דילוג לתוכן הראשי

ירקות בתנור-מתכון צבעוני, מהיר ומקסים לאירוח (-: פולניה בהכחשה!


בשבילי, אוכל, מעבר להיותו אוכל, הוא אמנות.

הוא קסם, הוא צבע, הוא יופי.
הוא ההפך מ"פולניה שולטת!", שכ"כ מוכרת לי מהבית.
אוכל הוא תבלינים, צבעים, ריחות. 
אוכל הוא תשוקה, אהבה, הוד והדר.
אוכל, נו, אתם יודעים, הוא "אוכל"(-:











אצלנו, בפולניה הקדומה, בישלו אוכל במים.

עם התפתחות העולם, והפטנטים, הגיע קיצור הדרך האולטימטיבי. 
ירקות קפואים של "סנפרוסט"!
גם אותם, במטבח של "תוצרת פולניה", בישלו סנפרוסט במים.
מלח? מיותר. פלפל? זה של "תוצרת מרוקו".
כמון? בהרט? פפריקה? כורכום? 
אין מצב, זה של "תוצרת כולם", אבל לא שייך לפולניה(-:
חוש הטעם שלי, משחר ילדותי, תמיד רצה יותר.
גפילטע פיש עם גזר זה מגניב, אבל לא מספק.
ירקות מאודים זה אחלה, אבל לא מספק.
פסטה (שמ)אל(ץ)-דנטה זה סביר כשזה עם קטשופ, 
אבל שוב, זה לא מספק(-:

הפולניה שבי החליטה למרוד.

גם ככה, כילדה, הייתי סוג של מורדת.
ואם כבר מורדת, אז עד הסוף. 
מורדת באורז "דביקי", 
בפסטה שבושלה יותר מדי,
ובירקות מאודים ונטולי טעם.
כי גם עם ירקות, אפשר קצת אחרת.
כן, גם בפולניה (-:

בשבוע שעבר ניסיתי שני מוצרים חדשים של שופרסל
שמבחינתי, הם עוד קיצור דרך במטבח שלי.
קיצור דרך שחוסך לי שטיפה, חיתוך, והתעסקות מיותרת,
אבל משאיר לי את הטריות, הצבע, ואת הקלות הבלתי נסבלת של התחכום(-:
ברוקולי שטוף, וכרובית שטופה(חתוכים לפרחים, ויפים):



חשבתי איך אני מכינה משהו טעים לארוחת צהריים, 

ולא רק טעים.
גם בריא, צבעוני, ומתאים לאירוח.
בשביל הבריאות השתמשתי רק בירקות ושמן זית.
בשביל הצבע הוספתי סלק, ובשביל היופי והטעם פיזרתי קצח.

מתכון לגרסת הירקות בתנור שלי, אנטיפסטי לייט :)


לסיר עם מים רותחים ומלח מכניסים:

חבילה של כרובית שטופה(שופרסל),
חבילה של ברוקולי שטוף(שופרסל)
סלק אחד חתוך 
(אם רוצים שהסלק יהיה המרכיב המרכזי, אפשר לשים שני סלקים)
ומבשלים עד לריכוך.
מסננים ומניחים בכלי לקירור קצרצר

תראו כמה שזה יפה, עוד לפני שזה מוכן(-:
מעבירים לקערה, שופכים כמות נדיבה של שמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
מערבבים היטב.
לוקחים נייר אפייה, מקמטים אותו לכדור, פותחים, ומניחים בתבנית

מפזרים קצח, 
מכניסים לתנור עד שמזהיב.
במהלך השהות בתנור מערבבים מדי פעם,
כדי שכל הטעמים והצבעים יתערבבו.
ככה זה נראה כשזה מוכן:

הורס!!!


מה המסקנות שלי?
א. גם ירקות לא חייבים להיראות כאילו נחתו הרגע מפולניה.
ב. אני מטורפת על קיצורי דרך, והמצוננים למיניהם הם החביבים עלי במיוחד!
ג. ברוקולי וכרובית שטופים וחתוכים הם גם פתרון אידיאלי לפשטידות, ומבחינתי, הם הופכים להיות חלק מהמטבח הפולני המתקדם שלי(-:

בתיאבון!!!






תגובות

  1. למה יש לקמט את נייר האפיה לפני ששוטחים אותו בתבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא חייבים, זה בשביל ההגשה, זה מתקבל יפה, ואפשר להגיש את זה עם נייר האפייה, כמשטח הגשה.

      מחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.