דלג לתוכן הראשי

מרק אפונה מהמם. הגירסה הקלה, המהירה והטעימה שלי(-:









כמה פעמים קורה לכם שאתם חוזרים הביתה, וכל מה שבא לכם זו צלחת מרק מענגת ומחממת?

כמה פעמים קרה לכם, שזה בדיוק מה שרציתם, כאן ועכשיו, אבל לא היה לכם מספיק כוח לעמוד במטבח, לשטוף ירקות, לקצוץ, ולחכות שעה ויותר למרק שיתבשל?

אני מניחה שלכל אחד מאיתנו זה קרה מתישהו.
לי זה קורה לא מעט(-:
מרק מאבקה אין סיכוי שאני אוכלת. בכלל, אני לא חובבת של אבקות עם חומרים הכי סינטטיים שיש, וחוץ מאבקת מרק עוף, לא תמצאו אצלי "מוצרי אבקה".
כבר לפני חצי שנה מצאתי פטנט מעולה. כשסנפרוסט(בניגוד לאבקות, הקפואים עושים לי חיים קלים, ואפילו מאד) הוציאה את סדרת המרקים שלה, ניסיתי, ומאז, המקרר שלי מלא במרקים מסוגים שונים.
אבל... גם שיגרה אני לא אוהבת. אני אוהבת להתפרע.
אז כמו תמיד, גם היום יצאתי ממנה.
היום חזרתי הביתה, והכי בא לי מרק. סתם כי אני מקוררת, והדבר האחרון שהתחשק לי זה לקלף ירקות, לנקות עוף, ולהכין מרק עוף שיעשה לי חם באף(-:
אז החלטתי על מרק אפונה.
לקחתי את מרק האפונה של סנפרוסט, והחלטתי לשדרג.
שידרתי בדקה וחצי, ותוך פחות מרבע שעה היה לי מרק מהמם, סמיך ומחמם לבבות קפואים ואפים אדומים(-:
קבלו את הגירסה המשודרגת שלי למרק אפונה מהיר, קליל, וטעים מאד:

החומרים:
שקית אחת של מרק אפונה סנפרוסט, שכולל בתוכו את ציר המרק:




צרור שמיר:





חצי שקית גרגירי חומוס מבושלים קפואים:





מלח+פלפל ארבע העונות גרוס במטחנה(בלי קמצנות, בבקשה!!!):





חוואייג' למרק:





כל מה שצריך זה להביא לרתיחה, להוסיף הכל לסיר, להנמיך את האש ולתת לו רבע שעה על הגז.

כל דקה שתשאירו אותו יותר, הוא יספוג את הטעמים, ויהיה טעים אפילו יותר. 

אני מאד אוהבת קצח, אז הוספתי לו קצח לקישוט ולטעם.
כמובן שלא ויתרתי על ריסוק בבלנדר מוט. יצא מושלם(-:
תאמינו לי, לא תצליחו לעמוד בפניו:







ואם אתם רוצים לדעת איזה עוד טעמים יש לסדרת המרקים
המוצלחת הזו, אז קבלו את הרשימה המלאה:
מרק שעועית, מרק עדשים, מרק כתום, מרק ירקות, מרק עגבניות עם אורז, מרק פטריות.
הכי פחות אהבתי את מרק הירקות, לא הרגיש לי שונה מכל לקט ירקות של סנפרוסט.
בסה"כ, סדרה מאד מוצלחת, בעיניי. עובדה: אני מחזיקה את כולה בפריזר, ובכל פעם שיש על המרקים מבצע בסופר, אני קונה אותם בכפולות, ברביעיות, או בשישיות (-:
כל מה שצריך זה לקחת יוזמה, ולקחת את הבסיס המצוין, ולהוסיף לו נגיעה משלכם, וזה מושלם(-:






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?