דלג לתוכן הראשי

פלפלים ממולאים נפלאים עם תערובת תיבול לאורז. סוגת ביקשו, אני הכנתי(חלק ב'). יצא סוף!



כבר סיפרתי לכם על הסיור של סוגת בשוק לוינסקי, שהיה סיור מלא טעמים, ריחות וצבעים, שלקח בלוגרים מתחום הקולינריה למצוא את תערובת התיבול הבאה לאורז של סוגת.
כשהגעתי הביתה, התחלתי לחשוב מה אני אוהבת להכין עם אורז,
וגוזל ממני הרבה זמן במטבח.
כחובבת קיצורי דרך שווים,
אני תמיד מחפשת אותם.
אז מצאתי!!!
ממולאים(-:
פלפלים, כרוב, קישואים, בצלים, וכל מה שרק מתחשק.
כל פעם שאני רוצה להכין פלפל ממולא(מאוהבת בטעמים של זה!),
אני מתבאסת.
כן, עד כדי כך. מתבאסת.
לא מספיק למלא פלפל ב"סתם אורז".
צריך שלאורז של הממולאים יהיה טאצ', קסם, טעם מיוחד,
שישתלב עם הפלפלים ויקפיץ את המנה לדרגת "מעלף".
החלטתי ללכת על תערובת צבעונית ומלאה בירקות,
שמתאימה גם להגשה כמנה עצמאית, וגם למילוי של פלפלים ממולאים,
או כל ממולא אחר. אני מילאתי גם בצלים, ויצא משגע!!!
עשיתי גירסה צמחונית(שלשמה הכנתי את התערובת), וגם גירסה בשרית.
התענגתי, וזה הזמן להציע לסוגת את החלל שחסר לי בתחום האורז המתובל:
ככה זה נראה לפני הבישול. 
מה הכנסתי לאורז?




מרכיבים(על כוס אורז):
ירקות: כף עדשים, כף גזר מיובש, כף גמבה, כף פטריות, כף זרש(אוכמניות פרסיות), כף בצל מטוגן.
תבלינים: חצי כפית קצח(כי קשה לי בלעדיו), חצי כפית סוכר, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית סומק, 
וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.
חכו, זה לא נגמר(-: 
ערבבתי את כל אלו, וכבר זה נראה אורז מעולה:




הוספתי כף פטרוזיליה, שבכלל הפכה אותו לצבעוני והורס יותר:




ולבישול(-:




ככה הוא יצא מהבישול, היפיוף:





צילחתתי, וטעמתי.
הוא היה פשוט טעים(ויפה כ"כ)!!!




למרות שהטעם היה נפלא, החלטתי שאין לי מספיק ירק,
כי אם אני עושה "אורז צמחוני לממולאים",
אז כדאי שיהיו בו עוד ירקות,
שיתנו ערך תזונתי גבוה לאורז.
ישר חשבתי על קטניות, שחסרות לי פה,
והחלטתי על מש, שהוא סוג של שעועית.
לשעועית המש ערכים תזונתיים מצוינים,
היא קלה לעיכול ומכילה המון סיבים תזונתיים,
חלבונים ויטמינים ומינרלים כמו ברזל.
בישלתי מש, והכנסתי כף ממנו לאורז המוכן:


וזו התערובת הסופית שלי!!! 
נכון שהיא משגעת?





ועכשיו, למטרה שלשמה הכנתי אותה.
מילוי בריא ומהיר לממולאים!!!
טוב, נו, את הכללים הרגילים אתם יודעים(-:
חותכים את הכובע של הפלפלים:


 מנקים את ה"בפנוכו":





ממלאים את התערובת שהכנו, לא עד למעלה, כמובן(-:


  
שמים על תערובת האורז כף מהרוטב שבו יתבשלו הפלפלים
(רסק עגבניות+תבלינים לפי הטעם, ולא לשכוח סוכר בנוזלים של הרסק!)




וככה זה נראה אחרי הבישול. טעים טעים!!!
הבצל:



הפלפל:



ובצל ופלפל בזוגיות(-:



החלטתי לעשות גם נסיון בשרי, 
וטיגנתי בשר בקר בשמן זית ותבלינים:



והוספתי לתערובת האורז.
כרגיל, סידרתי יפה על הצלחת,
או כמו במאסטר שף: "צילחתתי",
ויצאה מנה פשוט מופלאה!!
מוזמנים לנסות בבית, 
ואם סוגת תחליט שזו התערובת הבאה שלה, 
אז תוכלו גם לנסות להכין פלפלים ממולאים בקלות (-:

המנה הבשרית, המוגמרת, ומוכנה להגשה חגיגית:



וככה מכינים אותה, בשלבים:
מכניסים את האורז המוכן לקערית, ודוחסים מעט.
הופכים את הקערית על צלחת, ומקשטים בפטרוזיליה:





 מסביב מעטרים בסומק:


ובכדורי פלפל אדום מיובש:


מגישים לשולחן, ונותנים לכולם להתפעל מהכשרון שלכם(-:



בתיאבון!!!


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.