דלג לתוכן הראשי

ויהי ערב, ויהי בוקר- ארוחת בוקר! נפלאות הבריאה בבנדיקט(-:













אין דבר יותר יצירתי ומופלא בעיניי מארוחות בוקר.
כן, אני אוהבת ארוחות בוקר גם בלילה.

במיוחד בשבילי המציאו את בנדיקט. טוב, נו, ובשביל עוד כמה מאות אלפים (-:
כשקיבלתי הזמנה לאירוע בלוגרים ב"בנדיקט", לא חשבתי פעמיים.
דבר אחד היה לי ברור: הולך להיות עמוס קלוריות, וטעים במיוחד.
ה"טעים במיוחד" ניצח, והגעתי לסניף בהרצליה, רעבה לארוחת בוקר... בערב(-:
כמיטב המסורת, האירועים של I love food הם אירועים כיפיים, טעימים, ומאורגנים היטב.
לאור הנתונים, מי בכלל חשב על הקלוריות המושחתות שאני הולכת להעמיס על עצמי?
אז מה היה לנו שם? 

האירוע היה לרגל השקת תפריט ארוחות הבוקר החדש של בנדיקט.
תפריט שבו כל אחד ימצא לעצמו את מה שהוא אוהב.
בא לכם ארוחת בוקר חריפה? מתוקה? חמוצה? עם שרימפס? עם דגים? עם בשר?
אולי "סתם" סלט? או משהו קטן ומהפנט?
הכל יש(-:

פתחנו את ה"בוקר" שלנו עם אלכוהול, שבתוכו מונח דובדבן אמרנה.
כולנו שלחנו ידיים. לדובדבן, ברור(-:




התחלנו עם הלחמים המשגעים, ועם הממרחים המשובחים, 
לשולחן הוגשו: חמאה, שוקולד למריחה(שהבת שלי בזכותו מטורפת על בנדיקט), וריבה.
במיוחדים: גבינת שמנת עם בצל, שטעמו היה מושלם, ממרח פטה ועגבניות, וסלט טונה נהדר:





טוב, לא בשביל הלחמים הגענו לבנדיקט(-:
המנות הראשונות היו מעל למצופה.
נראו נפלא, דוגמניות אמיתיות. כל מנה, מהממת.
ללא ספק, צורתן היא השראה של השף הראשי החתיך של בנדיקט, גיא ארבל, שהוא גם נראה נפלא, וגם מתוק להפליא.

(גברים לא אוהבים שקוראים להם "מתוק", אבל מ'כפת לי):




המנה המהממת ביופיה, שכל מי שהיה סביב השולחן היה הרוס עליה:
פטריות פורטובלו(24 ש"ח),
מושרות בשמן זית, שום וטימין על הגריל עם גבינת עיזים וויניגרט בלסמי:







המנה הלא כשרה, אך הטעימה עד אבדן חושים,
שיכולתי לאכול ממנה עוד, ועוד, ועוד:

פירות יבשים עטופים בייקון (24 ש"ח)
אפויים עם רוטב הולנדייז:




את המנה הזו, הטעימה לי מאד, אני מכירה כבר מביקורים קודמים בבנדיקט, ושוב, היא לא מאכזבת:
פלפל קלוי ממולא (18 ש"ח)
בגבינת עיזים ופסטו




 וככה הפלפל נראה מבפנים. הורס!!!  


ארוחות הבוקר החדשות של בנדיקט מעניינות וכמעט את כולן הייתי מוכנה להזמין בכל שעה של היום.
בקטגוריית בוקר מהים יש שתי ארוחות משגעות:
בוקר סקנדינבי (96 ש"ח)
פילה סלמון ואספרגוס צרובים על הגריל עם רוטב הולנדייז, מוגשים על רושטי תפו"א אפוי:



והמנה הימית המופלאה הזו, גאונית וטעימה להפליא:
שרימפס ואספרגוס(73 ש"ח)
שרימפס, קוביות עגבנייה ושום מוקפצים בשמן זית עם אספרגוס צרוב על הגריל:






בקטגוריית הבוקר הבשרי טעמנו גם כמה ארוחות שהייתי חוזרת עליהן בכל רגע נתון:

