דילוג לתוכן הראשי

אזני המן מוקטנים של מתוקה, ולמה הייתי הילדה הכי עצובה בפורים(:








חג פורים, החג הכי שמח, השאיר לי צלקת.
לא, לא על האוזן של המן (-:
פורים. הייתי ילדה קטנה, בביה"ס היסודי "אלחריזי" בת"א. 
בביה"ס כל אחד הכין משלוח מנות,
היינו מכניסים את כל המשלוחים לשק יוטה גדול, 
וכל אחד היה שולח את היד לשק,
ומוציא משלוח צבעוני ומלא בכל טוב.
אמא שלי תמיד השקיעה במשלוחי המנות.
היא הכינה תמיד משלוחים כאלו, שאני הייתי שמחה לקבל לעצמי.
באותו פורים עצוב ילדה אחת שכחה להביא את המשלוח.
לקחנו קרטון בכיתה, כמה ילדים תרמו כמה פריטים,
וזה היה המשלוח הכי מעפן שהיה אפשר לדמיין.
כשהכנסתי את היד, אמרתי לעצמי:
"רק שלא יצא המשלוח העלוב הזה".

ומה אתם חושבים שקרה?
הוא! דווקא הוא יצא!
חזרתי הביתה עצובה. מאד מאד עצובה.
המילה "מבואסת" לא הייתה אז במלאי, 
אבל אם זה היום היום, 
הייתי מגדירה את מצבי כילדה הכי מבואסת בביה"ס בפורים.
מבואסת, עד כדי בכי. 
אמא שלי ניסתה להרגיע אותי במילים של אמהות:
"זה שטויות", "נקנה לך ממתקים חדשים", 
אבל אני הייתי עצובה.
מאז, אזני המן, כשאני רואה אותן, אני חוגגת.
פיצוי על "משלוח השאריות" שלא אשכח לעולם.
אין מה לעשות, טראומות ילדות נשארות לנצח(-:
כשהגיע המארז שקיבלנו מ"מתוקה", חגגתי עליו.
הוא היה עטוף יפה, עם אזני המן בצבעים ומילויים שונים.
לא עברו יותר משתי שניות, האריזה כבר נפתחה:




באריזה היו כ-20 אזני המן, בגודל מפתיע, קטנטנות ומתאימות למי שרוצה רק טעימה מהפורים, בלי להרוס דיאטות.
איפה הבעיה? 
מרוב שהם קטנים וטעימים, אכלתי מהם עוד. ועוד. ועוד. ועוד.
בקיצור: לא השארתי כלום.
ככה חוסל תוך רבע שעה מארז שלם של אזני המן(-:
צילומים, ולאכילה!
אז מה היה לנו שם?
בעיקר אזני המן פריכים ומאד טעימים,
כשנקודת החולשה שלהם הייתה הקלות שבה הם נשברים.
אבל(כי כמו תמיד יש אבל), הטעם שלהם חיפה על הכל.
המילויים מצוינים, והמרקמים מעניינים:







השנה, החליטו ב"מתוקה" שגולת הכותרת תהייה סדרה מלכותית- "פרג הוא המלך",
בשילוב עם הקולקציה הקלאסית.
הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה" החליטה השנה להישען על הנוסטלגי והמוכר עם טוויסט עכשווי ומגוון.
קולקציית פורים 2013 כוללת ליין "פרג הוא המלך":
פרג הפתעות – אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג, צימוקים ואגוזי מלך.
פרג שוקולד - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג ושוקולד מריר איכותי.
פרג דובדבנים - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג ודובדבנים המעניקים חמצמצות עדינה.
פרג תפוחים - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג ותפוחים.
פרג פרג - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג עשיר.
מחיר:
32 ₪ למארז (כל מארז מכיל טעם ספציפי) - 20 יחידות (270 גרם)                                                                                                                         59 ₪ למארז מיקס פרג מכל הסדרה - 36 יחידות (500 גרם)








המארז שאנחנו קיבלנו לבדיקה וסיקור היה מארז משולב של "פרג הוא המלך", והקלאסיקות:






ליין קלאסיקה בבצק פריך מתובל:
אוזני ההמן מבצק חמאה עדין ומתובל , דק ופריך(וכמו שכבר הזכרתי, גם שביר בזכות הדקיקות הזו):
תמרים ומלך – אוזן המן בבצק מתובל קינמון  ובמילוי תמרים ואגוזי מלך.




שוקולד פאדג' - אוזן המן בבצק זברה שחור /לבן  ובמילוי פאדג' שוקולד נימוח







חלבה - אוזן המן בבצק פריך משובץ בסומסום  ובמילוי חלבה.
פקאן מקורמל - אוזן המן מבצק פריך חמאתי ובמילוי אגוזי פקאן מקורמלים.
שוקולד ילדים - אוזן המן מבצק פריך חמאתי ובמילוי שוקולד השחר ועדשים צבעוניים
מחיר:
32 ₪ למארז (כל מארז מכיל טעם ספציפי) -  20 יחידות (270 גרם)                                                                                                                        
 59 ₪ למארז מיקס קלאסיקה מכל הסדרה-    36 יחידות (500 גרם)


ב"מתוקה" לא שכחו גם לדאוג לאזני המן ללא סוכר:

אוזני המן נטולות סוכר בבצק מנוקד שקדים
פרג ללא סוכר
שוקולד ללא סוכר








סיכום:
כל אחת מאלו שטעמתי הייתה טעימה.
אם אתם מתארחים בפורים, זה יופי של משלוח מנות לקחת איתכם,
וליד הקפה זה בכלל מושלם(-:

מתוקה מאחלת לכם חג פורים שמח,
וגם אני(-:



מתוקה- רשימת סניפים:
סניף כפר סבא- מתחם G, כפר סבא
סניף רמת אביב- טאגור 30, תל אביב
סניף הרצל- הרצל 18, תל אביב
מרכז ויצמן- חנות קונדיטוריה ומתנות- רח' וייצמן 14 ת"א (בית החולים איכילוב)  
סניף אסותא- חנות קונדיטוריה ומתנות, רחוב הברזל 20, רמת החייל תל אביב.
מתוקה ROOMSERVICE בפריסה ארצית- מגיע לכל הארץ בהזמנת כיבוד/אירוע:
1-700-723-723





 ***כל הצילומים והטקסטים מוגנים בזכויות יוצרים, ואין להשתמש בלי אישור בכתב משונית וייס

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)