דלג לתוכן הראשי

ירקות בתנור-מתכון צבעוני, מהיר ומקסים לאירוח (-: פולניה בהכחשה!


בשבילי, אוכל, מעבר להיותו אוכל, הוא אמנות.

הוא קסם, הוא צבע, הוא יופי.
הוא ההפך מ"פולניה שולטת!", שכ"כ מוכרת לי מהבית.
אוכל הוא תבלינים, צבעים, ריחות. 
אוכל הוא תשוקה, אהבה, הוד והדר.
אוכל, נו, אתם יודעים, הוא "אוכל"(-:











אצלנו, בפולניה הקדומה, בישלו אוכל במים.

עם התפתחות העולם, והפטנטים, הגיע קיצור הדרך האולטימטיבי. 
ירקות קפואים של "סנפרוסט"!
גם אותם, במטבח של "תוצרת פולניה", בישלו סנפרוסט במים.
מלח? מיותר. פלפל? זה של "תוצרת מרוקו".
כמון? בהרט? פפריקה? כורכום? 
אין מצב, זה של "תוצרת כולם", אבל לא שייך לפולניה(-:
חוש הטעם שלי, משחר ילדותי, תמיד רצה יותר.
גפילטע פיש עם גזר זה מגניב, אבל לא מספק.
ירקות מאודים זה אחלה, אבל לא מספק.
פסטה (שמ)אל(ץ)-דנטה זה סביר כשזה עם קטשופ, 
אבל שוב, זה לא מספק(-:

הפולניה שבי החליטה למרוד.

גם ככה, כילדה, הייתי סוג של מורדת.
ואם כבר מורדת, אז עד הסוף. 
מורדת באורז "דביקי", 
בפסטה שבושלה יותר מדי,
ובירקות מאודים ונטולי טעם.
כי גם עם ירקות, אפשר קצת אחרת.
כן, גם בפולניה (-:

בשבוע שעבר ניסיתי שני מוצרים חדשים של שופרסל
שמבחינתי, הם עוד קיצור דרך במטבח שלי.
קיצור דרך שחוסך לי שטיפה, חיתוך, והתעסקות מיותרת,
אבל משאיר לי את הטריות, הצבע, ואת הקלות הבלתי נסבלת של התחכום(-:
ברוקולי שטוף, וכרובית שטופה(חתוכים לפרחים, ויפים):



חשבתי איך אני מכינה משהו טעים לארוחת צהריים, 

ולא רק טעים.
גם בריא, צבעוני, ומתאים לאירוח.
בשביל הבריאות השתמשתי רק בירקות ושמן זית.
בשביל הצבע הוספתי סלק, ובשביל היופי והטעם פיזרתי קצח.

מתכון לגרסת הירקות בתנור שלי, אנטיפסטי לייט :)


לסיר עם מים רותחים ומלח מכניסים:

חבילה של כרובית שטופה(שופרסל),
חבילה של ברוקולי שטוף(שופרסל)
סלק אחד חתוך 
(אם רוצים שהסלק יהיה המרכיב המרכזי, אפשר לשים שני סלקים)
ומבשלים עד לריכוך.
מסננים ומניחים בכלי לקירור קצרצר

תראו כמה שזה יפה, עוד לפני שזה מוכן(-:
מעבירים לקערה, שופכים כמות נדיבה של שמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
מערבבים היטב.
לוקחים נייר אפייה, מקמטים אותו לכדור, פותחים, ומניחים בתבנית

מפזרים קצח, 
מכניסים לתנור עד שמזהיב.
במהלך השהות בתנור מערבבים מדי פעם,
כדי שכל הטעמים והצבעים יתערבבו.
ככה זה נראה כשזה מוכן:

הורס!!!


מה המסקנות שלי?
א. גם ירקות לא חייבים להיראות כאילו נחתו הרגע מפולניה.
ב. אני מטורפת על קיצורי דרך, והמצוננים למיניהם הם החביבים עלי במיוחד!
ג. ברוקולי וכרובית שטופים וחתוכים הם גם פתרון אידיאלי לפשטידות, ומבחינתי, הם הופכים להיות חלק מהמטבח הפולני המתקדם שלי(-:

בתיאבון!!!






תגובות

  1. למה יש לקמט את נייר האפיה לפני ששוטחים אותו בתבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא חייבים, זה בשביל ההגשה, זה מתקבל יפה, ואפשר להגיש את זה עם נייר האפייה, כמשטח הגשה.

      מחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?