דלג לתוכן הראשי

אלבטרוס. יום מתוק בקיסריה, וארוחה עם נוף של גולף(-:








הוזמנתי ליום כיף בקיסריה.
מסעדה וספא. שני דברים שמאד קשה לי לוותר עליהם.
חוצמזה, ממתי אני מוותרת על ימי כיף?
גם הפעם, כמו בדר"כ, לא ויתרתי.
איך אומרים אצלנו?
וטוב שכך!
"נחתנו" ביום סגרירי וגשום לארוחת בוקר מחממת לבבות במסעדה מקסימה בקיסריה, מסעדת אלבטרוס.
הבעלים של המסעדה סיפר לנו שפתח את אלבטרוס בשביל בתו, שזה היה החלום שלה. שאפו.
אני, כשהייתי בגילה, הסתפקתי בחלומות אחרים(-:

מאיפה בא השם "אלבטרוס"?



אלבטרוס - Albatross: תוצאה של שלוש נקודות מתחת לתקן הגומה.
זהו אירוע נדיר שאם קורה יש לתעד ולספר לכולם.
בד"כ יכול לקרות בתקן 5 כאשר הכדור נכנס לגומה בשתי חבטות.
הבנתם משהו? 
טוב, גם אני לא, חוץ מזה שהוא נדיר(-:




המסעדה ממוקמת במתחם הגולף בקיסריה ומשקיפה על הנופים המרהיבים והירוקים של מגרשי הגולף:






אז יש לנו אבא למופת, נוף למופת, מיקום למופת,
חנייה ללא הגבלה,
(מה שמוגדר כ"חנייה למופת ולתפארת מדינת תל אביב), 
והמון אוכל, שעומד לעבור סקירה למופת(-:
אין כמו ארוחת בוקר שווה כדי לפתוח איתה את היום.
מבחינתי, אחד מהדברים שמשדרגים את
"ארוחת הבוקר הישראלית" הרגילה, אלו המאפים.
המאפים שנאפים באלבטרוס מהווים את גולת הכותרת של הארוחה, 
והם אכן מגרים כל חוש שיש לנו, במיוחד כשאצלי צריך להעיר בכוח את החושים בבוקר(-:
על הבופה סלסלת לחמים הכוללת לחמי מחמצת, לחמניות רכות, פלוטים מלוחים ומתוקים לצידם בורקסים, טארטלטים ומיני קישים במילויים משתנים על פי חומרי הגלם הטריים הנמצאים בשוק באותו היום כמו:
קרם בטטה וגבינת צאן, בצל מקורמל, חציל קלוי וצנוברים.
בגזרת המאפים המתוקים קרואסונים, בריושים, עוגות שמרים, עוגות בחושות ועוד.
בסופי שבוע כל אותם מאפים מגיעים היישר לשולחן באמצעות עגלת תה, ונותר לבחור מה שמתחשק. רעיון מדליק!! 


אז חוץ מהמאפים המעולים והיפים, מה היה לנו שם?
שקשוקה:
לא הייתה מוצלחת, בעיניי. 
איך אומרים אצלנו? טעמתי טובות יותר. 
לרוטב העגבניות היה טעם של רסק עגבניות "לא מעובד" וחסר תיבול, שדורש שדרוג ושיפור, אך עם זאת, מה שאהבתי, זה את ההקפדה על מידת העשייה של הביצים בשקשוקה. 
בכלל לא מובן מאליו.
מאפה בוקר טורקי עשוי בצק עלים במילוי עלי מנגולד, עגבניות לחות, פטה, קצ'קבל וביצת עין מעל:
מוגש יפה, נראה יפה, אבל שוב, משהו בטעם הסופי היה חסר לי, מבחינת תיבול, הפעם היה לי מתובל מדי, וזו נקודה שיש לשים אליה דגש, כי תיבול הוא המפתח.
המאפים היו נפלאים, יכולתי לאכול מהם בלי הפסקה:


הממרחים היו מעולים, ריבות ממש טובות, שוקולד לילדות כמוני שעדיין מתלהבות מ"נוטלה", וחמאה:


לתפריט של אלבטרוס התווספה לאחרונה ארוחת בוקר מלכותית אמיתית.
הארוחה כוללת ביצים בכל אופן עשייה, סלט ירקות טרי מתובל, מבחר גבינות, טחינה, זיתים סורים, לבנה, ריבה תוצרת הבית, מבחר טאפסים משתנים, מוזלי קטן עם סלט פירות(שאליו אני עוד אגיע), יוגורט וסילאן, פריטטה של תפו"א ובופה מרהיב ועשיר של לחמים ומאפים טריים הנאפים במקום במהלך כל שעות הבוקר, שכבר הספקתם להכיר.
ככה נראית פלטת התשיעיה של ארוחת הבוקר, 
בהחלט מרהיבה ומספקת, יש בה כל מה שחושבים עליו.
כל הממרחים היו לי טעימים, מלבד החצילים שאתם כבר יודעים,
בהם אני לא נוגעת(-:






על דבר אחד אני חייבת לספר, כי הוא, בעיניי, הכוכב של ארוחת הבוקר:
מוזלי!!!
זה ללא ספק היה אחד מהמוזלים הכי טעימים שאכלתי.
אין לי מושג אם אלו הפירות, הקוקוס, או מרכיב סודי אחר,
אבל המוזלי היה פשוט מעולה. 
גם יפיוף אמיתי, וגם טעים בטירוף.
הגבר המושלם!
מוזלי, אפשר להציע לך נישואים, שתהיה שלי לנצח? (-:




גם אגף השתייה קיבל תעודת הצטיינות,
בזכות מיץ הגזר, הקפה של "מאורו", והקאווה:




ארוחות הבוקר מוגשות במהלך השבוע בין השעות 08:00-12:00
בסופי שבוע עד השעה 12:30

סיכום ארוחת בוקר:
הכל מרשים, נעים, טעים, מעניין, 
ורק שיפור תיבול קטן במנות הביצים,
וארוחת הבוקר יכולה מבחינתי לקבל את ההגדרה:
"מושלמת"(-: 



אחרי ביקור בספא(שעליו אספר בנפרד),
חזרנו לארוחת צהריים קלילה ב"אלבטרוס".
הסלטים היו מעולים, הפוקאצ'ות עם שמן זית ובלסמי,
כמו פוקאצ'ות, בלתי ניתנות לעצירה:






שתי מנות פתיחה שאהבתי:

טורטליני גבינות ותרד(42 ש"ח) בתמונה העליונה
ברוטב חמאת מרווה, זיתי קלמטה, עגבניות לחות ויין לבן

קבב טלה(63 ש"ח)
על הגריל עם טחינה וירקות צלויים





ומנה אחת קצת פחות, למרות שהיא נראית נפלא,
כי בשבילי, בשר צריך להיות "נתח", ולא "שיפודונים":

שיפודוני נתח קצבים(42 ש"ח)
על מצע סלט עגבניות צלוי בגריל ("מַשְׁוִויאָה")





אחרי כל האוכל הזה, קיוויתי שהקינוחים יהיו נוראיים,
כדי שלא אכניס לעצמי עוד המון קלוריות.
גם ככה אכלתי המון בצק ומאפים שלא איפשרו לי לעצור באותו בוקר.
לצערי ולהנאתי, התבדיתי.
הקינוחים היו הורסים!!!






ומגיע שאפו לזו שאחראית על כל היופי הזה,
של הקינוחים המשגעים והצבעוניים האלו:





ככה בהחלט מסיימים יום כיף(-:


מתחם גולף , קיסריה
טלפון: 057-9426947



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?