דילוג לתוכן הראשי

תערובת תיבול לאורז. סוגת ביקשו, אני הכנתי(חלק א')










"סוגת מחפשים את התערובת הבאה לאורז.
אנחנו רוצים שתהיי חלק מצוות מצומצם שיתן לסוגת רעיון לתערובת התיבול הבאה"
ככה זה התחיל, בהודעה שקיבלתי למייל.
הזמינו אותי לסיור כדי לבחור עבור "סוגת" את הטעם הבא של "תערובת תיבול לאורז".
הסיור התקיים בשוק לוינסקי, השוק שבו "תבלינים" הם מרכיב דומיננטי, מעבר לשאר הדברים הטובים שיש בשוק הטעים הזה:






את הסיור העביר השף יאיר פיינברג, שהחברה שלו, feincook, עוסקת בחדשנות קולינארית.
ביחד עם אנשי השיווק של סוגת יצאנו להסתובב בשוק, לטעום, להריח, להתנסות:





עברנו בכמה "מוסדות" בשוק, התחלנו עם תבלינים אצל "הפרסי",
(כלבו זול גדי), 
שם טעמתי בפעם הראשונה אוכמניות פרסיות שנקראות "זרש".
זהו, התאהבתי(-:
הן חמוצות ועוקצניות, טעימות ומעשירות מאכלים:



כמה צבע ועונג יש בחנויות האלו!!!




אצל הפרסי טעמנו גם רכז רימונים שהיה מעולה:



באגף המעדנים(זיתים, גבינות, דגים) ביקרנו בשני מקומות הורסים וטעימים במיוחד:

את יומי לוי אני מכירה, כבר ביקרתי אצלו בעבר וקניתי כמה דברים מצוינים, 
וזו הייתה הזדמנות נהדרת לעבור אצלו שוב, ולהנות מכל גבינה, מכל זית,
ומכל מעדן שיומי ואחיו איתן מכינים במו ידיהם:



המקום המצוין השני שביקרנו בו,
שגם הוא מעדנייה מוכרת וטעימה במיוחד, 
הוא אברמנטו.
בזכות אותם דברים בדיוק: 
הדגים המיוחדים, הגבינות והזיתים.




משם צעדנו להפסקה של בורקס,
ויש שיגידו שהוא הבורקס הכי טוב בארץ,
בורקס פנסו
היה טעים, דיאטטי(כן, בסדר), והאווירה?
נו, שוק לוינסקי, הכל שם לא בדיוק חדש אבל חגיגי(-:




התחנה הלפני אחרונה הייתה "גבינות השומרון":




אספנו כמה גבינות טובות(ויש שם לא מעט כאלו),
 כדי להגיע לנקודה האחרונה והמרגשת:
תיבולים רם
חנות המפעל נמצאת ברחוב החלוצים 28 בשוק לוינסקי,
ואיך שנכנסים לשם, מתמלאים בריחות מטורפים
 של כל תבלין שרק עולה לכם לראש:


שם, בחנות הזו, שגם "סוגת" קונה ממנה את התבלינים, 
התחיל המסע האמיתי.
שם קיבלנו המון תבלינים צבעוניים,
כדי שאנחנו, אנשים מתחום הקולינריה,
נוכל לרקוח ולהרכיב עבור סוגת רעיונות לתערובת הבאה,
שמתוכם תיבחר התערובת האחת שתצא לשוק בקרוב:




אני הכנתי תערובת שבעיניי, היא הכי חסרה לי במאגר התערובות.
בינתיים, אני נותנת לכם את התוצאה הסופית של האורז שלי, ומתכון יגיע בפוסט הבא:
תערובת תיבול לאורז. סוגת ביקשו, אני הכנתי(חלק ב').
בינתיים, תהנו מהתמונה, ומותר לכם לפנטז על ארוחת הצהריים הבאה, עם האורז הנפלא שהכנתי:





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)