דילוג לתוכן הראשי

בושם. שנקין. איך עשיתי לבת שלי שישי של כיף(-:










בשמים, בנות, בשמים!!!
מי מאיתנו לא אוהבת בשמים? שתקום!
אף אחת לא קמה(-: 

בוקר שישי אחד, גם הבת שלי, דניאל, החליטה שלא בא לה לקום.
"אמא, אני יכולה לא ללכת היום לבית ספר?" היא שאלה, 
ואני, כמו כל אמא טובה,
"ניצלתי" את ההזדמנות של בילוי עם הבת הנהדרת שלי בבוקר של יום שישי. 
יש כיף גדול מזה? שבית הספר יחכה!!!
החלטנו להפוך את שנקין, המקום הכי צבעוני בת"א,
למקום החינוך שלנו באותו יום, כתחליף לבית ספר(-:

פתחנו את הבוקר ב"סוס עץ", בית קפה שהוא מוסד שנקינאי: 




סיימתי את קפה הבוקר שלי, שבלעדיו אני לא מתחילה יום, 
והמשכנו במעלה שנקין למקום קטן וקסום, 
שבו יושבת אישה מקסימה וחייכנית ששמה עתידה.
"עתידה בשנקין" הוא בוטיק בשמים, שבה כל אחת יכולה להכין לה בושם בריחות שהיא אוהבת.
הבטחתי לבת שלי בושם, כי זה שהבאתי לה בדיוטי פרי על סף סיום, 
וזה היה הפרוייקט שלנו לאותו יום:
בושם לדניאל, בריחות שהיא בוחרת ואוהבת(-:







דניאל בחרה, עתידה רקחה,
הוסיפה קצת מזה וקצת מזה:





ונתנה לדניאל לנסות.
דניאל הריחה, עתידה הוסיפה,
דניאל הריחה שוב, 
עתידה הוסיפה עוד קצת לימון,
ודניאל אישרה(-:





עתידה עושה סדנאות לילדות, גם בימי הולדת,
שבהן כל ילדה/נערה מרכיבה לה את הבושם שהיא אוהבת,
ולכל אחת יש בושם אחר, שלא דומה לבושם של אף ילדה אחרת(-:






גם לנשים ה"גדולות" יותר יש מגוון אפשרויות, 
ומי שמוכנה לקחת סיכון ולהחליף את הבושם היוקרתי שלה בבושם "תוצרת בית", תמצא שם גם את מקומה.
אני, באופן אישי, לא מחליפה את ה"קוקו שאנל" שלי לערב,
וגם לא את ה"קנזו", "דולצ'ה וגאבאנה", ה"איסי מיאקי" וה"קרולינה הררה" שלי לשעות היום(-:



גם לזוגות שמתחתנים יש מתנה מקסימה ומיוחדת,
שהיא ערכת בשמים לחתן ולכלה:




ואם אתן נשות אסטרולוגיה,
יש משהו מדליק גם בשבילכן:

בשמים לפי מזלות!!!





ברור שאני נדלקתי על העקרב(-:





הכי מדליק, בעיניי, זו היכולת לבחור בושם אישי, בבקבוק אישי.
מבחר הבקבוקים גדול, יש בקבוקים בכל צורה ובכל צבע:



הגענו לסיכום:
א. יופי של בילוי של יום שישי לאמהות וילדות.
ב. עתידה היא אישה מקסימה, ששווה להכיר.
ג. אם אתם מחפשים רעיון למסיבת יום הולדת/בת מצווה, סדנא של הכנת בושם היא רעיון מדליק.
ד. דניאל יצאה עם חיוך, ובסופו של יום, זה מה שחשוב(-:
ה. צמוד לעתידה יש את "חומוס אכרם" של פותנה, יוצאת "האח הגדול", שגם זו סיבה מספיק טובה ללכת לבקר, ולתפוס שתי ציפורים במכה אחת:
בושם וחומוס(-:






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)