מה אתם הכי אוהבים לאכול?
כששואלים אותי את השאלה הזו, זה לא קשה.
יש לי תשובה מוכנה:
תפוחי אדמה(-:
אני הכי אוהבת אותם בתור פירה,
או בשילוב עם עוף, כשהם מבושלים היטב, רכים ונמסים בפה.
מפליא, אבל בניגוד להרבה אחרים,
בסטטוס "צ'יפס" אני פחות אוהבת אותם.
לא שאני לא מסוגלת לחסל קערת צ'יפס ברגע,
אבל אם אני צריכה לבחור בין "מבושלים" ל"מטוגנים",
תפוחי אדמה מבושלים מנצחים בגדול(-:
באחד מימי השישי בא לי לפנק את הילדים עם עוף רך וטעים, אלכוהולי מעט,
אבל מתקתק ועמוס בתפוחי אדמה רכים,
כמו שאני אוהבת.
אז הנה, המתכון, שגם אתם תוכלו לפנק את המשפחה(-:
עוף עם תפוחי אדמה ביין אדום, דבש וצנוברים
בסיר מחממים 3 כפות שמן זית.
חותכים בצל אחד גדול, ומזהיבים מעט את הבצל.
מוסיפים 3 שיני שום, וממשיכים לטגן.
מוסיפים פפריקה מתוקה(בנדיבות),
כורכום, בהרט, מלח ופלפל,
מערבבים מעט, ומוסיפים 2 כפות צנוברים.
מוסיפים 5 כרעיים מחולקות:
ממשיכים לערבב כמה דקות עד שהעופות מתכסים בתבלינים ומזהיבים:
מוסיפים 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה:
מנמיכים את האש, ומודדים 150 מ"ל יין אדום
כן, בדיוק את זה שאתם שותים, האיכותי (-:
מוסיפים 3 כפות דבש, ומנערים היטב:
מדדתי ועירבבתי בעזרת אחד הכלים
של חברת "פיירקס"
מסדרת ה-Kitchen Lab,
סדרת כלי מעבדה למטבח,
כי זה מדליק להרגיש שבישול הוא פרוייקט מדעי(-:
הכלי הזה, אגב, הוא כלי מדידה מזכוכית בעל מכסה מסיליקון,
המיועד למדידות נוזלים, להכנת רטבים לסלט ועוד.
ניתן גם להשתמש בו לאכסון מרינדות, רטבים, ונוזלים אחרים.
לאלו שמכינים הרבה מרינדות זה כלי נפלא!!!
נחזור לעוף שלנו:
מבשלים כעשרים דקות,
ובינתיים "מתעסקים" עם תפוחי האדמה.
אני הולכת על שני תפוחי אדמה לכרע,
ולכן השתמשתי ב-10 תפוחי אדמה.
באחד מאירועי הבלוגרים קיבלתי סט סכינים של "ארקוסטיל",
והחלטתי שעשרה תפוחי אדמה זו הזדמנות נהדרת לבדוק אותם(-:
טוב, הסכין הזה תיפקד נהדר(-:
מעבירים את תפוחי האדמה לסיר, מעל העוף,
ומוסיפים עוד כוס מים:
ומתבלים מלמעלה בעוד פפריקה, מלח, פלפל ודבש, ועוד כף יין,
בשביל שגם תפוחי האדמה יספגו את הטעמים:
מבשלים כשעה,
עד שהכל הופך להיות רך להפליא,
וספוג בטעמים של היין והדבש.
מוציאים לצלחת הגשה,
מקשטים עם פטרוזיליה:
ואוכלים מהר, כי זה כ"כ טעים!!!
בתיאבון((-:
תגובות
הוסף רשומת תגובה