דילוג לתוכן הראשי

מרק אפונה מהמם. הגירסה הקלה, המהירה והטעימה שלי(-:









כמה פעמים קורה לכם שאתם חוזרים הביתה, וכל מה שבא לכם זו צלחת מרק מענגת ומחממת?

כמה פעמים קרה לכם, שזה בדיוק מה שרציתם, כאן ועכשיו, אבל לא היה לכם מספיק כוח לעמוד במטבח, לשטוף ירקות, לקצוץ, ולחכות שעה ויותר למרק שיתבשל?

אני מניחה שלכל אחד מאיתנו זה קרה מתישהו.
לי זה קורה לא מעט(-:
מרק מאבקה אין סיכוי שאני אוכלת. בכלל, אני לא חובבת של אבקות עם חומרים הכי סינטטיים שיש, וחוץ מאבקת מרק עוף, לא תמצאו אצלי "מוצרי אבקה".
כבר לפני חצי שנה מצאתי פטנט מעולה. כשסנפרוסט(בניגוד לאבקות, הקפואים עושים לי חיים קלים, ואפילו מאד) הוציאה את סדרת המרקים שלה, ניסיתי, ומאז, המקרר שלי מלא במרקים מסוגים שונים.
אבל... גם שיגרה אני לא אוהבת. אני אוהבת להתפרע.
אז כמו תמיד, גם היום יצאתי ממנה.
היום חזרתי הביתה, והכי בא לי מרק. סתם כי אני מקוררת, והדבר האחרון שהתחשק לי זה לקלף ירקות, לנקות עוף, ולהכין מרק עוף שיעשה לי חם באף(-:
אז החלטתי על מרק אפונה.
לקחתי את מרק האפונה של סנפרוסט, והחלטתי לשדרג.
שידרתי בדקה וחצי, ותוך פחות מרבע שעה היה לי מרק מהמם, סמיך ומחמם לבבות קפואים ואפים אדומים(-:
קבלו את הגירסה המשודרגת שלי למרק אפונה מהיר, קליל, וטעים מאד:

החומרים:
שקית אחת של מרק אפונה סנפרוסט, שכולל בתוכו את ציר המרק:




צרור שמיר:





חצי שקית גרגירי חומוס מבושלים קפואים:





מלח+פלפל ארבע העונות גרוס במטחנה(בלי קמצנות, בבקשה!!!):





חוואייג' למרק:





כל מה שצריך זה להביא לרתיחה, להוסיף הכל לסיר, להנמיך את האש ולתת לו רבע שעה על הגז.

כל דקה שתשאירו אותו יותר, הוא יספוג את הטעמים, ויהיה טעים אפילו יותר. 

אני מאד אוהבת קצח, אז הוספתי לו קצח לקישוט ולטעם.
כמובן שלא ויתרתי על ריסוק בבלנדר מוט. יצא מושלם(-:
תאמינו לי, לא תצליחו לעמוד בפניו:







ואם אתם רוצים לדעת איזה עוד טעמים יש לסדרת המרקים
המוצלחת הזו, אז קבלו את הרשימה המלאה:
מרק שעועית, מרק עדשים, מרק כתום, מרק ירקות, מרק עגבניות עם אורז, מרק פטריות.
הכי פחות אהבתי את מרק הירקות, לא הרגיש לי שונה מכל לקט ירקות של סנפרוסט.
בסה"כ, סדרה מאד מוצלחת, בעיניי. עובדה: אני מחזיקה את כולה בפריזר, ובכל פעם שיש על המרקים מבצע בסופר, אני קונה אותם בכפולות, ברביעיות, או בשישיות (-:
כל מה שצריך זה לקחת יוזמה, ולקחת את הבסיס המצוין, ולהוסיף לו נגיעה משלכם, וזה מושלם(-:






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.