דילוג לתוכן הראשי

יאמאטויה מציגה: קומיקס! תערוכת מאנגה במסעדת יאמאטויה




קומיקס.
יש אנשים שמכורים לפורמט הזה(-:
אם ניקח לרגע את "בזוקה" המיתולוגי, 
אז גם אני הייתי מכורה (-:
אמנות הקומיקס היפנית נקראת מאנגה(או מנגה):




"מאנגה" הוא ביטוי יפני (漫画 או まんが) שמשמעותו "רצועת קומיקס".
המשמעות המילולית של הביטוי: "תמונה מגוחכת".
הוא מורכב משתי מלים:
"גא" (画) - "תמונה" או "תגליף",
ו"מאן" (漫) - "מגוחך".
את השם "מאנגה" טבע הגלף קצושיקה הוקוסאי, בהעניקו שם זה לסדרת קריקטורות פופולרית שלו.
צייר מאנגה קרוי "מאנגאקה"
(Mangaka 漫画家).
אם בא לכם לדעת עוד קצת, "מאנגה" בויקיפדיה תתן לכם עוד קצת אינפורמציה על הקסם היפני הזה(-:
הוזמנתי לפתיחת תערוכת המאנגה במסעדת יאמאטויה,
מסעדה יפנית אמיתית שממוקמת בהוד השרון.
יאמאטויה היא בעצם לא רק מסעדה,
היא גם בית אוכל ותרבות יפנית:




















התערוכה עוסקת בדימויים הלקוחים מעולם הקומיקס היפני:























נכחו בפתיחה:
איה אימטני, הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
אלי טושידה, אמן מנגה יפני החי בישראל ומציג בתערוכה.
בתערוכה "גיבורי תרבות וגיבורי על" יוצגו דימויים של אמני המנגה היפנים כגון:
Tsuchida Eliya אחד מהאמנים הבולטים בתחום המנגה ביפן ואחיה של איה,
Imatani (Yoshinobu)Tettyu.  
לצידם יציגו אמני קומיקס ישראלים המאיירים בסגנון מאנגה יפני,
ביניהם סמדר דניאל, רותם אלבז, דניאל עדן, דניאל אביטבול, מעיין אלבז ורותם חלפון.
במעמד הפתיחה החגיגי ציינה איה אימטני,
הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
את תחילתה של הנחלת מסורת קיומה של תערוכת המאנגה ביאמטויה:




איה דאגה לפנק אותנו במבחר מנות סושי וטמפורה קלאמרי:













איפה ומתי? 

תערוכת "מאנגה בימאטויה" ב-YAMATOYA,
בית אוכל ותרבות יפני, רח' בני ברית 6,  הוד השרון
התערוכה תתקיים עד ה- 25/3/13

שעות הפעילות:
שני- חמישי- בין השעות 12:00-00:00
בימי שישי בין 18:00-00:00
ובימי שבת בין 13:00-00:00

הכניסה חינם!!!
 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי