דילוג לתוכן הראשי

בושם. שנקין. איך עשיתי לבת שלי שישי של כיף(-:










בשמים, בנות, בשמים!!!
מי מאיתנו לא אוהבת בשמים? שתקום!
אף אחת לא קמה(-: 

בוקר שישי אחד, גם הבת שלי, דניאל, החליטה שלא בא לה לקום.
"אמא, אני יכולה לא ללכת היום לבית ספר?" היא שאלה, 
ואני, כמו כל אמא טובה,
"ניצלתי" את ההזדמנות של בילוי עם הבת הנהדרת שלי בבוקר של יום שישי. 
יש כיף גדול מזה? שבית הספר יחכה!!!
החלטנו להפוך את שנקין, המקום הכי צבעוני בת"א,
למקום החינוך שלנו באותו יום, כתחליף לבית ספר(-:

פתחנו את הבוקר ב"סוס עץ", בית קפה שהוא מוסד שנקינאי: 




סיימתי את קפה הבוקר שלי, שבלעדיו אני לא מתחילה יום, 
והמשכנו במעלה שנקין למקום קטן וקסום, 
שבו יושבת אישה מקסימה וחייכנית ששמה עתידה.
"עתידה בשנקין" הוא בוטיק בשמים, שבה כל אחת יכולה להכין לה בושם בריחות שהיא אוהבת.
הבטחתי לבת שלי בושם, כי זה שהבאתי לה בדיוטי פרי על סף סיום, 
וזה היה הפרוייקט שלנו לאותו יום:
בושם לדניאל, בריחות שהיא בוחרת ואוהבת(-:







דניאל בחרה, עתידה רקחה,
הוסיפה קצת מזה וקצת מזה:





ונתנה לדניאל לנסות.
דניאל הריחה, עתידה הוסיפה,
דניאל הריחה שוב, 
עתידה הוסיפה עוד קצת לימון,
ודניאל אישרה(-:





עתידה עושה סדנאות לילדות, גם בימי הולדת,
שבהן כל ילדה/נערה מרכיבה לה את הבושם שהיא אוהבת,
ולכל אחת יש בושם אחר, שלא דומה לבושם של אף ילדה אחרת(-:






גם לנשים ה"גדולות" יותר יש מגוון אפשרויות, 
ומי שמוכנה לקחת סיכון ולהחליף את הבושם היוקרתי שלה בבושם "תוצרת בית", תמצא שם גם את מקומה.
אני, באופן אישי, לא מחליפה את ה"קוקו שאנל" שלי לערב,
וגם לא את ה"קנזו", "דולצ'ה וגאבאנה", ה"איסי מיאקי" וה"קרולינה הררה" שלי לשעות היום(-:



גם לזוגות שמתחתנים יש מתנה מקסימה ומיוחדת,
שהיא ערכת בשמים לחתן ולכלה:




ואם אתן נשות אסטרולוגיה,
יש משהו מדליק גם בשבילכן:

בשמים לפי מזלות!!!





ברור שאני נדלקתי על העקרב(-:





הכי מדליק, בעיניי, זו היכולת לבחור בושם אישי, בבקבוק אישי.
מבחר הבקבוקים גדול, יש בקבוקים בכל צורה ובכל צבע:



הגענו לסיכום:
א. יופי של בילוי של יום שישי לאמהות וילדות.
ב. עתידה היא אישה מקסימה, ששווה להכיר.
ג. אם אתם מחפשים רעיון למסיבת יום הולדת/בת מצווה, סדנא של הכנת בושם היא רעיון מדליק.
ד. דניאל יצאה עם חיוך, ובסופו של יום, זה מה שחשוב(-:
ה. צמוד לעתידה יש את "חומוס אכרם" של פותנה, יוצאת "האח הגדול", שגם זו סיבה מספיק טובה ללכת לבקר, ולתפוס שתי ציפורים במכה אחת:
בושם וחומוס(-:






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.