דלג לתוכן הראשי

יאמאטויה מציגה: קומיקס! תערוכת מאנגה במסעדת יאמאטויה




קומיקס.
יש אנשים שמכורים לפורמט הזה(-:
אם ניקח לרגע את "בזוקה" המיתולוגי, 
אז גם אני הייתי מכורה (-:
אמנות הקומיקס היפנית נקראת מאנגה(או מנגה):




"מאנגה" הוא ביטוי יפני (漫画 או まんが) שמשמעותו "רצועת קומיקס".
המשמעות המילולית של הביטוי: "תמונה מגוחכת".
הוא מורכב משתי מלים:
"גא" (画) - "תמונה" או "תגליף",
ו"מאן" (漫) - "מגוחך".
את השם "מאנגה" טבע הגלף קצושיקה הוקוסאי, בהעניקו שם זה לסדרת קריקטורות פופולרית שלו.
צייר מאנגה קרוי "מאנגאקה"
(Mangaka 漫画家).
אם בא לכם לדעת עוד קצת, "מאנגה" בויקיפדיה תתן לכם עוד קצת אינפורמציה על הקסם היפני הזה(-:
הוזמנתי לפתיחת תערוכת המאנגה במסעדת יאמאטויה,
מסעדה יפנית אמיתית שממוקמת בהוד השרון.
יאמאטויה היא בעצם לא רק מסעדה,
היא גם בית אוכל ותרבות יפנית:




















התערוכה עוסקת בדימויים הלקוחים מעולם הקומיקס היפני:























נכחו בפתיחה:
איה אימטני, הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
אלי טושידה, אמן מנגה יפני החי בישראל ומציג בתערוכה.
בתערוכה "גיבורי תרבות וגיבורי על" יוצגו דימויים של אמני המנגה היפנים כגון:
Tsuchida Eliya אחד מהאמנים הבולטים בתחום המנגה ביפן ואחיה של איה,
Imatani (Yoshinobu)Tettyu.  
לצידם יציגו אמני קומיקס ישראלים המאיירים בסגנון מאנגה יפני,
ביניהם סמדר דניאל, רותם אלבז, דניאל עדן, דניאל אביטבול, מעיין אלבז ורותם חלפון.
במעמד הפתיחה החגיגי ציינה איה אימטני,
הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
את תחילתה של הנחלת מסורת קיומה של תערוכת המאנגה ביאמטויה:




איה דאגה לפנק אותנו במבחר מנות סושי וטמפורה קלאמרי:













איפה ומתי? 

תערוכת "מאנגה בימאטויה" ב-YAMATOYA,
בית אוכל ותרבות יפני, רח' בני ברית 6,  הוד השרון
התערוכה תתקיים עד ה- 25/3/13

שעות הפעילות:
שני- חמישי- בין השעות 12:00-00:00
בימי שישי בין 18:00-00:00
ובימי שבת בין 13:00-00:00

הכניסה חינם!!!
 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.