דילוג לתוכן הראשי

אני מלאה באגו! (וזה עושה לי טוב)












כמה פעמים אנחנו אומרים שאגו הוא אחד הדברים שהורסים לנו את החיים?
נכון שאנחנו יודעים שאגו, ורק אגו, גורם למלחמות, לכעסים, לאמוציות?
אז למה בעצם צריך אותו? 
אני מודה, קיבלתי מלא אגו, אבל במקרה שלי, יש בו רק דברים טובים,
והוא אפילו גורם לי להיות בן אדם מחויך יותר(-:
אז איך לוקחים בן אדם שמלא באגו, וגורמים לו להוציא ממנו גם כמה דברים טובים?
לא חייבים להוציא את פרויד מקברו, 
אפשר להסתפק בלקחת את האגו, להתבונן בו, ולחסל אותו מהר(-:






קיבלתי לסקירה סלסלה עם המון אגו (-:
אז בעצם, מה אכפת לי שיש לי אגו?
יש גם אגו מתוק ולא מזיק בכלל!
אז מה היה שם? מה אהבתי יותר, ומה פחות?
תכולה בסלסלה המדליקה הזו:


בייגלה מצופה שוקולד חלב:
הילדים מאד אהבו. 
השילוב שבין החום-המתוק-ההורס, לבין החום-המלוח-הטעים, 
יוצרים שילוב משגע. לילדים, לא לי. 
אני לא אוהבת שוקולד מתוק מדי, ולכן עברתי מיד לקטגוריה הבאה(-:






בייגלה מצופה שוקולד מריר-חלבי:
הפייבוריט שלי בסדרה. שוב, זה הולך ביחס הפוך, ככל שאני אוהבת יותר, הילדים אוהבים פחות.
כשמחליטים על איזה מהם לבחור, יש לחשוב לפני הכל על קהל היעד(-:



השלישי ב"חבורה", 
בייגלה מצופה שוקולד לבן:
הבת שלי מאד אוהבת שוקולד לבן, הבן שלי מסתדר איתו, אני לא אוהבת שוקולד לבן,
מתוק לי מדי.
שני דברים אני פחות אוהבת: שוקולד לבן וריבת חלב, על בסיס "מתיקות מוגזמת".
הפלא ופלא, השילוב עם הבייגלה המלוח דווקא הפך אותו למעניין, 
והוא אפילו היה לי טעים יותר מציפוי שוקולד החלב(-:


השלישייה הזו זכתה בתואר "נבחרי מוצר השנה ל-2012" בקטגוריית חטיפים מתוקים:



ה"אגו" הבא שלי היו אצבעות הוופל
בשני טעמים: אגוזים ושוקולד לבן.
שניהם טעימים, ומספקים לקחת משהו קטן ומתוק ליד הקפה.
הבעיה העיקרית שלהם: בלתי ניתנים לעצירה. 
כמו כל הדברים הקטנים והטובים, אוכלים אחד, ובא עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד(-:
אז חיסלתי חצי חבילה עם קפה אומלל אחד!





זה היה זוג מושלם, 
ששימש אותי גם כקישוט מפתה לעוגה,
חבל שהוא נגמר כ"כ מהר.
נגמר לי כל האגו!!! (-:
עוד בסדרה:
אצבעות וופל דאבל שוקולד, אצבעות וופל במילוי קפוצ'ינו.
את הקפוצ'ינו אין לי ספק שאטעם(-:


בגיזרת ה"שוקולד, שוקולד, שוקולד" 
קיבלתי שתי שלישיות של טבלאות שוקולד,
מריר(60% מוצקי קקאו), שאיתו הכנתי ציפוי נהדר לעוגה,


ולבן, שאני לא משתמשת בו,
אבל הילדים מחסלים את הקוביות די במהירות(-:



עוד בסדרה:
שלישיית טבלאות שוקולד חלב, שוקולד מריר/חלב ללא תוספת סוכר.
המוצר האחרון, שהוא נטול אגו, והוא דווקא שייך לסדרת השף של "כרמית", הוא השוקולד צ'יפס מריר, לקישוט ולאפיה.



גם הוא עם 60% מוצקי קקאו:




סיכום:
סדרת "אגו" של "כרמית" נותנת בדיוק את מה שמצפים ממנה. 
כל גרם של אגו, עמוס בהנאה מתוקה(או מרירה, אבל מענגת) (-:
לאתר של "כרמית"

ומה אכפת לי אם יהיה לכם אגו?
לפעמים אגו הוא דבר מתוק להפליא((-: 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.