דילוג לתוכן הראשי

בית הבד שמנא ויקב ססלוב. שיכורה, ולא רק מיין(-:











עם שני דברים אני אוהבת לבשל: 
שמן זית, בגלל הטעם והתכונות הבריאותיות, ויין, בגלל הטעם, והתכונות בכלל(-:
כשהזמינו אותי לאירוע שמשלב יין ושמן זית, שניהם מוגדרים "בוטיק", 
לא יכולתי לסרב.
כשאני נוסעת ליוון, אני חוזרת תמיד עם שניים-שלושה פחי שמן זית איכותי. 
אני כבר יודעת איזה אני אוהבת, ודואגת לסחוב איתי מלאי מספיק. 
האמת? זה אף פעם לא מספיק(-:
שמחתי לשמוע שבית הבד הזה ממוקם חמש דקות מהבית שלי. כבר לא צריך לטוס ליוון בשביל שמן זית, יש לי שמן זית איכותי פה, קרוב, במושב חגור, על כביש 444 (-:




במושב חגור שבין דרום השרון לשיפולי השומרון, מפעילים יחד בני הדור השני, השלישי והרביעי למשפחת אברמוב את 'שמנא' - בית בד "בוטיק" מטוסקנה איטליה, עם טכנולוגיית הסחיטה היחידה הייחודית. 
 שורשיו של בית הבד  נטועים כבר מרחק 86 שנות עבודת אדמה בארץ ישראל.
בשנת 1922 עת עלו לארץ מקווקז חיים ופורים אברמוב והצטרפו לאיכרי המושבה ראשון לציון.
מן העבר השני עלתה מליטא ב-1925 הסבתא נחמה שיינקמן היישר לקיבוץ מרחביה ואח"כ עברה להכשרה  בקיבוץ גבעת השלושה.
לאחר שנישאה לפרדסן בן רעננה אברהם סוקולנסקי, הצטרפו לחלוצי המושב גבעת חן.
דור ראשון זה של חלוצי הארץ העביר לימים את שרביט עבודת האדמה לבני הדור השני צביקה אברמוב ונילי סוקולנסקי אשר בחרו ב-1963 להקים את ביתם במשק חקלאי במושב הצעיר 'חגור'.
הייצור בבית הבד הוא בכבישה קרה.
שמן הזית ניצב בדרגת האיכות העליונה "כתית מעולה"/EXTRA VIRGIN
 בית הבד אינו מייצר ואינו פועל בימי שבת ובחגי ישראל

בעלי בית הבד מספרים: 
"החלטנו לפני 4 שנים להקים בית בד עברי אשר יתמחה בעצירת שמן זית מובחר. סרקנו את איטליה הנחשבת כמעצמת בתי הבד ובחרנו לייבא בית בד טוסקני מיוחד, הפועל בשיטת הסחיטה יחידה, כמו בתי הבד בחוות החקלאיות המפורסמות במסורת האיכות של היין ושמני הזית שלהן. על מנת לאפשר גם למגדלים אחרים להנות מהטכנולוגיה הטוסקנית המיוחדת של בית הבד שלנו, בנה היצרן האיטלקי במיוחד עבורנו, מערך כפול הנחשב כבית בד בוטיק לשמן זית פרימיום הגדול מסוגו בעולם"
מה מיוחד בשמנא? סחיטה יחידה!
מערך הייצור בשמנא הוא מתוצרת החברה האיטלקית-טוסקנית olio-mio המתמחה בבניית בתי בד לבוטיקי שמן זית פרימיום. מערך הייצור המשוכלל מאפשר ייצור שמן זית באיכות ובטעמים המשובחים ביותר, הודות לשיטת הייצור סחיטה יחידה המפרידה את השמן מהזית בסחיטה אחת ויחידה
(לעומת ייצור תעשייתי המבצע שתי סחיטות ושוטפת השמן במים).
עצירת שמן זית ב'סחיטה יחידה' מעניקה לשמן יתרונות ייחודים:
שמן זית מלא, טעם פירותי עשיר במיוחד, ארומה מודגשת, ערכי תזונה רבים יותר,
ערכים בריאותיים גבוהים יותר ובעיקר יותר פוליפנולים (נוגדי חימצון).
כמו כן מצטיין השמן בחיי מדף ארוכים יותר.
מרכז מבקרים כפרי פתוח לטעימות ורכישת שמן זית, זיתים, יינות , גבינות צאן, ליקרים מיוחדים דבש אמיתי, סבונים משמן זית ועוד. מבקרים יכולים ליהנות מכוס קפה טוב ולחם טרי הנאפה במקום.

