דילוג לתוכן הראשי

עוף עם תפוחי אדמה ביין אדום, דבש וצנוברים. ארוחה משגעת!




מה אתם הכי אוהבים לאכול?
כששואלים אותי את השאלה הזו, זה לא קשה.
יש לי תשובה מוכנה:
תפוחי אדמה(-:
אני הכי אוהבת אותם בתור פירה, 
או בשילוב עם עוף, כשהם מבושלים היטב, רכים ונמסים בפה.
מפליא, אבל בניגוד להרבה אחרים,
בסטטוס "צ'יפס" אני פחות אוהבת אותם.
לא שאני לא מסוגלת לחסל קערת צ'יפס ברגע,
אבל אם אני צריכה לבחור בין "מבושלים" ל"מטוגנים", 
תפוחי אדמה מבושלים מנצחים בגדול(-:
באחד מימי השישי בא לי לפנק את הילדים עם עוף רך וטעים, אלכוהולי מעט, 
אבל מתקתק ועמוס בתפוחי אדמה רכים, 
כמו שאני אוהבת.
אז הנה, המתכון, שגם אתם תוכלו לפנק את המשפחה(-:

עוף עם תפוחי אדמה ביין אדום, דבש וצנוברים


בסיר מחממים 3 כפות שמן זית.
חותכים בצל אחד גדול, ומזהיבים מעט את הבצל.
מוסיפים 3 שיני שום, וממשיכים לטגן.
מוסיפים פפריקה מתוקה(בנדיבות), 
כורכום, בהרט, מלח ופלפל,
מערבבים מעט, ומוסיפים 2 כפות צנוברים.
מוסיפים 5 כרעיים מחולקות:


ממשיכים לערבב כמה דקות עד שהעופות מתכסים בתבלינים ומזהיבים:


מוסיפים 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה:



מנמיכים את האש, ומודדים 150 מ"ל יין אדום
כן, בדיוק את זה שאתם שותים, האיכותי (-:



מוסיפים 3 כפות דבש, ומנערים היטב:



מדדתי ועירבבתי בעזרת אחד הכלים
 של חברת "פיירקס"
מסדרת ה-Kitchen Lab
סדרת כלי מעבדה למטבח, 
כי זה מדליק להרגיש שבישול הוא פרוייקט מדעי(-:
הכלי הזה, אגב, הוא כלי מדידה מזכוכית בעל מכסה מסיליקון,
המיועד למדידות נוזלים, להכנת רטבים לסלט ועוד.
ניתן גם להשתמש בו לאכסון מרינדות, רטבים, ונוזלים אחרים.
לאלו שמכינים הרבה מרינדות זה כלי נפלא!!!

נחזור לעוף שלנו:
מבשלים כעשרים דקות, 
ובינתיים "מתעסקים" עם תפוחי האדמה.
אני הולכת על שני תפוחי אדמה לכרע,
ולכן השתמשתי ב-10 תפוחי אדמה.
באחד מאירועי הבלוגרים קיבלתי סט סכינים של "ארקוסטיל",
והחלטתי שעשרה תפוחי אדמה זו הזדמנות נהדרת לבדוק אותם(-:


טוב, הסכין הזה תיפקד נהדר(-:



מעבירים את תפוחי האדמה לסיר, מעל העוף,
ומוסיפים עוד כוס מים:


ומתבלים מלמעלה בעוד פפריקה, מלח, פלפל ודבש, ועוד כף יין,
בשביל שגם תפוחי האדמה יספגו את הטעמים:



מבשלים כשעה,
עד שהכל הופך להיות רך להפליא, 
וספוג בטעמים של היין והדבש.
מוציאים לצלחת הגשה, 
מקשטים עם פטרוזיליה:

  
ואוכלים מהר, כי זה כ"כ טעים!!!
בתיאבון((-: 
  

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)