בנדיקט המבוקר(72 ש"ח)
מנה נהדרת, יש בה הכל מהכל, גדולה ומשביעה.
הגירסה של בנדיקט לאמריקן ברקפסט בורגר המוגש בדיינרים המקומיים.
שילוב של 3 יחידות בשר בקר טרי טחון במקום (70 גר' כל אחד), בתוספת ביצה עלומה,
גוואקמולי, גבינת עיזים וסלסת עגבניות על רושטי תפו"א אפוי:





בוקר מוגרבי(67 ש"ח)
לחובבי בהרט, יופי של ארוחה, אני פחות התחברתי אליה, למרות שאם היו מגישים לי אותה בלי כל האחרות ברקע, הייתי מתענגת גם עליה(-:
תבשיל בשר טחון, תפו"א וצנוברים בבהרט מוגשים על ביצה מקושקשת, עם טחינת יוגורט וסומק,
עגבניות צלויות, פלפלים חריפים, סלט טאבולה, ופיתה מהמאפייה של בנדיקט:





מנה נוספת שהייתה טובה מאד, במיוחד לחובבי האוכל המקסיקני!!!
(מסתבר שבבנדיקט לא שוכחים שום עם ושום עדה),
הגיעה, כמו שראוי לאוכל מקסיקני, בטורטיות:

ברקפסט טאקו מקסיקני(69 ש"ח)
3 טורטיות עם איולי צ'יפוטלה, פריחול'ס, ביצה מקושקשת עם נקניקיות צ'וריסו ובצל, רוטב חלפיניו ליים וסלסת עגבניות. 
מוגש עם קלח תירס צרוב על הגריל וגוואקמולי:




שתי המנות הבשריות האחרונות, שכמו כל השאר, גם הן היו פשוט טובות:
מימין:

סלסיצ'ה אי פפרוני(69 ש"ח)
נקניקיות צ'וריסו מוקפצות עם פלפלים אדומים וירוקים, בצל סגול, קונפי שום ועשבי תיבול על פולנטה קשה וביצה עלומה.
עונג צרוף!!!

משמאל:

פילדלפיה סטייל(73 ש"ח)
גרסת ארוחת הבוקר לפיליצ'יזסטייק סנדוויץ' המפורסם מפילדלפיה: ג'בטה מהמאפייה של בנדיקט,
עם נתחי שייטל עסיסי צרובים במחבת עם בצל, פטריות, גבינת גאודה, איולי צ'יפוטלה ו-2 ביצי עין.
מוגש עם עגבניות שרי צלויות, קטשופ פלפלים, צ'יפס ובירה.
גם זו, מנה נהדרת.
בכלל, כל מנה "סטנדרטית" כמו לחמניה עם שייטל, הופכת לחלומית עם תוספת ביצים מעליה:



ואחת מהקטגוריה הצמחונית, אופס... גם היא הייתה טעימה. מה יהיה? (-:

פלורנטין(63 ש"ח)
לחם בריוש שעליו נשפכת תערובת טעימה של תרד בשמנת, בצל ואגוז מוסקט:




באגף הבריאות, היה חסר לי קצת צבע.
אכלנו סלט נפלא שנקרא "בוקר צבעוני"(57 ש"ח): 

בורגול, בצל סגול, סלרי, גזר, פלפל אדום ודובדבני אמרנה עם גבינת פטה מטוגנת בטמפורת שומשום ודבש:





אבל מבין שלושת הסלטים שבתפריט של בנדיקט השניים האחרים די "סטנדרטיים", ואפשר למצוא אותם כמעט בכל בית קפה:
בוקר יווני(53 ש"ח) ובוקר קיסר(52 ש"ח).
בניגוד לתפריט העשיר של ארוחות הבוקר, "תפריט הבריאות" לא מספיק מקבל תשומת לב.
בנדיקט ביקשו מהבלוגרים לספר איזו מנה חסרה להם בתפריט, או איזו מנה נשמח שתהיה שם.
הכנתי לבנדיקט לבקשתם את הגירסה שלי ל"מה בא לי לארוחת בוקר"(-:
***אז מה בא לי לארוחת בוקר?***
הכנתי מנה של סלט חם, שקראתי לה "בוקר אדום מתוק"(-:
המנה מורכבת מירקות אדומים וחמוציות קלויים בתנור,
על מצע של נבטי חמניות, 
עם גבינת עיזים מטוגנת בפנקו, 
ורוטב פלפלים קלויים עם דבש.
מה אתם אומרים על המנה שלי? הורסת, לא? (-: 
(אל תדאגו, בסוף יגיע המתכון...)