  www.shamna.co.il   03-9033380
 שמנא, בית בד כפרי, מושב חגור  





קצת על יקב ססלוב:

יקב ססלוב הוא יקב בוטיק משפחתי עם המון אהבה ליין ולאנשים.
את היקב הקים ברי ססלוב, שבשנת 1967 ארז את חייו בקנדה ועלה לארץ לתרום את חלקו במלחמת ששת הימים.
ברי נשאר בארץ ובשנת 1991 החל לעסוק בתחום היין כמורה ומחנך יין.
יקב ססלוב הוקם בשנת 1998 בקיבוץ אייל שבדרום השרון ובשנת 2007 הרחיב את פעילותו לצוריאל שבגליל העליון.
יחד עם ברי נמצאת ביקב רוני ססלוב, בתו, שלמדה ייננות בקנדה ויוצרת יינות בישראל.
הכרמים של היקב נטועים בהרי הגליל העליון, בגובה כ- 800 מטר מעל פני הים,
בקדיתא, צבעון, עלמה ובכרם בן זמרה. 
באזור זה התנאים לגידול גפנים הם מהטובים ביותר בארץ.
היין של יקב ססלוב הוא יין ישראלי, מקומי,
המשקף את האדמה והאקלים של הגליל העליון ואת הוויתם של האנשים המייצרים אותו: ברי ורוני ססלוב, אב ובתו.
ליקב 3 סדרות : "אביב", "אדום" ו"רזרבד" וכן יינות לבנים ויינות קינוח דוגמת קדיתא, יין קינוח גלילי בהשראת פורט.
מרכז המבקרים של היקב בקיבוץ אייל פתוח לקהל כל ימות השבוע ומתקיימות בו הרצאות, סדנאות ומכירת יין. 
במרכז המבקרים בצוריאל ניתן לבקר בתיאום מראש.


 



האירוע שאליו הוזמנתי התקיים כפתיחה חגיגית לאירועי 
"בית הבד שמנא מארח את יקב ססלוב"
במהלך חודש ינואר ופברואר (מדי שבת החל מתאריך 19.1 ועד ה- 9.2)
מארח בית הבד את יקב ססלוב לאירועי טעימות יין ושמן זית.
ססלוב תסביר על היינות הבאים:
לבן, אפריל, אביב קברנה, אביב שיראז, אדום קברנה 2008, וקדיתא קינוח.
באירוע נתנה לנו רוני ססלוב המקסימה עד מאד הרצאה מרתקת על היינות, הזנים, הצבעים, איך טועמים, ואיך לזהות ארומה ביין. 
אותי זה ריתק. טעמתי, שתיתי, שתיתי, טעמתי, שתיתי, ונהנתי מכל לגימה:



מהצד של "שמנא":
ארז אברמוב – עוצר השמן של שמנא יקיים טעימת שמן זית מהזנים הבאים: ארבקינא, פיקואל, לצ'ינו, בלנד ברנע נבאלי, בלנד ברנע פישולין, סורי.
הטעימות יתקיימו בשני סבבים בשעה 12:00 ובשעה 14:00.
גם ארז אברמוב נתן הרצאה מאד מעניינת על שמן הזית, על הסוגים השונים של שמן הזית, על תהליך הייצור המיוחד, על איך נמדדת איכות של שמן זית, ועל כל מיני דברים נוספים, שבגלל שהיין קצת שיכר אותי, אני כבר לא זוכרת(-:




במהלך החודש ימכרו בבית הבד יינות יקב ססלוב ושמן הזית של שמנא במחירי מבצע!!!
חובה לתאם מראש בטלפון 03-9033380 – מספר המקומות מוגבל

ולערב המשכר שלנו:

את הערב פתחנו עם מטעמים נפלאים, ממרחים, לחמים, מטבלים, ו... יין, כמובן (-:



לפתיחים הצטרפו סלטים מעולים, אנטיפסטי מסוגים שונים, ירקות בשילובים מטריפים:


מאפים מעולים שגרמו לי לאכול, ולאכול, ולאכול:




וגם בשר!!! (איך אפשר בלעדיו?)




והקינוחים, אויש, הקינוחים...
אני אומרת לכם, הראשון שימציא קינוחים שאין בהם קלוריות(נו, בלי ממתיקים מלאכותיים, אלא טעימים כמו המקור!!), יהיה מיליונר, ואני אסגוד לו, בטוח(-:







ותודה לשפים ולבשלנים שעשו את האירוע הזה למאד מאד מוצלח וטעים:



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)