוגת פירות: משתנה לפי פירות העונה והמלאי האורגני

פאי עם פרי וקרם שקדים מכיל בצק פריך,קרם שקדים ופרי משתנה 

קרמבל פירות אפויים עם פירורי בצק, שיבולת שועל ואגוזים, מוגש חם עם קצפת 
פאי לימון- בצק פריך עם קרם לימון אפוי, מוגש עם קצפת
בראוניס- מכילים שוקולד מריר 70% הם נימוחים, אפשר עם או בלי אגוזים, ומתאימים מאד לילדים 
עוגת גבינה- בצק פריך קרם גבינה ווניל 
עוגת שוקולד- בצק פריך וגנאש שוקולד 
מוס שוקולד- עשיר מאד, עשוי משוקולד 70%(קינוח מתאים גם לרגישים לגלוטן )
קרם טפיוקה- כדורים קטנים דמויי פנינים, עשויים משורש עמילני, מקורן בארצות טרופיות. הקרם מכיל חלב קוקוס ושמנת ומוגש עם סלט.
עוגות בחושות, ניתן לקחת הביתה:
גזר טחינהקמח מלא, טחינה, ביצים, סוכר ושמן קנולה
עוגת פירות ואגוזים\צימוקים- קמח, סוכר, שמנת חמוצה, שמן קנולה, ביצים, פירות ואגוזים\צימוקים 
עוגה טבעונית- ללא ביצים או מוצרי חלב, מכילה קמח, סוכר, סילאן, תבלינים, פשתן ואגוזים 
גרנולת הבית- שיבולת שועל, זרעים, אגוזים ופירות יבשים, אפויה עם סילאן ואינה מכילה שמן או סוכר 






בפעם הבאה אני לא אשאל "בא לך ארוחת בוקר?", אלא פשוט אגיד לחברה שלי: "בואי, ארוחת בוקר מעניינת במקום מקסים מחכה לנו" (-: 

אם גם לכם בא להישאר במרכז, להתחבר לטבע, לאכול קצת בריאות, ולצאת עם חיוך, 
"משק ברזילי" הוא המקום עבורכם.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?