קינוחים!!!
באגף הקינוחים, שלמרות כל ארוחות הבוקר המהממות, להם תמיד יש מקום נוסף, 
אכלנו דברים נפלאים, מתוקים, ומעוררי השראה(ותיאבון, כמובן) (-:

שלושה סוגי פנקייק מעלפים הוגשו לנו:

פנקייק'ס אוכמניות / פנקייקס שוקולד (38 ש"ח)






פנקייקס שוקולד לבן ואספרסו (41 ש"ח)
שהיה הפייבוריט שלי!!!




סלט פירות מרענן מפירות העונה (26 ש"ח)



הקינוח שאני הכי פחות התחברתי אליו היה של פרנץ' טוסט מלחם בריוש הנאפה במקום. הפרנץ' טוסט היה מדהים בטעמו ובצורה שבה הוא נמס בפה, ומה שהרס לי את הכיף שלו הוא רוטב פירות היער, שהיה חמצמץ יתר על המידה, ולא זרם לי בהרמוניה עם הפרנץ' המתוק: 




לאחר שבבנדיקט הבינו שיש אנשים שאחרי ארוחה כ"כ גדולה לא רוצים קינוח ענק, אלא רק משהו ל"נשנוש של אפטר ברקפסט", הוכנסו לתפריט פטיפורים לא גדולים, אבל טעימים ברמות על(-:


לדף הבית של בנדיקט ולרשימת הסניפים

ולמנה  המהממת שלי!!!!!




חומרים: 

לרוטב פלפלים קלויים:
2 פלפלים קלויים מקולפים ומנוקים מגרעינים
1/4 כוס שמן זית
מעט לימון סחוט
כפית דבש 
מלח
הכנת רוטב פלפלים:
במערבל מוט מערבבים את כל החומרים עד שיקבלו מרקם אחיד.

לתערובת ירקות אדומים:
2 בצל סגול
2 בטטות
סלק גדול
חמוציות
שמן זית
מלח
דבש

לגבינת עיזים מטוגנת:
5 מטבעות גבינת עיזים פרומעז או דומה
שומשום שחור
פירורי פנקו
ביצה


לעיטור:
נבטי חמניות

הוראות הכנה:
קולים פלפלים בתנור למשך שעה עם שמן זית ומלח.
לאחר ההכנה מניחים בצד שיתקררו.
לאחר הקירור קולפים ומנקים את הגרעינים:




בתבנית עם המיצים של הפלפלים מניחים:
סלק חתוך לקוביות,
בצל סגול חתוך לחצאים,
2 בטטות חתוכות לחצאי עיגולים,
ומלמעלה מפזרים חמוציות מיובשות.
מערבבים את כל הירקות בתבנית,
מפזרים שמן זית, מלח, פלפל, ומעט דבש,
ומכניסים לתנור לשעה:





מערבבים פירורי פנקו עם שומשום שחור:





חותכים גבינת עיזים לחמש פרוסות בעובי של כחצי ס"מ,
ומצפים אותן בביצה ובתערובת הפנקו.
מניחים במקרר עד לטיגון. 





מרכיבים את המנה:

על צלחת לבנה מפזרים  נבטי חמניות:



 עליהם מפזרים את תערובת הירקות האדומים:






מטגנים את גבינת העיזים משני הצדדים עד להשחמה קלה:


מניחים את מטבעות הגבינה על הירקות האדומים:



מלמעלה מפזרים עוד נבטי חמניות לקישוט,
ומעטרים ברוטב פלפלים קלויים:





מקבלים מנה יפה, צבעונית, נהדרת, אדומה, מתקתקה,
שהיא סוג של סלט חם ונעים ליום חורפי.
לא סתם קראתי לה: "בוקר אדום מתוק",
סוגרת פינות למי שרוצה משהו שהוא גם חם, גם מתוק, וגם בריא (-: 

ושיהיה לכם יופי של בוקר, כל היום!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.