דילוג לתוכן הראשי

יאמאטויה מציגה: קומיקס! תערוכת מאנגה במסעדת יאמאטויה




קומיקס.
יש אנשים שמכורים לפורמט הזה(-:
אם ניקח לרגע את "בזוקה" המיתולוגי, 
אז גם אני הייתי מכורה (-:
אמנות הקומיקס היפנית נקראת מאנגה(או מנגה):




"מאנגה" הוא ביטוי יפני (漫画 או まんが) שמשמעותו "רצועת קומיקס".
המשמעות המילולית של הביטוי: "תמונה מגוחכת".
הוא מורכב משתי מלים:
"גא" (画) - "תמונה" או "תגליף",
ו"מאן" (漫) - "מגוחך".
את השם "מאנגה" טבע הגלף קצושיקה הוקוסאי, בהעניקו שם זה לסדרת קריקטורות פופולרית שלו.
צייר מאנגה קרוי "מאנגאקה"
(Mangaka 漫画家).
אם בא לכם לדעת עוד קצת, "מאנגה" בויקיפדיה תתן לכם עוד קצת אינפורמציה על הקסם היפני הזה(-:
הוזמנתי לפתיחת תערוכת המאנגה במסעדת יאמאטויה,
מסעדה יפנית אמיתית שממוקמת בהוד השרון.
יאמאטויה היא בעצם לא רק מסעדה,
היא גם בית אוכל ותרבות יפנית:




















התערוכה עוסקת בדימויים הלקוחים מעולם הקומיקס היפני:























נכחו בפתיחה:
איה אימטני, הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
אלי טושידה, אמן מנגה יפני החי בישראל ומציג בתערוכה.
בתערוכה "גיבורי תרבות וגיבורי על" יוצגו דימויים של אמני המנגה היפנים כגון:
Tsuchida Eliya אחד מהאמנים הבולטים בתחום המנגה ביפן ואחיה של איה,
Imatani (Yoshinobu)Tettyu.  
לצידם יציגו אמני קומיקס ישראלים המאיירים בסגנון מאנגה יפני,
ביניהם סמדר דניאל, רותם אלבז, דניאל עדן, דניאל אביטבול, מעיין אלבז ורותם חלפון.
במעמד הפתיחה החגיגי ציינה איה אימטני,
הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
את תחילתה של הנחלת מסורת קיומה של תערוכת המאנגה ביאמטויה:




איה דאגה לפנק אותנו במבחר מנות סושי וטמפורה קלאמרי:













איפה ומתי? 

תערוכת "מאנגה בימאטויה" ב-YAMATOYA,
בית אוכל ותרבות יפני, רח' בני ברית 6,  הוד השרון
התערוכה תתקיים עד ה- 25/3/13

שעות הפעילות:
שני- חמישי- בין השעות 12:00-00:00
בימי שישי בין 18:00-00:00
ובימי שבת בין 13:00-00:00

הכניסה חינם!!!
 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)