דילוג לתוכן הראשי

פלפלים ממולאים נפלאים עם תערובת תיבול לאורז. סוגת ביקשו, אני הכנתי(חלק ב'). יצא סוף!



כבר סיפרתי לכם על הסיור של סוגת בשוק לוינסקי, שהיה סיור מלא טעמים, ריחות וצבעים, שלקח בלוגרים מתחום הקולינריה למצוא את תערובת התיבול הבאה לאורז של סוגת.
כשהגעתי הביתה, התחלתי לחשוב מה אני אוהבת להכין עם אורז,
וגוזל ממני הרבה זמן במטבח.
כחובבת קיצורי דרך שווים,
אני תמיד מחפשת אותם.
אז מצאתי!!!
ממולאים(-:
פלפלים, כרוב, קישואים, בצלים, וכל מה שרק מתחשק.
כל פעם שאני רוצה להכין פלפל ממולא(מאוהבת בטעמים של זה!),
אני מתבאסת.
כן, עד כדי כך. מתבאסת.
לא מספיק למלא פלפל ב"סתם אורז".
צריך שלאורז של הממולאים יהיה טאצ', קסם, טעם מיוחד,
שישתלב עם הפלפלים ויקפיץ את המנה לדרגת "מעלף".
החלטתי ללכת על תערובת צבעונית ומלאה בירקות,
שמתאימה גם להגשה כמנה עצמאית, וגם למילוי של פלפלים ממולאים,
או כל ממולא אחר. אני מילאתי גם בצלים, ויצא משגע!!!
עשיתי גירסה צמחונית(שלשמה הכנתי את התערובת), וגם גירסה בשרית.
התענגתי, וזה הזמן להציע לסוגת את החלל שחסר לי בתחום האורז המתובל:
ככה זה נראה לפני הבישול. 
מה הכנסתי לאורז?




מרכיבים(על כוס אורז):
ירקות: כף עדשים, כף גזר מיובש, כף גמבה, כף פטריות, כף זרש(אוכמניות פרסיות), כף בצל מטוגן.
תבלינים: חצי כפית קצח(כי קשה לי בלעדיו), חצי כפית סוכר, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית סומק, 
וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.
חכו, זה לא נגמר(-: 
ערבבתי את כל אלו, וכבר זה נראה אורז מעולה:




הוספתי כף פטרוזיליה, שבכלל הפכה אותו לצבעוני והורס יותר:




ולבישול(-:




ככה הוא יצא מהבישול, היפיוף:





צילחתתי, וטעמתי.
הוא היה פשוט טעים(ויפה כ"כ)!!!




למרות שהטעם היה נפלא, החלטתי שאין לי מספיק ירק,
כי אם אני עושה "אורז צמחוני לממולאים",
אז כדאי שיהיו בו עוד ירקות,
שיתנו ערך תזונתי גבוה לאורז.
ישר חשבתי על קטניות, שחסרות לי פה,
והחלטתי על מש, שהוא סוג של שעועית.
לשעועית המש ערכים תזונתיים מצוינים,
היא קלה לעיכול ומכילה המון סיבים תזונתיים,
חלבונים ויטמינים ומינרלים כמו ברזל.
בישלתי מש, והכנסתי כף ממנו לאורז המוכן:


וזו התערובת הסופית שלי!!! 
נכון שהיא משגעת?





ועכשיו, למטרה שלשמה הכנתי אותה.
מילוי בריא ומהיר לממולאים!!!
טוב, נו, את הכללים הרגילים אתם יודעים(-:
חותכים את הכובע של הפלפלים:


 מנקים את ה"בפנוכו":





ממלאים את התערובת שהכנו, לא עד למעלה, כמובן(-:


  
שמים על תערובת האורז כף מהרוטב שבו יתבשלו הפלפלים
(רסק עגבניות+תבלינים לפי הטעם, ולא לשכוח סוכר בנוזלים של הרסק!)




וככה זה נראה אחרי הבישול. טעים טעים!!!
הבצל:



הפלפל:



ובצל ופלפל בזוגיות(-:



החלטתי לעשות גם נסיון בשרי, 
וטיגנתי בשר בקר בשמן זית ותבלינים:



והוספתי לתערובת האורז.
כרגיל, סידרתי יפה על הצלחת,
או כמו במאסטר שף: "צילחתתי",
ויצאה מנה פשוט מופלאה!!
מוזמנים לנסות בבית, 
ואם סוגת תחליט שזו התערובת הבאה שלה, 
אז תוכלו גם לנסות להכין פלפלים ממולאים בקלות (-:

המנה הבשרית, המוגמרת, ומוכנה להגשה חגיגית:



וככה מכינים אותה, בשלבים:
מכניסים את האורז המוכן לקערית, ודוחסים מעט.
הופכים את הקערית על צלחת, ומקשטים בפטרוזיליה:





 מסביב מעטרים בסומק:


ובכדורי פלפל אדום מיובש:


מגישים לשולחן, ונותנים לכולם להתפעל מהכשרון שלכם(-:



בתיאבון!!!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.