דלג לתוכן הראשי

עוף עם תפוחי אדמה ביין אדום, דבש וצנוברים. ארוחה משגעת!




מה אתם הכי אוהבים לאכול?
כששואלים אותי את השאלה הזו, זה לא קשה.
יש לי תשובה מוכנה:
תפוחי אדמה(-:
אני הכי אוהבת אותם בתור פירה, 
או בשילוב עם עוף, כשהם מבושלים היטב, רכים ונמסים בפה.
מפליא, אבל בניגוד להרבה אחרים,
בסטטוס "צ'יפס" אני פחות אוהבת אותם.
לא שאני לא מסוגלת לחסל קערת צ'יפס ברגע,
אבל אם אני צריכה לבחור בין "מבושלים" ל"מטוגנים", 
תפוחי אדמה מבושלים מנצחים בגדול(-:
באחד מימי השישי בא לי לפנק את הילדים עם עוף רך וטעים, אלכוהולי מעט, 
אבל מתקתק ועמוס בתפוחי אדמה רכים, 
כמו שאני אוהבת.
אז הנה, המתכון, שגם אתם תוכלו לפנק את המשפחה(-:

עוף עם תפוחי אדמה ביין אדום, דבש וצנוברים


בסיר מחממים 3 כפות שמן זית.
חותכים בצל אחד גדול, ומזהיבים מעט את הבצל.
מוסיפים 3 שיני שום, וממשיכים לטגן.
מוסיפים פפריקה מתוקה(בנדיבות), 
כורכום, בהרט, מלח ופלפל,
מערבבים מעט, ומוסיפים 2 כפות צנוברים.
מוסיפים 5 כרעיים מחולקות:


ממשיכים לערבב כמה דקות עד שהעופות מתכסים בתבלינים ומזהיבים:


מוסיפים 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה:



מנמיכים את האש, ומודדים 150 מ"ל יין אדום
כן, בדיוק את זה שאתם שותים, האיכותי (-:



מוסיפים 3 כפות דבש, ומנערים היטב:



מדדתי ועירבבתי בעזרת אחד הכלים
 של חברת "פיירקס"
מסדרת ה-Kitchen Lab
סדרת כלי מעבדה למטבח, 
כי זה מדליק להרגיש שבישול הוא פרוייקט מדעי(-:
הכלי הזה, אגב, הוא כלי מדידה מזכוכית בעל מכסה מסיליקון,
המיועד למדידות נוזלים, להכנת רטבים לסלט ועוד.
ניתן גם להשתמש בו לאכסון מרינדות, רטבים, ונוזלים אחרים.
לאלו שמכינים הרבה מרינדות זה כלי נפלא!!!

נחזור לעוף שלנו:
מבשלים כעשרים דקות, 
ובינתיים "מתעסקים" עם תפוחי האדמה.
אני הולכת על שני תפוחי אדמה לכרע,
ולכן השתמשתי ב-10 תפוחי אדמה.
באחד מאירועי הבלוגרים קיבלתי סט סכינים של "ארקוסטיל",
והחלטתי שעשרה תפוחי אדמה זו הזדמנות נהדרת לבדוק אותם(-:


טוב, הסכין הזה תיפקד נהדר(-:



מעבירים את תפוחי האדמה לסיר, מעל העוף,
ומוסיפים עוד כוס מים:


ומתבלים מלמעלה בעוד פפריקה, מלח, פלפל ודבש, ועוד כף יין,
בשביל שגם תפוחי האדמה יספגו את הטעמים:



מבשלים כשעה,
עד שהכל הופך להיות רך להפליא, 
וספוג בטעמים של היין והדבש.
מוציאים לצלחת הגשה, 
מקשטים עם פטרוזיליה:

  
ואוכלים מהר, כי זה כ"כ טעים!!!
בתיאבון((-: 
  

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.