"אם קנית רכב X, אל תצפה שהוא יהיה מרצדס"?
כמו בתחום הרכב, כך גם בתחום המזון(-:
יש מוצרים טובים יותר, טעימים יותר, בריאים יותר,
כשלעומתם, תחת אותה קטגוריה, יש את מוצרי ה-X,
שמהווים את המוצרים ה"כאילו זהים",
אבל בגירסה הפחות מוצלחת.
כולם יודעים שאני לא חובבת איקסים,
אז הזמינו אותי לאירוע פרימיום,
כי שם אני מסתדרת נפלא(-:
נכון, אין לי מרצדס, אבל באוכל אין פשרות.
אני אוהבת את ה"בסט".
כמו שאני מקפידה על יציאה למסעדות עם חומרי גלם משובחים,
כך גם בבית, כשאני קונה מוצרים,
אני משתדלת תמיד ללכת על הפרימיום.
בסופו של דבר, חומר הגלם הוא שיקבע את טעם המנה.
כשאני מבשלת עם יין, אני תמיד משתמשת ביין שאותו אני שותה. אין בישול ביין זול.
מסתבר, שגם בישול עם רוטב סויה,
הולך אצלי עכשיו עם הקונספט:
"אין בישול עם סויה זול" (-:
האירוע היה מטעם YAMASA (יאמאסה)-
הרוטב שנחשב לרוטב הסויה המוביל ביפן,
והפופולארי בקרב קהל השפים המקצועי.
האתר היפני של יאמאסה, שווה להיכנס אליו(-:
שף מקצועי? בהחלט היה לנו אחד כזה(-:
את הסדנה של יאמאסה העביר השף צ'רלי פדידה, ומעבר להיכרות עם מוצרי יאמאסה,
זכיתי להכיר גם שף מקסים ומוכשר,
השף הראשי במסעדת "אוליב ליף" בשרתון ת"א.
קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות, שף צ'רלי פדידה!!!
לרוטב הסויה של YAMASA יש ארומה עדינה, שאינה משתלטת אך מדגישה את הטעמים, צבע מעורר תיאבון, שאינו משנה את צבעו בזמן הבישול ועומד בתקני החקלאות היפניים.
YAMASA רוטב סויה פרימיום מסורתי: מגיע באריזת ליטר, באריזת 500 מ"ל
ובבקבוק זכוכית מעוצב 150 מ"ל.
YAMASA רוטב סויה טבעי מופחת מלח:
מגיע בבקבוק זכוכית מעוצב המכיל 150 מ"ל.
מה שאני אהבתי ברוטב הסויה של יאמאסה,
זה את האפשרות לבחור ברוטב סויה מופחת מלח,
כי הרבה פעמים מאכלים עם סויה קצת מלוחים לי מדי.
אני אוהבת את הטעמים המעודנים יותר,
וליאמאסה יש גם, וגם(-:
מי שהצטרפה אלינו ביום הזה הייתה פאולין ממאסטר שף האחרון,
שגם זו הייתה חוויה בפני עצמה, היא לא הפסיקה לחייך.
בשלנית נהדרת ומותק אמיתית(-:
וכבר מלהסתכל על שולחן הבוקר הצבעוני, נפתח לי התיאבון(-:
מרשים ביופיו!!!
משם נכנסנו למסעדה של השף צ'רלי פדידה, אוליב ליף,
ובתור פתיחה צ'רלי עשה לנו "מופע בישול עם חנקן נוזלי".
זה היה מרהיב.
שימוש בטכניקות מולקולריות הפך בשנים האחרונות לטרנד, ומיטב השפים משתמשים בו.
קצת על חנקן נוזלי(סליחה, זה בלוג כימיה?)
באוויר שנמצא סביבנו ממש כרגע יש 78% חנקן, שנמצא במצב גז.
כשדוחסים את האוויר במדחסים בעלי עוצמה רבה ואז משחררים את הלחץ,
החנקן מתעבה לנוזל והטמפרטורה שלו עומדת על מינוס 196 מעלות צלזיוס.
הקור העז של החנקן הנוזלי יוצר גבישי קרח קטנטנים.
ככה זה נראה, שזה אומר:
מדליק! (או אולי בכלל "מקפיא!!")
טוב, נו, בסדר.
מופעי פתיחה זה אחלה, אבל נתח הסלמון הענק שענד לי מול העיניים שיגע אותי(-:
והנה הוא, המתכון הראשון שצ'רלי פדידה הכין לנו:
סלמון מבושל ברוטב סויה בציפוי אגוזי פקאן
מתכון: שף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף(שרתון ת"א)
מצרכים ל-4 מנות
480 גרם פילה סלמון
120 גרם אגוזי פקאן קלופים וחתוכים דק
לסלט
1 אספרגוס חתוך בעזרת קולפן לכל אורכו
1/2 גזר קלוף בעזרת קולפן לכל אורכו
2 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
8 עלי כוסברה לקישוט
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנת הסלט
1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח וחולטים את רצועות האספרגוס במשך
כ-5 שניות ואת רצועות הגזר במשך כ-40 שניות. מעבירים מיד למי קרח .
2. בקערת ערבוב שמים את האספרגוס והגזר החלוטים, עגבניות השרי החתוכות ועלי הכוסברה
המופרדים. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן.
רוטב לדג
10 כפות רוטב סויה יאמאסה
10 כפות דבש
1 כפית זנגביל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס מרין מתקתק לבישול
2 כפות יין סאקי (יין יפני)
1/2 כפית קורנפלור
הכנת הרוטב לדג
1. מערבבים יין סאקי עם קורנפלור עד להתמזגות ללא גושים ומניחים בצד.
2. מרתיחים בסיר קטן את יתרת מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-10 דקות, מסמיכים ע"י הוספת בלילת
הקורנפלור לסיר הרותח תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 2 דקות נוספות.
מניחים בצד.
אופן הכנת הדג
חותכים את פילה הסלמון לקוביות של 2 ס"מ X 2ס"מ
מבשלים ברוטב הסויה החם למשך 3 דקות.
מוציאים בעדינות בעזרת מלקחיים, טובלים באגוזי פקאן פריכים:
שמים את הדג על צלחת הגשה:
מניחים לצד הסלמון את הסלט, ומגישים.
את שארית הרוטב אפשר לזלף על הסלמון :
מנה משגעת, צבעונית, טעימה,
והכי חשוב שתזכרו:
לא כל מכונית היא מרצדס,
אבל יאמאסה הוא המרצדס של הסויה(-:
המשך בהחלט יבוא...
תגובות
הוסף רשומת תגובה