דלג לתוכן הראשי

יאמאטויה מציגה: קומיקס! תערוכת מאנגה במסעדת יאמאטויה




קומיקס.
יש אנשים שמכורים לפורמט הזה(-:
אם ניקח לרגע את "בזוקה" המיתולוגי, 
אז גם אני הייתי מכורה (-:
אמנות הקומיקס היפנית נקראת מאנגה(או מנגה):




"מאנגה" הוא ביטוי יפני (漫画 או まんが) שמשמעותו "רצועת קומיקס".
המשמעות המילולית של הביטוי: "תמונה מגוחכת".
הוא מורכב משתי מלים:
"גא" (画) - "תמונה" או "תגליף",
ו"מאן" (漫) - "מגוחך".
את השם "מאנגה" טבע הגלף קצושיקה הוקוסאי, בהעניקו שם זה לסדרת קריקטורות פופולרית שלו.
צייר מאנגה קרוי "מאנגאקה"
(Mangaka 漫画家).
אם בא לכם לדעת עוד קצת, "מאנגה" בויקיפדיה תתן לכם עוד קצת אינפורמציה על הקסם היפני הזה(-:
הוזמנתי לפתיחת תערוכת המאנגה במסעדת יאמאטויה,
מסעדה יפנית אמיתית שממוקמת בהוד השרון.
יאמאטויה היא בעצם לא רק מסעדה,
היא גם בית אוכל ותרבות יפנית:




















התערוכה עוסקת בדימויים הלקוחים מעולם הקומיקס היפני:























נכחו בפתיחה:
איה אימטני, הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
אלי טושידה, אמן מנגה יפני החי בישראל ומציג בתערוכה.
בתערוכה "גיבורי תרבות וגיבורי על" יוצגו דימויים של אמני המנגה היפנים כגון:
Tsuchida Eliya אחד מהאמנים הבולטים בתחום המנגה ביפן ואחיה של איה,
Imatani (Yoshinobu)Tettyu.  
לצידם יציגו אמני קומיקס ישראלים המאיירים בסגנון מאנגה יפני,
ביניהם סמדר דניאל, רותם אלבז, דניאל עדן, דניאל אביטבול, מעיין אלבז ורותם חלפון.
במעמד הפתיחה החגיגי ציינה איה אימטני,
הבעלים של מסעדת יאמטויה ושגרירת המטבח היפני,
את תחילתה של הנחלת מסורת קיומה של תערוכת המאנגה ביאמטויה:




איה דאגה לפנק אותנו במבחר מנות סושי וטמפורה קלאמרי:













איפה ומתי? 

תערוכת "מאנגה בימאטויה" ב-YAMATOYA,
בית אוכל ותרבות יפני, רח' בני ברית 6,  הוד השרון
התערוכה תתקיים עד ה- 25/3/13

שעות הפעילות:
שני- חמישי- בין השעות 12:00-00:00
בימי שישי בין 18:00-00:00
ובימי שבת בין 13:00-00:00

הכניסה חינם!!!
 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?